Искам да разбера какво мислите по въпроса

• 5 601
  • 83
  •   1
Отговори
Та случая е следният: имам дете на почти 2 години, и точно наближаващият му рожден ден ме хвърли в такива дълбокомислени  размисли. Първия рожден ден правих както си е традицията с доста хора, всичките рода ни се падат, с децата им и изобщо у дома беше лудница. И точно рожденикът /горкичкият/ най - зле си прекара. От наша гледна точка добре - пийване, хапване, сладки приказки. От гледна точка на бебето: мама няма време да му обърне внимание, щото търчи с едни чинии насам натам, тате седи на масата и също няма време за него, другите деца /братовчеди близки  далечни/ са по - големи и си играят заедно, но той е още малък и не може с тях, разни радко виждани от него роднини го гушат, целуват, опитват се да го натъпчат с луканка и го щипят по бузите. Превъзбуди се, не можа да заспи 2 часа /и заради шума в хола/ и резултата беше - едно уморено и изнервено дете, една уморена и изнервена майка и един татко, който недоумява що е ядосана жена му  Laughing
Апокалиптична картина, а  Laughing
Сега наближава втория рожден ден на малкия. И съм в раздвоение. Същите хора от миналата година очакват да бъдат поканени, вече ми се обади една от жените в родата да пита какво да купува за подарък, смотолевих нещо. Не искам пак да става тая лудница, просто не искам. Искам детето да си прекара добре.
Споделете как според вас трябва да протече един детски, почти бебешки всъщност рожден ден.

# 1
Бил  е бебешки миналата година,  но тази година вече не. Сега ще си е детски и като такъв мисля, че е най-добре да бъде с хора с деца, а не цялата рода. А ако държите на родата отидете на заведение и там няма да слугуваш. Аз никога не съм правила такъв рожден ден. Първият е за родителите , а следващите вече са за децата. Детето вече ще гледа кой какви подаръци му наси и ще иска разни играчки. Вече ще играе с другите деца. Вие с бащата трябвад а прецените кое е най-добро за вас и кое е по джоба ви.

# 2
Da  се поканят същите хора по-рано - на следобедно кафе напр. (Така спестяваш търчането с чиниите със скарата и т.н. )
И още на този празник им кажете, че следващата година детето ще е достатъчно голямо за детски рожден ден, а възрастните ще се виждате по други поводи. Така ще иамт време да смелят новината.
Важно е предварително да сте го обсъдили с таткото и да сте на едно мнение, з да няма изненади пред хората.

Имала съм си и аз сума главоблъсканици на тази тема.  Simple Smile

# 3
Ще протече така, както ти го организираш. Аз съм върл противник на такива "малки сватби". Празникът е на детето и въобще не ме бъркат чувствата на родата, особено далечната. Такива втори, трети, пети братовчеди просто не участват в семейни събирания.
При нас рождените дни на децата протичат на няколко етапа и по няколко дни  hahaha В детската градина (големия син), детско парти и събиране с роднините, най-близките - баби, дядо и двамата чичовци (неженени), като даже и те не идват по едно и също време. Минават на кратко гости, колкото да поздравят.
Основнят акцент и приготовления е за детското парти. Големият син си кани приятелчетата, които иска и с които му е приятно да си играе. Малкият още нищо не разбира и миналата година се събрахме с две съседчета, с които сме заедно всеки ден. Обикновено сме в детски клуб, но сме били и у дома.

# 4
  • София
Аз детските рождени дни ги разбирам с деца. Ясно, 4е ако е вкъщи и децата са малки, ще трябва да има и по един родител, но роднини и про4ие никога не съм канила. Само приятел4ета на децата. Един-единствен РД имаме празнуван без деца, но то беше, защото празнувахме на място, където нямахме приятел4ета Laughing
РД вкъщи го виждам само на дневно парти. Бебе на 2 години няма работа да празнува в 8 ве4ерта. За децата торта, сандви4и, сладки, за майките по кафе, сладки и ако е следобед може по един аперитив. Ве4ери категори4но не, сама си установила защо. И наистина не виждам смисъл да се канят хора, с които детето не общува редовно. Все пак празникът е негов.

# 5
Не ми е за парите, не е там работата, а по - скоро, че детето не прекарва добре.
Обаче и варианта с приятелчета е пак труден за изпълнение. Аз съм на работа, през деня го гледа майка ми, тя живее в друг квартал, там той играе с две дечица, които също са при бабите си, но с родителите не се познаваме. Вкъщи пък има едно дете, с което си играе, с майката сме приятелки и живеят наблизо, но това е - едно дете.
Другата година ще тръгне на градина, там ще се запознае с други деца и третия рожден ден ще бъде само с деца, ама сега всъщност мога да поканя само това детенце с майка му  newsm78
Иначе мъжа ми няма претенции, каквото реша, ще ме подкрепи.
А хората дето сме ги канили, наистина виждаме с повод и без повод, събираме се често, но с всяко семейство поотделно,  тъй че непочерпени няма да останат, май така ще направя - през деня, не вечер и ще си спестя търчането и изхранването на 15-тина човека  Grinning

Лошото е, че тези семейства на своите деца правят рождени дни - тип "малка сватба"  lianka  Wink супер определение, и ние сме ходили, канени сме редовно, притеснявам се да не се обидят  Tired

# 6
И аз съм на същия кръстопът. Предишните години не съм правила никакви сбирки-според мен детето беше малко за детски партита, а за вероятността за "малка сватба" изобщо не съм обмисляла.
 Дъщеря ми свързва рожденните дни с торта и свещички, на това се радва-в градината имат и украси, и песенен репертоар за родждениците си.Освен това тази година реших да поканя бабите И-живеем в един град-ние и те, осем човека се събираме, няма да е кой знае колко голям стрес.Други роднини няма да каня.Според мен много си "раздула" роднинския кръг-"братовчеди близки и далечни".

# 7
  • София
Ние правим рож.дни навън - вкъщи не. Независимо къде ще бъдем, мама е свободна и не слугува. Дали детски кът, дали пицарии и доналдси, извън града, вили и т.н. Децата са най-важни, особено рожденника. От родата идват най-близките: баби и дядовци, сестрата на тати и моя брат, децата им и някои приятели - с децата. Това е.

# 8
  • София
При това положение бих отпразнувала РД с децата, с които детето си играе. Избери място, удобно на вси4ки. Едва ли е трудно да се свържеш с майките, макар и да не се познавате.

# 9
На 2години, рожден ден в клуб. Най-лесният и добър вариант.
Никакви баби, лели, стринки, тетки и т.н. от сорта.
Покани 5-6-7деца с майките. Децата ще играят, вие ще изпиете по едно кафе и готово.
Детето със сигурност ще се забавлява.

# 10
TIHA VODA може би в описанието съм се пооляла. Всъщност бяхме 5 семейства с по едно дете, но и това ми е много на мен.
Парцуцка, ние сме извън града, голяма къщ с двор, ако беше лято, щяхме навън да сме. Не е проблема в мястото, а в това, че детето няма как да си прекара добре по тоя начин. Братовчедите му са на по 13 години, разнасят го насам натам за малко и после се заиграват на компютъра.
Мисля вариант да поканя близкото детенце, дето си играят заедно, да дойде цялото семейство всъщност, те имат и по - голямо момиче на 12 години, тя ще има обща приказка с моите племенници, двете 2 годишни ще си играят, пък същевременно ще са дошли моята сестра и  брата на мъжа ми. Бабите и дядовците ще бъдат посетени на следващия ден и толкоз.
Хич не съм по тия събирания, когато вкъщи дойдат повече от 4 -ма души гости  аз почвам да се чувствам некомфортно. Не съм от любителите на много гости, на големи и шумни компании, затова и хич не ми се ще дори този вариант, но ми е ясно, че така ще угодя на всички, само не на мене си  Tired

ПП Пък накрая може и да се хванем тримата с дребния и татко му и да отидам някъде на балкан за 2-3 дни и толкоз Mr. Green
Там може и торта със свещички да наглася и готово.  Blush

Mirama, просто не познавам 5-6 деца, аз живея на село, тук деца има, но примерно две деца на една възраст или поне близка е трудно да има в близост, едно детенце само има на нашата улица, другите няма как да ги познавам. Затова и казвам, че нещата ще са други кагот напролет отида на градина, там ще се запозная с други деца и майките им. Селото е голямо и деца има, но аз няма как да ги познавам, защото дори през 10 къщи да живее това детенце, толкова далече няма какво да търся, а не съм израсла в селото да имам приятелки от детинство примерно и т.н.
В блока е друго, там все 2-3 деца на подходяща възраст ще има, тук  е по - различно.
Но ще го направя през деня определено рождения ден, със сигурност вкъщи.

# 11
Не ми е за парите, не е там работата, а по - скоро, че детето не прекарва добре.
Обаче и варианта с приятелчета е пак труден за изпълнение. Аз съм на работа, през деня го гледа майка ми, тя живее в друг квартал, там той играе с две дечица, които също са при бабите си, но с родителите не се познаваме. Вкъщи пък има едно дете, с което си играе, с майката сме приятелки и живеят наблизо, но това е - едно дете.
Другата година ще тръгне на градина, там ще се запознае с други деца и третия рожден ден ще бъде само с деца, ама сега всъщност мога да поканя само това детенце с майка му  newsm78
Иначе мъжа ми няма претенции, каквото реша, ще ме подкрепи.
А хората дето сме ги канили, наистина виждаме с повод и без повод, събираме се често, но с всяко семейство поотделно,  тъй че непочерпени няма да останат, май така ще направя - през деня, не вечер и ще си спестя търчането и изхранването на 15-тина човека  Grinning

Лошото е, че тези семейства на своите деца правят рождени дни - тип "малка сватба"  lianka  Wink супер определение, и ние сме ходили, канени сме редовно, притеснявам се да не се обидят  Tired
А защо не си вземеш 1 ден отпуск и не го направите при майка ти с 2те деца, с които играе и с бабите им - та нали приятелите са важни и доброто изкарване за детето. Освен това за броя на поканените казват, че трябва да е равен на броя на годините. Т.е. за игра на 2 годинки, 2 другарчета... Може и повече, де но да не се прекалява.
А за сватбарските истории - на мен са ми изключително нелицеприятни. Дори не ми е приятно да ходя на такива метоприятия, камоли да ги организирам... Защо се чувстваш задължена да ги правиш, щом и на теб не са ти приятни. Такъв рожден ден би бил горе-долу приемлив за дете в предучилищна или ранна училищна възраст и то отново в заведение с огромен и подходящ за възрастта детски кът, а не завряни в някаква къща... А ти да слугуваш...
Успех!

# 12
rosy_bosy, извинявай, този факт съм го пропуснала. ) Тя добрата игра става и с 1-2деца, децата това ги интересува основно, не нещо друго.
Покани тогава дечицата, с които си играе и готово.

# 13
Друго ме притеснява също. Ако поканя само деца, ще мине рождения ден, през деня, това добре. Обаче двете лели ще са купили о нещо за малкия, айде бабите и дядовците, както казах, ще ги посетим индивидуално  Mr. Green с по една кутия бонбони и бутилка уиски примерно.
Ами с лелите какво да правя ?
На всичкото отгоре една от жените, които бяха миналата година, тя се пада зълва на сестра ми, вече питала сестра ми какво да купув на малкия  ooooh! Аз не съм я канила, нито е говорила лично с мен, за да й намекна, че няма да бъде като миналата година, как някакси по - деликатно да намекна на тия хора, дето бяха миналата година, че тази няма да ги каня. А лелите, как да стане с тях, пак ли индивидуално гостуване да правя  newsm78 Ми то тогава ще уплътним уикенда в гостуване при баби и лели, по - хубаво да ги поканя накуп  Tired

# 14

А защо не си вземеш 1 ден отпуск и не го направите при майка ти с 2те деца, с които играе и с бабите им - та нали приятелите са важни и доброто изкарване за детето. Освен това за броя на поканените казват, че трябва да е равен на броя на годините. Т.е. за игра на 2 годинки, 2 другарчета... Може и повече, де но да не се прекалява.
А за сватбарските истории - на мен са ми изключително нелицеприятни. Дори не ми е приятно да ходя на такива метоприятия, камоли да ги организирам... Защо се чувстваш задължена да ги правиш, щом и на теб не са ти приятни. Такъв рожден ден би бил горе-долу приемлив за дете в предучилищна или ранна училищна възраст и то отново в заведение с огромен и подходящ за възрастта детски кът, а не завряни в някаква къща... А ти да слугуваш...
Успех!

О, това ще го има  Laughing Той е роден на 26 - ти и се пада през седмицата, там ще са другите две деца, и баба му ми каза, че ще вземе малка торта, свещички, за бабите ще нагласи кафе и вишновка  Blush и с другите две дечица ще направят малък рожден ден. Пък ние в съботата, която следва ще правим "голям" рожден ден  Grinning.  Пък в почивните дни тия дечица са при родителите си, не че е проблем да говоря с бабите, да ги доведат в почивен ден, ама при условие, че през седмицата са си заедно децата, точно на деня, по - добре така, пък ние в събота да си направим рожден ден "на патерица".
Та за него се двоумя.

Общи условия

Активация на акаунт