Малко ОКТОМВРИйче отваря очички, много му се радват всички!

• 24 110
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
RadiValio не съм раждала в шейново но лежах там преди 2 седмици. Няма свободен безжичен, има само с парола, а мисля че не дават паролата в шейново. Аз поне си въртях лаптопа на всякъде и не хванах нищо със свободен достъп Simple Smile)

# 571
  • София
Към консултантите по кърмене. Започнах кърмене със силиконови зърна само на гърда на 2-у часов режим през деня и 3-и часов през ноща. През ноща дадох само 1 път добавка, през останалото време Ев отказваше добавката все едно се е наяла само от гърда и заспиваше.Кърменето ми отнемаше около 30-40мин. за дввете гърди, като в повечето случай тя заспиваше още в началото, но продължаваше да суче от мен. От снощи установих, че след хранене не изцеждам почти нищо 5-10мл.(при положение, че бях започнала да изцеждам около 50мл. при по-продължително цедене) Rolling Eyes, но продължавах да се изцеждам след всяко хранене. Rolling Eyes. От снощи до сега имаме 5 наакани и 2 само напишкани памперси, като последните два са само напишкани и започвам да се чудя дали й е стигало храненето само от гърда.

Реших да се изцедя преди това хранене за да провея по колко кърма имат гърдите ми и за 15-20мин. успях да изцедя само 15мл.  Cry. Въпросът ми е защо така рязко намаля кърмата ми? Преди можех да изцеждам без да спирам, а сега излиза първите няколко секунди и спира, трябва постоянно да сменям гърдата за да изтича нещо. Голяма каша ми е всичко и не знам какво да правя  Confused.

Здравей!
 Виждам, че вече Ева е 10 дена, а тогава често бебетата преминават през първия си скок в растежа – рязко увеличават нуждата си от мляко. Вероятно не е имало какво да изцеждаш, защото млякото е отишло в коремчето на бебето. Възможно е следващите дни да иска да посуква по-начесто, за да демонстрира новите си нужди на гърдите, след което обичайно бебетата отново се връщат на предишния си режим.

Предполагам, че нааканите памперси са били и напишкани, така, че, ако предполагам правилно, вие имат 5 наакани и 7 напишкани памперса, което е чудесен показател.

Ако правилно разбирам, всъщност бебка се нахранва само от сучене. Тогава цеденето би могло да бъде излишно вече. Ако млякото не достига, може гърдите да се сменят по няколко пъти и следващото хранене да е по-скоро от обичайното, докато количеството се нагоди според нуждите.

Ще помоля за потвърждение и за следното, защото не съм сигурна, че разбрах. Бебето суче и от двете гърди, а след това ти изцеждаш и двете, като преди количество изцедено мляко е достигало до 50мл.  Далеч не е задължително, но е възможно това да създаде проблеми при бебето. Предното мляко, което излиза от гърдите е по-воднисто, а задното е по-калорично. За това обичайно кърменето следва да е от едната гърда до нейното изпразване и след това се предлага другата(за да може бебето да достигне до задното мляко от едната или еветуално и от двете гърди). Смяната на гърдите преди първата да е "изпразнена" и цеденето на двете гърди след това, при това цедене на голямо количество мляко, би могло да доведе до поемане на по-рядко мляко от бебето. Възможно е да получи нужното количество, но недостатъчно калории.

Изцеденото количество мляко не бива да те заблуждава колко мляко има в гърдите ти, защото бебето може да изсуче повече от помпата.  За да помогнеш на Ева да поеме повече мляко, може да да приложиш компресия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 . Тя се използва след като бебето е спряло да суче активно(активно сучене е отваряне широко на челюстите-пауза-затваряне. В тиха стая се чува как млякото преминава през гърлото на бебето, като гълта). Това в комбинация с методите за разбуждане, обичайно е достатъчно, за да се помогне на бебето да изпие необходимото му количество мляко.

