Безглутенови рецепти

• 189 866
  • 320
  •   1
Отговори
# 135
Благорадности за вкусните рецепти. От една година съм на безглутенов режим и тази тема страшно много ми помогна.

Оставям една рецепта за оризови палачинки:

- 6 с.л. оризово брашно
- щипка сода
- щипка сол
- 150 гр. кисело мляко
- ч.л. канела
- ванилия
- 3 яйца, като на едното от яйцата махаме жълттъка

Всичко се разбърква добре в купа и след това в загрят тиган се правят палачинките, като за всяка се изсипва по лъжичка-две.

Рецептата е от тук - http://www.ezfitness.tv/bg/eatsmart/recipecollection/breakfast/v … orizovipalachinki.

# 136
Тиквички на фурна

6-7 бр. (1 кг) тиквички
2 с.л. (40 мл) растително масло
1 с.л. (20 г) брашно
1 ч.л. (5 г) червен пипер
3 ч.ч. (600 г) кисело мляко
7-8 скилидки чесън
сол

Тиквичките се обелват и се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят да се отцедят от водата. В намазана с мазнина тавичка се нареждат тиквичките, като се застъпват, поръсват се с брашно, червен пипер и мазнина и се пекат в средно гореща фурна до зачервяване. Ястието се поднася със счукания чесън и киселото мляко.

Рецептата изпробвах с безглутеново брашно от биомагазин (царевично, ориозово, елда) и с царевично брашно. И двете сработиха. Страшно вкусна и пести време, тъй като не се налага да прекарвам час около тигана. Рецептата е от тук - http://www.receptite.com/рецепта/тиквички-на-фурна.

# 137
Благорадности за вкусните рецепти. От една година съм на безглутенов режим и тази тема страшно много ми помогна.

Оставям една рецепта за оризови палачинки:

- 6 с.л. оризово брашно
- щипка сода
- щипка сол
- 150 гр. кисело мляко
- ч.л. канела
- ванилия
- 3 яйца, като на едното от яйцата махаме жълттъка

Всичко се разбърква добре в купа и след това в загрят тиган се правят палачинките, като за всяка се изсипва по лъжичка-две.

Рецептата е от тук - http://www.ezfitness.tv/bg/eatsmart/recipecollection/breakfast/v … orizovipalachinki.

Тази същата рецепта , вчера я направих с брашно от лимец .
Получиха  се страхотни палачинки   Simple Smile

# 138
Аз правя най-лесните палачинки, които са и ужасно вкусни ( без глутен и без мляко)
2 яйца
4-6 с.л. царевично нишесте
4-5 с.л. вода
1 ванилия

Стават бързо и са много вкусни, дори и студени.

# 139
Разложка шупла   Подготовка: 5 мин. Готвене: 30 мин. Порции: 4-6

Аз правя тази шупла с безглутеново брашно. Слагам каквото имам подръка - най-често и най-лесно смес от царевично брашно + малко царевичен качамак или каквото друго безглутеново брашно имам подръка (соево и тн).

Продукти:
    2 и 1/2 - 3 ч. ч. безглутеново брашно  (или колкото  брашно поеме)
    1 ч. ч. сирене
    4 с. л. олио
    1 равна ч. л. сол
    1 ч. ч. вода
    1 равна ч. л. сода
    1 ч. ч. кисело мляко
    1 бр яйце

Приготвяне:
• Всички продукти се смесват и се изсипват в предварително намазана с масло тавичка.
• Фурната се загрява на 200 градуса.
• Шуплата е готова когато придобие златист цвят.
• Сервира се топла.

Сиренето може да се поръси отгоре и още и с ким, сусам или с каквито семена обичате и също част от олиото покапвам отгоре. Сиренето може и да се пропусне, но е по вкусно с него.  Ако сложиш още 1-2 яйца става като баница Simple Smile

# 140
  • по пътя
Записвам се да следя темата и започвам да пробвам от хубавите ви рецепти.

# 141
Бях забравила тази тема, а често правя безглутенови рецепти Simple Smile

Последно правих безглутенов сладкиш с тиква, тахан и кокос Simple Smile

# 142
  • Пловдив

Къде продават безглутеново брашно  Praynig
 Къде да търся в Пловдив ?

# 143
  • по пътя
Перах-навсякъде има царевично, оризово.За нахутено ще ти трябва магазин за био храни може би.Не знам къде в Пловдив, но знам, че в Лекси-супермаркет,в Grand по Капитан Райчо имат голям щанд с био храни и безглутенови брашнаще има със сигурност.

# 144
  • Пловдив
Перах-навсякъде има царевично, оризово.За нахутено ще ти трябва магазин за био храни може би.Не знам къде в Пловдив, но знам, че в Лекси-супермаркет,в Grand по Капитан Райчо имат голям щанд с био храни и безглутенови брашнаще има със сигурност.

Lunno momi4e  bouquet  благодаря , поне е насока къде да търся  

# 145
# 146
Тъй като картофите често присъстват в менюто ни, откакто съм на безглутенова диета, оставям тази рецепта за задушени картофи. Откакво я опитахме, вкъщи станаха известни като "вкусните картофи":

Необходими продукти:

360 г картофи
130 г моркови
25 г лук
50 г краве масло
½ с.л. захар
сол на вкус
100 г бульон
20 г магданоз

Начин на приготвяне:

Обелените картофи се режат на резени.
Изчистените моркови се режат на диагонални шайби.
Почистеният лук се реже на шайби 5 мм.
В тенджера се разтапя маслото.
Прибавят се зеленчуците, бульонът, солта и захарта.
Задушават се на тих огън 10-15 минути, без да се бъркат, за да не се начупят.
Готовите зеленчуци се наръсват с пресен ситно нарязан магданоз.
Сервира се след известно време, за да останат цели зеленчуците при пренасянето с решетъчна лъжица.

Умножвам количествата по 3 или 4, защото в оригиналната рецепта са малко. Добавям чубрица, ако нямам магданоз.

Рецептата е от тук:  http://towerwitch.blogspot.com/2011/08/1958.html

# 147
Перах,

В Пловдив купувам безглутеново брашно от био магазина на Балев в мола на ул.Перущица. Има голям избор от всякакви брашна, с или без набухватели, както и бели, тъмни, подходящи за пици, за хляб, сладкиши.

За жалост, обаче, са скъпички - 1кг е около 5-6 лева.  Sad

# 148
  • Пловдив
Bennita   bouquet

Аз намерих в лекси в гранда - 9 лв за килограм Crazy
 Имам още 1-2 месеца диета . Ще издържа  Party

# 149

Общи условия

Активация на акаунт