За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 663
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
За мен са зъби , щом всичко ви е наред , да знаеш че е това .......... Сина ми така изкара кътните - два по два - с бистри , течни сополи .........

# 136
Но защо не сподели с лекарите, че Зиртек-а не й понася? Вроятно има с какво да се замести. Или я заведи направо на алерголог. Вероятно той е човека, който може да реши кой препарат да изпише. То ако е алергия спасение няма, освен ако не разбереш кой е алергена и не го отстраниш, но поне може да облекчиш състоянието. Другото е да изчакаш да пробият кътниците напълно и да видиш ще има ли подобрение.

# 137
Според мен ако беше от зъбите нямаше да има значение дали детето е вън или вътре.

# 138
  • София
somebody, дъщеря ми заради многото отити редовно тичахме до ИСУЛ. На УНГ я водих при Найден Петров от МВР б-ца. Беше ми препоръчан от педиатърката на щерката.
Всъщност препоръча ми двама Петров и Улевинов. При Улевинов май не можах да се вредя. Или пък ходихме, вече не помня.
От Петров съм доволна.
Чела съм добри отзиви и за лекарите от Транспортна б-ца, но координати нямам.

Ето една тема от здравния Уши, нос, гърло - гр. София

# 139
  • Видин
И при големите хора е така - навън (на хладно) носът не тече. Вкъщи на топло се разтича. Заради кръвоносните съдове.
Би могла да я заведеш при УНГ и да настояваш за адекватна диагноза. Моят син вече година и 3 месеца има проблеми с носа - постоянно се запушва, няма сополи, но не може да диша през едната ноздра като се редуват. Още като беше на месец ме успокоиха, че ще го израсте...докъм третата година  Mr. Green

# 140
  • София
somebody - а защо не я заведеш при алерголог? може би ако е алергия ще даде по-добри съвети с какво да мажеш/капеш или какво да даваш....

# 141
Още като беше на месец ме успокоиха, че ще го израсте...докъм третата година  Mr. Green

Аз... още чакам да го израста.  Tired

# 142
     Благодаря момичета, аз и преди бях писала в темата,че при нея тези сополи започнаха докато бяхме на море, предхождащи ентеровируса, който изкара там, и който продължи и той дълго време.  Ог тогава всъщност, чакаме да избият и трите кътника,  от два дена, избиха долните два по съвсем малко, но целите са в кръв, горния е много странно посинял/незнам какво  е това чудо/. Имаше един период, през който не бяхме в София 3 дена и сополите изчезнаха, но на втория ден, в който се прибрахме и пак почнаха! Тя си играе с други приятелски деца/майките са предубредени Wink/ и нито едно дете не се е разболяло  от нея или да го е заразила с нещо,  т.е не са вирусни!
     Изписаха ни и Ксизал, но не го купих и сега го отчитам,като грешка, да почна да го давам ,да видим, какъв ще е ефекта от него! За алерголог единствения, за който съм чувала е Мустаков, но май колкото хубави,толкова и лоши мнения за него! За УНГ /Ан Мари благодаря за линка Simple Smile/, и преди съм чувала,че от Транспортна болница са най-добрите специалисти УНГ, все пак я водихме при двама УНГ, сега явно трябва и 3-ти да намеря! А и искам ако  е възможно да спрат да текат или поне да ги огранича до минимум, че тя уж трябва да почва ясла от 1ноември и незнам как там ще обяснявам на 30 майки, че детето е с алергия и сополите му не са заразни и кой ще ми повярва! #Crazy newsm78

# 143
  • София
ами не знам при нас се беше осъмнила педито ни , че едни такива сополи са алергични и беше изписала ксизала и някакви капки, които обаче сега не ги помня какви бяха(тя нашата е и алерголог всъщност)...но така или иначе после настоях и за секрет , когато не помогна и това и се оказаха стрептококи...такива бистрички точно и вече едномесечни...но пък вие сте пускали казваш....
аз лично не бих отдавала и на зъби подобно нещо...

а за яслата няма какво ад обясняваш на майките, само на сестрата , бележка от лекар...

