За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 661
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
правилно, не пише. моя грешка, не ме изяждайте.  Blush  ако не е мерено ректално съвсем не бих се доверила на подобно измерване, държа поне 3 мин.

# 121
  • София
slavip, виж си упътването на термометъра ако имаш такова.
Някои термометри мерят и докато писукат, и на упътването пише да се махнат едва след като спре звуковия сигнал.
Аз имам два такива.
Даже и с този за чело да меря, го махам едва след като спре звуковия сигнал. Друг е въпроса, че монитора му започва да свети в червено при високо отчетена температура.
Възможно е и за по-малко от минута да отчете температура.

# 122
Когато Маги се роди харесах термометър за ухо. Според упътването мереше за секунди и давал отклонение до 0,1 десета. Обаче цената му беше зверски висока и се отказах. Мисълта ми беше, че има явно термометри, които мерят за съвсем кратко време Т. Моят е на "Чико" и мери за минута. Имам и галиев, но меренето с него е мисия невъзможна. Не си представям да мога да удържа хлапенце толкова време без да шава.

# 123
Здравейте, сигурно е обсъждано хиляди пъти, но как най-ефикасно отпушвате запушено носле? През нощта ме докарва до лудост като започне да хърка горкия и да се върти

# 124
ами явно си зависи от термометъра, единия с който меря писука, спира да писука и уж трябва да е отчетена Т, но като задържа повече време виждам че цифрите продължават бавно да се променят. с другия не е така, веднага отчита и няма мърдане...
yanu_cat предполагам за по-голямо дете като твоето има ефикасни капки, другите ще кажат. аз за себе си ползвам вода с морска сол и клеева т-ра. за малкия - физ. р-р и клеева т-ра + низита маз. помага и по-хладно помещение през нощта, ние спим на 18-19 градуса и се отразява добре особено при хрема.  Peace

# 125
  • Шумен
Всеки термометър е различен, добре е да се чете упътването предварително. На мен ми подариха термометър за ухо и чело, в ухото мери за 2 секунди на челото за около 10 секунди. На моя в упътването пише че за ухо се вадят 3 десети (засичала съм с живачен термометър и наистина е така).

# 126
Здравейте, сигурно е обсъждано хиляди пъти, но как най-ефикасно отпушвате запушено носле? През нощта ме докарва до лудост като започне да хърка горкия и да се върти

Преди да се научи да си духа носа, ползвах аспиратор за нос, като преди това пръсках физ. разтвор.Евентуално можеш да мажеш и по малко Ринолекс в ноздрите( консултирай се първо дали става за толкова малко дете, аз не съм ползвала) Само през нощта ли му се запушва носа, или....? Пуснете един секрет за изследване, ако е нещо упорито трябва да се вземат мерки. Успех.

# 127
Здравейте! От няколко дни започнах да давам на едномесечното си бебе по 2 капки Деавит, но дали е съвпадение или не, от тогава стана доста неспокоен, коликите му се усилиха и спи по-малко през деня. По принцип и преди имаше колики, но сравнително леки, сега обаче постоянно пъшка и си личи, че го боли. Дали може да е свързано с капките? Не смея и да ги спра, защото качва по доста и рискът от рахит е по-голям. Моля, ако някой има мнение по въпроса, да сподели.

# 128
Не, не е от капките. Съвпадение просто. Колики са, неприятно, но няма как, ще преминат  Simple Smile

# 129
  • Шумен
Майчета, и аз имам два въпроса. Реших да оставя Валерия без памперс поне ден два че пак се е зачервила доста и сме на косъм от подсичането. Та питането ми е какви са симптомите при гъбична инфекция? Почвам вече да се съмнявам за това с тези чести подсичания, наистина минават за 2-3 дни но знам ли  newsm78 И другия ми въпрос е когато оставяте детето без памперс само през деня ли е или постоянно?

# 130
Когато Маги се подсече слагах пелена само когато излизахме на разходка, значи 2 часа, но тя беше на по-малко от месец и нямаше как просто да излизаме без. У дома, като спеше слагах чаршав за еднократна употреба и в/у него бархетна пелена. За симптоми не знам, предполагам, че само доктор ги разпознава.

# 131
  • Шумен
Без памперс навън просто не мога да си го представя. Няма да я оставя мокра а в този студ няма и да я преобличам. Благодаря за идеята за чаршафа не бях се сетила (главоблъсках се какво да сложа на леглото )  Hug

# 132
Не, не е от капките. Съвпадение просто. Колики са, неприятно, но няма как, ще преминат  Simple Smile

Мерси, Блонди. Не че има добър вариант в случая, но май по-добре да не е от капките все пак.

# 133
Когато започнах да давам на бебето Вигантол също страшно и се усилиха коликите и цяло лято по тази причина не съм го давала.Между другото една мама в темата за Априлчетата писа,че вече изтеглят и Деавита от аптеките.

# 134
Момичета давайте съвети, къде да я водя дъщерята на преглед при специалист УНГ, че с нейния течащ нос, вече втори месец, в чудо съм се видяла, досега я водих при двама УНГ -един в Токуда и един в център ЗДраве и двамата са на мнение алергия, да ама пи Зиртек и носа и пак си тече и и е зачервен около ноздрите и го спрях, не искам да я тъпча с това лекарство! Правени и са посявки и кръвни изследвания нищо и няма, а носа и тече непрекъснато, като вода, бистри  и само, като  е в затворени помещения, навън изобщо не тече и още нещо, незнам дали наистина има връзка с растящи зъби, но в момента  и растат три кътника на веднъж, вече са пробили малко.  През изминалата седмица изкара и херпангина- тя мина, но сополите си стоят непрекъснато. Дайте съвет, идея какво да и капя, почти целия набор от капки и спрейове за нос е изпробван или ми препоръчайте наистина добър УНГ, при който да я заведа?

Общи условия

Активация на акаунт