Малко ОКТОМВРИйче отваря очички, много му се радват всички!

• 24 046
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро на всички ранобудни мами!
Аз таяя нощ голям сън му дръпнах-снощи отрано като ми се приспа,та допреди малко съм спала.Каква е тази сънливост незнам.
Честито на новите бебчета!Да са живи и здрави,а мамите бързо да се възстановят!
Относно разказите за раждането-ами всичко е строго индивидуално и зависи първо от лекаря и акушерките, и второ от нас самите.Затова мами,които като мен още не сте родили,не се шашкайте толкова.Моята лична лекарка ми каза скоро,че всичко много зависи и от нагласата-с каква нагласа и мисли ще отидеш да раждаш.Затова само позивни ,хубави мисли и всичко ще се нареди! Hug

# 616
Orchids Flower миличка само,ако можеше някой да даде точна формула всичко щеше да е толкова лесно,но уви...Всичко е строго индивидуално и няма универсални правила,при едни работи едно,при други друго.Успех  Hug А всъщноста,ако не даваш добавка АМ какво се случва?

Честито и на всички нови мамчета!Живи и здрави да са им бебоците!

# 617
Охоо - за добро утро бебчета виждам Party

Силви, Честита ти мъжка радост   bouquet Нека Мартин расте здрав, голям и добър мъж и много да те слушка  Hug И кака и тати да помагат  Wink
Желая ти бързо възстановяване!

Тони - Честита ти госпожица! Нека ти е здравичка и игрива  Hug

И аз бях забелязала, че Ноемврийките ни правят компания  Flutter То аз самата от средата на август бях толкова редовна при Септемврийките, че само където не пишех и там  Crazy Момичета  Hug  Hug  Hug

Да се похваля - тази нощ си спах като пич, не съм ставала ( явно онази вечер нещо съм била притеснена знам ли) и се успокоих, че не са ме хванали "лудите"  Grinning След малко отивам да пазарувам, че ще готвя още една гозбичка ( напоследък презапасявам хладилника, че ако тръгна да раждам, Валката да има папкане)  Mr. Green

До по-късно!

# 618
Добро утро и от мен  Hug Днес е облачно във Варна  Confused но поне не е студено, и няма вятър май Simple Smile

Тази нощ и аз спах добре, чак не мога да повярвам  Laughing не съм бодувала, само едно ставане до тоалетна  Laughing охоооо, нашия малчуган се събуди, побутва на мама корема  Hug милото, колко ли му е тясно вече  newsm78

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ, СЪЖЕЛЯВАМ НО НЕ МОГА ВЕЧЕ ДА ЗАПОМНЯ ВСИЧКИ ВИ  Embarassed НО ВИ ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВИ И ПУХКАВИ БЕБОЦИ  newsm32

# 619
  • София
Най-вероятно ще съм октомврийка, бебо се е засилил, та го крепим сега. Арим, и аз имам същите проблеми с един бесен 16 год. пубертет
Леле сестрице, напълно те разбирам  Rolling Eyes При вас пубертетът е в по-напреднала фаза и ще мине по-бързо  Mr. Green При нас ще се точи с години още. Обаче за бебето... може и да ме изпревариш, щом така сте се разбързали. Но да се родят живи и здрави дечицата ни, пък когато си изберат - тогава да е! Те командват парада  Simple Smile

Орхидейке, пуснах ти нещо на лични. Не се отчайвай, ще се справите  Hug

Ради, май ти си наред  Heart Eyes Може днес-утре да ни зарадваш с някой красив принц  Simple Smile Аз малко раничко, но ти пожелавам да е леко и бързо  Praynig
Веси, ами тясно им е. Моята ме разтяга едновременно много ниско долу и високо горе под гръдната плоча. Отгледахме си ги големи, а сега как ще излизат... не знам  Rolling Eyes

# 620
Данитка, педиатрите в болницата ми казаха да давам АМ защото аз нямам достатъчно кърма. Вчера реших да пробвам само на гърда + цедена кърма за добавка, но явно не й стигаше, защото плачеше и беше супер нервна. Казаха ми да внимавам да не остава дълго гладна, защото стават много сънливи от жълтеницата и напълно ще остане без силички и няма да може да яде - омагьосан кръг Rolling Eyes.

Ради, спинкай, че после бебо ще иска гушкане и папане през ноща  Heart Eyes.

# 621
  • София
Момичета, помагайте  Praynig
Какво носят татковците на изписването? На кого какво давате я бонбони, бутилки, цветя или каквото там... (пликчета с пари ли, какво ли...)
Бебз ми писа по този въпрос, но аз съвсем се обърках, а милото ме пита какво да купи и не знам какво да му кажа  newsm78

# 622
Мирче, ние дадохме една торба с бонбони, сладки неща и безалкохолни на акушерките и една бутилка бейлис и едни бонбони на докторката ми Simple Smile. Цветята, които получаваха, ги държаха в коридора, предполагам заради хигиена.

# 623
Orchids Flower , мисля, че и консултантките ще се намесят, но педиатрите няма как да знаят дали имаш малко или много кърма. Сега първо трябва да се успокоиш, защото паниката ще доведе до отбиване и ако искаш да се кърмите да предлагаш всеки път като заплаче, пък било то и през час, час и половина. Съвсем възможно е и да има колики вече, а не да плаче защото е гладна. На колко време се храните и наистина какво се случва като не дадеш АМ?

