Парите,които Бора върна на Ясемин не са на Назан,а лично негови.Върни се назад в сериите и ще видиш как нареди на Гюляй да ги изтегли от сметките му в Швейцария.А и Назан само веднъж му е давала пари в брой и те бяха в плик,мислиш ли ,че такава сума се побира в плик?Повечето пъти му даваше накити-брошката,колието и накрая цялото куфарче-пак златни накити.Тя няма такива сметки,че да изтегли веднага хиляди и то във валута.Ако си спомняш когато на Шахнур и трябваше голяма сума нареди на Мехмед да я преведе на Орхан.
Не се заповядва на чувсвата -да вярно е ,но това важи и за Саваш.Тя отдавна знае за тях,но се съобразява само когато и изнася ,да ме извиниш.Ясемин може и да е излъгала,но го направи заради детето,както виждаме -с право.А пък и когато Саваш я намери /след около година/ никога директно не я попита дали нощта е имала последици.Ти ако си на нейно място,ще рекнеш ли на мъжа когото не познаваш добре а чуваш какво семейство има,че си му родила дете,след такава нощ?Истината е,че ние не можем съвсем трезво да го приемем защото живеем в много различна среда,колкото и при нас да не се гледа с добро око на дете ,родено без брак,пак не е същото като положе нието на Ясемин.А Саваш все пак опази Чичек досега по един или друг начин,и това,че баща и я гръмна си беше по нейна вина,защото действа импулсивно и не мисли много кога и къде си отваря устата.П о същия начин тръсна ни в клин ,ни в ръкав,че ще се развежда,после на майка си,че Саваш не я докосвал -как да забременеела....Да не би да са обмислени постъпки?!
Този живот и бил натресен,не бил по неин избор-да ,така е ,ама и нея я натресоха на Саваш!Да не би той да си избра живота на ага?!Да не би той да реши да се жени за жената на брат си?!Вярно,че в живота се случва да ходиш с единия брат,а после да се омъжиш за другия ,но става по собствено желание,а не по задължение.Иначе резултата е виден/имам предвид ''Клетвата''/.Това не е оправдание за безумията и .След като си обещала нещо на този човек,след всички права и свободи,които ти е извоювал,според мен би трябвало първо да помислиш за него и неговите чувства,после за своите .Още повече ,че никога не ти е показал нищо повече от братска обич и поддръжка!Иначе би могла и в Явуз да се влюби/единствената разлика между двамата е кръвта/!
Благодаря ,dajoan,и аз съм по късните кафета,токущо изпих моето.