ОКТОМВРИЙКИ сме и темите "ядем" като еклери със крем!

• 24 567
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Честити бебчета на Съни, Иринополис, Мишана и Пресита   bouquet Да растат здрави и щастливи деца, да радват близките си и да вървят с лекота напред в живота. А на мамчетата - бързо възстановяване!

Еха, голям юнак е отгледала в коремчето си Иринополис - браво на нея  Hug
И снимките на всички ви са страхотни  Heart Eyes Grinning, кога ли ще ми остане време и аз да кача няколко  Embarassed

Maris, срамните устнички и аз ги почиствам с преварена вода и памуче всяка вечер след къпането.
Тони, дай да те видим с цайсите де - нещо не мога да си те представя със строг вид, на това миловидно личице  Laughing
daarena - и мен ме интересува от къде сте купили колана, че започвам да се замислям да слагам и аз.
Лейди, дано мъките ви са приключили с този престой в болницата и от тук насетне да сте много здравички  Hug
Бобче, не се притеснявай за кихането. И моята Йоаннка киха по няколко пъти на ден. Педиатърката каза, че за новородените е нормално, по този начин прочиствали каналчетата на нослето.
Мирче,  Hug храним се от двете гърди последователно и после цедя, като цеденото от предишното хранене също го давам ако иска още да цока. Вече забелязвам, че количеството в едната гърда се е увеличило, сега трябва да "разработя" и втората и да задържим постигнатия резултат  Praynig Много е възможно проблема да идва от понижената стойност на хемоглобина - в болницата ми даваха да пия желязо и май е хубаво да пия и в къщи, въпреки, че при изпиването никой нищо не ми каза.
Бу - би ли споделила малко повече за тези 2 прегледа, които ни се полагат. Защото аз знам за 1, който трябва да е в рамките на 1 месец след раждането и предимно включвал ехографски преглед. Благодаря ти предварително  Hug

# 616
Честито на мама Иринополис и мама Пресита!Да са имживи и здрави бебоците!Браво на Иринополис - готово отгледано бебче си има!
Наистина малко останахме.И на мен ми се иска нашата мома да се роди до петък в настоящата зодия,ама... Rolling Eyes
Лейди,добре дошла.Дано повече да не се разболявате и всичко да е наред!

# 617
Ще я изчакам още 3 дни до термин, полагат и се и после не знам с какви молби ще я подлъгвам да изкача вече Grinning
вьв врьзка с излизанията на бебетата, да споделя най- добрата анимация за 2009 г. 
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000906631092&ref=h … p;pub=2386512837#!/video/video.php?v=279876561957
честито на всички родили, желая ви здрави и спокойни бебчета. на очакващите- леко и бьрзо  Wink

ние сме добре, пу- пу. в по- голямата част на денонощието сме като скачени сьдове, дори и в момента  Mr. Green
в петьк сме на пьрвия преглед в токуда, запазих час при д-р масларска. който е минал вече, да сподели какьв е прегледа?

# 618
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте, ние днес се прибрахме вкъщи. Честито на всички родили майчета. Аз може би утре ще ви разкажа какво се случи при нас.......
Добре дошли миличка,дано никога повече не ви се налага да ходите в болница.

# 619
Полиглот, и на мене ми се иска Везничка, ама Аримче, щом ти си скорпион, не се притеснявам и скорпиочне да се роди. Определено ми подобри мнението за скорпион. Heart Eyesа
Svetleto24, доколкото съм чела тапата не е задържително да е с кървави нишки, но по-често е. Но консистенция като белтък не е ли малко рядка, аз си мисля, че е по-гъстичка.
Бобче, като ти се прави торта, защо не ми направиш една на мен, повод ще намерим? smile3522. Колко хубаво си се сетила да дадеш памперс на Йована, май скоро ще ти е и отмяна.

