Спирам да съм дебеланка, вече съм Дюканка - 238

• 31 520
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Lo1welcome и успех с режима. Ако си избрала схема 5/5, след ударната фаза продължаваш с 5 дни ПЗ.
Момичета, благодаря ви за разбирането. Hug  Исках освен да изразя мислите си, също и да поразсъждаваме, да споделим, да се поразчупи малко темата. Дано да е било полезно за новите момичета и нахъсващо за старите на поправителен. Peace
М5, горе главата, гледай по-позитивно на живота. Знам, че пак ще успееш. Hug

# 481
Благодаря, verche Heart Eyes

# 482
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ВЕРЧЕ разсъжденията са полезни защото аз така направих първата фаза 5 дена и доволна започвам втората 5П/5ПЗ и познай добре че питах.Заблудила съм се трябвало 5ПЗ/5П.Е поправих се де ама добре че питах.

# 483
Момичета, да попитам през 2 фаза - по време на ПЗ колко филийки тричав хляб на ден е позволената доза? Смятам да си направя този  хляб, но виждам, че е с 21 лъжици трици. А и също ме интересува колко дни издържа този хляб.

п.п. За съжаление не съм свалила нищо от вчера сутрин насам. Спазвам стриктно позволените неща.

# 484
Момичета, да попитам през 2 фаза - по време на ПЗ колко филийки тричав хляб на ден е позволената доза? Смятам да си направя този хляб, но виждам, че е с 21 лъжици трици.

Ами щом се прави от 21 лъжици,това означава,че е за 7 дневни дози.Като го направиш,го разрежи на 7 равни части,всяка за един ден! Peace

# 485

Нали ви бях казала ,че след аеробика съм +1кг.,и вчера се светнах защо е така,ако бъркам ме поправете Blush-Нали като спортуваме трупаме мускулна маса,мускулите тежат и от там идват + на Кантарев ,а всъщност аз дори мисля че съм по слаба от това което ми показва кантара,дори някои дрешки вече са ми широкички Party(не се оплаквам ,нека са ми широки това се поправя бързо Joy)Това от мен ,нещо немога да си подредя мислите ooooh! ooooh!
Лек и успешен ден  bouquet

Чакай аз да се изкажа компетентно за спорта Simple Smile, защото спортувам от първия ден на диетата , пък и живея с трима атлети. Значи тези +1 кило след аеробиката няма как да са мускули.Нали се сещаш, че няма как след 1 час аеробика да качим 1 кило мускул.Трябва бая пот и тренировка за това кило.Плюс това самата аеробика не е от нещата дето много трупат мускули.Това + 1 кило е по-скоро защото тялото ти е изхвърлило доста вода чрез потта по време на аеробиката и се стреми да си я навакса и даже да се презапаси.Така, че това кило не трябва да те стряска, до 2-3 дни ще е аут.

Това ,че Дюкан не препоръчва спорт също отдавна не е вярно.Всъщност не се препоръчва само в първа фаза, защото тогава тялото влиза в кетоза и докато свикне се чувстват доста неразположения и умора.Спортът е препоръчителен от втора фаза и задължителен от трета.Абонираните в сайта му имат виртуална спортна зала в която имат примери за упражнения според килограмите които имат да свалят.Няма нищо по-хубаво обаче от развиването на мускулите.Може в началото това да води до леко задържане, но това е правилното решение на проблема с теглото за по-дълъг период от време. По-голямата мускулна маса "масажира" вътрешно тлъстините, мускулите са тези които консумират много енергия, т.е повече мускули, по-силен метаболизъм, по-бързо отслабване(ако естествено енергийния прием е под необходимия).Мускулите са основния консуматор на глюкоген,който пък идва от преработката на въглехидратите , т.е повече мускули и спорт по-малко поражения от въглехидратите. Кардио(аеробика) е супер за тонус, но упражненията с тежести са тези които ще помогнат по-бързо за развиване на мускулатурата. Естествено не трябва да се прекалява както и с всяко нещо в този живот.  Но 40-50 мин на ден е напълно достатъчно.

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 17:35 от nikolexa

# 486
Ок, Сисссс, така и ще направя.  Peace
Може би се падат по 2 филийки на ден някъде. newsm78 Само дано издържи толкова време.

# 487
Момичета, да попитам през 2 фаза - по време на ПЗ колко филийки тричав хляб на ден е позволената доза? Смятам да си направя този  хляб, но виждам, че е с 21 лъжици трици. А и също ме интересува колко дни издържа този хляб.

