Спирам да съм дебеланка, вече съм Дюканка - 238

• 31 536
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Я, обяснете по-подробно за простосмъртните моля, за тез' спагети и водорасли дето ще ядете  Laughing Какви са, що са, от къде са, за какво са??? И има ли такива работи У нашата мила рОдина?

# 691
Благодаря!!!!!!!!!!!!! Ей това се казва обмяна на инфо!!!  Hug Hug Hug

Да, помагат и за транзита, намаляват апетита (който го има де, не мисля, че при Дюки са толкова протеини аптитът е проблем), понижават гликемичния индекс на храната, към която се добавят и пр. все хубави неща. Опитай все пак първо с едно пакетче - действително приличат на спагети (има конджак и на блокчета, като тофуто, а има и конйак тофу, но не съм търсила); не на всеки му харесва - като гумени са, дъвчеш доста (но пък дъвченето засилва метаболизма). Както и тофуто, поемат вкуса на храната, с която се приготвят. От Германия (qrez ebay) пък поручах преди време чист глюкоманан (от който се правят всъщност), който пък като се смеси с българско степче желира и стои желирано и при стайна температура! Красота, сега чакам втората поръчка и ще си снимам шедьоврите ( а пък само си представям Тумбето какви чудесии щеше да измайсори...)

Деситка: в БГ редовно си ползвах водорасли хай-дай, нори, кафеви и бели, които се продаваха в магазини "Здраве"; много са икономични и отначало заради щитовидната жлеза уж ги включих, а после свикнах и така. Има ги и в онлайн магазините, но са малко по-скъпи като че ли.

П.С. Ха! Поскъпнали са почти двойно за 1-2 години! Но пък едно пакетче 100 гр ще ти стигне поне за една седмица:
http://www.starlight8.com/morski-vodorasli-morsko-zele-hai-dai-100.html
И в други български сайтове съм ги мяркала.

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 16:46 от fractal

# 692
Бях чела, че по време на МЦ се качва малко.На мен днес трябва да ми дойде.На ударен съм от събота и бях свалила 1кг, а тази сутрин съм с 0,600кг над вчерашното.Нормално ли е толкова много.И също така кога се оправя положението - в края на цикъла ли?И през това време сваля ли се или се задържа?

В общия случай от овулация до менструация теглото бавно и плавно се покачва. По време на и след менструация се нормализира. Физиология.
Няма да навлизам в детайли точно от какво се повишава, само ще напомня, че Дюкан е написал в книгата си да не се започва режимът преди и по време на цикъл точно по тази причина. Все пак, ударният е важен и като раздвижване на метаболизма, и като психологически ефект.

# 693
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
още 3 странички и ще изпълни нормата.Вещи ще трябва да подготвя нови мацки на колела.Утре сутрин да няма изненада-а-а

# 694
  • София
fractal, огледах сайта и попаднах на този соев полуфабрикат. Някой знае ли "к'о е туй нЬещУ?" и връзва ли се с нашия режим? Че тези водорасли нещо не ми звучат хич привлекателно...
И въобще соята дето се продава по магазините на диетичните щандове може ли да я ядем-соеви топчета, соева "кайма" и т.н.???

# 695
  • София
Едвам свикнах с тофуто, и айде сега ме Фърлихте в нови соеви  Rolling Eyes размисли Laughing

# 696
Точно това не съм опитвала; тофу ям много рядко (1 пакетче от 250 гр ми отива за 3-4 месеца; разфасовано във фризера). Преди време в БГ имаше (май и сега има) текстуриран соев протеин във вид на хапки, кайма, шницели и пр. Още като се появи в началото на 90-те, минах ударно на това соево месо, за около година-две; е, долу-горе година по-късно ми започнаха проблемите с кг-тата, както се оказа в резултат на хипофункция на щитовидната жлеза. Като казвам проблеми - от 55 кг 1994 г, в 1998 бях ок. 100, а 2007, когато започнах Дчкан - 126. Не ви плаша, но соята далеч не е безобидна.

Водораслите, както и японските спагети не се харесват на всички, наистина.

