За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 655
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
На смесено хранене сме. Подсладената вода я давам единствено, когато не е акала по препоръка на лекар. Иначе не пие вода и това не ме притеснява. Така или иначе не получих адекватен отговор. Единствено не прави това, не прави онова  Tired

# 91
  • Велико Търново
Black Lady както са ти казали и другите, на децата им трябва време, за да свинкат с лъжицата. При захранването на дъщеря ми, те дъвчеше лъжицата и повечето храна беше извън устата й. С времето се научи как се яде с лъжица и нещата се нормализираха. Все пак захранването е запознаване на бебето с нови вкусове и нов вид хранене. Не може да очакваш, че веднага ще почне да яде по едно бурканче например. Пък за пюре, разредено с вода и даване с шише, не виждам смисъл в това.

На смесено хранене сме. Подсладената вода я давам единствено, когато не е акала по препоръка на лекар. Иначе не пие вода и това не ме притеснява. Така или иначе не получих адекватен отговор. Единствено не прави това, не прави онова  Tired
Не казваш каква марка е АМ, което даваш. Някои са по-запичащи от други. Не казваш и каква е консистенцията на акото. Казали са ти другите какви са симптомите за запек, а ти не споделяш дали при бебето ти има някой от тях. Ако му е трудно акането, може да му помагаш, като масажираш стомахчето по посока на часовниковата стрелка и да му присвиваш крачетата към стомахчето. Това са методи, които при дъщеря ми са давали резултати при трудно изхождане.

# 92
  • София
На смесено хранене сме. Подсладената вода я давам единствено, когато не е акала по препоръка на лекар. Иначе не пие вода и това не ме притеснява. Така или иначе не получих адекватен отговор. Единствено не прави това, не прави онова  Tired

ето ти адекватен
щом сте на смесено - яж ти повече разхлабващи храни
смени млякото
може би й трябва повече добавка
ако не ака няколко дни и има наистина признаци на запек(защото неакането всеки ден не е такъв при бебетата) дуфалак или лактулоза, вместо мушкато и термометър. В краен случай при педито за клизма.
ако даваш капки за колики, може  да пробваш с други, някои имат запичащ ефект.

# 93

Аз знам, че сладкото запича. Какъв адекватен отговор очакваш? Зададохме ти въпроси, за да видим откъде е проблема. Как ака като ака? Мъчи ли се видимо?

# 94
На смесено хранене сме. Подсладената вода я давам единствено, когато не е акала по препоръка на лекар. Иначе не пие вода и това не ме притеснява. Така или иначе не получих адекватен отговор. Единствено не прави това, не прави онова  Tired

Добре, ще опитам пак, за да съм по-ясна! Щом имате в менюто АМ (което в повечето случаи разрежда аканията) вземи такова с Про и Пребиотици. Не съм специалист по марките, консултирай се с ЛЛ (но знам за Фризовом, розов ХИП, сигурно има и други).
Щом се И кърмите - ти наблегни на разхлабващи храни.
Ако не си доволна, въпреки съветите на твоя лекар- консултирай се с друг лекар.
Нашата докторка ни е изписвала и хранителна добавка за чревната флора - точно за корекция на акането.  

п.п. сори као се повтарям, но съм писала едновременно с Поли и Ейнджъл!

Да се допълня, ако влезеш в кърмаческия може там да ти помогнат за увеличение на лактацията и да изключите АМ. Просто идея без да съм запозната в подробности с вашия случай.

# 95
VansiPansi това което те тревожи е че бебето не ака всеки ден ли ???????? Бебе на 45 дена .......... сина ми беше само на АМ - до 4 месец акаше на 3-4-5-6 дена , щом не е на топчета или много гъсто и трудно при изхождане , значи няма проблем - следи главно консистенцията му ......... При дъщеря ми -само на кърма  - същото нещо - акаше през 4-5-7 дена , но пак ти казвам КОНСИСТЕНЦИЯТА  е важната ......... Спокойно можеш да правиш масажче на коремчето - предполагам ти е показано как ... Peace Даването на вода и други течности лишава бебето от същото количество мляко , давах вода само за изплакване на устичката , по глътка две след ядене , ако не спяха де ....

# 96
  • София
О, да нещо от типа на био гайа също е добра идея....

# 97
Биогайята запича ........

# 98
  • София
не,  не запича, регулира чревната флуора Wink

# 99
Благодаря ви момичета. Взела съм и от наи-малките лъжички, пластмасова, но ще и купя някаква нова да пробвам. Иначе не, не очаквам да пие цяло пюре  Simple Smile. Аз и давам по 6-8 лъжички и я дохранвам с АМ.  Страх ме е за сега да и давам повече - не е свикнала.

# 100
А какво давате за закуска освен попара и мляко?

# 101
А какво давате за закуска освен попара и мляко?

На вашата възраст също и каша.

# 102
Пресни плодове, подходящи за възрастта.
Грис с АМ.
Овесени ядки.
Инстантни каши.
Попара не съм давала.

# 103
  • София
каша, на 6 месеца само каша.
Рано е и за глутен и за сирене и за масло,така че изобщо попарата не е вариант за толкова малко бебе.

# 104
каша, на 6 месеца само каша.
Рано е и за глутен и за сирене и за масло,така че изобщо попарата не е вариант за толкова малко бебе.

Попара някъде след 10 месец. Въобще дали съм правила специално закуска на 6 месеца Thinking. Май не. Кърма.

Общи условия

Активация на акаунт