Трудно проговарящи деца - тема 3

• 83 409
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
ами ние сме 1-ва група, на 3,7 години и аз си мислех че е нормално при положение че не е ходила на ясла да няма някои навици при положение че и аз не съм ги създала, но госпожата ни е с много  претенции и голямо самочувствие и постоянно съм на нож със нея не виждам нито аз нито хората около мене кой знай какво отклонение в поведението на детето ми, но и дори и да го има няма право така да ми говори и да ме разстройва.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Утре пак ще говоря с директорката и ще я питам докога ще идвам да и се оплаквам от тази гъска Twisted Evil

# 241
Горе главата,няма да им се даваш!

# 242
  • София
Доника, успех и дано след няколко месеца да нямате нужда от ходене Hug

# 243
Sofi 82,сигурно си го обмисляла и този вариант,взимяй я на обед ако имаш възможност,така хем ще има контакта с децата и ще участва в заниманията,а на обед ще си спи и яде в къщи.

# 244
Sofi 82,сигурно си го обмисляла и този вариант,взимяй я на обед ако имаш възможност,така хем ще има контакта с децата и ще участва в заниманията,а на обед ще си спи и яде в къщи.
Няма да я държат в градината ако само до обяд я водя може да ме разкарат, защото има много деца които не успяха да се класират, трябва да си пазя и мястото все пак. Мислиса съм да я спирам, но се отказах защото не мога да и предложа това което и предагат в градината, а именно детската среда и заниманията.

# 245
  • София
Ох, момичета, искрено ви съчуствам относно не разбирането на проблема от страна на учителките.
Аз слава Богу не мога да се оплача в това отношение. Малкия от 3 седмици е на ясла. Лелите там(те нали са си медицински сестри) го обгрижват много. Дори сами са се поинтересували за информация по проблема и обсъжадали със свекърва ми(тя ходи да го взема). Дали и дори интересна статия свързана пак с хранителна терапия и режим.

# 246
Момичета имам една молба ....Понеже наближава  8 март в градината още се чудят какво стихче да ни дадат.Започнах леко по леко да го карам ,но не всяка дума му се разбира и я казва правилно.Утре ще ми дадат стихчето и се съмнявам,че    просто няма да успее да го научи  Sad .Търсих в нета някое простичко и кратко ,но не успявам да открия такива..Иска ми се и той да има за да не се чувства зле на тържеството.

Аз обичам мама
с обич най-голяма.
Тя ме е родила,
тя ме е кърмила,
песни ми е пяла
и ме е люляла.
На света едничка
тя е най-добричка

Очаквам да е това понеже от няколко дни ми казва първият ред..някой ако има нещо по лесничко и кратко ще съм му  много благодарна.

# 247
Здравей, sisa788

и моето зверче трудно все още говори/ на 3,5 месеца сме/, но инатът ни е просто ненадминат,т.е. говорим това, което решим и тогава, когато искаме.

неговото стихче за 8 март е следното:

Аз научих песничка
песничка за мама,
ще я пея всеки ден
с нежност най-голяма.

Малкият си прави негова интерпретация, но госпожите ни са доволни. Веднъж е нежност, веднъж е радост, после е обич. За тях е важен смисълът.

Дано съм била полезна  bouquet

# 248
  • Някъде на път....
.................
неговото стихче за 8 март е следното:

Аз научих песничка
песничка за мама,
ще я пея всеки ден
с нежност най-голяма.

