Кухните -34 тема

• 72 481
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Liubo 3,защо смяташ че всички приспособления за ъглов шкаф са безмислени?Днес чух същото и от един стар мебелен дизйнер и това ме наведе на нови размисли. Какъв е проблемът с въртящите се кошници?Точно си бях харесала една 3/4 от окръжността и сега пак съм раздвоена...
Liubo 3 сигурно е имал предвид, че механизмите в ъглов шкаф са скъпи, а не оползотворяват пространството, загубата може да е до 50%, а навеждането до шкафа няма как да се избегне... Sad

# 496
  • Русе
Liubo 3,защо смяташ че всички приспособления за ъглов шкаф са безмислени?Днес чух същото и от един стар мебелен дизйнер и това ме наведе на нови размисли. Какъв е проблемът с въртящите се кошници?Точно си бях харесала една 3/4 от окръжността и сега пак съм раздвоена...
Liubo 3 сигурно е имал предвид, че механизмите в ъглов шкаф са скъпи, а не оползотворяват пространството, загубата може да е до 50%, а навеждането до шкафа няма как да се избегне... Sad

Че не са много евтини вярно, но чак 50 %, има такива, които са от 2 правоъгълни части, които се изтеглят и на практика почти няма загуба. Само, че си мисля, че тези телените решетки или там както се наричат, са неудобни за слагане на по-дребни неща. А навеждането няма как да се избегне, разбира се, но поне да се тикаш навътре в шкафа, за да извадиш нещо отзад, спестяват. Затова може би тези които имат някакви механизми е хубаво да споделят какви точно са, колко струват и дали са им удобни.

# 497
  • София
Oх, свалих си програмата Ално за кухненско проектиране, ама не ми тръгва. Аз ли съм много вързана, или има нчкакъв бъг. Моля,който я е ползвал да обясни как се стартира стъпка по стъпка
Може да ти е от Windows-a. Аз си я инсталирах първо в офиса на ХР и нямаше никакъв проблем, но когато я качих вкъщи на Виста ми показва само черен панел Sad

# 498
  • София
Аз разглеждах от тук някакви механизми, но нямам идея изобщо за цени и качество. Има варианти за такива ъглови шкафове.
Тук също ги има
 http://lotostrading.com/catalog.php/action.viewcat/catid.18
На вече направен шкаф с вратички може ли да се монтира после допълнително от тези изтеглящи се кошнички, или нещо за да не се тряскат вратите?
Допълвам ето и тук цени - http://www.rosi.bg/cat/kuhnenski-mehanizmi-i-koshove-61

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 23:55 от Aila

# 499
На вече направен шкаф с вратички може ли да се монтира после допълнително от тези изтеглящи се кошнички, или нещо за да не се тряскат вратите?

по принцип да, стига да има механизми с подходящите размери, което рядко се случва , разбира се... Laughing

# 500
Aila, на вратичките без проблем могат да се монтират амортисьори за плавно затваряне. Относно първия ти линк от КЕНТ ИМПЕКС - имат доста механизми и са в ниския ценови клас. Ако кажеш размерите на шкафа мога да ти отговоря и за кошниците, но като цяло - да може да се монтира изтегляща кошница, на вече монтиран шкаф.

# 501
nenuTo твоят плот колко е дебел?

Принципно гранита е 2 см, но за оптическа измама и по-масивен вид отпред е залепено още едно малко парче от 2 см и така изглежда все едно е 4см. На места обаче прецених, е не е нужно да става толкова "тежко" и оставихда е само 2, примерно на външната страна на барплота

# 502
  • Банкя
Аз разглеждах от тук някакви механизми, но нямам идея изобщо за цени и качество. Има варианти за такива ъглови шкафове.
Тук също ги има  http://lotostrading.com/catalog.php/action.viewcat/catid.18
Допълвам ето и тук цени - http://www.rosi.bg/cat/kuhnenski-mehanizmi-i-koshove-61

Според мен (не съм ползвала, просто разглеждайки изказвам мнение Wink) най-удобни и използващи най-практично мястото в ъглов шкаф, са тези изтеглящите се кошници - тук на 2-я ред в дясно.
Мисля, че и 198лв си е поносима цена. Peace

# 503
  • София
  Някой да има нещо подобно, много ми допадна идеята. И за подправките и за капаците. - http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1 … %BE/view/453.html

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 00:22 от Aila

# 504

Че не са много евтини вярно, но чак 50 %, има такива, които са от 2 правоъгълни части, които се изтеглят и на практика почти няма загуба. Само, че си мисля, че тези телените решетки или там както се наричат, са неудобни за слагане на по-дребни неща. А навеждането няма как да се избегне, разбира се, но поне да се тикаш навътре в шкафа, за да извадиш нещо отзад, спестяват. Затова може би тези които имат някакви механизми е хубаво да споделят какви точно са, колко струват и дали са им удобни.

Raygram, кошница 3/4 ти е единствения механизъм подходящ за шкафът ти.С него печелиш удобство да не се ровиш из шкафа понеже само я развърташ.Загубата на място е можеби 30-40% от по ъглите на шкафа......Ако кухнята ти е достатъчно голяма и механизъмът не пречи на дизайнът съобразен с размерите на помещението, не я мисли а я изисквай.Механизмът от две кошници изтеглящи се,  е за кухня с тъй наречения "сляп ъгъл"

# 505
  • Русе
Тук също ги има  http://lotostrading.com/catalog.php/action.viewcat/catid.18

Според мен (не съм ползвала, просто разглеждайки изказвам мнение Wink) най-удобни и използващи най-практично мястото в ъглов шкаф, са тези изтеглящите се кошници - тук на 2-я ред в дясно.
Мисля, че и 198лв си е поносима цена. Peace

Точно този имах предвид преди няколко поста - мисля, че максимално се оползотворява мястото, а цената на фона на една кухня, мисля, че не е ужасно много.

Някой да има нещо подобно, много ми допадна идеята. И за подправките и за капаците. - http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1 … %BE/view/453.html

А това си го слагам в букмарковете и ще се надявам някой ден мъжо да ми го направи  Laughing Laughing Laughing.

# 506
  • София
Meggysan аз и преди съм го засичала, затова специално потърсих тази идея. Мъжът ти ли ще прави кухнята или просто този детайл мислиш в последствие да го добавяте?
Между другото не само това за подправките, но и за капаците на тенджери и тигани е много удачно. Една майка тук беше пускала подобна идея, но не с дърво, а метална конструкция от ИКЕЯ мисля, пак за капаци.
Като ходя утре да говоря, ще попитам дали може да ми се добави подобно нещо и колко ще излезе, защото ако ми искат някаква космическа сума, ще оставя и аз мъжът ми да се помъчи понатам.
Още не мога да реша на кои горни шкафчета да добавя подобно нещо.

# 507
  • Русе
Не, няма той да прави кухнята, тя и къщата още се  строи, но се надявам догодина да правим кухня. Иначе съм я измислила като разпределение, защото това трябваше още на етап проект на кухнята, за да знаем как да разположим инсталациите, но точно този детайл с ъгъла не мога да измисля кое ще бъде най-удобно. Принципно ще има още един ъгъл, но там шкафа ще се отваря откъм трапезарията-хола и не е проблем.
А мъжа евентуално ще ми направи тази поставка за капаци и подправки, че особено капаците са ми голям зор. Така че ако ти кажат нещо конкретно за това, ако можеш сподели, а ако има готово и някой знае линк, моля дайте го Simple Smile.

# 508
Здравейте, момичета!
От близо 2 години ви чета, събирам всякакво инфо за кухни и ето че дългоочаквания момент дойде.
В събота сменихме тръбите за топла и студена вода, направиха ми изводи за пералня и съдомиялна и голямо приключение започна. Надявам се до 2 месеца всичко да приключи и да се похваля с нова новеничка кухня Simple Smile

Понеже в събота предстои подмяна на цялата ел.инсталация на кухнята имам питане.
Ключовете и контактите, които се монтират на гърба на кухнята, трябва ли предварително да има направени отвори или само изведен кабел, понеже ми казаха че те са толкова дълбоки колкото и гърба на кухнята и било най-добре да не се правят отвори в панела, а директно като монтират кухнята ще изрежат само гръб4ето и контакта щял да пасне.
Луничките под долните шкафове, къде са ви включени, в някое от горните шкафчета и минава само кабел между шкафовете или как? че трябва и това да предвидя

мерси

# 509
...
Ключовете и контактите, които се монтират на гърба на кухнята, трябва ли предварително да има направени отвори или само изведен кабел, понеже ми казаха че те са толкова дълбоки колкото и гърба на кухнята и било най-добре да не се правят отвори в панела, а директно като монтират кухнята ще изрежат само гръб4ето и контакта щял да пасне.
Луничките под долните шкафове, къде са ви включени, в някое от горните шкафчета и минава само кабел между шкафовете или как? ...
В общия случай са по-дълбоки ключовете и контактите от гърба на кухнята, но ако е сериозен проблем да "копаете" в панела гръбчето може да се "изтегли" малко напред. Относно луничките - зависи дали са "вградени" в шкафовете или са монтирани отдолу. В първия случай е най-добре да има двойно дъно (окачените шкафове) тъй като и самите луни го изискват, съответно м/у двете дъна минава кабела от стената до луната. Във втория случай кабела е най-лесно да се прекара в горната част и зад кухненският гръб. Все пак зависи и какви са осветителните тела.

Общи условия

Активация на акаунт