За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 760
  • 749
  •   2
Отговори
# 525

На едното бебенце на оченцето има непрекъснато гурдички доста, така е още от изписването от Майчин дом.Личната лекарка е казала да се промива с преварена вода, но близо месец вече, няма резултат.

Аз съм капала в очето кърма. Личната ми препоръча с думите "това, май, най-много помага". Също се е случвало позната докторка на улицата да ми иска кърма за нейното око.

За клеевата тинктура една мама беше писала тук в тази тема - по 1-2 капки - 2-3 пъти дневно. А за разтвор - аз съм правила за мен на 5 мл физ.р-р 2-3 капки клеева тинктура (всичко купено, само смесвам).

# 526
  • София
това с кърмата не бих го правила, защото ако пък става въпрос за бактерии може да стане много зле.
а и принципно никъде не бих капала кърма, защото е златно местенце за развитие на бактериите.

# 527
Е! аз казвам какво съм правила, и на всичкото отгоре ми го "предписа" педиатърката на бебето. А за бактерии не съм се и замисляла, защото капах в очето направо от гърдата.
А майките, които се изцеждат и хранят бебетата си месеци наред, какви антибактериални мерки взимат?

# 528
Момичета,малката е голям инат по принцип.Но от месец и нещо като не стане на нейното започва да се удря по главичката.Даже онзи ден си удари главата във вратата защото й отказах да я отворя.Какво да правя?Някой имал ли е подобен проблем?Ще съм благодарна за всякакви съвети.

# 529
  • София
Е! аз казвам какво съм правила, и на всичкото отгоре ми го "предписа" педиатърката на бебето. А за бактерии не съм се и замисляла, защото капах в очето направо от гърдата.
А майките, които се изцеждат и хранят бебетата си месеци наред, какви антибактериални мерки взимат?
няма значение дали изцеждаш или не, самото мляко вече извън гърдата, върху лигавица, застояващо се вече е рисково, ако става въпрос за бактериална инфекция...съвсем.

# 530
Стеф, Ейнджъл, благодаря ви! Не знаех, че вътрешното приложение е по-ефикасно. Всъщност оказа се, че няма хрема. Влагата по нослето явно е била от рев. Пръскам обаче физиологичен разтвор, превантивно. Маги не е боледувала и малко ме е страх и вероятно параноично гледам на всяко кихване или покашляне. Tired

# 531
Радвам се, че все пак Маги е здрава Grinning

Криси - аз оставям сина ми да се удря колкото иска, като спра да му обръщам внимание и види, че няма зрители на цирка - спира.

# 532
  • Шумен
Цирка продължава докато има публика, имам си в момента две такива хитри актриси. Те вече и рядко се пробват с мен, баща им повече им се връзва и разбира се бабите  Confused Цаката е да не обръщаш внимание, така и те бързо губят интерес. Дори понякога излизам от стаята и остават сами, след минута максимум спират и да плачат от инат  Flutter

# 533
това с кърмата не бих го правила, защото ако пък става въпрос за бактерии може да стане много зле.
а и принципно никъде не бих капала кърма, защото е златно местенце за развитие на бактериите.
Замисляли ли сте се колко циганчета оцеляват и са здрави най-вече, без стерилизатори, без пране с отделен препарат без гладене и т.н.

# 534
Капането на кърма в окото, без преди това да е направено микробиологично изследване си е абсолютно безумие. Ако има бактерии в окото(стафилококи например) кърмата е идеалната среда за развитието им. Тук не става въпрос за бактериите от кърмата и т.н а наличните такива в окото. Никой не твърди, че оцеляването без стерилизиране е невъзможно. Аз самата не съм стерилизирала, но и преди да капя нещо в очите и в носа на бебето си, съм пускала изследвания за да се убедя, че няма да му навредя.

# 535
  • София
Замисляли ли сте се колко циганчета оцеляват и са здрави най-вече, без стерилизатори, без пране с отделен препарат без гладене и т.н.

това няма НИЩО общо.

# 536
Момичета,малката е голям инат по принцип.Но от месец и нещо като не стане на нейното започва да се удря по главичката.Даже онзи ден си удари главата във вратата защото й отказах да я отворя.Какво да правя?Някой имал ли е подобен проблем?Ще съм благодарна за всякакви съвети.

игнорираш. децата не са глупави и като види че номера не минава ще спре. няма да си разбие главата, спокойно Wink за справка - хлапето което гледах преди време се пробваше по едно време да си разбива демонстративно главата в плочките. след като видя че ефекта е нулев точно на третия път се отказа и потърси друг начин за манипулация  Mr. Green

все пак като се изцеждаш се предполага че даваш кърмата веднага или я замразяваш в стерилно пликче. това няма нищо общо с пръскането в очи, нос, по бузите за кожичката и т.н. кърмата преди всичко е МЛЯКО, предполагам всеки е запознат с процеса вкисване. следователно не виждам на какво основание трябва да оставям МЛЯКО да се ВКИСВА върху детето ми и да хване бог знае каква инфекция newsm78 безспорни са лечебните й свойства но все пак... а педиатрите много съвети могат да дават, но това не значи автоматично че всички са правилни и трябва да ги слушаме без да се замисляме и без да търсим друга информация  Peace

# 537
Здравейте.
Аз да се оплача, малката пак ми е с хрема... Оправи се миналия път, изкара 2 седмици и от вчера пак... Този път за сега обаче не мисля да я водя на лекар. Понеделник бяхме на консултация имаше много болни в поликлиниката. Ще я лекувам като миналия път пък ще видим. Направо нв ми се мисли как ще изкараме зимата, ако се разболява така постоянно. Питах ЛЛ за нещо за засилване на имунитета,тя каза няма какво.
Вие как се справяте. Не мога да отделя детето да не се среща с никой и да не излиза...

# 538
  • Велико Търново
Здравейте.
Аз да се оплача, малката пак ми е с хрема... Оправи се миналия път, изкара 2 седмици и от вчера пак... Този път за сега обаче не мисля да я водя на лекар. Понеделник бяхме на консултация имаше много болни в поликлиниката. Ще я лекувам като миналия път пък ще видим. Направо нв ми се мисли как ще изкараме зимата, ако се разболява така постоянно. Питах ЛЛ за нещо за засилване на имунитета,тя каза няма какво.
Вие как се справяте. Не мога да отделя детето да не се среща с никой и да не излиза...

Аз бих звъннала поне по телефона на педиатърката. А дали е вирусно или е настинка?

# 539
Достатъчно разходки и меню богато с плодове и зеленчуци. Това е най-добрата профилактика. Някои деца боледуват повечко за съжаление. Скорошно оздравяване и по-малко боледувания. Аз давам рибено масло (Ескимо кидс), но това е защото Дребосъчето се храни нерационално. Tired

Общи условия

Активация на акаунт