какво ви е мнението за hipp

• 11 029
  • 97
  •   1
Отговори
# 75
Само с моркови и картофи ли си храните бебетата? Аз също правих пюре на бебето си (моркови, картофи и тиквичка) , но то изобщо не го хареса. От тези на hipp изяжда по 1/3 от малките бурканчета, а от моето само 1 лъжичка. Не ставам за готвачка, явно  newsm78

# 76
Само с моркови и картофи ли си храните бебетата? Аз също правих пюре на бебето си (моркови, картофи и тиквичка) , но то изобщо не го хареса. От тези на hipp изяжда по 1/3 от малките бурканчета, а от моето само 1 лъжичка. Не ставам за готвачка, явно  newsm78
Е ,не само . Просто дадох пример за същото пюре какво количество може да се приготви. А децата привикват към т.н. естествен вкус на храната , и когато и давах купено пюре ядеше ,но не с такъв апетити,а апетит никога не ни е липсвал:)
Има тема за майки приготвящи сами пюретата ,там виж за рецепти,вариации и идейки.
Ето ти линк,ако искаш да погледнеш:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=502031.msg18312714#msg18312714

# 77
 tanyatais , благодаря ти! Ще пробвам и ще се ява на поправителен!  Wink

# 78
tanyatais , благодаря ти! Ще пробвам и ще се ява на поправителен!  Wink
Пак заповядай! Има много идеи!

# 79
  • Бургас
Мами,защо толкова отричате Ганчев и сипете някакви обвинения ..... тук прочетох какви ли не безумия относно тази марка пюрета-то не беше сол???????????? не беше захар,не бяха Е-та ????????Останах с впечатление,че има отрова в тях -цитирам:"за нищо на света няма да си купя".... това ,че са по евтини не значи че са боклуци ,отровни ..или просто е под вашето ниво /хахаххаха,смешно е/ да си купувате евтини пюрета,а не маркови...да не се смеят другите мами в парка...ц ц ц... Специално влезнах в сайта им и всяко едно плодово и зеленчуково прочетох какво съдържат и само в 2 плодови и 1 зеленчуково имаше захар,за Е-та няма да споменавам че е безумие да има,все пак говорим за бебешки пюрета ....разгледах и състава на хип и също имаше захар в много повече пюрета...да не говорим че почти във всяко има ориз или оризово нешесте!!!!А за вкуса е друг въпрос,понеже става дума за натуралния вкус на вложените продукти...След като не искат е,не си купувайте Ганчев,но не бълвайте безумни коментари,без основание,моля ви...безотговорно е!
 Ако желаете,може да погледнете файла ,който ще ви даде отговор на въпроса за Пюретата! Хайде хубав ден на всички !  Hug

ето и файла
http://play.novatv.bg/play/238713/?autostart=true

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 14:28 от AnMary

# 80
geri.staneva, гледах предаването и нямам нищо против пюретата на Ганчев. В темата въпроса е харесваме ли hipp и затова някои майки са направили сравнение в качеството, в цените. Иначе аз лично съм купувала и от българските пюрета.  Peace

# 81
Гери, преписвам дословно от бурканчето на Хип : без добавена сол, захар, ароматизатори, оцветители, консерванти, сгъстители.захарта и солта неизменно се съдържа в зеленчуците. Пюрето от тиква и повечето плодови пюрета са от 100 % плод и нямат оризово нишесте. Престанете да спекулирате, моля ви!

Има разлика между това да има сготвен ориз вътре и оризово нишесте!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Прегледах всичките зеленчукови и плодови пюрета на Хип, които имам в момента и навсякъде пише - БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР. Моля те, да напишеш тези,в които пише, че има. Аз досега не съм попадала на такова пюре.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 14:29 от AnMary

# 82
На Ганчев взех едно пюре и вече съжалявам, че съм го взела, защото на етикета отпред и на надписа отпред пише едно а в съдържанието отзад съвсем друго и после как човек да е сигурен какво точно дава на детето си, а и какво лошо има в ориза или оризовото нишесте та нали той  е една от първите храни, които могат да се дадат на бебето.  Освен това сравнено с другите марки като бебевита, хипп, семпер, други на Ганчев и Овко са най-гъсти, а уж съдържат едно и също. Как става така, че от един и същ зеленчук всички други са по-редки само българските са по-гъсти? Това означава само, че в тях има нишесте, за да се сгъсти. Не знам това си е мое мнение и всеки сам решава с какво ще си храни детето.

# 83
Пречистеният ориз, от който се прави нишесте е лишен от полезните си съставки и най-вече белтъчини. Когато пише сготвен ориз или натурално оризово брашно не представлява никакъв проблем.

"Когато за първи път започна производството на бебешки храни в бурканчета, те се състояха само от зеленчуци, плодове и месо. После обаче компаниите започнаха да произвеждат смеси от зеленчуци и нишесте............. В повечето случаи нишестето е пречистен ориз, царевица или пшеница. Първо оризовото и царевичното нишесте не са толкова полезни, защото не съдържат достатъчно белтъчини и второ пречистването на всички зърнени храни намалява витамините, белтъчините и целулозните съставки. Тъй като много бебета и без друго получават 2 пъти дневно каши, храната им става още по-натоварена с нишесте, ако им давами от тях и като добавка към зеленчуците, плодовете или месото. Фактът, че нишестето в смесите е по-непълноценно и пречистено, допринася за по-нататъшното нарушаване на хранителния баланс." д-р Бенджамин Спок

На пазара има достатъчно избор на пюрета с непречистен, натурален ориз.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 14:29 от AnMary

# 84
  • Бургас
Mishelita,не искам да се заяждам,а просто ти отговарям:
Хип праскова съдържа оризов грис
Хип ябълки и круши съдържа оризов грис
Хип ябълки с банани и праскови съдържа оризов грис
Хип ябълки с боровинки съдържа оризов грис
Хип ябълка с малини и боровинки съдържа захар и оризов грис
Хип ябълка с ягоди съдържа захар и оризово нишесте
Хип круши Уилямс съдържа оризов грис
Хип праскова с банан съдържа оризово нишесте и оризов грис
Хип праскова и ябълка съдържа оризово нишесте и оризов грис
Хип картофи,сладка царевица и пуешко съдържа сол
Няма нищо лошо в това,все пак си го пише на етикета,но ВСЕ ПАК СЕ СЪДЪРЖА!!!
В пюретата на ганчев също ВСИЧКО Е НАПИСАНО,ТОВА че някой го мързи да чете всичко е друг въпрос...но това да казвате че някъде има нещо ,а то го няма ,или че някъде няма ,а то се съдържа .....четете милички,не говорете наизуст!  Wink

# 85
Докато детето ми ядеше пюрета - четох, четох, четох.
И това пак не ме накара да купя Ганчева смес или друга марка българско пюре Stop

# 86
Сливите на Хип са със захар. Всъщност плодовите на почти всички марки имат добавки, изключение правят гербер, които са само плод обикновено. Те са ми фаворит от плодовите.

На Хип доста от зеленчуковите пюрета за над 8 мес. съдържат сол, това ме отказа от тях. Вземам само някои, за които знам че нямат добавена сол.

Иначе съм пробвала био АМ-то. Не се разтваря добре и има много силен аромат.

Харесвам козметиката им  Peace

# 87
Сокове на Бебивита (мн добро качество, а почти с левче по-евтини от Хипп), зеленчукови и месно-зеленчуковите така и не проядохме! Скоро мисля просто да тръгнем на кухня. На Хипп обаче зеленчуковите им наистина са ПЪЛНА отврат. Що се отнася до Ганчев, купувала съм 1-2 пъти зеленчукови. Бяха по-вкусни от Хипп. Приличаха си на манджа. Но наистина са подходящи за по-големи деца. На Сънвал зеленчуковите им са като камък  Laughing Laughing, а след като отворих една ябълкова каша и тя беше с консистенцията на сок, спрях изобщо да ги купувам. На Гербер стават само еднокомпонентните. Зеленчуковите и месни пюрета, които може да се каже, че дъщеря ми "одобри" бяха на Бебивита.
 Peace

# 88
Гери, точно тези, които си описала аз не съм ги купувала. Извинявай, наистина не знаех, че има такива. Не съм въвеждала тези плодове.

# 89
Докато дъщеря ми ядеше пюрета четях доста внимателно етикетите, сега вече не си спомням всички подробности, но както бях писала и по-рано, съм виждала, а и  момичетата са кокретизирали,  пюрета на Хип с добавена захар, нишесте, грис, сол (не всички пюрета са такива, и не всичко е добавено наведнъж).  В бисквитите, сухарите и някои каши на Хип също има захар и сол. Същото се отнася и за всички други по-известни марки, така че не бих казала че Хип са толкова лоши, нито пък че са нещо ексклузивно, освен че имат повече продукти, които са дадени като био.

Точно поради това, въпреки, че почнах с Хип после минах на други пюрета - основно Гербер и Бебивита. Специално Бебивита, според мен имат най-добро съотношение качество -цена и поне на дъщеря ми  се харесваха най-много. Нищо, че не са био. Ганчев също дадох веднъж, след дълго четене на съставките, но за съжаление не се хареса и не повторих. Това не е кой-знае колко показателно, защото не са се харесвали и определени пюрета на Хип, Гербер и Бебивита, но тъй като вече имах някои видове, които се ядяха безотказно, предпочетох да не си правя повече екперименти (имаше период в който отварях по 2-3 пюрета на ядене и хвърлях).

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 10:38 от Margherita09

Общи условия

Активация на акаунт