Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 75-та тема

• 120 725
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Стара Загора
Големи вкусотийки пак има тук  smile3501

Аз си показвам разреза на чийзкейка:

Снимката е под всякаква критика, но нямаше време да я донагласям, виждате една нетърпелива ръчичка как иска да ми отнесе чинийката  Laughing
Аелис, с извара и сметана 1:1 ми хареса много, но не мога да направя сравнение, тъй като за първи път го правя и не съм пробвала с крема сирене.  Hug

Снощната ни вечеря:Печено пиле и картофки със сметана за гарнитура.

# 556
леля Ог, пънчето е разкошно   bouquet
Лабрекс, и сладките си записвам...   bouquet Simple Smile Между другото кремът ти с Оле-то и крема сиренето ни е вече от любимите, лесен и страшно вкусен, на всичко се връзва   bouquet
Днес се пробвах с шуплата на Винце,   bouquet стана много вкусна, но леко тестенка стоеше, явно брашното ми дойде малко. Ще има поправителен скоро  Wink

и супичка

Лек ден!

# 557
Айдее аз съм готова с курабийките на Лабрекс, вкусни и лесни ето ги

# 558
аз също пробвах шуплата и моята стана тестяна,но щом не съм я снимала познайте къде е Grinning,обаче отгоре и настъргах кашкавал много вкусна ,но много малка,другия път 3 дози,за всеки по-една,и на по слаба фурна Hug

# 559
Айдее аз съм готова с курабийките на Лабрекс, вкусни и лесни ето ги

Eeee, Г-жа Нервакова, ти направо с космическа скорост действаш! Hug Радвам се, че си ги направила!  bouquet Хубава работа вършат, като няма друго, пък на човек му се хапва нещо с кафето! Peace И дечицата ги хрупкат с ищах!  Grinning

viv-miv, апетитна изглежда шуплата! Heart Eyes  bouquet

# 560
Eeee, Г-жа Нервакова, ти направо с космическа скорост действаш! Hug Радвам се, че си ги направила!  bouquet Хубава работа вършат, като няма друго, пък на човек му се хапва нещо с кафето! Peace И дечицата ги хрупкат с ищах!  Grinning
Точно казано Лабрекс но най вече заради дребния ги спретнах набързо за следобедната му закуска, а и да имам подръка нещо за разходките ни,
че аз съм лоша мама и пакетирани junk foods не купувам  Mr. Green

# 561
Влязох за едно, но се премислих Thinking. Отивам да правя курабийките на Лабрекс Peace

# 562
Привет на всички  bye Време тези дни да качвам нямах, ноооо.... за снимка 2 минутки винаги има, така че поствам и се връщам да гледам, че както виждам сте били отново неуморни кулинари/ки  Hug   bouquet При нас тези дни имаше питки от пълнозърнесто брашно със сиренце, бутер "запетайки", салатка, супа от тиква, къпана баница(не ми се получи хич  ooooh! ) ,постно кисело зеленце с ориз и мезенца, печени дюли и тиква с орехи, тиква с мляко и яйца, туй последното по желание на мъжо - голяма вкусотия, не бях яла досега, но е сууупер  Crazy Абе изобщо на тикви сте се превърнем тия дни  Laughing ,но много ни харесват.

Ще ме извинявате за огромния пост  Blush Апропо пост, немога да разбера защо броя на постовете ми все на 0 стой  newsm78

# 563
RuVe, как правиш бутер запетайките и супата от тиква?

# 564
  • София
   RuVe,в много от форумите, мненията не се отчитат!Има ги кои са в правилата!

# 565
  • Пазарджик/Лондон
RuVe , аз пък искам подробности за тиквата с мляко и яйца Wink.

За броя на мненията - ето тук е обяснено :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23317.0

# 566
  • Кукуландия
RuVe , аз пък искам подробности за тиквата с мляко и яйца Wink.
И на мен ще ми е интересно. Аз правя тиква с крем карамел, но може би предложението на RuVe е различно  Thinking

# 567
Apr , "запетайки" - те са супер лесни и бързи. Разстилаш бутер-тестото, мажеш с лютеница и отгоре слагаш каквото ти хрумне, обичате или дава хладилника (при мен са със шунков салам, кисели краставички, маслини, кашкавал и чубрица за поръсване). След това навиваш на руло по протежение на дългата страна и режеш(дебелина около 1 см). Слагаш във фурната и печеш 10-15 мин (според фурната). Това е  Wink Нищо сложно, но много вкусно.
Тайна , Благодаря!
Аелис , аз направих тиквата с мляко и яйца по следния, малко по отнемащ време, но и по-вкусен начин. Тиквата режеш на нормални парченца(около 3-4см), наръсваш със захар и слагаш във фурната на 200°C за около 30-35 мин, докато поомекне. През това време и захарта, която е паднала по дъното се карамелизира и придава по-късно приятен вкус. Вадиш да се поохлади и през това време разбиваш смес като за крем карамел - 5 или 6 яйца, 1л мляко, 4-5с.л захар, според зависи колко сладко обичате. Изливаш сместа върху тиквата и обратно във фурната, но на малка температура. Аз нямах време да слагам водна баня, както правя за крем карамела, просто хвърлях по едно око и ако ми се стореше, че сместа ще заври всеки момент, отварях леко вратичката на фурната. Проблема при мен е, че фурната ми е газова и дори на най-ниската степен е доста силна, но ако човек си знае фурната и може да я регулира добре, сигурно и направо на някакво градису може да се пусне  Thinking Това е, звучи май сложно по моите обяснения, но не е  Naughty По мерзеливия вариант е всичко заедно, но не става така вкусно  Wink

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 17:42 от RuVe

# 568
RuVe, благодаря за рецептата за "запетайките", изглеждат ми освен много лесни, и много вкусни - задължително ще ги пробвам. А може ли и рецептата за супата от тиква? Ние направо те съсипахме, но така става като сложиш много и вкусни снимки...   bouquet

# 569
Здравейте момичета! Не съм писала от сто години, дано не сте ме забравили Rolling Eyes Hug
С болно дете и работа, не остава време за любими занимания Confused

Винце, много се радвам, че сте харесали огретена от тиквички, изглежда невероятно в твоето изпълнение!  bouquet

Леля, Ог, изчезнеш и се появиш с някоя красота, дръвцето изглежда невероятно!
Лулу, при теб и Луиз не искам да гледам вече, толкова вкусно и красиво!
Илианка, къпаната ти баница я заглеждам от доста време и май скоро ще се....  chef

Всички сте страхотни, трудно ми е да ви изброявам, че доста съм изпуснала   bouquet

От мен: Вкусна паста с гъби и патладжан Simple Smile

Trofie con funghi  e melanzane by Kemi H, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт