Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 12)

• 39 176
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Нали имаше тема-анкета кой би подпомогнал финансово делото? Ако не е заключена, не може ли там да се пусне сметката, така всички, писали в нея, ще видят отново, защото може би не четат всички тук? Thinking

# 121
Здравейте!
Преди 3 години подписахме декларация, че отказахме да ваксинираме детето и от ХЕИ казаха, че ще ни глобят за това. Днес пристигна съдебно решение с глоба за 50 лв.

Т.е. глобяват те за това, че си отказала да вкараш насилствено чужд генетичен материал (с неизвестно съдържание) в кръвта на детето ти.  Shocked

Искам да потърся правата си като родител, защото никой няма право да ме глобява за това, че мисля най-доброто за него. Някой може ли да ме насочи към организация или човек, който е наясно с въпроса?

# 122
Ходих при личната и й казах - каквото трябва ще подпиша, но не искам повече детето ми да се ваксинира. За мое учудване тя се съгласи с мен, но за да се отчете пред здравната каса, каза че ще напише че е сложила Манту, което  е показало 8 мм диаметър и така ще има основание да не му слага БЦЖ. Въпроса е обаче, каза тя, следващата година когато ще му се слага морбили, рубеола, тетанус и дифтерит как ще я "мъдрим". Аз й отвърнах, че до тогава ще видим какво ще правим...Може и да сме вече в Германия - не се знае един вид....
Това което обаче Людмил споделя - че са ги глобили от ХЕИ е меко казано тревожно.... Някой с повече опит не би ли споделил - какво се прави в подобни случаи. Аз мисля, Людмил, че трябва да наемеш адвокат...Да не говорим, че не може глоба да идва без предварително да е протекло съдебно производство или при липса на такова - да бъде упоменато със ситни букви някъде долу - законния срок в който се обжалва глобата...Т.е. пак - АДВОКАТ ЩЕ ТИ Е НУЖЕН!

# 123
  • София
Людмил, присъедини се към делото.

# 124

ДА, може да се присъедини, но задължително да обжалва акта в посочения в решението срок.  Peace

# 125
  • в матрицата
Нали имаше тема-анкета кой би подпомогнал финансово делото? Ако не е заключена, не може ли там да се пусне сметката, така всички, писали в нея, ще видят отново, защото може би не четат всички тук? Thinking
Това беше анкета в една от темите, не отделна тема. И аз съм го мислила, някъде да се сложи информация, че се набират пари и има сметка, но къде  newsm78

# 126
Подписах се в петицията, но искам да се включа и в делото - моля пишете - как? Peace Simple Smile

# 127
За кое дело става дума? Кажете, ще сложа обява на BezPeleni.info и sling.beinsa.info

# 128
  • в матрицата
Подготвяме се за дело, с/у задължителният характер на ваксните.  събираме и средства за това дело, който има желание може да участва.  Нека повече хора да знаят за това, искаме да се шуми повече , така че, където можеш, там слагай информация

# 129
  • Пловдив
Здравейте,

Имам Декларация за отказ от ваксините, която да дам в болницата при раждане на детето, но искам да знам, трябва ли да бъде Нотариално заверена?

# 130
  • в матрицата
Ако имаш възможност -завери я, но не е задължително, ще има по-голяма тежест с нотариална заверка

# 131
  • София
Давам един линк, ако не сте гледали предаването: http://play.novatv.bg/play/234562/
минутките са 9:55

Доживях да чуя нещо в ефир за вредата на ваксините

# 132
Здравейте!
Преди 3 години подписахме декларация, че отказахме да ваксинираме детето и от ХЕИ казаха, че ще ни глобят за това. Днес пристигна съдебно решение с глоба за 50 лв.

Т.е. глобяват те за това, че си отказала да вкараш насилствено чужд генетичен материал (с неизвестно съдържание) в кръвта на детето ти.  Shocked

Искам да потърся правата си като родител, защото никой няма право да ме глобява за това, че мисля най-доброто за него. Някой може ли да ме насочи към организация или човек, който е наясно с въпроса?

Людмил, за съжаление нямате възможност да си търсите правата за този конкретен случай. Има юристи сред нашите мами - според тях по закон глоба от 50 лв. не може да се обжалва. Ако беше по-голяма, можехте да си търсите правата в съда, но от РИОКОЗ явно са преценили, че не искат да влизат в съда, и използват тази възможност. Може ли да попитам навремето подадохте ли възражение (в 3 дневен срок) срещу акта и ако да - с какъв мотив? Колко ваксини досега сте отказали и глобата само една ли е? По закон за първия отказ минималното наказание е 50 лв., като за всеки следващ нараства.

Явно много са се настървили напоследък, защото не сте единичен случай в момента. Една от нашите мами също е получила акт и й предстои да подаде възражение. Очакваме развитието на случая. Може да поддържаме връзка и да обединим усилията си в борбата срещу задължителния характер на ваксините.

За съжаление тази кауза няма голяма подкрепа (справка - петицията в подписа ми) и ще се наложи да шумим много в общественото пространство, както и да се борим за спечелването на всяко едно дело против ваксините в съда.

# 133
Здравейте!

Т.е. глобяват те за това, че си отказала да вкараш насилствено чужд генетичен материал (с неизвестно съдържание) в кръвта на детето ти.  Shocked

Людмил, за съжаление нямате възможност да си търсите правата за този конкретен случай. Има юристи сред нашите мами - според тях по закон глоба от 50 лв. не може да се обжалва. Ако беше по-голяма, можехте да си търсите правата в съда, но от РИОКОЗ явно са преценили, че не искат да влизат в съда, и използват тази възможност. Може ли да попитам навремето подадохте ли възражение (в 3 дневен срок) срещу акта и ако да - с какъв мотив? Колко ваксини досега сте отказали и глобата само една ли е? По закон за първия отказ минималното наказание е 50 лв., като за всеки следващ нараства.

Явно много са се настървили напоследък, защото не сте единичен случай в момента. Една от нашите мами също е получила акт и й предстои да подаде възражение. Очакваме развитието на случая. Може да поддържаме връзка и да обединим усилията си в борбата срещу задължителния характер на ваксините.

За съжаление тази кауза няма голяма подкрепа (справка - петицията в подписа ми) и ще се наложи да шумим много в общественото пространство, както и да се борим за спечелването на всяко едно дело против ваксините в съда.

Незнам за вас ,но аз вече се плаша за децата си . Та това си е чиста проба диктатура. До скоро не бях обърнала внимание на този проблем. От както направиха ваксините задължителни и спряха да дават детски надбавки без тях,започна нещо да ме съмнява в цялата работа. Та мисълта ми беше , че вместо да ми извадят очите ми исписаха веждите....тоест,нямаше да се разровя в нета и да премеря цялата информация за вреди и "ползи",единствено съжелявам,че стана късно децата ми вече са имунизирани  #2gunfire ,но до тук,съжелявам за дългия пост,имах нужда да си споделя.

Дано повече хора да се осъзнаят   bouquet

# 134
Здравейте!

Незнам за вас ,но аз вече се плаша за децата си . Та това си е чиста проба диктатура. До скоро не бях обърнала внимание на този проблем. От както направиха ваксините задължителни и спряха да дават детски надбавки без тях,започна нещо да ме съмнява в цялата работа. Та мисълта ми беше , че вместо да ми извадят очите ми исписаха веждите....тоест,нямаше да се разровя в нета и да премеря цялата информация за вреди и "ползи",единствено съжелявам,че стана късно децата ми вече са имунизирани  #2gunfire ,но до тук,съжелявам за дългия пост,имах нужда да си споделя.

Дано повече хора да се осъзнаят   bouquet
Няма как да се осъзнаят. Хората затъпяват. Най-интелигентния човек който познавам е баба ми на 90 години. Сегашното младо поколение и подрастващи да кажем че имат малък проблем.

Общи условия

Активация на акаунт