За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 622
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Момичета споделете гъбичките от неправилно забърсване на дупето ли се получават при момичетата или от нещо друго,защото аз много внимавам и се притеснявам като мия дупето на малката,при момчетата е доста по лесно,но сега нещо съм се шашнала и много се втелясвам! ooooh!

# 76
На Йоана и е много чувствителна кожата на дупето и ако не се измие след акане се зачервява.На нея и правя бледа розова вода от калиев перманганат ,с която я измивам и отгоре мажа с крем против подсичане.

# 77
Ами незнам. Гъбите обичат влагата, под пелената средата е идеална за тях. За това и се препоръчват "въздушни бани" на всяка смяна на пелените. Веротно и имунитета има значение. От неправилно забърсване могат да се "пипнат" е- коли, които са част от микрофлората на дебелото черво, но там. Миеш с водичка, бършеш правилно и това е.

# 78
Момичета споделете гъбичките от неправилно забърсване на дупето ли се получават при момичетата или от нещо друго,защото аз много внимавам и се притеснявам като мия дупето на малката,при момчетата е доста по лесно,но сега нещо съм се шашнала и много се втелясвам! ooooh!

[/
quote]

За гъбичките един от начините да се появят е след прием на антибиотик,а от неправилна посока на миене може да хване бактерия от рода на Еширихия коли,която се намира в акото.

# 79
Благодаря,за отговорите!  bouquet

# 80
Имам питане! Малката е на 45 дни и колко е нормално да акат на тази възраст! Нещо много ми се запича напоследък, ако ака, то е веднъж дневно. Днес пак сме с термометър/мушкато и и давам силно подсладена вода. Някакви други съвети? Почвам да се притеснявам вече  Cry Възможно ли е да е от втори прием на хепатитната ваксина?

# 81
Имам питане! Малката е на 45 дни и колко е нормално да акат на тази възраст! Нещо много ми се запича напоследък, ако ака, то е веднъж дневно. Днес пак сме с термометър/мушкато и и давам силно подсладена вода. Някакви други съвети? Почвам да се притеснявам вече  Cry Възможно ли е да е от втори прием на хепатитната ваксина?

Като начало спри с термометъра, мушкатата, сапуните и тем подобни, а също и с подсладената вода. За какъв чеп я даваш? Кажи с какво се храни бебето.

# 82
  • Видин
Спри да даваш тази вода, още повече "силно подсладена". Защо реши, че тя ще я разхлаби?
С какво се храни бебето?
Запек от ваксина - едва ли.

# 83
  • София

уооу.... какво запичане, да ака веднъж дневно бе жена? Има деца по седмица дето не акат и не е запек, запек е ако ака трудно, ако е подут корема и ако излизат топчета от д-то.
И пак - Мушкато???? Термометър???? има си разни разхлабителни препарати ако държиш, може да смениш и млякото, предполагам сте на АМ, някои от тях позапичат...не тренираш върху детето , кога ще успееш да му перфорираш червото....

Захарта по-точно запича, така че подсладена вода не помага.... освен това на този етап като го наливаш с вода, го лишаваш от нужното количество мляко..
Ваксините до запек не водят.

# 84
АМ по принцип запичат повече. Така че ако е на тях си е нормално. На мен ЛЛ ми каза, че до 3 месец бебетата се адаптират.

Аз имам питане... Как и за колко научихте децата си да ядат с лъжичка? Нали писах, че се захранваме... С лъжичка е голямо мазане и почти никакво хранене, само плюе... Обаче днес реших да пробвам да и разредя пюрето с вода и да го дам с биберон - детето си го изяде, даже и беше малко. И се чудя дали първо да не я науча да яде пюрета и после да я тормозя с лъжицата, вместо да я пробвам с две нови за нея неща (лъжица и пюре). newsm78

# 85
  • София
VansiPansi, и двата подхода и термометъра, и силно подсладената вода, са грешни.
Употребата на термометър в тези случаи се отрича и от лекарите, т.е. може и да е препоръчан, но с уговорка за рядка употреба.
Подсладената вода за какво я давате? Жълтеница? Или просто да пие вода?

Ако бебето е на кърма може да усвоява всичко и да пълни памперса рядко.
За АМ в начални месеци не знам как е. Може би е аналогично.
Ако бебето се зачервява, напъва, пръцка,... може и колики да са.
При запек е възможно корема да е твърд на пипане.

Black Lady, на дъщеря ми й давах да пие пюретата. На по-късен етап въведох и лъжицата.
Синът ми беше захранен късно, при него директно започнах с лъжица.
Мазане и плюене имаше и при двамата Simple Smile

# 86
Варианта с шише е чудесен за улеснение на майката , но захранването освен всичко е и учене да дъвче , гълта и т.н. Ще се помъчите малко , ама да знаеш че бързо схващат смисъла .... С каква лъжичка й даваш , да не би да и се гади от материала ??????? Пробвай с друг вариант , ако пък просто е заради новото , не се тревожи , ще свикне ...... Peace Peace Peace

# 87

Аз имам питане... Как и за колко научихте децата си да ядат с лъжичка? Нали писах, че се захранваме... С лъжичка е голямо мазане и почти никакво хранене, само плюе... Обаче днес реших да пробвам да и разредя пюрето с вода и да го дам с биберон - детето си го изяде, даже и беше малко. И се чудя дали първо да не я науча да яде пюрета и после да я тормозя с лъжицата, вместо да я пробвам с две нови за нея неща (лъжица и пюре). newsm78

Може да пробваш да смениш лъжичката, може да е голяма newsm78. Естествено, че за всяко ново нещо трябва време. Не помня на сина ми колко време му отне да свикне, но с Анито беше за около 2-3 седмици.
А и сте още на 4 месеца - по колко пюре даваш да яде детето. Не е нужно все още да се тъпче
с пюрета, за да ги слагаш в шише. Колкото изяде- толкова ще е изяло - другото МЛЯКО.
Успех със захранването!  

ВансиПанси, не пишеш каква е консистенцията на акото. Ако е кашаво - не е запек. И дъщеря ми акаше по веднъж на ден, а понякога прескачаше, но не беше запечена.
Най- напред се успокой, спри с механичната помощ и ако сте на АМ -смени го, а ако сте на кърма започвай да ядеш разхлабващи храни.

# 88
  • София
Black Lady - никога не съм давала храна от шише, с лъжичка е от първият си миг на захранването, никога не е плюл, но пък то това е и един от признаците за готовност за захранване до колкото помня....

# 89
  • София
Аз захранвах с метална лъжица. След това купувах и имам какви ли не лъжици у дома.

Общи условия

Активация на акаунт