# 144
Да пускахме  носен секрет преди 2 седмици в Токуда, заедно с кръвни изследвания, настоях и за фекална проба/заради ентеровируса, който прекара/ Всичките показват, че е здрава и , че и няма нищо! Дали пък и тази седмица да не  я заведем в друга лаборатория да и вземат носен секрет?! newsm78
И нейните са бистри, но и текат  в огромни количества,  с помпата изкарваме още, нямат свършване/ в момента само Стеримар пръскам по 2-3 пъти на ден/ и това е вече втори месец. Confused

# 145
Не ти прече да я заведеш, но и не знам как това ще помогне ако се касае за алергия.

# 146
  • Видин
Още като беше на месец ме успокоиха, че ще го израсте...докъм третата година  Mr. Green

Аз... още чакам да го израста.  Tired
Като се замисля и аз все си имам някакви сополи, но това си е чист алергичен ринит при мен  Tired

# 147
somebody,давала съм и Зиртек и Ксизал.Но Ксизала само веднъж и то за няколко дни.Те и двете са почти еднакви.Ксизала е с левоцетиризин дихидрохлорид,а Зиртека с цетиризин дихидрохлорид.Аз останах с впечатление,че Зиртека е по-подходящ за малките деца,тъй като един от лекарите докато се мислеше между двата вида капки,ми каза-той е малък,Зиртек ще е.Пък може и да греша.Но тези капки се пият продължително време-на малкия ще ги давам 2 месеца.И на мен много не ми се ще,и затова миналия път ги спрях след една седмица,но 3 дни след спиране на капките,проблема се появи отново.
Но щом Зиртека не помага никак при вас може би наистина трябва да се смени с Ксизал.Кажи на лекаря,че няма ефект от тези капки.
Пък може и от зъбите да е-и от други майки слушам,че зъбите вадят със сополи.Моите никога не са вадели зъби със сополи,та затова не знам.Но пък ще е най-добрия вариант.Дано да е от това.А за алергиите-дъщеря ми ги израстна.Сега чакам и малкия да ги израсте.Абе не знам,обаче още преди да се появят всякакви симптоми на алергии двама лекари ми казаха-това дете е алергично още като му погледнат гърлото.Нещо било синкаво-и аз не разбрах какво.

# 148
Здравейте.

Бебето ми е на 2 месеца и осем дни. Днес излязохме от болницата, бяхме ч седмици заради вирусна чревна инфекция. Там доста я боцкаха и какво ли още не. По принцип си има и колики, и то бих казала на моменти зверски. Започват да отшумяват, поне не е така нервна и не плачи по цели вечери. Но друго ми е пристеснението, ако е за притеснение това. През деня не спи, и то от доста вереме, може би мецес. по цял ден не спи, а и се спи. плаче, задрямва ако я раздрусам в ръцете си. след като реша че е заспала я оставям в кошарата. минат не минат 5-10 минути, и пак е будна. Ако не плаче, добре е. гледа си играчките и това е. но не всеки път е така.
Въпросът ми е, дали е нормално и как е при вас това със спането - да и се спи, но да спи по 10 минути, и това по цели дни. заспива към 23 часа, и става през 3 4аса, понякога и прескача едното нощно хранене.

Благодаря предварително Simple SmileSimple Smile

# 149
Дари - има и бебета, които не спят по принцип, не е нищо чудно, но е неприятно за мама Simple Smile Преди да решиш обаче, че детето ти е такова, опитай различни варианти - да спи на различни места (в ръцете ти, в слинг - ако имаш, в шезлонг, в количката, на тихо, на шумно, на тъмно или светло, заобиколена от хора или съвсем сама на тишина) - виж дали проблемът не е в нещо от външната среда.

Момичета, имам спешно питане за силно, ама много силно подсечено дупе - Ивайло снощо се е изакал, докато е спал, но не ми е дал никакъв сигнал, че го е свършил...и сутринта щях да припадна като го видях. Кожата му е просто алено червена, не дава да го пипна, да го намажа, да го измия...нищо, явно зверски го боли, плаче много жално Confused Судокрем не помага (ползвам го рядко, но ако е за по-сериозни неща, ефект няма), в момента мажа с един балсам с невен. не ми идва на акъла за нещо по-силно, явно няма да минем с нормално мазило. И май ще трябва да го оставя без памперс, но...не ми се мисли какво ще последва Crazy

Общи условия

Активация на акаунт