п.п. За съжаление не съм свалила нищо от вчера сутрин насам. Спазвам стриктно позволените неща.

Направи си половин доза.Няма проблем да издържи в хладилника 3-4 дни.

# 488
Мерси, това е по-удачно наистина. Simple Smile

# 489

1. Преди няколко дни се коментира дали тиквата е плод ии зеленчук, дали режимът допуска нейната консумация или не, но така и неразбрах какъв е отговорът. Ако може някой наистина да каже дали може да се консумира печена тиква в ПЗ дните, без захар и подсладител, в разумни количества разбира се?
2. Четох, че тиквеното семе е добър източник на протеин, но също така съдържа и много мазнини, може ли да си позволяваме от време на време или е тотално забранено??? (Много го обичам и затова питам)

Тиквените семки имат много протеин и много мазнина.Ако си стриктна Дюканка не ги консумирай.Забранени са всякакви ядки и семена.

Ето ти отговора за тиквата - храни

# 490
  • София
Николекса, благодаря за отговора ти. Табличката е много полезна. Доколкото разбирам тиква може да се консумира, това е много добре. А пилето как го готвиш - с или без кожа?
Момичета, днес съм постоянно гладна, само за храна мисля и май прекалих с млечните. Сега започвам да готвя. Кажете ми как да направя пилешки дробчета на пара. Мерси

# 491
Здравейте и от мен-начинаеща в диетата.Аз съм160см.и тежа56кг.Желанието ми е да сваля още2-3кг,Тъй като винаги съм била около 52кг.За сега не успявах с никакви диети и реших да се включа тук.Като си направих изчисленията по Дюкан обаче ми излезе,че моето бъдещо тегло ще е 55кг.Нещо бъркам ли се?!Ако не,трябва ли да почна първа фаза?

# 492
николекса, това за спорта го меля вече почти 2 год
ама обикновено няма кой да чуе
радвам се, че и ти го написа

iv.elina , правиш много интерпретации
то не беше интервално, то не беше зелен чай твоето
спазвай само един режим и комбинирай с друг чак след периода на адаптация

# 493
Здравейте и от мен-начинаеща в диетата.Аз съм160см.и тежа56кг.Желанието ми е да сваля още2-3кг,Тъй като винаги съм била около 52кг.За сега не успявах с никакви диети и реших да се включа тук.Като си направих изчисленията по Дюкан обаче ми излезе,че моето бъдещо тегло ще е 55кг.Нещо бъркам ли се?!Ако не,трябва ли да почна първа фаза?

slaveia,това не е диета за сваляне на 2-3 излишни килограма,ако изобщо може да се каже че твоите са в излишек.Затова и калкулаторът ти дава 55 килограма като оптимално тегло-т.е това са килограмите които няма да имаш проблем да задържиш.За 2-3 килограма даже ,човек не си заслужава да влиза в порочния кръг на правене на диети.Ако толкова много държиш да ги свалиш прави по един ден на седмицата протеинов ден, или махни късните вечери, или прави само протеинови вечери , добави и спорт и резултатите няма да закъснеят.

iv.elina да ти отговоря тук за зеления чай.Една от препоръките на Дюкан при задържане е да се замени водата за 2-3 дни със зелен чай.Тоест помага за остлабването,действа диуретично , но когато е в големи количества.Аз обаче не мога да се възползвам.Защото пийна ли повече от 2 чаши на ден изобщо не мога да заспя през нощта.То и без това в протеиновите дни, заради ниския прием на въглехидрати заспиването при мен е цяло изпитание. Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 19:30 от nikolexa

# 494
Привет!
Аз явно периодично откачам...
Стриктна, стриктна...и хоп издънка, някак неусетно. Веднъж вече бях омела млякото с овесени ядки на детето, днес пак...Неусетно смотах една купичка. Успокоявам се с това, че все пак не е шоколад!
След това започнах да им готвя грах и като отворих консервата няколко грахчета се озоваха в устата ми неусетно. Като се усетих какво ям спрях веднага. Предната ми такава криза беше преди около 2 седмици, пак с овесените ядки на детето... Blush

Иначе кантарът си върви плавно надолу. Вчера бях 56.4, което е добре. Вече килата се топят по-бавно. Сега чакам да видя заветното 55. Надявам се тези дни  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт