Трудно проговарящи деца - тема 3

• 82 383
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Относно словореда ..... какъв материал ви дава логопеда...

# 661
Дони ако намериш клипчетата пусни и на мен ще ми е интересно да видя разликата и най вече от първите клипчета как е говорил. Аз и преди съм ти писала моят Оги много ми прилича на Хриси. И сега като се поотпусна малко с думичките много се радвам /не че са много може би вече до 50-60 ги преброих/, само че не му ги разбирам доста от тях, а за чужди хора да не говорим според мен скоро няма да му се разбира. Знам че ще има още доста работа с Огито, но много се надявам до предучилищната да се е стопила тази разлика с другите деца.

# 662
И нашият бати имаше големи надежди, че Сиска ще е момче и като разбра, че е момиче, не искаше да я възприеме. Даже има големи лафчета на тази тема - че в началото не се разбирало дали е момиче или момче. Веднъж, в началото, като й сменях пампата, видя, че няма пишле и се учуди. "Малка е и още не й е пораснало" - умозаключи сам.  Laughing

# 663
  • София
Относно словореда ..... какъв материал ви дава логопеда...
Логопедката му дава едни картинки, които той трябва да залепи в тетрадката така, че да се получи история. Вкъщи го карам да ми разказва, докато лепи. Трябва да е зает с нещо. В противен случай отказва да работи.
В този ред на мисли препоръчвам тези книжки на издателство Златното пате за по-големичките :
има още една две от поредецата. Значи идеята е следната - прочитате приказката и после има въпроси и задачки по нея. Още не съм ги показвала, защото ги пазя като занимание за морето и не знам дали Бате ще ги одобри. Аз лично много ги харесах  Mr. Green
Бебка, ще се опитам да изровя клипчета  Hug
Данди,  Joy

# 664
На какво основание са го изключили?!? И Гого изтощава лелите от тичане след него, оплакват се горките, но само да там. В смисъл те са си възрастни и е разбираемо  Wink
Изключено е детето,защото е хиперактивно - не могат да се занимават с него Peace

# 665
На какво основание са го изключили?!? И Гого изтощава лелите от тичане след него, оплакват се горките, но само да там. В смисъл те са си възрастни и е разбираемо  Wink
Изключено е детето,защото е хиперактивно - не могат да се занимават с него Peace
Shocked и моята уж е момиче пък е луда глава, не се спира от тичане и дивеене.Все още сме в градината няма такива изключвания.

# 666
  • София
Вижте на какъв сайт попаднах за упражняване уменията. За най-малките са раздел pre-k и kindergarden

http://www.ixl.com/math/pre-k

Синът ми се затрудни в понятията близо и далеч, а щерката да брои по двойки, по петорки се справя по-добре.
Може да е полезно за упражнения, а моите и двамата се забавляваха.

За съжаление изисква платена регистрация, но безплатно позволява определен всекидневен лимит задачки, което пък тъкмо не е прекалено много, за да не се уморяват децата.

# 667
  • варна
 Много ми харесаха тия задачки, ще ги правим утре по-лесните.  bouquet

# 668
Здравейте мили майки.Искам и аз да пиша във вашата тема и да обменим опит, защото имам момиче на 5г. и 6м., което трудно проговаря. За първи път детето ми каза отделни думички на 3,5г. Сега след посещение при логопед от 2г. прави прости изречения, общува свободно с роднини и близки приятели и се обръща към всички по име. Минахме през много изследвания - скенер,психолог,ПКК, логопед, компютърна диагностика, електронна диагностика идр. изследвания. Никой неможе да ни каже точната причина за закъснението на говора, но ни уверяват че ще проговори напълно. Последното което направихме е посещение в Хасково миналия месец при др.Стойка Митева.Тя установи чрез електронна диагностика че детето е със слаби неврони в лявото полукълбо и ни предписа екстрактна билкова комбинация с доказано действие в подобни случаи.
Моля пишете ми дали някой е посещавал тази докторка и какво ви е мнението.

# 669
  • Варна
Момичета, някой да има информация дали логопедите във Варна правят домашни посещения?

# 670
Момичета, някой да има информация дали логопедите във Варна правят домашни посещения?

Африка  може да погледнеш указателя на логопедите , предполагам че някоя  колежка  ще се съгласи да идва във вас на посещения.
http://logopedia.bg/%D0%9B%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D … D1%82%D0%B5%D0%BB

# 671
  • Варна
Блувелвет, не видях дадени имена за Варна
В стара тема от форума намерих тази логопедка, която прави домашни посещения
http://logopedvarna.com/

# 672
Снощи от Кауфланд купих на 50% намаление на книжките за Шишко и Рошко, така че някоя ако иска да провери първо там.....

# 673
  • София
Снощи от Кауфланд купих на 50% намаление на книжките за Шишко и Рошко, така че някоя ако иска да провери първо там.....
Ми то и аз от там ги купих, но бяха само 3 от 4те  Joy

# 674
Здравейте, мами!
След прием на Ноотропил от 1 месец Хриси напоследък не пишка сутрин, а от вчера е с диария.Намалих дозата от 3 на 2 мл дневно и е по-добре.
Попаднах на този сайт:

http://drmaneva.com/%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D … %D1%86%D0%B0.html

http://aspenbg.com/kids.php

Неврологът отрича връзка между състоянието й и лекарството.
Някой дава ли от есенциите на Бах на детенцето си? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт