Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 75 963
  • 720
  •   1
Отговори
# 705

А последната мода е да си пуснем тема за определена марка шампоани и маски за коса  Laughing

тези се намират лесно с търсачката, за това не са ми 'грижа'  Wink
Тя и темата за пресите се намира лесно, но много хора не успяват да я намерят.
Ако проблемът е кератинът, то според мен той може да бъде приютен в професионалните серии за коса. Все пак това е процедура, която се извършва във фризьорски салон с професионални продукти за коса.
Темата "Римувър без да изсветлява" също би могло да се премести в темата за професионалните серии за коса. Това също е професионален продукт и хората четящи темата имат представа от него.
Но темите за помощ изгорих си косата или как точно да постигна този цвят вече не знам къде да се местят. Може би в тази и тази да е някаква обща.

# 706
Тя и темата за пресите се намира лесно, но много хора не успяват да я намерят.

поне аз я намирам лесно, за да слея поредното питане   hahaha

ок, ще махна новата тема и ще питам ако някоя новопоявила се къде не знам къде да я сложа  Peace

тази тема остава обща, а другите - както до сега  Wink

благодаря ви за мненията, малко ми се поизясниха нещата   bouquet

# 707
Написах в търсачката "Римувър" и ето какво ми излезе:
Как да разкарам червеното от косата си?!(1 страница)
Римувър без да изсветлява (1 страница)
Махни се червено! (2 страници)
Откъде да си купя Римувър ? (1 страница)
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ДА МАХНА ЧЕРНАТА БОЯ ОТ КОСАТА СИ - тук червеното се е превърнало в черно  Simple Smile (цели 2 страници)
Как да изсветля боядисаната черна коса ? 2-ра тема ! (4 страници)
Как да премахна цвета от косата си??? (цели 9 страници)

# 708
сега ще съчиня една нова тема  Mr. Green

благодаря ти!  Hug

# 709
# 710
Да споделя още впечатления за Тривитаминола. Сега нали правя почивка от около 2 седмици. Мислех, че косата ми отново започна по-бързо да се омазнява, понеже в този период не бях правила и никаква друга маска. Е онзи ден си направих, включително сложих изсушаващите кис.мляко и оцет. Но... днес косата ми е вече мазна, при това при положение, че съм почти нон стоп на опашка и не я пипам. Та си доказах, че на мен този овчи продукт Simple Smile ми дейсва И срещу омазняването.

# 711
Аз категорично не бих си сложила тривитаминол на главата, но с удоволствие бих пила таблетки съдържащи Биотин.
Днес си купих  BOI-H-TIN и таблетки на Dr.Böhm.  Mr. Green

# 712
  • в 1001-та нощ
След всичко, което се изписа - ето едно предложение за преформяне на стартовия постинг:

1.)   първо се казва, че темата е за всякакви въпроси, свързани с коса 0- всеки да си пита – тя темата и без това е такава
2.)   има някои общи положение – разбира се не изчерпателни, но по-скоро навеждащи, че при проблем си има и терапия и предполагам повечето ще се незапознати и ще питат (не претендирам за изчерпателност)
3.)   има кратко инфо за косопада – по-скоро с идеята да не се ползват безразборно продукти,м защото не е правилно, да се консултира с дерматолог или тук
4.)   има инфо за маската – с предупреждение за тривитаминола и линк към темата – няма смисъл всичко да се преписва във всяка тема, мисля един линк е достатъчен
5.)   накрая ще добавя и грижите според луната и старите теми и една картинка на коса в наалото

Грижи за косата - 81 - място за всякакви въпроси

Тук може да задавате всякакви въпроси за коса и третиране.

Грижите за косата трябва да се системни, а не от време нa  време  Peace – и тя ще се отблагодари  Hug
Косата се променя с времето - и в резултат на възрастта и в следствие на третирането (боядисване, сешоар, преса ...) и в следствие на грижите, които полагаме за нея; затова грижите днес - може да са различни от грижите утре  Hug

Ето няколко общи положения, които варират и се прецизират според индивидуалните особености на косата.

1.)   Дами, които ползват ползват твърда вода при измиване и силиконови продукти без отмиване – е хубаво да ползват регулярно дълбоко-почистващи шампоани – за остъргване на натрупванията по косъма.
2.)   Дами, чиито коса се накъсва след третиране с химикали – може да се ориентират към протеинови продукти за възстановяване на косъма + добро хидратиране.
3.)   Дами, които ползват термична обработка за косата за постигане на форма – е хубаво да ползват термо-защитни продукти.
4.)   При сухи и дехидратирани коси е добре да ползват подходящи продукти без отмиване – коприна за коса, кремове и други за хидратация.