# 620
Честито на Съни, Иринополис, Мишана и Пресита! Да са им здрави бечетата, да папкат и да слушкат newsm51
Голям юнак е отгледала Иринополис, тя и Цвети като за мадама хич не е малка smile3501
Поли много се радвам, че вече сте си у дома, вече никакви болници, само да папка, да спинка и да радва семейството малкият Дани Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
На мен пък ми се иска скорпионче, не че везничка ще върнем Heart Eyesсамо да  е здравичка. Кога влизат скорпион, да знам какво да говоря на детето Mr. Green

# 621
  • До хладилника, който обичам
Бу - би ли споделила малко повече за тези 2 прегледа, които ни се полагат. Защото аз знам за 1, който трябва да е в рамките на 1 месец след раждането и предимно включвал ехографски преглед. Благодаря ти предварително  Hug
Аз раждах преди година - и за разлика отпреди 7 години ми направи впечатление това за 2та прегледа, беше ми записано на епикризата, както и на бебето на документа, който дават за педиатъра.
Аз се възползвах само от единия си преглед за бебето, да видя на същия кантар как е качило, но принципно могат да се ползват и другите полагащи се, няма причина да отказват.
Не вярвам да е нещо локално само в тая болница, т.к. е държавна.

# 622
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ех, да си бях в България, щях да спретна една тортичка и да ви извикам да я довършите  Grinning

Так ами се спи, чак завиждам на Мила, как сладко си дремва. Каката не ме оставя. Пробвах да полегна на дивана, но ревна да не съм спяла.  Tired

Сдобих се със слинг от една приятелка, досега гледах записи по нета как се ползва и чакам Мила да стане да го пробвам  Crazy

# 623
Ех, да си бях в България, щях да спретна една тортичка и да ви извикам да я довършите  Grinning
Бобченка, аз не съм в България, по-наблизо съм ти. Как ми се прияде сега тортичка, а тук толкова трудно се намира хубава торта.

# 624
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте прекрасни бъдещи и вече настоящи мами!  Hug

Честито на всички които са станали мами днес! Живи, здрави и кротки бебенца!   bouquet

