"Системата минус 60" - Тема №15

• 32 776
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Жасмин с 90 дневната свалих.Менюта имам предвид нещо бързо ресторантско.

1.За вечеря можеш да ядеш всякакво месо на скара, печено, или варено. Риба също. Кюфтета също. Но само 1 вид месо си избираш. Ако ще е свинско, можеш цяла мешана скара да изядеш - пържола, кебапче, кюфте...Ако ще е риба, само рибни продукти, но не осолени и консервирани. Може замразени.

2.Или пък (за вечеря) можеш да ядеш ориз със зеленчуци, постни сарми (зелеви, лозови), спанак с ориз плюс всякакви зеленчукови салати, ориз по китайски, домати с ориз, праз със ориз, и всякакви зеленчукови ризота, постно зеле, постен гювеч, зеленчукови супи. Суши може, ако е постно...

3.Или пък снежанка плюс задушени зеленчуци плюс зеленчукови салати (може и шопска) плюс чушки пълнени със сирене плюс всякакво мляко и извара; тук можеш и капучино да пиеш, нали е с мляко; плюс всякакви постни зеленчукови ястия - гювеч, спаначено суфле и т.н.; може и зеленчукови супи...

4. Ако избереш плодове и млечни за вечеря, изборът ще ти е по-ограничен - можеш да ядеш комбинация от мляко и извара плюс плодовете, които са изброени в списъка - цитрусови, ананас, сливи, сушени сливи, ябълки, киви, диня

5. Ако избереш зеленчуци и плодове, то тогава само плодовете от списъка плюс зеленчукови постни ястия и салати; постни зеленчукови супи...

6. Криспите със сирена и мляко си ги видяла; тук можеш и прясно, и кисело мляко, всякакви сирена (но до 50 гр.), капучино...

7. Какво остана - а, ориз и елда с плодове - пак от списъка - аз този вариант само веднъж го пробвах, но нещо не ми хареса, но пък може при теб да е различно. Примерно, ориз с ябълки и канела...

-----------------

Жани, браво!!!   bouquet

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 10:40 от Анонимен

# 601
  • Варна
Иве,и аз идвам след 90-дневната и сега направо съм ОК,преди все бях гладна,не я оплювам 90-дневната,ама не е за мен просто....Тази система работи,не се страхувай от комбинациите на храна и не гладувай...........и което е най-якото,аз дето обичах да хапвам късно и с 90-дневната ми беше мн трудно,сега не се сещам за храна след 18ч.......Желая ти успех! Hug

Момичета,благодаря!Знам,че то в началото първите кг падат лесно........но все пак.......се кефя...... Hug

# 602
Kalinke, ти наистина добре тръгна, само не се увличай да намаляваш порциите, че после ще се вкараш в застой. 2-3 хапки обяд не е обяд, половин кофичка кисело мляко не е вечеря. Така тялото ти се настройва на икономичен/пестелив режим и а хапнеш нещо повече и ще почнеш да трупаш.
По-добре по-бавно да сваляш, но със стабилен краен резултат, отколкото набързо, но с йо-йо ефект. Менютата са ти отлични, само си оправи порциите.  Peace

# 603
  • Варна
Kalinke, ти наистина добре тръгна, само не се увличай да намаляваш порциите, че после ще се вкараш в застой. 2-3 хапки обяд не е обяд, половин кофичка кисело мляко не е вечеря. Така тялото ти се настройва на икономичен/пестелив режим и а хапнеш нещо повече и ще почнеш да трупаш.
По-добре по-бавно да сваляш, но със стабилен краен резултат, отколкото набързо, но с йо-йо ефект. Менютата са ти отлични, само си оправи порциите.  Peace

ами аз това го разбрах.........малките порции от вчерашното ми меню самата аз ги отчетох като грешка.......
самоцитирам се:
днес малко ме е срам да си напиша менюто.......... Embarassedсистемна бях по отношение на вида храна,но не и на количеството.......с смисъл мн малко ядох......

Hug Hug Hug

# 604
Добре, успех!   bouquet

Малко доста извън темата, но има ли желаещи за благотворителния бал-рожден ден на форум бг мама? На 11 декември в зала 4 на НДК?
Ще е интересно да се съберем и повеселим по форумски.  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=540568.0

# 605
  • София
Много сте мили  bouquet
Да попитам,в началото на 90 с малки порции си докарах застой,увеличих порциите-почнах да свалям и към края застой.Сега като са ми големи порциите няма ли пак да направя застой?Да пробвам ли първо с големи порции ако няма - да намалям?
Взех за вечеря една активия/чиста/ плюс сухарите и сиренето,добре ли е?
Жасмин,чудесна идея аз много обичам срещите във форума

# 606
Иве, яж си разумни порции - не огромни, нито малки. Трябва да те засищат добре. Демек, много е индивидуално. Сама ще видиш по килограмите кое как ти действа. Това за сухарите и млякото е добре, но не се увличай всеки ден да ги ядеш за вечеря.
Рускините съветват да се редуват вариантите.

# 607
  • София
Ще направя редуването,утре кюфтета "луда крава".Сухарите не са ми на сърце.Страх ме е че закуските ще са......фурнети палачинки, Blush

# 608
  • Варна
Здравейте, момичета!

Записвам се и аз в темата за - 60  Simple Smile

Пожелавам успех на мен и на всички вас в борбата с килограмите и голееееемия апетит!   bouquet

# 609
  • ВАРНА
Ще направя редуването,утре кюфтета "луда крава".Сухарите не са ми на сърце.Страх ме е че закуските ще са......фурнети палачинки, Blush

И какво страшно има? Аз всеки ден закусвам с нещо тестяно и хич даже не съм се стреснала Grinning

capricorn6, здравей. Апетита не е лошо нещо, я питай бабите  Wink Мен лакомията по ме плаши, с нея ако можем да се преборим...  Peace 

И пак да кажа - ядем и отслабваме  Grinning Hug

# 610
  • София
Точно,лакумия.Няма да е палачинка две или фурнетки до 5 бр.Тук ще трябва да се огранича,защото не изразходвам погълнаните въглехидрати.
Обяда ми е готов,сложих малко соев сос за мирис

# 611
Здравейте!
Снощи не можах да си напиша менюто за днес ,чак сега откраднах малко време.
З.сандвич с кашкавал,дом.и чушка;мляко с ориз;крема от 2 малки тарти
О.пил.бутче;каф.ориз със зеленчузи от вчера 1порция;таратор;мл.с нес
В.подове+млечни ще е някаква комбинация

А относно порциите, аз често се притеснявам като гледам колко малко хапват някои момичета в сравнение с мен.Ама все пак гледам да се заситя .Опитвам се да не се поддавам на "лакомията" ,но като цяло си хапвам средни порции.

Жани поздравления!

# 612
  • Stavanger,Norway/ Varna
Точно, това с количеството е много относително. Аз например, никога не съм яла големи порции, просто се засищам с малко и едно увеличаване на количеството, не виждам как ще ми помогне.  Единствено на закуска мога да хапна повече, тогава съм като озверяла.  Shocked
Днес мислех за обед да си направя лозиви сърмички, но не заведох какта на градина ис ега трябва да я изведа, та няма д аимам време. Нещо на крак ще е, незнам какво, обаче. За вечеря ще е някакво месо, като мина през магазина, ще си избера.
Закусих- мюсли, круша и кафе.
Между другото и на мен много ми се яде тестяно и се замислям да си омеся някакви питчици или кифли за закуска  Thinking

# 613
  • Варна
Здравей, Мляко с нес (мнооого вкусно звучиш  Grinning Grinning Grinning)

Опитвам се да се настроя, че е възможно да ядеш и отслабваш! Само наистина с тази лакомия имам малък проблем, но се надявам лека полека да премина на едно нормално хапване, без преяждане - тип - очи гладни - и да успея да се справя с килцата, че ми писна от диети - гладни и дебели  Twisted Evil

Поздрави  Simple Smile

# 614
Леле, влизам и колко нови момичетаааа!

Добре дошли, милички!  Hug  bouquet

Аз съм системна, но от вчера... Покрай рождения ден на малкия и изпита имах 3 дни, в които бях яла.... кафе, вода, капучино, вода, вино, вода.... След което 1 ден ядене на корем и сега резултата е +2,4 кг. Ама здраве да е!

Най-интересното е, че след онзи ден, дето ядох като разпрана, вечерта исках да се гръмна.... Толкова ми беше тежко, толкова тежко, че щях да експлодирам....  Embarassed Embarassed Embarassed Но сега с нови сили!

Хайде гуш на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт