Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 105

• 94 107
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Нелка Дими така поетично изрази чувството което носи това твое творение ...аз каквото и да кажа вече ще бледнее .
Красота , професионализъм ...една толкова пленителна композиция , снимана по невероятно красив начин . Винаги е удоволствие да се наслади човек на труда ти  Heart Eyes
 Между другото аз да те "нахокам"  Mr. Green ...качвай де , качвай ги тези неща на Мултито , във Фликър видях още една , а мисля че имаше и друга която не си ни показала . А ние често те посещаваме в Мултито да знаеш , назъртаме там , с надеждата да видим поредното ти творение  Grinning

Аз се позагубих , не мога да коментирам всички ви за което се извинявам .
sunny-n Естерхази с орехи или бадеми я прави . Аз имам 2 различни рецепти ( едната с орехи , едната с бадеми ) .
Леля Ог идейна тиква , личат си 2та реда бишкоти отдолу  Wink . Кексчетата и сладките са прекрасни . Слагайте ги тези торти в конкурса на Ксеркс , темата е Хелоуин .
фотка добре е станал замъка ,  но да беше му сложила малко повече духчета , само 2 ли бродят  из него  Grinning

А това е моята торта за Предизвикателството http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157625180509293/

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 23:27 от raya_рая

# 661
Буболинката, отново красиви неща!
Рая, чантата ти е страхотна,с много детайли!
Фотка, замъка ти е много хубав!
Леля Ог, всичко което си ни показала на Хелуинска тематика е страхотно!Няма нещо, което да не ми хареса.Браво!
Нелка, твоята торта е прелест! Нямам думи просто,за да се изразя...

# 662
  • София
raya_рая , писах и във Фликър. Страхотна ти е чантата, толкова изпипани детайли. Сподели как направи ципа. Praynig И ако може и да кажеш откъде точно ти е "точилчицата" (не знам как да го назова иначе)  с която отпечатваш рисунка върху фондана. Виждала съм в ибей и cakesforyou, но не и с толкова хубава рисунка.

# 663
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Искам да попитам момичетата поръчващи си от чужди сайтове бои, кътъри и всякакви други сладкарски пособия...от кой сайт е най-добре да си поръчам, тоест от кой сте най-доволни?
Благодаря предварително !
Аз си поръчвам от Ибей, но принципно пазарувам какво ли не оттам, та по инерция и сладкарските неща ги подкарах.

stefina, калинката се е получила страхотна, на пук на неприятностите, които ти е причинила!
bubolinkata, в тортата-джунгла се влюбих – много готина идея и перфектно реализирана, както всичките ти неща!
Neya, сладка е тортичката на дъщеричката ти! Мечето е страхотно!
Леля Ог, супер идейни са хелоуинските ти творения!
nelka.nelka, в твоята торта се влюбих! Уникална, прекрасна и изключително вдъхновяваща! Чакам с нетърпение да покажеш и другите си творения, за които си загатнала.
raya_рая, чантата е като истинска!

# 664
  • Norge
Рае, и другите момиченца, които питате: не качвам засега в Мултито, чакам да мине известно време и постепенно ще ги поставя по местат им непоказваните торти. Нещо като питката, дето трябва първо да си обиколи нивата.  Wink

Мнооого, много ви благодаря за хубавите думи.
 Дима, ти СИ поет,  нещо като хапче за добро настроение, от общуването с теб човек остава с едно хубаво чувство за хармония, благодаря ти.
Имаш си и нещо като вицепрезидент: Ивейн. Hug

Шеметке, нямаше някакъв специален повод, или поне не беше определена дата или празнуване.

Фотка, грандиозен проект с много хубаво изпълнение. И също така дружелюбно духче  Grinning

Раяаа, видяаах. Peace И не се сдържах, написах ти няколко думи. Фантастична чанта, съвършена, голяма красота.

За край си отхапвам от вкусната торта на Съни и стига за днес.

# 665
  • ВАРНА морето сините вълни
Райчеее- прекрасна е чантата-по хубава от истинските -снимала ли си оформянето на блатовете и всичко истанало преди покриването   bouquet

# 666
Райчеее направо утрепа рибата! Уникат!!!! Без забележки! И аз като Бетина-същия въпрос?

# 667
Здравейте, мили момичета!  Hug

nelka.nelka, sVeshti4ka, Ивейн, dimitrina73, bozgounova, fotka, raya_рая, miravarna, Анири
, много се радвам да похвалите ви, благодаря за високите оценки! Голямо удоволствие ми доставя правенето на фигурките, като психотерапия е направо  Laughing, а вашите комплименти след това ме правят още по-щастлива и мотивирана за нови опити. Благодаря!  Hug

nelka.nelka, тортата ти е много изящна, красива и оригинална! Голям майстор си ти  omm

bozgounova, правих всички фигурки на ръка, дори и тези за курабийките, защото не успях да се оправя с поръчките он лайн. Крема ми е само сметана, обикновено правя ганаш, но забравих да купя бял шоколад и го направих само от сметана. Нищо не се разтопи.
fotka, страхотен  замък, а и много вкусно звучи!

raya_рая, няма бишкоти под покритието. Пекох блатовете в една форма за кекс със странни улеи, някак на два реда. А за конкурса ми се струва, че още не съм за там  Embarassed Видях твоята торта за предизвикателството  #Crazy Мислиш ли, че ще успееш да заблудиш хората, че тази чанта е торта  Mr. Green

Весел ден на всички!

# 668
  • Бургас
Рая, с бадеми я правих тортата.
Фотка, и аз трябваше да направя повече ивици с тъмен шоколад, по-красиво стои. Освен това тъмния шоколад ми беше по-гъст или по-изстинал от белия и се движеше цялата ивица, не само където минавам  с клечката... А бе аз си знам. Пък и за отстрани не можах да намеря филирани бадеми, мислех за някаква шоколадова решетка, но не успях да я направя... и така си остана Embarassed
Хубавото е, че сутринта малкия изяде почти цяло парче от нея, а той не яде от всичките ми торти, някои дори не ги опитва, само като ги погледне и бута вилицата  Laughing
Цитат
Мислиш ли, че ще успееш да заблудиш хората, че тази чанта е торта
Присъединявам се към въпроса Wink Страхотно изпълнение!

# 669
raya_рая-гледам  и се чудя това торта ли е или чанта.Ако не беше снимката в тоя форум щях да се обзаложа,че е чанта.
stefina-калинката е много готина въпреки неприятностите ти с крема.
[/b]
Леля Ог-хелуинската торта е много сладурска,но мъфинките ми харесаха повече,страхотни са.
nelka.nelka-това си е истинско произведение на изкуството.
sunny-n-тортичката ти изглежда много апетитно,чак ми се дояде.
fotka-замъка ти е много добре направен,с какво захарно тесто работиш?

# 670
  • Sofia
Да взема да попиша и аз освен докато не сте минали в новата тема, че с какви темпове напредвате, човек и да ви изчете вече става трудно.
Много хубави неща видях на пред ама ми е абсолютно невъзможно да ви отразя всички, поздравления за труда ви!
Мира, кажи ми каква тел ползва за дървото, получило се е страхотно?
Бетина, тези кексчета ли са около тортата на Том и Джери, как са правени без хартия ли ги пече и после ги покри или по друг начин?
Шемет, не мога да ти пропусна тортата, просто е шеметна от всякъде!
Тези китки ми приличат на току що откъснати и знаейки че са от тесто пак не мога да повярвам, че това не са истински цветя!
Не го знам учителя ти кой е, тъй като до китки още не съм стигнала да правя ама скоро може и да го задминеш да знаеш!
Катето, Албенка и Патрияни правят състезание по производителност.  Grinning
Чак ви се чудя как смогвате момичета, аз една торта я мисля и правя поне 2-3, че и повече седмици по-рано, та то я сънувам, та то я нагласям и променям и на финала винаги се получава нещо коренно различно от плануваното, но ако имам да правя повече от 1 торта със сигурност ще се ошашкам яко.
Албенче, лека бременност на дъщеря ти и да те дари с едно здраво и сладко внуче!
Дарилка, това на клипа е само пик-ко, мека ти се струва защото от това топче преди това правих 4 глави  Mr. Green та си по престоя в ръцете ми доста време.
Иначе от как се светнах да си слагам tylose в пик-кото просто се родих за големи фигурки, тъй като аз съм нетърпелива и не мога да чакам да съхнат детайлите и искам да стане сега и веднага, за да видя дали ще се получи, това тесто е перфектното за мене.
Ивейн, курабийките ти са невероятни, не знам как съм ги пропуснала във фликр, уж следя, но напоследък не ми се показват всички снимки на контактите ми и на Бубето последната торта не съм я видяла там, просто разкошна е Бубе, то какво да каже човек повече за теб като му е заета устата да цъка само с език!
FRESA и аз с молба за един близък план, просто има детайли, които така от далече убягват, а бих искала да ги разгледам.
Стефина, калинката е по-хубава от тази на лагуна!
Ог, разгледах ги всички с интерес, знаеш че са ми слабост всички производни на кексчетата и мога да кажа, че твоите са разкошни!

Нелка, Нелка, ти не правиш торти, а някакви магии!
Стоя и гледам това произведение дето се чудя как ви даде сърце да го разрежете и изядете и се възхищавам на въображението което имаш и съчетано с опита и уменията ти да създаваш такива невероятни красоти!
Това е нещо толкова изящно и красиво, че не знам има ли нужда от коментар, просто човек минава, съзерцава и му се любува, а то оставя едно хубаво усещане след себе си, нямам наистина думи и чакам следващите не показани кадри да им се полюбувам и на тях!

Фотке, замъка е супер просто и на мен едно духче ми е малко, то просто няма с кого да си прави компания.
Кмъните с какво ги прави, на ръка ли ги ряза с нож или ги зида с нещо специално?
Райче, бива ли на линк да я пуснеш тази красота, ама престанете така да правите!
То не знам това сега яде ли се или снима чантата ти от закачалката, ама като гледам релефа и като си погледнах в шкафа с играчките ми се стори доста познат.  Laughing
Просто не знам как я направи, не знам как го изпипа всеки детайл обаче чантата е убийствена!
И вземете всички торти от предизвикателството да ги пуснете после и тук, че там някой не четем аз лично не се чувствам готова да участвам въпреки, че знам условията и как се провежда, някой ден като събера смелост ще заповядам и там.

Ми много неща пропуснах, не е било умишлено, просто съм се захванала да правя за утре една торта и времето ме притиска, а покрай нея направих още куп щуротии една от която ще ви покажа сега, но искам да ви се оплача, че за първи и може би за последен път през живота си правя роял айсинг, това било нещо много много трудно!
Направих 70 курабийки и реших да ги украся с РА, забърках си доза със сух белтък, разделих, оцветих...ми няма такава мъка, ни линия права успях да докарам ни някаква форма стана, аз обаче много упорито си украсих всичките бисквити и сутринта като станах на свежа глава и като ги видях на какво приличат и ги засилих и си направих нови, които украсих с ММ, не мислете че украсата е кой знае каква иде реч за топки разбира се, ама нали съм решила да се упражнявам.  Mr. Green
Вчера пък захванах да правя нещо за тортата за моя РД и тъй като тези месеци са ми напрегнати от към то торти, много приятели, много близки ми се ще да се подготвя от по-рано.
Та нямам идея каква ще е тортата, но тъй като аз харесвам все тъмни, страшни и зловещи неща успях да измайсторя новият ми домашен любимец.  Laughing
Вътре е с оризон, но понеже е доста голям 18см отиде и доста тесто по него и натежа 800гр та сега започва мисленето къде точно ще го позиционирам.
Модела му е лично моя измишльотина, не търсете подобен екземпляр по енциклопедиите, ако ви прилича на нещо то това си е плод на вашето си въображение.  hahaha
Ето сега да ви запозная, че да му отдам чест после на тортата я успея да го заснема я не.  Laughing

Детайли ТУК

# 671
Мале последните страници са пълни с Шедьоври...,браво момичета вие сте ненадминати! smile3501 newsm51

Идвам с една молба,смятам да правя едно сладкишче.За целта ще ползвам Оле на Д-р Йоткер-ванилия.Та въпросът ми е...мога ли да сложа в него един желатин/разтоврен в кафяна чашка/...,за да стегне повече този крем...или не е удачно смесването им?

# 672
Здравейте момичета  bouquet
Реших тази година да се пробвам аз да направя тортата за РД на мойта малка щерка и започнах да разглеждам темата-уникални неща правите,невероятни!!!!
Аз нямам никакъв опит в декорацията, но искам да направя една любима на всички моя торта-бисквитена е.Аз я павя с б-ти закуска-какао и домашен крем с яйца, пр.мляко брашно и ванилия-всички го знаете.Искам обаче да се допитам до вас за съвет-искам да декорирам тортата-да се опитам да направя трансфер, но1. как да я направя извън тавата или да я извадя тортата без да се разпадне-грозно ми е в тава и 2.какъв според вас крем за покритие би бил подходящ а също и какъв трансфер-с маслен или шоколадов крем би бил подходящ newsm78 и дали въобще е подходяща тази декорация
Абе идеи приемам всякакви стига да са леснички  bouquet  bouquet  bouquet

# 673
Ивейн курабиите са много хубави и идеини
sVeshti4ka   браво на теб смело напредваш ,надписа на тортата ти ме впечетли много
patriyani много неприятни че се е наложило да правиш два пъти кабината ,камиона е стнала много хубав
Fantasia чудесна торта за празника си приготвила ,под тиквата сложила ли си подпори
Neya хубаво е с  руската мастика да се работи веднага след като се направи и да бъде завита в фолио или торбичка,много ти е хубава розата
Албенче страхотна новина
Шеметче тортата ти е уникална ,цветята са перфектни ,извинявам се но със закъснение ще ти честитя рождения ден, да си жива и здрава и много ,много щастлива ,продължавай все така да твориш такива невероятни неща
Катя (Сливен) прахосмукачката е страхотна ,маркуча е страшно реалистичен
mishelin   важното е че хората са си я харесали ,мечетата са много сладки
Анири много добре ти се е получила тортата въпреки неволите покраи нея
bubolinkata много ми е трудно да коментирам твоите торти,мога да кажа само едно КРАСОТА!!!
stefina много хубава калинка ,панделките много ми харесаха
Леля Ог всичко е много красиво ,може би ако беше използвала формички нямаше да се получат толкова красиви
nelka.nelka   много е красива ,твоя професионализъм е радост и наслада за окото
fotka  невероятен замък ,духчето е много сладко ,мога ли да попитам как се покрива такъм замък
Рая чантата ти е невероятна както всички твои торти  

Момичета благодаря ви за коментарите за мен означават много ,лятото когато си бяхме в БГ посетихме един ресторант в градината бешедекорирана с тази каручка още от тогава ми се върти в главата тази торта,всичко което е с бг мотив ме грабва  Grinning . Под каручката обвих едни кубчета от играчките на децата и ги дооформих като саксии за съжаление не можах да го докарам този керемиден цвят. За първи път ползвам мм на пико ,е невероятна е няма нищо общо с руска мастика или с марципан варна  Wink,червената и лилавата боя на пико също много ми харесва не съжалявам че платих 60 лева за двата цвята.Стените на каручката ги изрязвах поотделно сглобих ги и започнах да ги боядисвам с боите на Ремко  ooooh! ужасни са колкото и да се опитвах с върха на четката само да нанасям шарките не стана в един момент се появи и конденза и стана мацаница ,затова си изрязох поотделно детайлите и ги залепих. Колелетата са от руска мастика2 защото съхне по бързо само в една спица сложих клечка за зъби.Тортата от вътре е карамелена торта на ЛУлу от тортената библиотека ,много ми хареса на вкус на децата също следващата ми детска торта ще отново такава .За съжаление нямам снимки в близък план фотоапарата ми не може да прави такива снимки,снимката излиза матна и размазана.Тук имам няколко снимки
http://darkssy.snimka.bg/cooking/torti2.461793.21293817

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 16:14 от FRESA

# 674
ludetina тази рецепта е много хубава за покриване и на вкус
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3629.msg132645.html#msg132645
ето тази моя торта е  такава отвътре измазах леко с маслен крем и покрих
http://darkssy.snimka.bg/cooking/torti2.461793.18790932
Valeria толкова реалистични ги правиш тези фигури ,много ти благодаря за клипчето и за снимките без тях нямаше да мога да направя момиченцето  Hug

Общи условия

Активация на акаунт