Нашето се оказа голям дзвер, я изкара 2-3 часа в денонощието в креватчето, я не! През цялото време, като при Силви, ми виси на циците, даже ми се наложи да му дам залъгалка, че да си починат зърната ми, нали са поразранени, не ми се щеше, но гърдите ми имат нужда от почивка, мазане и малко въздух от време на време. Иначе за моя радост, въпреки болките, за сега се кърмим успешно и пълни памперсите много редовно, ааа да и редовно ни напикава при смяна!
 И като казах напикава да взема да разкажа и за моето раждане, може да четат и страхливите!  Heart Eyes
Та значи, на 12 много, много рано сутринта, някъде към 3,30 се събуждам за тоалетна, отивам, лягам си и усещам много леки болки в кръста в една точка ниско в гръбнака, не обръщам внимание и си заспивам наново, събуждам се някъде след час и ми е нещо неудобно, ама освен кръста нищо не ме боли и пак придремвам, ама по едно време се усещам, че болката в кръста не е постоянна, а е ту я има, ту я няма и си викам сигурно са някакви подготвителни контракции и решавам за всеки случай да ги засичам и така придремвайки засичам, че кръста ме заболява един път на 6, един на 7 мин, друг на 10 и така вече към 6.30 решавам, че няма да се ражда, защото нито ме боли по-силно, нито по-продължително, нито на по-кратки интервали, през това време звъни часовника за у-ще на детето и аз ставам до тоалетна с идеята после да придремна още половин час - да, ама не, като отивам до тоалетна прокървявам с една ярка кръв и ми пада и тапата. Съответно събуждам милото и му казвам: Айде (ама точно така и с възможно най-невъзмутимия тон), а той: Какво, айде, раждаме ли?, а аз му казвам, че не знам, че съм прокървила и трябва да отиваме в болницата. Както и да е, оправяме се всички, взиаме багажа и тръгваме към Шейново. Някъде след средата на пътя аз се сещам да засека на колко мин. са ми контракциите (щото това явно са контракции) и се оказва, че са на 3-4мин, ама не ме боли особено. Стигаме в Шейново и след известни неразбории съм в приемната за родилки (един съвет, ако имате свеж вид и не се гърчите от болки като влизате в болницата на рецепцията споменете, че сте с контракции, че аз казах, че евентуално ще раждам и ме пратиха първоначално към патологията, решили, че ще постъпвам за преносване). Там ме поема една акушерка и ме разпитва, аз и обяснявам за контракциите и тн, ама и се хилота и се шегувам през цялото време. Тя решава да ме прегледа, ама ми казва, че така като ме гледа няма да раждам сега и почва да ме бърка - бърка, бърка и накрая ми казва, че нещо не може да напипа нищо и трябва да ме види лекар - да, ама лекарите с в оперативка и няма такива налични и ще трябва да почакам, аз не бързам за никъде и даже я питах не може ли да ходя на кафенце докато чакам  Mr. Green - не ме пусна. След малко дойде един доктор, бръкна ме и вика, оооо ми тя е с 6-7 см. разкритие! Та хайде нагоре, там ми направиха клизма и ме забравиха, пък аз обиколих нагоре-надолу, поогледах къде какво има, поскучах си, пих си арниката 1-2 пъти, докато не ме усетиха, че съм без надзор и не ме настаниха в предродилна да ми слушат тоновете и тн. Там една акушерка ми сложи система, пък аз я питах към коктейлчето предлагат ли бисквитки  Mr. Green, та се посмяхме, провериха ме за разкритие, установиха, че вече е 8см, включиха ми малко окситоцин и ме оставиха. След малко дойде доктора, който ме прие и ме пита- боли ли?, аз съответно, честно си му отговарям, че малко ме наболява, ама не е нищо сериозно, а той - ще те заболи!  Shocked Викам си на акъла, що пък трябва да ме боли? След малко дойде една докторка, мисля Богданова и ми пукна водите, а те като ми ти текнаха, мнооого вода, цялата подлога се напълни, замалко втора да потрябва (аз и с това се пошегувах, много весело ми беше), засилиха окситоцина, сложиха ми но шпа и ми казаха като усетя, че ми се ака да казвам. От но шпа то ми се зави свят и ме замая, но след малко ми премина, позасилиха се контракциите и след малко получих напъни. Съответно викнах, че имам напъни, дойде докторката, бръкна ме, каза, че съм с пълно разкритие, обясни ми какво иска от мен, накараха ме да напъна 2 пъти, после ме заведоха в родилна, там напънах още няколко пъти и бебчо се пръкна. Пое го педиатъра да го аспирира, а малкият за благодарност го напика.  Mr. Green Та така - нищо страшно, болезнено и тн. В предродилна са ме сложили в 9.50, малкият е роден в 10.50 (всъщност в и 45, но са го записали в и 50, не знам защо). През цялото време си бях съвсем свежа, а благодарение на докторката нямам никакви разкъсвания, епизиотомии или охлузвания.
 После ми доведеха бебето след 4 часа, пък аз понеже не очаквах бях в кафето долу да клюкарствам, добре, че беше колежката по стая да ме викне.  Blush
 Стана доста дълго и подробно, ама сега няма как да редактирам и съкращавам, че един дзвер ме яде.  Grinning

# 625
Леле,Не съм, браво на теб!Страхотно леко раждане-дай боже всекиму такова!

# 626
Не съм браво на теб и какво - роди и отиде да пиеш кафе, голяма си скица Mr. Green дано и занапред я карате така леко и весело Hug

# 627
Не съм, благодаря ти, че сподели, сега ме е някак по-малко страх. Дай боже на всекиго такова раждане като твоето. Hug

# 628
  • Русе
Не съм браво за лекото раждане ,дано все така леко да я карате.И нашия хубавец като се роди първата му работа беше да напишка докторката,след това напишка педиатъра като се прибрахме в Русе и баща му реши че ще го прави доктор  Mr. Green

# 629
честито на иринополис и пресита

Общи условия

Активация на акаунт