# 624
Аз на бързо да се включа с коментар за Шейново, че гледам че сте ги "захапали" Simple Smile. Няма да ги защитавам, но смятам че малко се преувеличават слабите им места. При мен нещата протекоха по следния начин, изтекоха ми водите през нощта, на сутринта отидох в Шейново, посрещна ме любезна акушерка, направи ми теста за водите и след като се потвърди, веднага ме ориентираха към приемане. Без уговорка съм. Нямах никаква родова дейност. Без болки, без контракции. Прецениха, че ще изчакат да  видят дали ще започне родова дейност. Така си откарах цял ден без никакви симптоми. На другия ден ми сложиха някакво хапче, започнаха леки контракции, но за цял ден резултата беше само 1-2 см. разкритие със слаба родова дейност. Вечерта вече решиха, че не е добре за бебето да стои повече така, сложиха ме на система с окситоцин и за три часа получих пълно разкритие. Бебето се роди с три напъна. Водите не бяха напълно изтекли и всичко мина бързо и леко. Смениха се много екипи за целия ми престой там, всичките бяха с нужното разбиране и внимание. Имаше една кофти акушерка, но аз не и обръщах внимание. Като цяло лекарския екип си е на ниво. След раждането също съм доволна. Всеки ден си исках нови чаршафи, нощница. Нямаше никакви проблеми. Баня по всяко време може да си вземеш, е не е от най-чистите, но като се има на предвид, че на етажа са около 20 жени, а баните са три, не очаквах нещо по-добро. Бебетата ги носят през три часа, за по един час, де факто почти на 2 часа, като за тези които имат нужда в количките е сложено шише с адаптирано мляко в нужното количество, но не на всички. Тези които са кърмени добре и които нямат проблем с теглото се без тази добавка. Моето беше с добавка. Когато успеех да го нахраня от гърда, просто не давах добавката. Но тъй като бебето се роди с ниско тегло, бях по спокойна като имах добавка. Бебетата ги мерят всяка сутрин преди да ни ги донесат. Като това се води пробно кърмене или хранене.след което отново ги мерят. Аз лично получих консултация за бебето си без проблем и останах доволна. Дано  с това да съм оспокоила майките , които са се насочили да раждат там.

# 625
Добро утро! И аз тази нощ спах добре, за разлика от миналата кошмарна нощ.
Вчера имах много подготвителни контракции, през около 10-тина минути, но не бяха болезнени. Та ще си седя и ще чакам да ме заболят, дано е по-скоро. Сексът не помага много, но пък успокоява душата и тялото.  Grinning
Честити бебчета на Силви и Тони! Да са им живи и здрави!
Arim, на изписването на Моника мъжа ми донесе цветя и бонбони. Пари дадохме предварително за избор на екип.
Този път ми казаха, че ще платя след раждането.
Хубав ден на всички! Ще ви следя.

# 626
Мирче - нямам признаци мила скоро да раждам  Laughing Не е ясно кой ще е следващия  Wink По въпроса с носенето - аз също живо се интересувам каква е практиката! Ние (засега) сме решили да занесем 2 плика с уиски и бонбони - 1 лично за лекаря ми и 1 за останалите от екипа  Peace За плащането - говорихме с доктора, плаща се на регистратурата в Шейново обявената цена за избор на екип и човека не поиска други пари! Една приятелка, която на 21 септември роди в МД е имала друга уговорка - плаща си за избор на екип на каса + пари лично на доктора... Явно си е относително  Rolling Eyes

Орхидейке - точно си го казала и аз затова спинкам докато мога  Flutter Но нали знаеш - колкото и да спиш, то си е за момента  Sunglasses

Ноел - и аз вече успях да се науча "Що е това контракция  Mr. Green " При мен също се безболезнени, но корема ми става на камък и е напрегнат..Може да си откара 10тина минути в това състояние..Болки нямам  Simple Smile Аз те чакам да ми повлечеш крак...А за секса - и ние правихме преди 2 дни  Crazy Ама нещо не ми беше много гот...доста съм "поотесняла" и чак се притесних как ще излиза бебо  Mr. Green

Аз мисля да поизбърша прах и да ударя един парцал, а следобед ще се готви..Но съм тук и ви следя  Hug

# 627
Орхид, както други ти казаха, на първо място е спокойствието. Второ защо не минеш на лични с един определен консултант от тук, да си опишеш конкретнатат ситуация и тя да ти отговаря само на теб и на твоите нужди, вместо да четеш общи коментари тук. Можеш да потърсиш и списъка с момичета от ЛЛЛ, да викнеш някой вкъщи, който нагледно да проследи какво и как правиш и да ти даде предложения как да процедираш. Първите седмици са трудни, докато се влезе в ритъм и се изгради подходяща за вас схема, а при теб още повече при тези обстоятелства. Не се отчайвай, а се възползвай от отдадеността и съветите на момичетата от ЛЛЛ и НКК, на които искрено благодарим за тази така ценна помощ.

# 628
i az na burzichko da se otcheta...dnes v 9.06 se rodi moqta munichka dushterichka Mia 3080 gr. 49 sm. Sus sekcio ... Mnogo dobre se chustvam zasega...pojelavam si samo da sme jivi i zzdravi i dano vsichki ochakvashti budeshti mami imat moeto leko rajdane... Uspeh!!!

# 629
Maci, честито ))) да ти е жива и здрава принцеската!!!

Общи условия

Активация на акаунт