Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 105

• 94 107
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, момичета. Поздрави за красотите, които създавате   bouquet
Имам въпрос:
Правя торта за рд на дъщеричката ми. Вчера направих половин доза на млечния марципан на Наталина, доомесих с пудра захар да не лепне и увих във фолио, не го сложих в хладилника, а го оставих на стайна температура. След няколко часа забелязах, че е станал доста твърд. Днес сглобих тортата и трябваше да го пусна в микровълновата да се поразмекне. Помачках го и с много усилия го разточих и метнах отгоре. Но си беше твърд и не можах изобщо да го опъна наникъде, стана като набрана покривка за маса  Tired Оставих си малко парченца за тестване на вкуса. Те са като дъвчащ бонбон, лепнат по зъбите, така ли трябва да е? Чудя се дали да не го махна и да покрия с някакъв крем и да си лепна шоколадовия трансфер отгоре. Та въпросът ми беше за марципана, каква консистенция трябва да има, вкусът какъв е, къде сбърках като го правих? Благодаря.

# 646
Здравейте, тортени майсторки!

ani_d, colova, svetlane, благодаря за комплиментите!  Hug
Със закъснение, но от сърце искам да честитя имения ден на Димитрина, на Дитсан и на всички, празнували на Димитров ден! Много здраве, любов и вдъхновение ви пожелавам!   bouquet
Искра, да си жива и здрава, честит рожден ден! Поздравления и за бременността, леко носене ти желая!
hrisiv, sVeshti4ka, Neya,  да са ви  живи и здрави дъщеричките! Много здраве и късмет им желая! Много хубави торти сте им направили!
Сиси7510, честит рожден ден! Много здраве, любов и неизчерпаемо вдъхновение ти пожелавам!
Ani_Boland, да е жива и здрава майка ти, много свежа торта си и направила! Тортата за кръщенето също е станала много хубава!
svetlane, написала съм рецептата в предния пост, заповядай!
patriyani, показваш една след друга страхотни торти! На всяка ахкам и охкам и си казвам, че тази е най-хубава и следващата ме зашеметява отново.  Шоколадовото яйце е невероятно, за камиона нямам думи, пиратският кораб е перфектен просто! Невероятна си!
Катя (Сливен), видях много торти от теб и всичките бяха страхотни! Много ти е сладък Йори, а прахосмукачката е като истинска! Триетажните са ти  фантастични!
bubolinkata, перфектна и оригинална, както винаги!
доня КОПРИВА, много са ти красиви лебедите!
colova, много е готин електромера!
Ra4e_2009, много ми хареса катерицата!
Дарилка, нищо, че не си правила скоро торта, защото и сладкишите, които правиш,  както и красивите им  снимки ми доставят огромно удоволствие! Паяжините са страхотни!
raya_рая, много ми хареса тортата с тиквите! Много е оригинална и като цветове, и като форми!
miravarna, много е хубава триетажната торта, особено долния етаж с Айфеловите кули! Хелоуинската торта е страхотна, особено много ми харесва синия етаж и малките тикви! Вещицата си беше голяма изненада  Laughing
r.i.angelova, много са ти готини тиквите!
Tandoori, отново съм влюбена в твоя торта! Разкошна е и абсолютно съвършена!
nandelche, като истински е Дарт Мол!!!
Ванче, много е готин катамарана!

Албена, честитито за бебенцето! Да са ти живи и здрави зетя и дъщерята, желая им щастие и едно хубаво здраво бебче! Много емоции ти се събраха! Страхотна е тортата-влакче! А такава същата въртяща поставка за торта има в магазин Аико и струва около 15 лв!
betina33, много готини торти!
shemet_neveroiaten, убийствена е тортата! Нямам думи да изразя възхищението си!
Ивейн, невероятни са ти сладките!
FRESA,  тортичката ти е страхотна! Много сладичко момиченце, каручката също е много изпипана! Много ми се иска да разгледам по-подробно, но нещо не мога да отворя снимките ти  Sad
stefina, въпреки всички трудности, тортата ти  се е получила много добре!

Ето и от мен тортата за Хелоуин и мъфинките, както и едни меденки. Не успях да се сдобия с формички и всичко рязах "на око".

И ето тук още снимки.

Приятен ден на всички!

# 647
  • Norge
Ех, толкова рядко пиша, че направо е грехота да поднеса на някого похвала за красива, добре свършена работа.
Ванчето с нейната невероятна сила да се бори на толкова фронтове едновременно.
Патрияни с безбройните торти все на различна тематика.
Дарилка с толкова стил и изпипаност във всичко.
Пищната Рая. (Сега...нали е ясно, че говорим за торти Wink)
Работите на Ани и на Бубка, разбира се.
Катя, Албенка, Пепи, вълшебните лица на Валерия, прахосмукачката, калинката, малко по_назад Том и Джери, току_що показаните красоти от Леля Ог...
Колкото и да изреждам, все някой ще остане неспоменат.

Спациално обаче поздравявам Албенка с хубавата новина, здраве  и обич на всички ви.  bouquet

Колкото до мен, вече мога да покажа една от старите торти, дойде и редът. Другите по_нататък. Blush

..........

Специално искам да поздравя и аз Клер за човещината: това според писаното от Бубка. А и от мои собствени впечатления. Хубаво е човек да прочете подобно нещо.  Heart Eyes

# 648
  • София
Neya , да ти е жива и здрава рожденичката! Прекрасна торта си й спретнала! Simple Smile

nelka.nelka , страхотна и невероятна красота!!! Много стилно.
Леля Ог, много са готини мъфините и курабийките. И сега седя и съжалявам, че ти отворих албума, защото вътре кексчетата и други работи сега ми създадоха страхотен душевен дискомфорт, защото хем съм на диета, хем бих плюла на нея, ама до мен на масата няма нищо вкусно.  Confused
stefina, ще я запомниш калинката за дълго, предполагам. Laughing Но пък е много сладурска. Simple Smile

И да благодаря на  Анири за толкова мило поздравление!   bouquet Много приятно ми стана.
Твоята торта е прекрасна! Simple Smile

# 649
  • Vaudreuil Canada
Уаууууу Нелка това са моите цветове - розово и шоколад - страхотна торта си сътворила пак - какъв е повода?

# 650
Nelka, какво е това съсършенство? Толкова изискано, толкова до болка красиво! Поклон! Винаги ме оставяш със зяпнала уста!

Леля Ог, все по-добра! Следя и едни други твои изяви и съм много впечатлена! Но да си кажа, че ми е слабост тортата с феята ти. Понеже преди време не можах да коментирам.

Стефина, нали знаеш, че най-изстраданите торти са ни най-  на сърце, защото сме си извлекли нужните поуки. Калинката е сладуранка!

# 651
Neya  Честито ти рожденничка!Да ти е жива,здрава и много да те радва

# 652
Здравейте, момичета!

Не пиша тук, но редовно ви чета и искрено се възхищявам на красотите, които сътворявате.  Peace

За мен самата сладкартвото се оказа удоволствие и благодарение на вас и форума се научих на много неща. Някой ден може би ще се престраша да покажа някои от моите торти  Embarassed

Четох всичко в библоитеката, но имам един въпрос, който се надявам да не ви досади.Искам да попитам момичетата поръчващи си от чужди сайтове бои, кътъри и всякакви други сладкарски пособия...от кой сайт е най-добре да си поръчам, тоест от кой сте най-доволни?
Благодаря предварително !

Желая ви хубав ден и продължавайте да ни радвате очите с красивите си творения!  bouquet

# 653
  • София
Засега само то тук http://www.cakesforyou.biz/ съм поръчвала, много бързо доставят, цената на доставката варира, но в никакъв случай не е висока.

# 654
  • София
Фреза, много е красива каручката, но, моля те, дай снимка по друг начин, не ми се отваря в радикала. Искам да я видя отблизо. Както и други снимки. Чудесно, много работа!

Ех, какви хелуински сладки и мъфини /леля Ог, Бубе!!/ Аз смотах някакви за градината на Явор, че бях му обещала, но с пистолет на главата само бих ги показала Laughing

Нелка, допреди малко с Рая си писахме на скайп, комай всичко й казах по повод таланта ти и последното му творение, което си ни представила!!! Как не обичам да се повтарям...Хубаво е, когато има форма /в случая торта/, чрез която да се излъчи и възприеме невидимото. Гледам детайлите постижими за човек, техниките понятни, снимката - професионална просто, а всичко това заедно прави още нещо, повече от сумата им...прави на Нелка невероятния усет към красота и то усет, хванат в един миг. Благодаря!

# 655
Дими, ти си поет! Удоволствие е човек да те чете!

# 656
  • Бургас
Включвам се и аз да пожелая на Албена да й се случват все по-хубави неща.
Видях изключителни торти, прекланям се пред таланта  и труда ви  newsm20 Аз повече от месец не бях правила нищо сладко и днес вече не издържах. Скоро някой беше правил такава - Естерхази, но не помня кой беше Embarassed Е, на вид изобщо не стана както си я представях, изглеждаше лесно, но не беше чак толкова. Другия път ще поправя грешките. За сметка на това пък е много вкусна Wink

# 657
Vague,MM на пикко е разфасовка 7кг.Цената на един кг е 10.90лв.

# 658
    днес пак по-нормално сте писали,че вчера...бяхте изписали света
след наистина поетичните думи на диди,човек не може много да каже,присъединявам се към казаното от нея за нелка  bouquet

bouquetлеля ог-чудни мъфини,кажи ми само тия котета как ги направи и какъв ти е крема под фигурките.естествено и тортата е също толкова класна,както и кексчетата
          bouquetшемет невероятен-сключила съм си всички палци за този конкурс-защото си направила нещо нечовешки красиво,еваала!
            bouquetфреза-купер каручка!искам всички мръсни подробности по изработката
            bouquetбуболинката пак е напускала красотите да се комплексираме ние простосмъртите,а!
сигурно има много пропуснати от вчера,но всичко,което видях беше невероятно красиво,лека нощ от мен  bouquet

# 659
  • в семейството
Добър вечер!
Напоследък само вояйорствах в темичката  Embarassed .
stefina, калинката е много сладка и весела.
Леля Ог , страхотно си се справила с темата Хелоуиин. Кога успя толкова неща да сътвориш. Цветовете са много хубави и наситени, особенно оранжевото(това е един от любимите ми цветове).
nelka.nelka , не намирам подходящите думи, които да изразят усещането на хармония, което изпитвам при вида на твоите торти. Има хора (вкл. и тук в тази темичка), които имат свой собствен стил, който изпълва пространството на всичко сътворено от тях.
sunny-n , аз правих наскоро тази тортичка. Не мога да преценя какви грешки си направила, но това, което аз съм направила в повече са кръговете от каф. шоколад, за да се получи по-наситена шарка. Виждам, че сме на едно мнение за вкуса. Аз не публикувах рецептата, защото я направих едно към едно с тези които са публикувани в интернет(между тях няма съществена разлика).
И сега да продължа темата за Хелоуиин, публикувам моят замък на духове Simple Smile

и ОЩЕ
На втората снимка тортата е недовършена, защото бързах да снимам на дневна светлина (не че се получи нещо по-добро като снимки)

Вътре е готови бели и кафеви блатове с кафяв ганаш и муса на Танита в ягодов вариант.

Общи условия

Активация на акаунт