# 697
 ей хора имаме толкова богато разнообразие от зеленчук в нашата страна , пък и Дюки е казал , че най-добре е да се консумират сурови, защо се пробвате да ядете неща, на който не можете да разгадаете дори съдържанието /образно казано/ newsm78

# 698
Момичета,искам да попитам мога ли да ям жито.Много го обичам,но не съм сигурна дали е режимно  Simple Smile

# 699
ей хора имаме толкова богато разнообразие от зеленчук в нашата страна , пък и Дюки е казал , че най-добре е да се консумират сурови, защо се пробвате да ядете неща, на който не можете да разгадаете дори съдържанието /образно казано/ newsm78

Еееееее...РАЗГЕЛЕ! еДНО СВЯСТНО МНЕНИЕ ДА ПРОЧЕТА!!! ooooh! Hug

Таман сЪ зарадвах и прочетох следният пост......

Момичета,искам да попитам мога ли да ям жито.Много го обичам,но не съм сигурна дали е режимно  Simple Smile

ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Айде да си отговориш сама,след като прочетеш на първа страница в разрешените продукти дали го има?!?

# 700
  • Пловдив

Това дето се плюе постоянно по режима Дюкан......

Ами аз тия дни ви казах, че не казвам, че съм на режим да си нямам неприятности. Но си мисля, че неприятностите произлизат от името Дюкан и протеин. Оказва се - доста от вас са споделяли - че като се каже, че сме на телешко и пилешко месо, риба, зеленчуци и млечни всички ръкопляскат, а недай си боже да кажем Дюкан или протеинова диета почва едно охкане и ахкане колко е вредно и колко нездравословно. Така че нищо лошо няма да даваме това обяснение - хем на нас ще ни е мирна главата, хем другите ще са спокойни, че няма да се затрием след 5 месеца  Laughing

# 701
Точно това не съм опитвала; тофу ям много рядко (1 пакетче от 250 гр ми отива за 3-4 месеца; разфасовано във фризера). Преди време в БГ имаше (май и сега има) текстуриран соев протеин във вид на хапки, кайма, шницели и пр. Още като се появи в началото на 90-те, минах ударно на това соево месо, за около година-две; е, долу-горе година по-късно ми започнаха проблемите с кг-тата, както се оказа в резултат на хипофункция на щитовидната жлеза. Като казвам проблеми - от 55 кг 1994 г, в 1998 бях ок. 100, а 2007, когато започнах Дчкан - 126. Не ви плаша, но соята далеч не е безобидна.

Водораслите, както и японските спагети не се харесват на всички, наистина.

И аз съм хипо Simple Smile От 10 години и точно тогава започна проблема с теглото.При мен от силен стрес(за една седмица ми посивя и косата) и последвала депресия, понякога хипото се отключва и от бременност.

Ходих да търся спагетите , до нас има огромен китайски супермаркет(с китайски и японски продукти) обаче се оказа мисия невъзможна.Аз досега съм влизала само за зелен чай там, сега ми се зави свят от фидета и кори.То 1/3 от магазина е само с това, погледах малко,почетох етикети - от ориз,боб, грах,леща,елда и куп други някакви техни си екзотични видове, обаче точно това не намерих.Питах двама там, обаче те са от тия дето си мислят че още си живеят в Китай и други езици не говорят.Така че утре ще ги посетя пак , но тоя път с картинка.Разгледах обаче и видях някои доста интересни нещица с мин въглехидрати и доста протеини.И тофуто два пъти по евтино.
За соята има много за и против, китайците ядат наистина много и някой даже обясняват с това по-малката заболеваемост на китайките от рак на гърдата.За други пък соята е най-вредния продукт на земята.Затова основния принцип като за всяко едно нещо- никакво залитане в крайности - консумира се с мярка,ей така просто да внесе разнообразие.

За глюкоманан бях чувала, то е основно в състава на едни натурални хапчета за отслабване дето ги рекламират нон стоп по нашата телевизия. Иначе в тия спагети 64% са разтворими фибри (в овесените трици са само 14%) така че нищо чудно ще помагат за транзита и тушират чувството за глад.Аз така се родих с псилиума(при него е 88 %).След като опитах целия асортимент от разхлабителни от аптеката и вече нищо не ми действаше съм много щастлива че го намерих, По-редовен стомах не съм имала никога в живота(особено пък както знаеш хипото си върви задължително с констипация).Ако пък сега и спагетите ми харесат на вкус ще е супер.С един куршум два заека.

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 19:21 от nikolexa

# 702
Отдавна не съм писала .... дойде ред да се разпиша ...
Чета тук доста оплакващи се ... ям това , ям онова... не мога без това , не мога без онова ... Аз съм от един месец режимна , но не съм близвала нещо забранено ... дали волята или ината ми е в повече - не мога да отговоря ... Гоооотвя си , правя си , струвам си ... и съм толкова щастлива ... напук на всички онези , които ама тооолкова ми завиждат ...
 =) ... За един месец  -7.400 ...С тези кг,свалени с Дюкан...и онези преди него... общо свалените ми стават 18кг ... Боря се до край ! Докато не видя любимото число - няма да мирясам !  Искам още 10 ! Алчнея сега ... ама наистина искам ... Аз не се чувствам и не се имам за толкова отслабнала , колкото ме виждат отстрани ... което не знам дали е по-хубаво ... но си е факт =) ... Ето и мерките ми за един месец ...

01.10.2010 -  Т-105см;  Х- ? см;  Бюст – 107 см; Бедро - 65см;   Пр. – 42 см,  Ръка - 37см
01.11.2010 -  Т-100см; Х-105см;  Бюст – 103 см; Бедро – 63,5см;  Пр.  - 39,5см,  Ръка - 34см

Доволна съм ... като се има предвид факта , че нито съм стояла гладна , нито съм освирепявала за сладко =) ... направо идеааално ! Който е на този режим и недоволства , че не го удовлетворява това , което може да се яде  ... мога да му кажа да мине на някой друг и после пак ще си говорим ... =) И аз съм ходила доста по мъките ... и гладна съм стояла и месеци наред само на месо и зеленчук ... без ниииикакво сладко и мляко ... от тук не съм се чувствала по на мястото си ... Така че изборът е ваш ... Мен никой не ме е карал да съм на Дюкан ... нито някой може да ме накара да не съм ... Но наистина е кофти да мрънкаме за това и онова ... =)
Поздравления на всички отслабващи ... няма да ви изброявам , че сте много =) Чета си ви редовно , нищо , че се включвам от дъжд на вятър =)
Сега ви пожелавам лека и режимна вечер ... и минуси на сутринта =) !!

# 703
Браво Дрийм, поздравявам те за резултатите. Утре и аз ще напиша моите, че отдавна не съм писала.
Здравейте и на останалите Simple Smile Имам въпрос и ще съм много благодарна ако някой ми отговори бързо: може ли да ям извара на Олимпус, от тази, която е в пластмасова кофичка като от кисело мляко. За пръв път си купувам такава, но ми изглежда по-мазна от тази на Мероне, която досега съм яла. От друга страна на Олимпус-а пише 5гр мазнини, а на Мероне - 6. Да не объркам нещо, моля който си я е купувал да ми отговори. Може и да се вманиачавам, ама се стреснах, та да я ям ли?

# 704

Това дето се плюе постоянно по режима Дюкан......

Ами аз тия дни ви казах, че не казвам, че съм на режим да си нямам неприятности. Но си мисля, че неприятностите произлизат от името Дюкан и протеин. Оказва се - доста от вас са споделяли - че като се каже, че сме на телешко и пилешко месо, риба, зеленчуци и млечни всички ръкопляскат, а недай си боже да кажем Дюкан или протеинова диета почва едно охкане и ахкане колко е вредно и колко нездравословно. Така че нищо лошо няма да даваме това обяснение - хем на нас ще ни е мирна главата, хем другите ще са спокойни, че няма да се затрием след 5 месеца  Laughing

Не бе аз не казвам.Тук хората даже никога не правят коментари за външния ти вид, може да ти кажат че си се освежила, разхубавила, ама даже няма да ти кажат ,че си отслабнала, защото е прието за нетактично да говориш за теглото на другия.Това пък да те питат на каква диета си- забрави.Ама аз си чета винаги какво казва "врагът" Simple Smile . Задължително чета статиите срещу Дюкан.Така за сверка на часовника Simple Smile
Интересно ми е какво ново ще се каже,това е.Сега по тоя повод се сетих, че във френската преса противниците му винаги изтъкват факта, че първата книга която е написал е "Les hommes préfèrent les rondes" (Mъжете предпочитат закръглените) http://www.amazon.fr/Hommes-pr%C3%A9f%C3%A8rent-rondes-Marabout- … ice/dp/250100258X  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт