2880 лв. накуп за майки студентки - 4

• 48 135
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, на някой налагало ли му се е да доказва пред университета бременността си със специален протокол от лекарска комисия? Мен последно за това ме върнаха - макар че представих болничен лист от лекарска комисия, и медицински картон, но не било достатъчно  Grinning
Това държавните служители не са като хората, казвам ви!
В петък се червих на ж.к. да обяснявам, и хората ме гледат и не могат да повярват. Написаха ми някаква медицинска бележка, писаха кога ми е термина, писаха, че съм с контракции, налага се режим на покой и медикаментозно лечение, биха 6 печата, и се надявам да я приемат като доказателство вече. Да се смея ли, да плача ли.
Моята драма продължава.
Днес мисля, че бях на косъм да извърша грях и да посегна на университетската докторица.
Отивам с: медицинска бележка, на която ми пише състоянието, включително че съм с контракции, медикаментозно лечение и че се налага режим на покой; болничен лист от ЛКК; амбулаторен лист от преглед; мед. картон и последните ми изследвания. Това всичко , за да докажа пред университетската лекарка, че съм бременна. Освен корема, нали, утре влизам в осмия и определено ми личи.
При което тя ОТНОВО ми казва:
"Съжалявам, нямате ПРОТОКОЛ, няма доказателство за състоянието ви, няма да ви подпиша и придвижа документите"  Shocked
При което побеснях, развиках се, разплаках се, казах и, че ще родя на изпита и така ще докажа на всички, че съм бременна, след което ще ги осъдя, тръшнах вратата зад гърба си и заминах.
Принудих се да използвам връзки в една от канцелариите. Намерих позната жена, която ми прие молбата и без свещения подпис на ВИНС-аджийската докторица, говори с нея по телефона. Накрая се оказа, че докторката знаела, че няма да ми издадат такъв протокол, защото никога гинеколозите не издавали такива. И въпреки това ме пращала (няколко пъти). Оказа се, че това и е редовния номер. Накрая пращала отчаяните студентки при нейни познати лекари, които срещу заплащане издавали протоколи.
Просто съм потресена, обидена и бясна. Искам да я разсипя. Ненормална шизофреничка. Само да ми излезе резултат от молбата, и ще вдигна шум до Бога, ако ще да е последното нещо, което ще направя в тъпия университет.
Ако някой може да ме насочи за правилни действия в момента, моля за съвет.

Става въпрос за Икономически университет - Варна, ако някой попадне на тази информация, дано му е от полза.

# 661
Теди,аз не мога да ти дам съвет,но разбирам колко си бясна сега...не разбирам как може такива хора да се търпят сами себе си  #2gunfire .Не се ядосвай сега заради бебето,но наистина подай някакви жалби или нещо,дори само заради това да помогнеш на други момичета след теб.Знам,че в повечето случаи хората си го изживяват и остават с лошия спомен,но това е.Трябва да защитаваме правта си,за да може все някога нещо да се промени,въпреки че всички знаем,че по-лошо от разправяне с институциите няма  Confused

# 662
Teddy_varna  направо съм изумена. Как е възможно? Защо не се оплачеш на ректора или не знам на кой?

Не ги е срам!!! Ей затова  трябва да хване някой и  да им тресне голям бой   #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 663
Ей що не я записа таз хубавица и да се види после по телевизиите #2gunfire
А тя ще да е или фелдшер или общопрактикуваща докторица..т.е. спокойно можеш да подадеш оплакване в Здравна Каса, и за отношението и за това, че ти иска документи, които няма кой да ти издаде и изобщо е под съмнение дали се изискват, а и не ти признават официални за страната ни документи!!!!

Отделно и жалба към управата на университета....и разгласяване на случая по всички възможни форуми, и соц. мрежи Peace

# 664
Да ви кажа, сега изчаквам два-три дни да ми излезе резултата от молбата. Ако ректора ми одобри датите за изпити, ще вдигна шум до небето. Първо смятам да се обърна до една доцентка, която е изключително почтен човек и борец против всякакви корупционни схеми, тя ще ми даде насоки за действие и със сигурност ще застане зад гърба ми.
Просто няма да оставя нещата така, ако днес не и мина номерът това не е гаранция, че няма да изнудва други бременни момичета.

# 665
teddy_varna, безобразието е пълно!!! Все пак живеем в тая страна и всичко е с краката нагоре... за съжаление..... Стискам ти палци всичко да мине по най- добрия начин:hug: И.. не оставяй нещата така....

# 666
Здравейте,

Извинявам се ако се повтарям, върнах се доста назад в темата, но нищо не открих, за това което ме интересува. Завърших семестриално 2008г. магистратура редовно обучение, но все още не съм се дипломирала. Как мислите, имам ли право на тези еднократни помощи??? Praynig Имам и един все още невзет изпит, та мисля да не го и взимам засега (за всеки случай  Grinning )

# 667
  • Пловдив
Здравейте,

Извинявам се ако се повтарям, върнах се доста назад в темата, но нищо не открих, за това което ме интересува. Завърших семестриално 2008г. магистратура редовно обучение, но все още не съм се дипломирала. Как мислите, имам ли право на тези еднократни помощи??? Praynig Имам и един все още невзет изпит, та мисля да не го и взимам засега (за всеки случай  Grinning )

отиваш в канцеларията и питаш дали ще ти издадат уверение,че си редовен студент-всичко друго ще е просто гадаене

# 668
  • Пловдив
Ако ти дадат уверение, че си редовна студентка, да. Само че се съмнявам 3 год.след семестриално завършване какво ще пише в това уверение  newsm78 Все пак в него има поленце, кой курс си  newsm78

# 669
Според инспекторката имам запазени студентски права, така че би трябвало да няма проблем с издаването на бележка.  Хич няма да ми се отразят зле тези парички  smile3508 Най-добре наистина да се обадя и да попитам... Благодаря ви все пак Simple Smile

# 670
Ей тук е казуса "завършил семестриално"...натам нема какво да продължиш в редовна форма-демек следващ семестър...каквото искат дефакто да си от АСП (т.е. да си студент редовно обучение)..ти правата като студент си ги имаш..тях никой не оспорва.
Така или иначе, естествено питай в уч.отдел..ако ти издадат удостоверение, че си студент ред. форма на обуч.-ще черпиш Mr. Green Peace

# 671
Здравейте, момичета,

Сега попаднах на темата, благодарениуе на една приятелка  Heart Eyes В момента съм на трудов договор, но смятам да запиша втора магистратура и да се възползвам от правата на майките студентки. От години мечтая да се сдобия с педагожки профил. Завършила съм филология, но нямам такъв и сега нямам право да преподавам, а това е моя мечта. Завършила съм СУ и живея в София. Затова ви моля за съвет - ако някой е учил това или има познати, занимаващи се със същото - накъде бихте ме насочили да се запиша? В кой Уни? Не мога да си позволя да уча педагогика редовно (вече имам малка дъщеричка на 2 години и половина), но ми се иска да изкарам задължително такъв профил под формата на магистратура. Ще съм благодарна за всякакви съвети  Hug Иначе терминът ми е 17 октомври и се надявам от 1 октомври да съм редовна студентка.

# 672
  • София
Флучия
След като си завършила СУ, би трябвало да знаеш, че има цял факултет Педагогика с може би 30 различни специалности. Не мога да ти кажа дали има задочно, но съм почти сигурна или поне преди години, когато съм кандидатствала в СУ помня, че май имаше. Влез в страницата на университета и провери как точно стоят нещата, за да може да успееш да се вредиш на изпитите.
Успех ти пожелавам и лека бременност   bouquet.

# 673
  • Пловдив
Здравейте, момичета,

Сега попаднах на темата, благодарениуе на една приятелка  Heart Eyes В момента съм на трудов договор, но смятам да запиша втора магистратура и да се възползвам от правата на майките студентки. От години мечтая да се сдобия с педагожки профил. Завършила съм филология, но нямам такъв и сега нямам право да преподавам, а това е моя мечта. Завършила съм СУ и живея в София. Затова ви моля за съвет - ако някой е учил това или има познати, занимаващи се със същото - накъде бихте ме насочили да се запиша? В кой Уни? Не мога да си позволя да уча педагогика редовно (вече имам малка дъщеричка на 2 години и половина), но ми се иска да изкарам задължително такъв профил под формата на магистратура. Ще съм благодарна за всякакви съвети  Hug Иначе терминът ми е 17 октомври и се надявам от 1 октомври да съм редовна студентка.

редовно или задочно искаш?
ако си задочно, се разминаваш с помощта за студенти

# 674
Редовно, момичета. Ще прегледам сайта на СУ. Просто искам да е най-много 2 семестъра, за да мога да ги изкарам ЖЗ през тази 1г., в която ще съм по майчинство, а не на работа и ще мога да уча  Hug

Общи условия

Активация на акаунт