Косопадът – има различни видове косопад, затова и мерките, които се взимат за него следва да бъдат съобразени с причините – а те може да са промяна на хормонални нива с възрастта (женските хормони) или по други причини (щитовидна жлеза), недостиг на хранителни вещества при диети, стрес ….затова – във всички случаи е най-добре да се консултирате с дерматолог, но за успокоение и съвет  Hug– споделете и тук  Hug

Тази тема бе започната много отдавна при споделяне за маска, за която много се говори, ще добавим информация за маската с предупреждение:

1.)   Продукт, който се влага в маската е за животни, продава се във ветеринарни аптеки и не е изследвано действието върху хора;
2.)   При предозиране може да се наблюдават странични ефекти – в следствие на токсичност;

Ето връзка към темата за маската: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=96859

# 713
Не знам дали е коментирано тук, но искам да попитам дали мога да ползвам Тривитаминола едновремнно със стимуланта за коса на Икаров? Допълват ли се двете или не?

# 714
Да, и двете са на мастна основа и могат да се смесят

# 715
  • София
Не знам дали е коментирано тук, но искам да попитам дали мога да ползвам Тривитаминола едновремнно със стимуланта за коса на Икаров? Допълват ли се двете или не?
Ползвала съм ги в комбинация и бях доволна от резултатите,дължащи се главно на Икаров,сега си ползвам стимуланта+ един куп масла

# 716
  • В полите на Пирин планина
На мен ми харесва много предложението на Алена за начална страница на новата тема  Peace

# 717
  • в 1001-та нощ
добре  Hug хайде - дооформям го и ще действаме  Peace

Ще добавя и едно инфо, че има специализирани теми за брюнетки, червенокоски, блондинки и хенапристрастени - в случай, че има тясноспециализиран въпрос - да бъде поставен там за по-подходящи отговори Wink

# 718
Здравейте,
Искам да споделя и моят опит в борбата с косопада. Миналата година се сблъсках с най-сериозното предизвикателство в живота си. Разболях се и едвам ме спасиха лекарите, бях по болници, не се повлиявах от никакви лекарства, антибиотици, природни средства и прочие. За 10 дни отслабнах 7-8кг, а предвид че съм доста слаба, изглеждах ужасно. Няма да се впускам в обеснения какво точно ми имаше, но беше в следствие на намален имунитет и усложнения. На никого не пожелавам такова нещо, а и още се възстановявам! След сравнителното ми стабилизиране, косата започна да ми пада на кичури и загубих над 1/3 от нея Sad

След многобройни маски, продукти и прочие...възможно е и те да да са дали ефект започнах по съвет на една аптекарка следният курс в продължение на около 2 месеца. Държа да отбележа, че тогава ползвах и Ducray (цялата серия за косопад, но ми беше към края на 3третия месец от третирането с тях).

Маската я правих 2 пъти седмично
Купих си Екзематин, Тривитаминол и 8 таблетки кучешки витамини от ветеринарна аптека.

1. С малко памук втривах от Екзематина в корените и стоях 20 мин.;
2. Смесих Тривитаминола и кучешките таблетки (строшени на прах).
    Маската с Тривитаминол направих по следния начин:
    1 с.л. Тривитаминол
    1 с.л. бадемово масло
    1 с.л. зехтин (пожелание)
    1 жълтък
    1 ч.л. 70% спирт или ракия, водка или друг алкохол

Всеки път слагах Екзематин и после маската!

Престоявах така 2 часа като покривах косата първо с шапка за баня или торбичка и след това кърпа. Измивах хубаво с шампоан.

Резултат: бебешка косичка, която стърчи навсякъде, но важното е ,че я има.  Simple Smile

Хубав ден на всички и успех в борбата за красива коса!
Незабравяйте, че най-важното е здравето Simple Smile

П.П. Извинявам се за дългия пост  Blush

# 719
Момичета, бърз въпрос. За маската с тривитаминола, има ли проблем, ако оцета е балсамико? Че точно я забърквам и вече го хакнах и цялата смес стана тъмна, да не би балсамикото да не става за маски, вреден ли е?

Общи условия

Активация на акаунт