Парфюмни размисли и страсти - 85

• 35 839
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Paris, France
Аз не съм колекционер. Колекционира се като Наталка - минита. Или в най-лошия случай 30 мл флакони. Това моето (пък и вашето, шъ прощавате Mr. Green ) си е чиста наркотична зависимост, лакомия или меко казано, отклонение. Laughing
Турих всеобщата диагноза и мога да гася лампата за днес Blush Утре, ако не ме домързи, ще си подредя бурканите и ще си ги фотографирам. Crazy

Това за клането на бранда беше супер hahaha. Тук Карон са много популярни. Няма Каронски парфюм без който да не мога да живея. Наистина парфюмна зависимост съществува, Бижу просто отдавна е минала този стадий или се е наситила. Аз трудно се отървам от парфюми. Отдавна нямам излишни покупки. Моят проблем доскоро бяха най-различните нечувани марки, които тук не се продават и ако не си ги поръчам на сляпо няма как да ги помириша. Забелязвам тук, но и в други форуми, че парфюмистите са винаги много заинтригувани от парфюми, които не се продават близо до тях, трудно се намират итн. Помня като живеех в Лондон колко ми бяха интересни нишовите миризми и как странях от Есте Лаудер и други американски, които се продават там. Сега съм страшно заинтересувана от марки, които тук ги няма и в бейзноутс забелязах и други французи да се интересуват от тях. Гардения на Е. Тейлър ми бе описан от французин като страхотен шлейфов парфюм подобен на Шанел 22. За американците той е евтина супермаркетска миризма. За мене Шанелските ексклузиви и Кароните не са интересни, защото винаги мога да прескоча да ги помириша. Но, отдавна не го правя. Ще си поръчам още няколко парфюма и до там. Всъщност сега поръчвам ретро миризми, които знаех как миришат, но не бяха моя стил и никога не съм се и пръсвала с тях. Още максимум 100 имам да поръчвам и край  hahaha. После пак.

Парфюмите са скъпа краста, особено в малки населени места, където няма възможност за душене. Съжалявам за някои парфюми, които си купих по описания и нотки и мнения, въпреки, че подсъзнателно чувствувах, че не са за мене - Маднес и Мирабей на Шопар, Уайт жийнс на Версаче, Нюд на Блас бяха най-големите ми разочарования, особено Маднес.

Наскоро Бижу ми описа много цветисто едно ретро творение, което до сега не смеех да поръчам, защото ми се виждаше груб, остър и ретро. Тя Бижу така и го описа, де, но много сладкодумно. Срещнах мнения на потребители, че е нежен, мек и носталгичен, но подсъзнателно ги отхвърлях. С него никога не посмях да се пръсна докато го имаше по магазините. Сега го чакам, да видим Joy

# 271
Малцинствена група - засега- в записаните Joy

Лъв с асцедент Телец и луна в Лъв

Знам какво не харесвам

Шипри - но не всички
Иначе любими са ми и флоралите, и дървесните, стига да са ориенталски

# 272
Е ама наистина вече срам нямат! Винаги най-хубавите парфюми спират, сега и любимото ми вечно Москино кутюр! Гадове!

Ама не се притеснявайте толкова за Кутюр. Той поне все още се намира лесно и човек може да се запаси спокойно. Пък и цената му никак не е висока.

Атти, на патерица, честит рожден ден на твоето момиченце. Да е жива и здрава!  bouquet

След около две години силна парфюмна зависимост и 15 преди тях на силен парфюмен интерес, десетки разносени парфюми и три пъти по толкова пробвани мога да заключа, че най-много коментари до момента при мен са обрали Перлите на Лалик. Обикновено рядко околните дават знак, че забелязват парфюмите ми. Досега най-забележими бяха Орхидеята и Филосикос и то от време на време.
А от Перлите разнасям отливка от по-миналата седмица и всички на работа край които мина го отбелязват и то с добро. Този парфюм обра точките. Само веднъж предизвика асоциация с камфор.
Нямам думи.  Shocked Ще търся по-голямо количество, разкошен е.

# 273
Вени,и на мен тези Перли са ми много интересен аромат.Няма как да го объркаш този парфюм. GrinningИмам си и аз една хубава отливка от тях и ще взема да ги разнося тези дни.
Атти,с малко закъснение,да ти е живо и здраво детенцето!    bouquetHug

# 274
  • София
Благодаря ви   bouquet
Перлите и на мен отдавна са ми интересни, от проба ми харесват много, трябва да потърся отливка и да ги понося. Не ми се струват подходящи за студено време, греша ли, Вени?

# 275

Moschino Couture! залюбих много от сляпа размяна, след това си счупих отливката и не успях да му се порадвам. Това явно съвсем разбуди желанието ми и го поисках силно. Придобих нова отливчица (и добре че само отливчица) и сега си стои... носих го веднъж, но не ми донесе същата радост. И с други парфюми ми се е случвало  Whistling

По повод на "наркотичната зависимост" на Бижу  ooooh! ooooh! ooooh! ужасно си права. Снощи си го мислех, как вече имам всичко което харесвам наистина, но не мога да спра да се опитвам да придобивам нови. И все повече се притеснявам, тези количества как ще се изразходват, много се страхувам някоя сутрин докато избирам с какво да се напръскам, да не попадна на някое развалено ароматче  Confused. Помислих варианта да раздам отливки, за да намаля количествата - но ми се скръндзиииииииии no bash smile3555  Grinning

Днес, след трето пробно разносване, за пръв път открих сладост в Цветния Воал + че от него не ми стана лошо  bowuu = доволна съм!

# 276
Ама къде сте бе хора???

# 277
Правим се на красиви за срещата Flutter

# 278
Гаднярки  Mr. Green
Хайде чакаме после да разказвате, целувки на всички  Heart Eyes

# 279
  • виртуално
завиждам и чакам отзиви  Crossing Arms
аз ще се правя на работна atwork

# 280
Хайде приятно изкарване и ще чакаме после да споделите новите си ароматни размисли и страсти! Hug

# 281
Че то на къде повече от това!? Rolling Eyes

# 282
  • София
Хайде, хем умни, хем хубави (че и скромни, пу-пу), тръгвайте  Hug До скоро  Heart Eyes

# 283
Благодаря ви   bouquet
Перлите и на мен отдавна са ми интересни, от проба ми харесват много, трябва да потърся отливка и да ги понося. Не ми се струват подходящи за студено време, греша ли, Вени?

Атти, и аз мислех така, но точно сега се оказват супер трайни, развиващи се и богати тези перли. Поне върху мен. Явно са скрита лимонка.

# 284
завиждам и чакам отзиви  Crossing Arms
аз ще се правя на работна atwork

И аз  smile3507

Общи условия

Активация на акаунт