За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 657
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
На Аптамил сме. Днес съм взела фризолак. Акото е рядко, жълто, с бели точки- мисля, че е нормално да е такова. Мъчи си доста от както взе да ака рядко. Притеснява ме факта, че до миналата седмица акаше по 3-4 пъти на ден, а сега изведнъж по веднъж на два дена и то със стимулация от моя страна. Масажирам и коремчето и и притискам крачетата. Мерси за отговорите Simple Smile

# 106
Ами значи според мен няма от какво да се притесняваш - може би просто като пораства да усвоява по пълно поетото и затова да е поразредила акането .Щом все още е течничко значи е ОК , варианта с недохранването също дава такова отражение- започва да разрежда изхожданията ..... Я пробвай пък да й увеличиш млякото ................. някъде около 120-тина на ядене , ако разбира се знаеш колко кърма изяжда .........

# 107
На Аптамил сме. Днес съм взела фризолак. Акото е рядко, жълто, с бели точки- мисля, че е нормално да е такова. Мъчи си доста от както взе да ака рядко. Притеснява ме факта, че до миналата седмица акаше по 3-4 пъти на ден, а сега изведнъж по веднъж на два дена и то със стимулация от моя страна. Масажирам и коремчето и и притискам крачетата. Мерси за отговорите Simple Smile

В началото бебетата акат почти на всяко хранене . После естествено разреждат. Нормално е. Пишка ли достатъчно бебето ти? Колко напишкани памперса сменяш на ден? Не препълнени, напишкани. С акането нямаш проблем.

# 108

не се шашкай, ще започне скоро и да пропуска по няколко дни. синът ми имаше такъв почти двумесечен период (по 6-7 дена съм го чакала). и сега е през ден-два. никога не съм се притеснявала и не съм ми вкарвала в дупето каквото и да е. ако се наложи можеш да дадеш дуфалак след консултация с педиатър разбира се. просто в даден момент започват да усвояват повече храната която приемат. притеснявай се ако акото е твърдо, тогава вече имате проблем  Peace

# 109
  • София
фризолака,често запича...ама наистина Wink
мисля, че фризовом, беше при запек на фризо...
обаче така както го описваш, не е никакъв запек...
нормално е и да разрежда акането, особенно ако преди е било само на кърма.
пробвай да увеличиш евентуално и малко млякото и спри с водата(не само силно подсладена) и храни на поискване.

# 110
Вода не и давам по принцип. Тя не иска да пие, муси се. В момента изяжда 100 мл. Знам, защото се цедя и ако се налага дохранвам, повече от това не иска, плюе го и бута биберона. Ако по случайност изяде повече после повръща. Все пак благодаря, повече няма да се притеснявам и да я требозя с разни работи в дупето  Wink

# 111
  • София
VansiPansi, според мен бебето ви няма запек. По описание си е съвсем нормално Simple Smile Явно усвоява напълно кърмата, и добавката (когато давате).
Най-вероятно детето ви обаче да изяжда повече от 100мл. Можете да направите пробно кърмене, т.е. мерене на бебето на тегло преди кърмене, и измерване на теглото след накърмване. Разликата в теглото би трябвало да е изяденото количество кърма.

Дактарин ли беше мазилото за афти?
Че щерката се е сдобила с една, на дърти години. Като бебе не е имала. Имаше една в детската градина.
Сега слагам гранофурин.

# 112
Ан Мари, точно Дактарин е мазилото Peace

# 113
  • София
Да дактарин... но май с гранофорина става по-бързо.
туширане с елудрил също е вариант.

# 114
  • София
Ами снощи й сложих гранофурин, и тази вечер пак. През уикенда не е на у-ще, та по-често ще й позеленявам зъбите Simple Smile
За всеки случай ще купя и Дактарин.

Да ви разсмея малко с Дактарина Simple Smile
Малкият имаше гъбички в подпамперсното пространство и педиатърката изписа Дактакорт. Имаме и Дактакорт и Дактарин у дома. Мъж ми преобува Алекс, дребният готов, мъж ми рече "намазан е". Малко след това разбрах, че дупето му е намазано с Дактарин Simple Smile
Мъж ми изобщо не забелязал разликата в наименованията Simple Smile

# 115
  • на Русе
Имам малко тъп въпрос  Embarassed  Embarassed През нощта мерих Т  на малкия с електронен термометър. Сложих го и след малко започна да писука много силно и го извадих. Показваше 37.8 Со, но детето ми се струваше доста по-горещо. Дали не трябваше да го махам веднага? Писукането беше почти веднага след като го сложих, със сигурност не беше мминала минута. Възможно ли е за толкова малко време да отчете Т?

# 116
Честно казано когато меря температура не махам веднага термометъра, когато записука и точно поради тази причина. Някак много бързо ми се струва, че я измерва. За по-сигурно изчакам още малко  Peace

# 117
аз имам два електронни. и двата писукат до минута. единия отчита точно, другия не. по принцип трябва а извадиш 0.5 от резултата, което значи 37.3. твърде вероятно е да не измерва правилно в този случай щом ти се е струвало по-топло детето...

# 118
0.5 не се ли вади само като се мери в д-то?  newsm78

# 119
  • София
защо пък дъ маха 0,5, никъде не пише да е мерила в дупето...

Общи условия

Активация на акаунт