Искам да разбера какво мислите по въпроса

• 5 652
  • 83
  •   1
Отговори
# 45

Shushino сериозните трапези с манджи се очакват. Племеникът ми е на 13 и яде като разпран. Той ще е първият, който ще пита за сок и като похапне ще попита: "А сега какво ще ядем ?"
У другите, в които сме били на гости, и у сестра ми включително, се посреща така - с големи трапези, сериозни яденета и т.н. И те не могат да си представят друго. Ще дойдат с нагласата за сериозни яденета, мъжът ми е прав за това, като ще ги каним, наистина трябва да е сериозна трапезата. Уф.

Ох милата, тоша вече е ужас. Мен сандвичите ми се струват занимателни и кетърингът осибено примамлив  Wink. Тогава хвани някой да помага освен мъжа ти, който трябва да гледа детето. И то не помощ-компания, а сервеиране, отсервиране, посрещане   Peace

# 46
Роси, много добре те разбирам! Същите мисли ме тревожеха, след първия рожден ден на дъщеря ми, абсолютно поради същата причина. Ще ти разкажа как си реших проблемите аз - на втория й рожден ден поканих само братовчедите й /2 дечица, които тя обича от малка/ Напълнихме една цяла стая с балони, украсихме къщата с флагчета, купихче торти и сандвичи/все неща, които децата харесват/. Изкарахме страхотно - 3-ма възрастни /съпругът ми по уважителни причини не беше с нас/ и 3 деца. дъщеря ми беше щастлива. Бабите минаха през седмицата да си поднесат подаръците. Имаше много надути бузи, ама на рд детето ми беше щастливо. Сега с малкия от самото начало просто резервирам някъде маса по време, в което детето е будно и в настроениие и каня родата. Аз си гледам детето, роднините хапват, после всички си тръгваме доволни и щастливи. Къщата ми не е лудница и всички са уважени и не ми излиза кой знае колко по-скъпо. Peace

# 47
С мъжа ми измислихме някакъв среден вариант, за да са доволни всички.
През деня ще заведем малкия в детския център, заедно с приятелчето, с което си играят през уикенда.
А гости ще поканим вечерта. Но говорих със сестра ми и й обясних, че тази година големи събирания не искам, само те с мъжа й и племенника, и брата на мъжа ми с жена си и детето ще дойдат. Евентуално може да дойдат и едно приятелско семейство, с тяхното дете.
Казах на сестра ми тя да има грижата да обясни на двете си етърви, че празника е скромен, аз ще имам грижата пък за бабите  Mr. Green.
Всъщност ще сме 8 възрастни /най - много/, и 4 деца, от които 3 на тинейджърска възраст и едно бебе - моето. Надявам се, че големите батковци и кака ще го заиграят дребния.
Ще купим всичко готово, готови салати, скарата само да се запече, ядки, мезета нарязани, сладки неща. За децата ще направя и сандвичи, ще взема разни чипсове и солети, кракери, и мисля че ще стане.
Торта единствено може да направя, че малкия няма да може да яде от купената, пък и по принцип освен тортите на Неделя, от другите съм разочарована откъм вкус.

Ако се бях сетила по рано да намекна, че не мисля да правя кой знае какво, може би нямаше да имам проблем, щяха да свикнат с мисълта. За третия рожден ден никакво събиране, само деца с майките им. 

# 48
Аз пък не бих пропуснала бабите, особено след като са се грижили за детето ми. Не ми се струва добра идея да поканиш едни роднини, на други - да откажеш  Thinking

# 49
И аз не бих пропуснала бабите и дядовците, мисля, че ще се обидят Thinking

# 50
Ами 26-ти се пада през седмицата, във вторник, тогава през деня аз съм на работа, малкия у майка. Тя ще му спретне едно обедно парти рожден- денно с двете деца, с които играят на улицата. Пък след работа като отидем да вземем малчо, двамата с мъжа ми ще занесем хапване и пийване, а и майка ми ще е приготвила нещо, та ще вечеряме там и мисля, че това ще е достатъчно.
А при свекърите ще отидем в неделя, така се разбрахме, и без това свекър е болен и му е трудно да ходи насам натам, по им е удобно ние да отидем.
Да ви кажа гледам да разделям поколенията, защото събрани на една маса, нямат много общи теми, пък и просто не мога да събера много хора вкъщи. Холът ми не е голям, а е и кухня и дневна едновременно. Имам едно кухненско ъглово диванче, три стола и няколко табуретки. Като седнат 10 човека на масата и вече е претъпкано. Просто нямам място.

# 51
А другите баба и дядо? Ти за някакви лели спомена, че са ти звъняли да питат за подаръка...
Иначе е добра идея у майка ти да съберете по-възрастните  Peace

# 52
А другите баба и дядо? Ти за някакви лели спомена, че са ти звъняли да питат за подаръка...
Иначе е добра идея у майка ти да съберете по-възрастните  Peace

Е, у майка ми на деня ще се съберем само майка, татко и ние с мъжа ми и детето. У свекърите ще отидем на гости в неделя, пак с мъжа ми и детето. Свекър ми е много болен, не е за гости.
Лелята дето пита за подаръка е едната зълва на сестра ми. Сестра ми се ожени за мъж, който има две по - малки сестри - нейните зълви. Те също се омъжиха и имат едната две деца, а другата едно и е бремена с второ. И са от тоя тип семейства, дето всяка събота и неделя са на гости у родителите си. Сестра ми с мъжа си и детето живеят при свекър и свекърва, и реално зълвите идват на гости у сестра ми. Та в почивните дни се събират 12 човека, зълвите остават едната с преспиване, другата до късно вечер. Скоро като се роди и бебето ще станат 13 човека.
Тов за предистория  Laughing
Миналата година поканих сестра ми и едната от зълвите й със семейството й, но дойде и другата, щото какво щели да правят у сестра ми сами. Само свекърите на сестра ми не дойдоха, то и това оставаше  Laughing
Като добавиш и 4 баби и дядовци, брата на мъжа ми със семейство си, едно приятелско семейство, можеш да сметнеш колко човека сме били  Laughing
Та затова говоря поне родата на сестра ми да пропусна.

# 53
У вас е весело, само това ще кажа  Party

# 54
Е, аз за какво казвам, че имам проблем.
Чувствам се като героиня в турски сериал.
Аз колко имам да разправям за тия зълви и свекърите на сестра ми. Някакси се намесиха в моя живот, направо без да се усетим. Даже с мъжа ми си говорехме наскоро как се стигна дотук  Thinking

# 55
  • София - Рим и обратно
И за мен е актуален въпроса, точно за 2ри рожден ден и ще следя темата.
Първия го отпразнувахме вкъщи, с роднини /е нямам такова количество като rosy_bosy Laughing/ в тесен кръг, бебето не разбираше още и така беше най добре. Обаче сега ми се иска да има дечица, играчки и да е по забавно.
Понеже ще сме в София тогава, върти ми се в главата, че в The mall на Цариградско шосе, бях виждала детски кът за мънички деца и предлагаха партита за рожден ден. Някой запознат ли е?

# 56
Има, но в МОЛ  епоследното място, където бих празнувала. Ако искаш кът - има достатъчно хубави истински клубове, с почерпка.

# 57
  • София - Рим и обратно
Има, но в МОЛ  епоследното място, където бих празнувала. Ако искаш кът - има достатъчно хубави истински клубове, с почерпка.
Ами чудя се за там, понеже ще е студено, видя ми се новичко и хубаво, с достатъчно място и за деца и за родители. Кои други клубове са подходящи за деца около 2 год?

# 58
Според мен избери някое квартално клубче, където не е навалица, на теб самата ти харесва и има хубав кът, където и вие родителите да се почерпите. Аз не съм правила в такъв клуб, защото не ми харесва да седна да блея на по едни сладки, ама както и да е.

# 59
Вземи си мъжа и детенцето и отидете някъде за един по- дълъг уикенд. Каза че сте на село, което ме кара да си мисля, че на детето ще му е забавно в някой по- голям град с хубав детски център. Отсвирваш всички, очакващи тежки софри с едно "Няма да сме в града (селото), съжалявам! Може би догодина .....". Хем вие ще се разнообразите, хем детето ще получи цялото ваше внимание. По спомени, двегодишните не ждуват чак толкова за компанията на други деца, особено ако има и други забавления наоколо.
Весел празник ви желая!
Това те съветвам и аз!
Стига с тези всенародни тържества,празника на детето се обезличава.
А които иска винаги може да поднесе подарък в подходящ момент.

Общи условия

Активация на акаунт