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 19:21 от skrech

# 572
  • До хладилника, който обичам
Бу, точно към вас беше въпроса, благодаря ти  Hug
Родих секцио (след три часа безуспешно напъване), изобщо не допусках такъв вариант и не знаех какво да правя след това. В родилното ми я бяха захранили вече с АМ, когато се освестих. На третия ден ми я дадоха да кърмя, вече имах коластра, после и кърмата слезе, след доста настояване, слагане на гърда през час, цедене("за да не хванеш някой мастит!"). Биберон -залъгалка не съм посмяла да дам още, но ме притеснява, че си лапа ръцете, а приятелките ми твърдят, че по-добре да привикнело на биба детето, отколкото да си смуче пръста. Засега мисля, че току-що си е открила ръцете и са й интересни и плашещи понякога - в болницата ги повиваха като пашкулчета  Crossing Arms
Благодаря за съвета с лъжичката, но моята госпожичка почти винаги заспива на гърда и направо я слагам в креватчето. Другия ни проблем е, че много рядко се оригва, обикновено само ми дреме докато не я сложа да легне, а след като я сложа, понякога се разхълцва. Бих ли могла да го предотвратя?
А, добре   Crazy защото да не те притесня, ако не е било за нас, примерно.
Понякога началото не е толкова перфектно, колкото ни се е искало. Но за нещата, които човек не може да промени, няма смисъл да съжалява и да се тормози излишно, нали?
Много бебета си лапат ръцете и в корема още - и нищо им няма Simple Smile после към 2 месеца ще почнат да ги лапат всички целенасочено, после и краката ще си лапат - просто защото могат  Laughing не е непременно признак на нещо, освен на "мога да си уцелвам устата, пък".
Ако решиш да даваш залъгалка, вероятно няма проблем, стига да е направено след първите 6 седмици, да е сигурно, че бебето суче добре.
Много кърмени бебета почти или никак не се оригват. Доброто засукване значи и добър вакуум, а във вакуума няма въздух  Grinning т.е. не поемат въздух, когато се хранят (освен ако не ядат много лакомо и нахвърлящо се, при някои бебета това може да е проблем и после да имат нужда от оригване, но много - просто нямат какво да изкарат, има само мляко).
Хълцането - не можеш да предотвратиш. Просто ще хълца, хълца, а по някое време ще спре да хълца  Laughing съжалявам.
Понякога можеш да пробваш ако суче полегнала върху теб (ти удобно облегната) и може би да поспива така - дали няма да е по-добре.

Към консултантите по кърмене Кърмим се с беба,но гърддите ми остават напрегнати,днес поизцедих малко,но сега положението хич не се подобри.Гърдата,на която е ред да кърмя е доста по напрегната от преди ,а още не е дошло времето за кърмене.Та въпроса ми е трябва ли да изцеждам?Колко?И съвети някакви моля  Hug
Здравей Simple Smile
А какво става, ако предложиш на бебето да суче помежду? Принципно има един такъв период, в който гърдите са по-напрегнати, докато се установи лактацията на нивото, нужно на бебето.
Можеш леко да изцеждаш, ако са неприятно напрегнати и ти е некомфортно чувството - на ръка можеш да опиташ, леко изцеждане, колкото да се облекчи препълването, а при първа възможност да го сложиш да суче и да облекчи по-добре. И следи памперсите, дали пишка и ака добре Simple Smile Майките са лакмуса за това, дали бебето се чувства добре, така че ти първа ще знаеш, ако има проблем.

# 573
Момичета,гледам обсъждате смъкването на коремите-моя е смъкнат от две седмици някъде,а още не съм родила-не е гаранция май.

# 574
  • София
Хахаха, и аз постоянно похапвам  hahaha Само се пресягам и грабвам по нещо и устата ми е все дъвчеща  Joy И в момента също  Joy

# 575
А на мен напоследък и от две хапи храна ми става лошо... Sick

# 576
  • София
А на мен напоследък и от две хапи храна ми става лошо... Sick
Спомням си, че няколко мами се оплакваха от гадене при хранене точно преди раждането  Simple Smile Ако и при теб се случи така - успех!  Heart Eyes

# 577
Арим, днес достойно ме заместваш по активност  Laughing

Гинеколога ме посъветва да карам с боаронските коктейлчета още ден-два, тъй като нямам Т и няма повод за притеснение, но ако няма подобрение, вече да прибегна към АБ, който ми предписа личниа лекар. Каза, че е съвместим с бременността, още повече в 9ти месец, когато детето е вече човече.

Много странно се получи при нас, вчера бяхме почти оздравяли и аз и Симона, до вечерта, когато и двете започнахме страхотни кашлици. Цяла нощ се надпреварвахме, кой повече да кашля, сутринта нямах даже глас  Confused все едно всичко започна наново, но тройно по-зле. Поне ме успокоява, че нито тя, нито аз сме с Т. Направих схема на всички лекарства, кой кога какво да пие и го връчих на Мартин да се грижи за нас, че станаха много лекарства и трудно се следят от бременен мозък.  Embarassed

Зарат, датата е 25ти. Запиши си я  Laughing

# 578
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Мишанка, не знам как така не им е стигнала твоята петица - то това си е отлична оценка  #Cussing out Но опитай да не се ядосваш - сега тъкмо ти се полага голямо спокойствие да поработиш “мама“  Hug
Peace и аз съм на това мнение  Mr. Green Сега най-важен ми е юнака  Heart Eyes
А за гаденето, от няколко дни го усещам доста силно.... Sick За корема-смъкнал се е още от миналата седмица и бебо го усещам така, сякаш всеки момент ще излезе  Thinking има напрежение и другото, което забелязвам е, че контракциите станаха по-продължителни....ама тц нищо повече Crossing Arms
Arim , хапвай си щом ти се хапва и аз постоянно преработвам разни неща  hahaha Грижа се за сферата , то талия не остана  Mr. Green  hahaha

# 579
skrech, благодаря ти за дългият и изчерпателен отговор. И аз само предполагам, че памперсите са и напишкани освен наакани, защото не знам как да познавам. Да, Ева се нахранваше само от сучене и после отказваше предлаганата добавка.

От вчера кърмя Ева и на двете гърди за около 30-40 минути и после изцеждам и от двете. Преди кърмех само по 5-10 мин на гърда (ако тя склонеше въобще) после давах цедената кърма и АМ ако се наложи и това заради ниското тегло с което се роди 2550. Уморяваше се лесно при сучене и после не можеше да изяжда добавките, но сега реших да пробвам със силиконовите зърна и тя суче по 30-40мин. Това което ме притеснява е че преди можех да изцеждам постоянно без да има спиране на кърмата и можех да събера 50мл., така че да не давам АМ, а сега излиза само първите няколко секунди и после трябва да сменям гърдите супер често и събирам едва 15-20мл. и то без да съм кърмила преди това. Възможно ли е да ми спре кърмата?

Компресията ми я показа една ваша колежка, която дойде на място да ми даде съвети и съм много доволна от нея Simple Smile.

# 580
  • София
Това което ме притеснява е че преди можех да изцеждам постоянно без да има спиране на кърмата и можех да събера 50мл., така че да не давам АМ, а сега излиза само първите няколко секунди и после трябва да сменям гърдите супер често и събирам едва 15-20мл. и то без да съм кърмила преди това. Възможно ли е да ми спре кърмата?

Кърма току тъй не спира  Simple Smile . Производството обичайно спира определено време след търсенето(или колкото по-малко се кърми, толкова по-малко мляко. Ако спре кърменето и цеденето, скоро след това спира и производството). Има случаи, в които системата е възпрепятствана, но това не значи, че гърдите пресъхват. Когато майката е преуморена, притеснена, тъжна и всякакви негативни чувства, това би могло да доведе до затруднено отделяне на млякото от гърдата. Обичайно е достатъчно майката да се успокои, да си гушка бебето, да се наслаждава на майчинството си, за да проработи отново пак 'машината'.

Когато коластрата премине в преходно мляко, често количеството е голямо, защото не се знае колко бебета ще бъдат изхранвани и колко са техните индивидуални нужди. След това постепенно кърмата се регулира. Цеденето става по-трудно(много майки споделят, че не могат да изцедят почти нищо, а бебето им изсуква повече от половин литър за денонощие), но това не бива да те притеснява, ако всичко с бебка е наред. Просто се отпусни, наблюдавай детето си и се наслаждавай на майчинството си.

За кърмачките се препоръчва да не си позволяват да седят жадни(или поне 2 литра течности на ден, без в тях да бъдат включвани и супите). Някои майки забелязват, че добре им действа на лактацията лактогонен чай(има различни на пазара. На гранули или като сухи билки. Българските са по-евтини) или порция овесени ядки, например.

# 581
Мишана и аз съм така.
Аримче, дано наистина е предвестник на раждането-утре съм на консултация и ще видим как са нещата.Вече определено нямам търпение.Мъжо снощи ми вика:"Ох хайде раждай вече,че аз се измъчвам като те гледам как се наказваш с тоя корем." Joy

# 582
  • София
Честити бебенца на Евето, МарияЖоро, Марвина и Петя! Да са ви живи и здрави душичките малки Hug

Крем за подсичане мажа веднъж на няколко дни. Не всяка сутрин, но половината да речем правим масаж с олиото на Бюбхен. Всичката друга козметика също е Бюбхен. Памперси сменям след хранене ако не е заспала или ако заспи докато яде за събуждане сменям.

Вода за изплакване не давам, мръщи й се и въобще не се и опитвам. През ден може да се каже че предлагам и скоро сигурно ще спра Simple Smile И малкият не е пил, беше и с шише и с биба и не е имал млечница. А принцесата отказва всякакви биберони и шишета, вчера имаше колики и се "предадохме" и й дадохме биберон, не ще и не ще това дете Crazy не знаех че има такова чудо. Още по-добре!

Въпрос за кърменето - малката яде и заспива и така по няколко пъти, но най-често едно хранене ни се състои от две през 5мин някъде. Как е по-добре - да я слагам и двата пъти на една гърда, така че да си я изпразва докрай, или единия път на едната, другия на другата и така и двете накрая са меки, но не са празни?
От вчера в лявата гърда от външна страна имам силни болки, но няма бучка. Боли ме като синина, ударено, но не е такова. Минава само при пълно изпразване на гърдата на 2 пъти пак (веднъж всичко в нея и след 10тина мин всичко, което е слязло, предизвикано от изцеждането), но пък така стимулирам допълнително производство и после сигурно ще стават повече бучки и ще боли повече.. Пия Лецитин от няколко дни, бяхте препоръчали..

# 583
Честито на Алексиа и на Цвети!Да са им живи и здрави бебчетата!
Честити бебенца на Евето, МарияЖоро, Марвина и Петя! Да са ви живи и здрави дребосъците!

# 584
Честити бебенца на Евето, Марияжоро, Марвина и Петя!      Hug Hug

При мен няма нищо ново, чакам си.
Обаче ми се случва нещо много странно  Embarassed - сутрин и следобед едва успявам да отида до тоалетната, имам запек. А вечер имам ужасно разстройство. И всеки ден така от една седмица вече..

Евето и Марияжоро са родили в ОБ.. Ще чакам да напишат как е било.

Бърди
, наистина звучи ужасно това за Шейново...

Общи условия

Активация на акаунт