............
Дано съм била полезна  bouquet

Важното е, че има желание!  Peace

# 249
Здравейте мили мами  Cry вчера съм плакала от отношението на едната госпожа не знам какво да правя. Вчера за първи път я заведох на логопед от ресурсния център (трябва да я водя щото в нашета градина няма логопедичен кабинет за да идва някой). Та Гери беше стресирана защото ново място нов човек, логопедката действаше много припряно искаше аз да си тръгна, но и казах че ще остана след като и даде един куп упражнения които вече къде ли не ги е правила, поговорихме и се разбрахме да почне да ходи редовно септември месец. Това по мое искане защото да напреднем още малко с говора дотогава. Но друго ми е болно, Гери е физическо здраво дете научила съм я на някои навици на други не съм. Едната госпожа иска да и назнача асистент защото не се обличала сама не искала сама да ходи до тоалетна все някой трябвало да е с нея. Казах и че съм говорила с агенцията за асистенти, но тъй като тя няма ТЕЛК ми казаха че ще ми отпуснат асистент най рано след 1, 2 години. Госпожата ми направи една физиономия, но аз си мисля че те просто си я третират като дете с увреждане, щом мога да я науча да яде сама и да ходи до тоалетната и да се облича мога да я науча, мисля че по скоро подхода име грешен, но остави това но тази като ми говори постоянно ми прави едни физиономии един вид не сме за тази градина, от нерви съм ревала вчера много дълго стана друг път ще пиша още

Софи  и други мами.

Писала съм много пъти за нашият подход в ситуацията и съжелавам че ще повторя но излиза че е важно да се напреавят редица прости стъпки в началото за да има резултат после. Не че този резултат е 100% сигурен но вс епак се създава по различна атмосфера според мен ...

Още преди да тръгнем на градина беше ясно че детето ни специално и ще изисква специално отношение. Дори като тръгна на градина наред с другите проблеми току що се беше научил да ходи само по малка нужда. Още  преди да решим в коя детска градина да кандидатстваме ходих в ресурсното и се интересувах кои детски градини са обхванаи, кои имат дълъг опит, къде директорките го приветстват и госпожите все пак са работили с ресурсното  ( защото има и такива които не им харесват такива деца ) . Така от списък от 10 градини ни стана ясно ще кандидатстваме в три и то възможно най-далечните от къщи . При подаване на документите говорихме с директорката. Отидохме със всичко кеото имахме като информация, диагнози, страхове и проблеми и много хубаво поговрихме с нея ( от ресурсното ни бяха казали че е много читав директор ).

Когато ни приеха  за наш късмет именно в тази детска градина , отидохме да говорим с нея отново . Тя каза че ни помни и понеже има две деца в набора  с документирани проблеми ще ни раздели с другото дететнце в различни групи , защотот по мнение на ресурсното така децата се адаптирали по добре.

Още преди децата да тръгнат на градина в групата правихме ремонт. Участвах най-активно защото знаех че го правя  за моето дете. Понякога водех и детето с мен за кратко   и така леко леко се запозна с госпожите е „нормални „  условия. Те видяха какъв е той пък когато не е детскоградински условия. Общо взето в някаква степен подготвихме почвата. Когато детето тръгна почнаха сривовете- цяла седмица от стрес се напикаваше – даже един път се находи и по голяма нужда . Тогава Аз изпаднах в стрес. Пак отидох да говоря с директорката. Тя ме успокои че се случва на много от децата, каза да разчитам на госпожите- те имат опит. След седмицата благодарение имено на госпожите нещата се нормализираха.

Едновременно с  това учихме усърдно да се облича съблича събува, вади дрехи, решава какво да облече. Гозпожите много ни помагат.Често виждам че чорапите са му обути наопаки, гащите наобратно - за мен е знак че се опитва да се справи сам. може да не е перфектно нов секи път му обеснявам защо е сгрешил. Всеки ден разпитвам гозпожите как се е справил какви проблеми е имал. Вземам всичко което с аправили веднага и в къщи отново повтаряме за да видя какво не еразбрал от темата и занятието . Обеснявам обеснявам обеснявам колкото може да разбере. Гозпожите вече се чувстват задължение да ми разкажат за всичко – защото виждат че и дребните неща носят информация за нас. Сега ни помагат  при работа с ресурсното. Със ресурсната госпожа също ходих лично да се срещна, исках да е наясно за всички особености на детето. И с нея имаме голям късмет- тя е млада и ного ентусиазирана , комуникираме по телефона или чрез записки в тетрадката – така взаимно си помагаме с това което трябва да правим с детето .

