До Февруари мъничко остана,за да бъда горда мама!

• 20 549
  • 720
  •   1
Отговори
# 75
оф,и аз имам от време на време болки в левия хълбок,дори на моменти ми се схваща. Rolling EyesОт вчера имам и леки пробождания във влагалището от време на време....Незнам дали се дължи на гъбичките,които лекувам или на разтягането на матката... newsm78Спомянм си че преди също имах такива с първата бременност,но бяха по към края на бремеността  Rolling Eyes

# 76
Здравейте и то мен в новата темичка!

Ох май при всички започнаха безсънните нощи  ooooh! и аз снощи се въртях като пумпал в леглото и не можех да си намеря място, коремът толкова ми се е подул и така ми тежи, че не мога да дишам. Имам чувството, че ям ям и все повече се задръствам  Sad Пробвах какво ли не  круши, сини сливи, киви,печени чушки, спанак, пия течности..и нищо.. Thinking да не би пък магнезият да ми е малко- вие по- колко мг пиете на ден, аз засега 150 ???

Момичета,понеже съм пропуснала тази новина http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-parlament-michinstvo-7299162?nt=10 кажете дали сте гледали новините?!

Стани~87 не знам точно как е в момента системата и е разпределено майчинството в БГ, но тук в Германия майчинство се водят 6 седмици преди термина за раждане и 8 седмици след, по време на които ти се плащапо 13 евро на ден от здравната каса и разликата до нето заплатата ти получаваш от работодателя си. Това са и 14те седмици, за които става въпрос в статията и които мислят да увеличават на 20.. След като се роди детето имаш право да излезеш в отпуск по майчинство или бащинство след изтичането на въпросните 14 седмици и да получаваш семейно обезщетение в продължение на една година, което се равнява на 67% от нето заплатата ти.

# 77
здравейтее  Hug
четаааа, четаааа и тъкмо да се запиша по някоя тема и някой ме изпревари Simple Smile)))

и все пак хиихихихи
за изтръпването на краката - и на мен ми изтръпват, но през нощта, пия много магнезий 4х2, та си мисля, че може и друга причина да има Rolling Eyes
за детските (които са 35лв на месец) - не ми ги отпуснаха, днес получих писмото, бях се писала самотна майка, но Стефан носи фамилията на баща си...
за майчинството - живот и здраве, аз май трябва да получавам същата стойност като при първото, тъй като се застъпват периодите, но сега прочетох, че внасят промени и не знам като край какво ще е.

днес излезнах сама с бебо (от няколко месеца не се беше случвало) да купим банани и навръщане като започна да заспива в колата и не иска да слиза от стола си и се дърпа и реве и аз  Shocked какво да го правя няколко часа следобеден сън в колата и то пред нас... та се развънях да идва някой да го свали заспал, че нали не трябва да вдигам тежко (той е над 12кг вече) и за секунда успях да го измъкна.. пак с рев... ноооо сега си спи вкъщи  Crazy

бебето доста ме подритва и подбутва и ми се мести целия корем, много ме радва  Party Blush
ох, дано тази темичка е пълна само с положителни емоции   bouquet Hug

# 78
Здравейте дами, аз да се оплача и отивам да ви чета. Не мога повече всеки ден по нещо се случва.  Цял ден нямаме ток, на шушулка съм, нямам търпение да донаправят парното в събота  Cry И нямало да имаме ток така 20 дни, ама зависело от времето, правили профилактика-дано да завали сняг. Отгоре на всичко милото тръгна командировка и се обади сутринта, че щял да се обърне на шипка и го спряла мантинелата и на мен ми падна и батерията на телефона. След това пък цял ден имах и кръвно  ooooh!
Абе ужас, айде отивам да чета-добре че сте вие поне да има на кой да се оплаквам  Hug

# 79
ей мацки, кога успявате толкова да си бъбрите  Simple Smile
ние все ошв сме в ремонт, дано до утре да се оправим вече, че всичко ме боли и едва ходя  no

# 80
Благодаря на всички за отговорите   bouquet
Така и предполагах аз, че е свързано с припознаването на беба. Разбира се, че таткото ще я припознае, той с такова нетърпение я чака вече Hug
Linasf, аз ще ходя на лекция за кърмене, но следващия петък (29.10) на изложението Бебемания. Ако искаш да си разменим телефоните на лични и да се разберем нещо за тогава..
И изобщо, ако някой ще ходи, ще се радвам да се видим преди това някъде, пишете ми...

# 81
Здравейте, чесита нова тема Simple Smile Ама сте бъбриви... Кога успявате Wink Аз чета по диагонал и май ще стана като магнетофон- ще си споделя мойто, и ако засегна някоя тема, засегна Simple Smile
Тази седмица си направих прословутото изследване на "обременяване с глюкоза". Резултатите са добре, като цяло казаха, че нямам гестатационен диабет, резултатите бяха- на гладно 4.8 кръвна захар, на 1я час- 9.2 при макс 10, а на 2я час- 8.6 при макс 8.5. При което докторката ми предписа диета, не точно конкретна, а без сладко, без бял хляб и предимно разделно хранене Simple Smile Пуснах и за изследване на хормони, но днес си ги разпечатах от нета и не съм ги занесла на док, числата са норма на тези дадени в бележката, но незнам дали са нормални за бременни.
Иначе днес бях на откриване на ремонтирана част от детската градина на Калоян в присъствието на Кмета на Варна. Не можах да се насладя на представлението, защото заварих сина си почти разплакан, явно съм закъсняла и той не ме видял и се разтроил. И за капак, вместо да го успокоя, хормоните ми ме удариха и ревнах и аз. Колкото повече наближава времето да се роди бебо, Калоян все по-привързан става, а аз си мислех, че ще го израсте.........
И другото, което ме терзае- избора педиатър....... За Калоян си имам една госпожа, от която като специалист нищо не мога да кажа, но като човек ме дразни. Миналата седмица малкия се разкашля и тя почти ми отказа прием в 6.10ч вечерта при положение, че  работи до 7ч. Иначе водя детето на хомеопат, но ако искам да го спра от градина, ми трябва болничен от неговата лична. Пък и все пак се допитвам и до нея, защото тя е човека, който би трябвало да познава детето ми, като лекуващ го лекар и две мнения никога не са излишни.........
Ама се разписах........
Извинявайте, да не съм досадила, ама и да не ме резнете от първа страница Simple Smile

# 82
Здравейте и от мен мами и коремчета   Grinning

happy_mamma ние в момента се местим, от една квартира в друга. и си е трудно преживяване, ако можеш не отлагай Simple Smile
Цял уикенд местихме багаж, през седмицата всяка вечер подреждам, и продължава ...; а на ЖК акушерката ми вика, уморена ми изглеждаш  Laughing

а може ли да ми кажете паролата за албумчето със снимки, като ми остане време след местенето и аз ще ви кача моето коремче Simple Smile

# 83
Прочетох Ви  Crazy с малко забързване, но ще ми се пръсне главата. Благодаря ти Тотони за рецептата и Валерия Hug Имам един, два мехура, но пък това ми е най-малкия проблем. Странна работа е това с кръвното, мислех сега като отида ЖК да искам лекарство за вдигане, а то кво стана.
Аз имам болки също от кръста надолу и със сигурност знам, че са костите.
Днес отидох до магазинчето пред нас и си купих списание good food  Embarassed А вътре едни големи картинки с най-различни деликатеси и ... това правих цял ден само четох и гледах. Хубавото беше, че знаех, че хем не мога да си зготвя такива неща (половината зеленчуци не съм ги и чувала), хем няма и ток.
Малко се замислям за нашето бебоче  newsm78, като ви чета едни грамажи пък наешето с 40-50 гр по-малко, а до миналия път беше по-голямо със седмица  newsm78, но само здраве да е, пък другото ще си дойде само.
Espinoza, Стани  smile3501 прекрасна тема с прекрасно заглавие. Отлична идея за помошничките на щъркелите  Laughing

# 84
loryn въобще не се притеснявай за грамчетата, тепърва ще качват бебоците, аз до колкото знам сега се гледа повече размерите, грамчетат малко по-натам, а щом стигне 2500 си е доносено (от към тегло), Стефан се роди 2810, понеже се бил оплел в дългата пъпна връв и тя не му давала да натдава, сега си е ок, не съм имала проблеми  Peace

# 85
Чудомира, знам че е така, ама нямам голям избор. Все пак трябва да поогледаме, да изберем, има и технологично време за сделката, ако стигнем до нея. Все пак не искам да купувам нещо на всяка цена, а пък първите месеци можем и да се "посбутаме".

Все пак се записах за лекцията в ЦУМ. Ако някой се присъедини, ще се радвам да се видим там и нека ми напише съобщение.

Лорийн, съчувствам ти. наистина много ти се събран напоследък. Дано това да е последното изпитание! Стискам палци! Hug А за грамчетата - моето го бяха измерили 450 гр, а четири дена по-късно - 560. Оказа се обаче, а го пише, че отклонението е между 40-60 гр. Така, че спокойно!

Софи, и аз се ужасих сутринта от килограми, ама сега видях в калкулатора, че са приемливи и се успокоих.
Не мога да спя и аз. Ако изкарам нощ без събуждане, приемам я за чудо. Не ми се мисли как ще е последните два месеца.
А пък съм толкова чувствителна - сутринта се събудих разплакана заради някакъв сън, който сега дори не си спомням... Абе неволи. Но пък е толкова сладко да усещаш малкото същество, та тези неволи не биха ме спрели да се наслаждавам на чудото!
Спокойна вечер на вас и бебончетата!

# 86
  • София
Аз май пак ще пропусна каквито лекции има... През седмицата съм на работа, ако всичко върви по план. Казвам "ако", защото май се разболявам - и, уви, май е вирус. Майка ми подсмърчаше няколко дни. Уж се тъпках с чесън, лимони, мед, чай и каквото друго се сетих, но... ще видим резултата тия дни. Направо не мога да повярвам, че в рамките на няколко часа, както нищо ми нямаше, така гърлото ми взе да дере.

# 87
ейййй тези дни си мислих как е да си с 2 деца и сега прочетох, нещо което си е сложила една друга мама в профила, много ми хареса и искам да ви го копна  Simple Smile

Обичта ми не е пита, да се дели на парчета за отделните мечетa... тъй както пътя през Балкана по-широк и хубав става, тъй и обичта на мама става само по-голяма!  Hug

# 88
Благодаря за успокоението за грамчетата, вече какви ли не неща си мисля.
Беба това последното е прекрасно   bouquet

# 89
Момичета, загубих се, но имах сума ти ядове на главата.
Е, вече най-лошото мина. Вчера успешно взех шофьорския изпит. Изписаха хлапето от болница. Бебето е здраво, расте 2 седмици по-голямо от календарните седмици. Само на ремонта не му се вижда краят, но и той ще дойде.

happy-mamma, бих се радвала да се видим и запознаем, но утре трябва да се уча да оказвам първа помощ на пострадал. Това е последната стъпка преди взимането на самата шофьорска книжка.
Софи, а ти прави ли си кръвно изследване за наличието на магнезий? С първото дете имах контракции още от 4-ти месец и ми предписаха стандартната доза от 3 х 1 хапче. То се оказа недостатъчно, контракциите продължаваха и след кръвно изследване ми увеличиха дозата двойно. Просто трябва да се установи колко е недостигът при тебе.

Общи условия

Активация на акаунт