За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 722
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте.
Аз да се оплача, малката пак ми е с хрема... Оправи се миналия път, изкара 2 седмици и от вчера пак... Този път за сега обаче не мисля да я водя на лекар. Понеделник бяхме на консултация имаше много болни в поликлиниката. Ще я лекувам като миналия път пък ще видим. Направо нв ми се мисли как ще изкараме зимата, ако се разболява така постоянно. Питах ЛЛ за нещо за засилване на имунитета,тя каза няма какво.
Вие как се справяте. Не мога да отделя детето да не се среща с никой и да не излиза...

Аз бих звъннала поне по телефона на педиатърката. А дали е вирусно или е настинка?

настинката е вирусно.
обаче аз бих завела детето за слушалка, особенно ако покашля....малко е и лесно и бързо може да слезе към гърдите.

# 541

Е! аз казвам какво съм правила, и на всичкото отгоре ми го "предписа" педиатърката на бебето. А за бактерии не съм се и замисляла, защото капах в очето направо от гърдата.
А майките, които се изцеждат и хранят бебетата си месеци наред, какви антибактериални мерки взимат?
...това няма нищо общо с пръскането в очи, нос, по бузите за кожичката и т.н. кърмата преди всичко е МЛЯКО, предполагам всеки е запознат с процеса вкисване. следователно не виждам на какво основание трябва да оставям МЛЯКО да се ВКИСВА върху детето ми и да хване бог знае каква инфекция newsm78 безспорни са лечебните й свойства но все пак... а педиатрите много съвети могат да дават, но това не значи автоматично че всички са правилни и трябва да ги слушаме без да се замисляме и без да търсим друга информация  Peace

Добре! Обещавам повече няма да правя така! Не знаех че за две -три секунди през които кърмата обмива малкото бебешко оченце тя може да се вкисне!
Дано бебето, което вече три седмици страда да му е минало вече.
Истината е че с кърмата при нас за ден-два са се оправяли нещата и затова споделих. И за радост не се налагало да правим микробилогично изследване по този въпрос.
А и Рика, с цялото ми уважение, но имам една идея повече доверие на Личната докторка на децата ми, отколкото на мненията на майките във форума, които не ги познават.
п.п. извинявам се за отклонението, но при ми стана малко криво и реших да се защитя.

# 542
  • София
няма какво да се защитаваш. просто потърси повеч(е инфо по въпроса...
хубаво е, че имаш доверие на лекарката...и все пак понякога дават безумни съвети.
а то освен че облива окото за 2-3 секунди, част от кърмата си остава вътре...съмнявам се да правиш промивки после да почистиш.
когато пък се капе в носа - съвсем.
просто е било на късмет. за който не е проблем да експериментира с детето си - негова работа, за ме н са излишни рискове това.

# 543
  • София
Искам да попитам, който е правил тестове за алергии...направо в лаборатория ли отивате и пускате или първо някакъв преглед се минава при алерголог?

# 544
zornica_a, моля те, няма защо да се защитаваш, никой не те напада. също така и никъде не съм те посъветвала да не вярваш на лекарката, нито пък да вярваш на форума  Naughty просто да не се предоверяваш на никой. историята познава не един и два случаи на безумни "лекарски" съвети. живеем във време в което имаме лесен и бърз достъп до информация (отново не визирам форума), затова е добре да четем, да не вярваме на сляпо. колкото до кърмата - наистина тя все пак не се изпарява, някаква част остава в окото/носа. и за да не спорим излишно, на мен именно лекар изрично ме е предупреждавал никога да не правя подобно нещо, заради опасностите от инфекции  Peace радвам се че детенце е добре все пак  Hug

Black lady не видях колко е голямо детето, но ако е над годинка - клеева тинктура (редовно) помага при профилактиката. една приятелка дава на нейния син, който много боледуваше в градината и е много доволна от ефекта. разбира се и много плодове и зеленчуци. аз на малкия давам сребърна вода, а веднъж в седмицата и осцилококцинум.

# 545
  • София
Black lady видях че детенцето ти е на 5 месеца. аз на тази възраст без съвет на педиатъра, не съм давала добавка витамини или имуностимулиращи. можеш да даваш ако педиатъра одобри, витамин С, 1/2 ампула от малките, 2 пъти дневно например. както и ако пак лекаря прецени, да комбинираш с осцилококцинум. доколкото си спомням и сиропчето герисан е добавка, ако вече си го захранила можеш да му даваш пресни сокчета и чайче от шипка.
аз  понякога му давам саностол, понякога по схема герисан, и съм давала по схема и броноваксом сашета, но сина ми е по-голям и е по съвет на лекар с определени дози и период на приемане.
попитай педиатъра дали е удачно и в каква доза да бъде евентуално, предполагам може ако се налага да позволи герисан или саностол , но то си е доста индивидуално.
дано мине леко хремата Peace

# 546
Благодаря момичета. Да малката е на 5 месеца и е само на зеленчуково пюре още. Като и мине нослето ще и добавя каша. Питах ЛЛ за нещо имуностимулиращо, тя каза, че е още малка.. Днес се чух с ЛЛ и ходих до нея. Само хрема е за радост (ако въобще може нещо такова да е радост, но поне не е слязло надолу). Изписа едно мехлемче и така.
И аз съм чувала,че клеевата тинктура е много хубава, но тя е още малка за това.

# 547
Не съм видяла, че детенцето ти е толкова малко. За вашата възраст най-добрия имуностимулант е кърмата. Дано кърмиш. Скорошно оздравяване.

# 548
  • На брега на реката
Аз давам профилактично клеева тинктура, но от скоро, може би 2-3 месеца. Върши чудесна работа, но ти е малко детенцето. На този етап кърменето върши подобна работа, а после и пълноценното хранене и плодовете. Мехлемът Низита ли е? Аз съм доволна от него, само дето не дава да го й го слагам  ooooh! За запушено носле и слаба хрема е чудесен  Simple Smile

# 549
Не мехлема е Бактробан - локален антибиотик. Снощи и го сложих. Не знам вие как се справяте с почистването на нослето, но при нас е голям проблем - крясъци, рев... Мисля, че днес секрета е по-гъст. Ще видим как ще е. Малката не е на кърма, а на АМ и пюре от моркови и картофи. До тук сме със захранването. Не успях да и включа кашата сега, защото и потече нослето.

# 550
  • На брега на реката
А защо АБ, не е ли крайно? Мисля, че локален АБ се изписва след изследван секрет и съмнения за нещо по-сериозно  Rolling Eyes

# 551
  • София
А защо АБ, не е ли крайно? Мисля, че локален АБ се изписва след изследван секрет и съмнения за нещо по-сериозно  Rolling Eyes
така е, само при бактериална хрема...с изследване или поне след няколко дни силна хрема с температури и при наличието на жълто-зелен гъст и обилен секрет(ако ще е без изследване, нещо все пак да напомня за бактериална инфекция, защото все пак от една страна има случаи когато не може да се чака 3 дни да се изчисти носа от лекарствата и още 3-4 дни резултати от изследването).

# 552
  • На брега на реката
Сигурно е така, просто аз съм крайна при даването на АБ, а в случая се касае за доста малко дете. Аз лично 2 пъти съм давала АБ, 1 път крайно наложително, 2-я при грешно поставена диагноза и развита шарка...мисълта ми е, че ако има начин да го избегна, го правя. Но в случая трябва да имаш и съвестен лекар, който да измисли адекватно лечение при изписан АБ от педито. И пак има случаи, при които не може да се избегне приема, така че зависи от ситуацията и клиничната картина.

# 553
  • София
да и на мен ми се струва в случаят ненужно....просто казвам, че не винаги може да се чака посявката...чела съм тук из теми, как в чужбина излизали резултати за 1 час примерно, но тук с това чакане по сто дни...просто ако е спешно не го виждам....
иначе и моят син 98% от случаите когато е пил АБ е било след изследвания и антибиограма, но няколко пъти се е налагало и без да пие.(никога от презастраховане).

# 554
Ейнджъл,племенника ми е с много алергии и помня,че като беше към 3-4 годишен сестра ми го води при алерголог и той му прави пробите за алергии.Не знам за лаборатория,но задължително трябва първо да отиде на алерголог.

Общи условия

Активация на акаунт