Разбира се няма какво да се лъжем но  дипломатичността или проявата на внимание също е от значение - носим по някое дребно цветенце , неангажиращо подаръче по повод  на госпожите, на директорката, помагам с интересни  материали печатани от интернет и други всякакви изикващи помощ  на групата дейности. Всички знаем че да се занимават с всякакви деца е задължение на госпожите , но все пак и те са хора и имат нужда да им покажем че оценяваме усилията и вниманието им.

Извинете че стана дълго , но ето така се борим с проблемите. За нас всичко това сработва успешно - за сега.

Софи, аз лично бих говорила с директорката. Госпожата не ти е на нивото да решава кой има нужда от асистент и кой не. Ако разбираше от това нямаше да е госпожа а психиатър. Проблемът който аз виждам е че ти можеш да я 'огънеш" с помощта на директорката но ако тя е гаден човек ще се озлоби още повече. Тъжно е че трябва да го кажа но спред мен трябва да смените госпожата ( възможно градината ) Ти можеш да парираш тази жена с думи, документи действия - имаш правото но все пак тя е целодневно с товето дете...

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 19:17 от _re_ge

# 250
Няма да я държат в градината ако само до обяд я водя може да ме разкарат, защото има много деца които не успяха да се класират, трябва да си пазя и мястото все пак. Мислиса съм да я спирам, но се отказах защото не мога да и предложа това което и предагат в градината, а именно детската среда и заниманията.

Това го забелязвам едва сега. Ние ходихме първите три месеца  - лятото само до обяд. Отново след разговор с директорката. Тя също каза че за деца като него това е най-добрата адаптация. Понеже беше лято и често се сменяха госпожите заради отпуските  една многознайка се опита да ме осведоми че така съм правила лоша услуга на детето. Изпратих я директно при директорката. Повече не съм получавала подобни глупави подмятания.

На Коледното тържество примерно ( беше от 10 сутринта ) , родителите бяха поканени и аз отидох. Детето ми беше доста напрегнто мълчаливо без да се усмихва, когато тържеството свърши по бузите му се затъркаляха сълзи, госпожата ме извика настрана и ми каза - може би ще е по добре да го вземете на обяд , много е превъзбуден...

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 10:17 от _re_ge

# 251
Много благодаря за отговорите,но го решихме  с госпожите просто да го съкратим малко  LaughingНашите госпожи се радвам,че не се държат така грубо,напротив много ми помагат.Явно им е ясно,че ако положим сили от двете страни ще им е по лесно и на тях  и на мен.Дано се оправят нещата при вас,мъчно ми е като чета такива неща Confused

П:ще си запазя стихчето да го учим по нататък   bouquet

# 252
здравеите  аз сам мама на детенце с алалия писах вьв форума каде сме ходили по лекари и т.н.моля ако някои иска да си пишем да обменим мисли нова сам и ...........................

# 253
  • Пловдив
Добре дошла Беболина, и на другите майчета, които се тревожат за дечицата си.
Аз като мама на поотраснал хубавец, който не е много . много по говоренето, а по действието, ще кажа, че нещата се получават бавно, но обезателно детето ще се стреми да напредва. Те си имат свой темп, и въпреки, че не говорят добре, техните вътрешни преживявания са както на всички деца на тяхната възраст. Какво искам да кажа - че децата ви -и моето в това число, са уникални.
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

# 254
Благодаря ти незнам при вас какьв точно е проблема но ме обнадежди ние ходим в нормална дет.градина,засега ни приемат добре.Ходим и на логопед .Ние имаме много да се борим и да учим.Ще ми бьде добре да си пишем ако искаш .Честита баба Марта!

Общи условия

Активация на акаунт