За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 770
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
смрадлика или лайка можеш да пробваш. на мен судокрема много ми помага, но явно при различните деца е различно.

дари аз съм била същата като твоето бебе - спяла съм по максимум 10 мин за ужас на майка ми. кърмиш ли я? ако я кърмиш пробвай да легнеш до нея на леглото, хубаво се завийте да се затоплите и й дай да суче, при нас действаше безотказно и заспиваше. и аз покрай него дремвах повечко Wink

# 151
Моето бебе спеше до към 3 месец сумарно по 4-5 часа на денонощие. През повечето време беше обаче спокойна - лежи си, но не спи. Израстна го и сега спи като мечка зимен сън и аз с нея  Crazy (буди се често, но хапва - суче и пак спи)
Обаче тогава нищо не помагаше. Единствения й сън по - дълъг и непрекъснат, ако заспи в кола по 2-3 часа спеше непробудно, а това си беше рекорд. Нито в кошче, ни в кенгуру ни на ръце, ни в кошара, ни в легло, абе по никакъв начин не спеше.
Споделям, за да кажа, че според мен няма място за притеснение за бебето, виж за твоята нервна система  Whistling аз се бях разбила направо  Tired единствено мога да те съветвам спи ли, спи и ти - 10 минути, 10 ама си е дремване

# 152
  • Шумен
.:.Stef.:., преди 3 дни и аз се ужасих от едно силно зачервено и обринато наакано дупе. Валката често ми ги спретва тези неща, ама толкоз зле не е била да не ми даде дори да я измия. Нашата формула (за сега доста успешна) е ваничка със смрадлика вечер и крем Здраве. Судокрема изобщо не ни помага и не го ползвам, но от това евтино кремче съм много доволна  Peace А да и два дни бяхме без памперс през деня, нощем няма как слагах въпреки протеста и първата вечер. Сега останаха вече повехналите пъпчици, този път до сериозни рани не стигнахме. При първото подсичане (Валя беше на 2 месеца някъде) педито ни изписа едно лекарство като мастило и някакво кремче с антибиотик, нямаше ефект и от двете тогава. Само дето повече от седмица раничката не хвана коричка а за два дни обливане със смрадлика и крем Здраве се затвори. За съжаление си има и белег от тогава  Tired

# 153
  • София
Моя син успя да се подсече доста. Тази вечер съпругът ми не е успял да купи смрадлика, но утре сутрин ще го подсетя.
И понеже Судо крема беше размазах по секцията в хола (от малкият разбира се), днес го мазах с балсама на д-р Тайс. Поуспокои се малко.
Ще видя сутринта как ще бъде.

# 154
Содата и на мен ми е помагала. Много добър бабин лек е:)

# 155
Благодаря, момичета!
Може ли малко разяснения относно ваничката със смрадлика - как точно се прави процедурата?
Имам крем Здраве, ще пробвам и от него.
След ще сменям нощния памперс, току що станахме, ще видя как е положението...

Бързам да пиша, след смяна на памперса - всичко е изчезнало Blush Все едно нищо не е било...И то защото снощи обилно напудрих дупето, с най-нормална бебешка пудра...не вярвах, че ще помогне, но ми се стори че кожата седи някак си влажна и реших да сложа, за да изсъхне.

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 09:46 от .:.Stef.:.

# 156
  • Видин
За бани и компреси - 50 гр. смрадлика се вари 20 мин. в 2 л. вода.
Да си имаш предвид ако има следващ път! Моят много често му се появяват пъпки по дупето от нищото,не се подсича. Отдавам го на атопичния му дерматит, както и понякога на излизащ зъб. Правила съм бани със смрадлика, както и после при смяна на памперс съм мазала с памуче, натопено в разтвора. Има добър ефект  Peace

# 157
  • на Русе
Момичета, в голяма чуденка съм. Вчера водих малкия на лекар, заради Т, сополи и разстройство. Казах, че се бие по главата и се оказа, че ушенцето е леко зачервено и с ушна кал. Изписа ни капки за уши, но и антибиотик /Оспексин/. Сега се чудя да го дам ли? Притеснява ме разстройството - квото хапне и излиза  ooooh! Дупето му е много червено...

# 158
Че то и ушното възпаление не е за пренебрегване, защо само разстройството те притеснява? Вирус е явно, ще мине. Ако ухото е само зачервено може АБ с превантивна цел а е изписан, но може и да е отит. Там се налага приема на АБ. Защо не пита АБ за какво е? Не мисля, че има какво да се чудиш и питаш, по-добре говори с лекаря изписал АБ. Аз съм против даването на АБ безцелно, но в случай, че се налага не бих го спестила.

# 159
  • София
slavip - зависи  какво е казал лекаря... колко е висока Т, колко го боли, колко е възпалено ухото... при нас със мн силни болки и висока Т изписаха преди отипакс и АБ, като АБ каза да го почна на другият ден, ако не е спряло да го боли от капките и не е спаднала Т, в крайна сметка минахме без АБ....
Гадно е , че е с р-во, може да се влоши от АБ.... но може и не, ако приема и пробиоптици...
Така че всъщност е относително и лекаря трябва да прецени, дали е наложително наистина да се включи или може и да се изчака да се види развитието. Най-добре звънни на педито и сподели какво те притеснява...и питай  за какво е този АБ и наистина ли е наложително веднага да се включи.

# 160
  • на Русе
Не го и пренебрегвам! Антибиотикът е с превантивна цел, но "страничната му реакция" е разстройство... Затова се чудя.

# 161
Здравейте,момичета!Някой може ли да ми каже как да сменя педиатъра на бебо?Намерих подобни теми,но с много стара дата и незнам съдържанието актуално ли е.Мога ли сега да го сменя или трябва да чакам до декември?Какво трябва да ми даде стария педиатър(в мен има единствено един син лист)?Благодаря.

# 162
  • София
Ако е и личен лекар  трябва да чакаш, ако е само педиатър се сменя по вс време...

# 163
Че е педиатър,педиатър е,но най-вероятно се води и личен лекар.Знам ли?Каква е разликата?

# 164
Здравейте,момичета!Някой може ли да ми каже как да сменя педиатъра на бебо?Намерих подобни теми,но с много стара дата и незнам съдържанието актуално ли е.Мога ли сега да го сменя или трябва да чакам до декември?Какво трябва да ми даде стария педиатър(в мен има единствено един син лист)?Благодаря.

Сега може да смениш Личен лекар само ако се сменя настоящия адрес - от една община в друга община. Иначе се сменят през юни и декември. Направо отиваш при новия избран лекар и там се попълва заявлението за смяна.
Иначе би трябвало в теб да имаш и Здравна карта на детето (картона) в която са нанесени данни от прегледите на детска консултация и ваксините (дата на ваксиниране, партида и номер на ваксината). При добро желание от страна на лекаря и Касата в теб трябва да е и здравната книжка.

Явно става въпрос за ЛЛ със специалност Педиатрия. Нали?
Ако е само педиатър - се ходи на преглед с направление от ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт