Помощ в търсенето на работа - 8

• 84 136
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
Така е  Peace

# 541
Чудя се дали да се регистрирам в бюрото по труда ? Интересно ми е какви обяви за работа се появяват там и дали може да изкочи нещо в моята област.
Кръстникът ни пък полицай ми подхвърли за икономическа полиция, но мъж ът ми не  беше възхитен  Mr. Green .

# 542
Малеее прочетох цялата тема  Mr. Green.
Много е интересна темичката и се записвам да ви следя.
Аз съм на 27 години без нито един ден трудов стаж, английски знам, но не на работно ниво. В момента уча Мгистратура по техническа специалност проектант. Всички искат лудите стажове, езици( тук съм съгласна с тях), но как по дяволите да имам стажа, като те не ме взимат да ме обучат...ей този въпрос най ме тормози и ядосва.
В момента по мойте неща няма нищо, или ако има искат само специалисти.
Докато бях студентка бакалвър се търсеха много хора, без стаж, но аз реших с умната си глава, че по добре да си уча, че не беше никак лесно и после да си търся работа. Нашите мислеха същото и ей така се стигна до днес.
Вече от година, да не кажа и повече си търся работа по специалността, пращам някакви Св- та но не отговарящи на всички условия естествено, и съответно не ми се обажда никой.
Св- то ми е 1 страничка, която съдържа името, адреси, телефони и образованието ми, и компютърните умения, но като прочетох темата съвсем се отчаях. Както пишете, че такива св- та едва ли не, не се четат, те наистина са без интересни Sad.
Кофтито е че мен дори не ме интересуват толкова парите, просто искам да ме обучи някой, а затова никой не ти дава шанс. Ако се справиш след това ок, ама кой да ме викне на интервю, няма кой Sad.

Вече умирам от скука и се чудя да започна ли да кандидаствам и за продавачки, пък ако по натам ми излезне нещо по мойто да напусна или да си седя тъпо и упорито и да си чакам  newsm78.
Въпроса е че стажа в такъв случай, няма да ми се брой, всеки си иска стаж по неговото си, а и дори не знам дали ще ме вземат някъде и като продавачка, та и там искат стаж  hahaha.

Преди години след Техникума не ме приеха това което исках и си починах една година и в това време си търсех работа. Съответно като продавачка, на какви ли не интервюта бях ходила. Всички ми искаха езици, дори някой по 2  Joy, и стаж задължително. След година търсене се нервирах и спрях, взех че си и счупих крака.  И един ден си седя аз със гипса и си чета книжка или задачи решвах не помня и ми се звъни. Познайте от кой, една фирма за облекла, в която бях кандидатсвала преди близо половин година...еми казах им че много съжалявам ама съм със счупен крак и така, до там беше. Кофтито тогава беше че се подаваха св- тата на ръка, голямо обикаляне падаше  Mr. Green.

Та така незнам какво да правя, ще се оглеждам, пък дано и моя ден настъпи.

Успех на всички търсещи   bouquet.
Темичката много ми хареса и се включвам към вас.

( много нрща исках да напиша, четейки темата, ама сега ми избягаха, то не е лесно да ви прочете човек, половин ден ви чета  Mr. Green).

# 543
Здравейте, и аз прочетох цялата тема, тъй като съм заинтересована в момента, и бих искала момичетата специалисти по човешки ресурси да коментират следните съвети относно пътищата по които работодателите търсят нови служители: копирано от сайта на агенцията по заетоста, а и на други места съм го срещала   
   1. Наличния персонал във фирмата - подходящ служител, който да изпълнява и новата длъжност.
   2. Препоръка от познат, който вече се е убедил в качествата на даден човек.
   3. Кандидати, които се представят директно пред работодателя в неговия офис.
   4. Трудови посредници - бюра по труда или агенции за подбор на персонала.
   5. Преглеждане на пристигнали автобиографии
   6. Пускане на обява във вестник.
От това излиза, че наистина връзките чрез познати са важни, макар и да е маскирано като препоръки. А изпращането на автобиография е чак на 5-то място. 

# 544
Да, защото отнема много време. Винаги, дори в агенциите за подбор на персонал, приоритет е база данни и познати/кандидати които сме виждали преди. После е обява и нови автобиографии. Но има и изключения де.

# 545
  • На брега на реката
А някой ще ми обясни ли на какъв принцип се трие писмо със СВ, без да бъде прочетено. И тия фирми как по-точно правят подбора  newsm78
 Jana d' Ark, и твоята не е лека. Какъв проектант си? Моят мъж е електропроектант и в рамките на 1г смени 5 местоработи. Не само заради калпавите условия, но и заради непрекъснатите структурни съкращения. Искам да кажа, че специално в нашия град хем няма много оферти и проекти за самите фирми, хем има и що годе някакво търсене на служители, щом мъжО успяваше в рамките на 1 седмица да смени работодателя. Но в това поприще без връзки ще ти бъед трудно.  Rolling Eyes Ако трябва си търси фирми да им стажуваш, щом не те притеснява да си без работа в момента, поработи за...ъ как да го кажа, благотворителност  Laughing Натрупай някой друг месец опит и търси после верния път. Пък може и тези, които ти дадат възможност за стаж, да те харесат и задържат.

# 546
За триенето обясних няколко пъти в темата--някои ги гледат директно от сайта, не от мейлите си. И аз правя така,защото ми е по-удобно и си ги категоризирам. Автобиографиите не идват само на мейла, ние си имаме акаунти, и там се съхраняват по обяви.

# 547
  • На брега на реката
Не мога да се съглася, когато в обявата е упоменато, че приемат СВ-та на e-mail  Naughty

# 548
Ами да, приемат се...Все пак ако човека се търси бързо, трябва да се търси по много начини. автобиографиите никога не са излишни. Знам как изглежда от другата страна, но това е положението.

# 549
Pupinka аз съм ОВК проектант- отопление, вентилация, климатизация. При нас и архитектите май е най зле положението в момента.
Поне като гледам обявите, електрото и вик като че са по търсени или просто на мен така ми изглежда, защото не търся по тях  Laughing.

За стаж имам чуството, че е още по зле положението. Те те приемат като нкакъв досадник, който само им се пречка Sad. Охх както казваш ти без връзки е много трудно. Особено в Бг, в чужбина веднага те взимат като стажант на някъде, а тук явно аз трябва да им пращам молитвени писма, за да стажувам в тяхната фирма  #2gunfire. И накрая пак няма да ме вземат, ще кажат тая пък нахалница ще ни пише, звъни  Laughing.

Аз все пак вярвам че ще си намеря хубава работа, която да ми доставя удоволствие. Въпроса е кога ще стане това и няма ли да съм на 100 години. Все пак тепърва да ми започне кариерата на 30 години, мани мани, големи ядове ще бера по натам  #Crazy.

# 550
Jana d' Ark лошото при стажуването (за работодателя)е че той го приема, като "някой на който трябва да намеря, какво да прави, ама да не разчитам на свършеното от него".

# 551
Pupinka аз съм ОВК проектант- отопление, вентилация, климатизация. При нас и архитектите май е най зле положението в момента.
Поне като гледам обявите, електрото и вик като че са по търсени или просто на мен така ми изглежда, защото не търся по тях  Laughing.

За стаж имам чуството, че е още по зле положението. Те те приемат като нкакъв досадник, който само им се пречка Sad. Охх както казваш ти без връзки е много трудно. Особено в Бг, в чужбина веднага те взимат като стажант на някъде, а тук явно аз трябва да им пращам молитвени писма, за да стажувам в тяхната фирма  #2gunfire. И накрая пак няма да ме вземат, ще кажат тая пък нахалница ще ни пише, звъни  Laughing.

Аз все пак вярвам че ще си намеря хубава работа, която да ми доставя удоволствие. Въпроса е кога ще стане това и няма ли да съм на 100 години. Все пак тепърва да ми започне кариерата на 30 години, мани мани, големи ядове ще бера по натам  #Crazy.

Реших да  пиша в поста ти, защото мъжа ми е електро. Simple SmileДа, вземат ги по-лесно на работа, за тях има повече обяви, но и там без стаж е адски трудно. От това, което мъжът ми говори у нас, съм разбрала, че страшно много се търсят с езици и аутокад/мисля че така се казва компютърната програма/ и подобните на нея, а на работодателите е ясно, че такива умения имат най-вече по-младото поколение. Така че ако владееш език на работно ниво и можеш да работиш с програмата, ще те вземат някъде на стаж със сигурност, за да видят как се справяш и ако те бива, нататък няма да останеш без работа. В противен случай ще ти е много, много трудно. Дано ги можеш тези работи...

# 552
Jana d' Ark лошото при стажуването (за работодателя)е че той го приема, като "някой на който трябва да намеря, какво да прави, ама да не разчитам на свършеното от него".

Зависи от компанията. При нас се научава много. При други компании също.

# 553
Зависи от компанията. При нас се научава много. При други компании също.
Аз казвам от страна на работодателя, не на стажанта  Rolling Eyes Иначе съм съгласна, че се научава много - и аз като започнах не бях завършила още и макар и не официално си бях като на стаж. За месеци научих повече отколкото за години в университета, но във фирмата затова и ме бяха взели - за да си ме 'изучат'  Laughing Много бързо схванах за какво става въпрос и ми поверяваха и по-отговорни дейности, но с мен започна и едно друго момиче, което каквото и да й даваха все се оплиташе  Embarassed Та за това казвам, че трябва хем да ти намерят какво да правиш (а не да седиш в ъгъла и да събираш прах), ама и хем да не разчитат много, много че ще си им от полза  Simple Smile

# 554
Здравейте, аз пак се включвам, ако мога да помогна.
Търсим хора с немски език, за София, всичко е по Кодекса на труда, за повече инфо, пишете на лични Simple Smile))))

Общи условия

Активация на акаунт