2880 лв. накуп за майки студентки - 4

• 48 108
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
здравейте,

четох, но не намирам за какво искат и доходи и колко е тавана? бихте ли ми казали какви документи са ви искали? аз за баткото съм изпуснала, че ве4е е на 2г., но да пробвам за малчо поне, че е още на 2м.

# 676

четох, но не намирам за какво искат и доходи и колко е тавана? бихте ли ми казали какви документи са ви искали? аз за баткото съм изпуснала, че ве4е е на 2г., но да пробвам за малчо поне, че е още на 2м.
Laughing не си чела...
никой не ти иска доходи, а за какъв "таван" говориш-не знам Rolling Eyes

# 677
четох, четох  Laughing,ама не намерих, а на една позната от социалните и искат доход и на таткото и тези дни ще носи документи... за мен е по-добре, ако не искат, по-малко разправии, дано да е така... Party
а за таван имах предвид, понеже за детки нали има до 350, та не знам тук дали има.

# 678
# 679
Искам да напиша продължението на историята ми с доказването на бременност. Е, ректора ми одобри молбата и без заветния подпис на университетската лекарка. Сега съм на индивидуален режим, и вече уча за първия изпит. Отделно семестърът ми е удължен със заповед до 3 септември, та до тогава би следвало да съм редовна студентка. Поне така ми отговори ректора. В канцеларията нещо пак измънкаха, че нямало да съм семестриално завършила, нямало да съм дипломант, ама нямало и редовен студент да съм. Е, какво ще съм? Живот и здраве юни месец борбата ще продължи. Simple Smile
Подадох и първият сигнал срещу проблемите си с медицинското лице, но за съжаление нямам никакви доказателства, дамата, която ми съдейства не би застанала срещу колега, и оставам сама с разочарованието си. Мисля като отмине парата да пиша и до ректора, просто да имат предвид за следващи сигнали.

# 680
Теди, браво за борбата, която водиш! А защо казваш, че нямаш доказателства? Не е ли доказателство колко пъти са ти отхвърлили медицинските документи и колко много такива си била принудена да извадиш? По датите им на издаване ще докажеш хронологията. Не се отказвай, дори да е твоята дума срещу нейната. Пиши за казуса си във форума, във фейсбук или в някакъв ваш сайт на Университета. Не оставяй нещата така. 100% ще се включат и други потърпевши майчета. Знам ли, много се ядосах като четох как те е разигравала  #Cussing out

# 681
както писах по-напред спечелих дело срещу соц. подпомагане пред админ. съд.
сега те обжалват пред ВАС.
поучих съобщението за обжалването  и в него пише ,че имам 14 дневен срок, в който мога да подам писмен отговор.
Това хубаво, но може ли някой да каже до кого да е адресиран отговора, и директно в админ. съд ли трябва да го подам или пак чрез соц. подпомагане. Некъде не мога да намеря отговор.
Благодаря предварително.

# 682
  • Пловдив
По-скоро директно до ВАС. Нещо съм затъпяла от сменяне на памперси и недоспиване  Crazy, та не мога да намеря точната разпоредба, но би трябвало да е така. Може би АПК http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135521015 чл. 163 и 208 и следващите newsm78

Съобщението, което си получила, е от ВАС, нали? В него пише, че е образувано дело и какво друго? Не пише ли къде да пратиш отговора?

# 683
съобщението е от Адм. съд - препис от касац. жалба на соц. до ВАС чрез Адм.
Обадих се до Адм. съд и там ми казаха, че писменият ми отговор трябва да е до ВАС, чрез Адм.съд.
Трябва да го подам в деловодството но Адм.съд.

# 684
В момента съм се заела да си направя пълен списък на документите, трябващи ми за всички помощи, детски и т.н. Прочетох първа страница внимателно. В първият пост има два линка, единият е за въпроси и отговори. Пробвах няколко пъти да отворя страницата, но не ми се получава. При мен ли е грешката или линка не работи?

# 685
  • Пловдив
Обадих се до Адм. съд и там ми казаха, че писменият ми отговор трябва да е до ВАС, чрез Адм.съд.

В горед десен ъгъл на отговора се пише "ДО Върховен адм. съд/(нов ред) ЧРЕЗ Административен съд - гр. ................" и тнт.
Подаваш си го в съответния Административен съд - гр. ............

# 686
  • Anywhere
Интересуваме дали тази помощ се полага на докторанти? Мерси предварително за отговора Hug

# 687
  • София
Обади се най-добре в соц. към твоя град и питай. Казвам това, защото и в темата беше казано, че би трябвало да се полага и на докторанти. Но понеже на много места в различните градове информацията е различна, това е най-лесното, което може да направиш.
Успех и да споделиш после !

# 688
Прети, подкрепям написаното от Теди Беър. Но след като има спечелено дело от докторант, значи се полага и на теб. Дано в Социалните ти дадат положителен отговор, а ако ли не се разтърси назад в темата и виж кой е спечелил делото и си отстоявай правата  Hug

# 689

В горед десен ъгъл на отговора се пише "ДО Върховен адм. съд/(нов ред) ЧРЕЗ Административен съд - гр. ................" и тнт.
Подаваш си го в съответния Административен съд - гр. ............
Благодаря!

Тази помощ вече се полага и на докторанти, решението на съда е от миналата пролет.
В сайта на ВАС има "справки" за делата и там напиши "докторант" и ще ти излязат няколко дела по темата.
Ако соц. ти откажат прилагаш копие от решението на съда.

Общи условия

Активация на акаунт