Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 76-та тема

• 140 143
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
От мен Popovers. Ако не сте опитвали, горещо ви ги препоръчвам. На вкус се доближават до еклерите, но са много по- лесни за правене, макар и да нямат същия "търговски вид"

# 31
Браво на всички кулинарки - страхонти неща сте показали  Hug

щастлива и влюбена, интересува ме рецептата на пълнената палачинка  baby_neutral

Ето това е от мен за вчера:
закуска - кифлички със сирене и локум... тези със сиренето свършиха още от тавата:))

вечеря - руска салата - домашно производство и останки от предната вечер:))

... краси.мира  относно червеното зеле в трушията - втасва и супер на вкус  newsm44

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 09:07 от Benita

# 32
  • Някъде на път....
purple tulips, направо онемях пред ястията, които си приготвила!  bowuu
Benita, разбираемо е защо са свършили още от тавата....  Hug

# 33
  • София
Колко много разкошни и вкусни неща още в началото на темата!  bouquet
Лулу, грабна ме с тази лесна рецептичка на Popovers.  Heart Eyes Много обичам еклери, но са ми много пипкави за правене. Ще ги направя скоро. Peace
При нас салатка от зеле и моркови, шишчета печени на въглища и колбасче от св. сърца /за оформянето благодаря на Пепчо, идеята я взех от нея   bouquet/.

# 34
Benita   може ли рецептата за кифличките със сирене.

# 35
Момичета, благодаря за хубавите думи  bouquet Вие също се справяте страхотно в кухнята и всеки път като преглеждам темата, преглъщам пред невероятните неща, които приготвяте!

purple tulips, моляте дай рецепта за бонбоните.

bore77, заповядай рецептата за Необикновени бонбони

# 36

Много са хубави бонбоните......Могат да се овалят също така в натрошени орехи.....Не е хубаво обаче меда да бъде течен, а захаросан....Сместта става лепкава, може да влючите и мъж в бъркането. Аз я правя рецептата в съотношение 1/2 тахан и мед.....

# 37
Benita   може ли рецептата за кифличките със сирене.

Кифли със сирене

1/2 кубче мая
2 ч.ч. /чашата е 200 гр/ топла вода
2 суп. л. захар
1 ч.ч. брашно

Всичко това втасва и след това добавяш:
1 яйце
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто /около 500 гр/
Не чакаш тестото да втасва, а направо разделяш на 2 части, разточваш кора около 1 см и слагаш плънката със сирене и яйца /да е по-гъста плънката да не се разтича/. Като втасат в тавата ги мажеш с жълтък и олио и печеш. Това е. С локум са същите, само, че отгоре ги поръсвам със захар.
Винаги като правя нещо тестяно, след изпичането мажа отгоре с маргарин Калиакра - става меко и няма нужда от завиване  Simple Smile

# 38
  • София
Много вкусно е при всички! Аз снимах само пататник. Имаше и зелева салата с домати, моркови и чушки, пилешка супа и един сладкиш с моркови и ябълки. Туршия и лютеница от миналия уикенд.

# 39
verabel, kak го обърна това чудо  Rolling Eyes?

# 40
   Зиче,Мастерче,направо ви завиждам за това разбиране от гъби!  Mr. Green Мен никаква ме няма в таз' област,а толкова ги обичам,особено дивите!  Crazy Grinning

Голяма молба,дайте моля точен линк към сладкиша!  Praynig Мастерче,страшно ефектно го представи!   bouquet

Лулу!,много са хубавки тези Popovers!  Heart Eyes Руснаците ги наричат "блинньІе булочки"(палачинкови кифлички). Mr. Green

# 41
  • забравих си мисълта...
Леля ОГ, Smiley*,  Marieta, Viv_Miv Зиче, благодаря ви  момичета, много сте мили!   bouquet
Мила Леля ОГ, разкошен френски сладкиш с круши си направила. Толкова е пухкав и апетитен, че със сигурност ще го правя и аз скоро.
Smiley*, кифличките ти са мечта, пухкави и подстрекаващи.
Marieta, толкова е апетитна туршията. че Лаурент като я видя и веднага я посочи с пръстче у възкликна "Schöööön"
Мама Цоцоланка, ти на тази красота скромно ли казваш?
Delicate, както винаги много e вкусно при теб.
Viv-Miv, сладкиша ти ме впечатли, но и останалите ти предложения са чудесни.
Лулу, отново подкупващо предложение и перфектна снимка.
Зиче, завиждам благородно за гъбите, аз нищо не разбирам от гъби и затова си купувам от магазина само.

И понеже Леля ОГ ми напомни за хубавото време от миналата година и за фигурките от хлебно тесто, които правех доста често, а и днес си имах повод, така че вчера по никое време направих две костенурки и няколко хлебчета.

# 42
  • София
verabel, kak го обърна това чудо  Rolling Eyes?
Сложих малко мазнина в тигана /като за първа палачинка/ и с помощта на голям плосък капак. Сложих капака в/у тигана и обърнах, после избутах.
Вени, много апетитни хлебчета!
А сладкиша на леля Ог е  #Crazy

# 43
  • София
Аз докато се усетя и вие отново сте сготвили страхотни неща, и то поместени в цели три страници!   bouquet

Аз се разписвам с едно пълнено хлебче и се връщам да разглеждам назад!  Hug

# 44
  • сред люляците
ilrai78 , твоят Kouign Amann ми прилича на Tarte au sucre, но този втория е още по-калоричен, но и много вкусен. Страхотно изглежда! Heart Eyes  bouquet Ще трябва да го направя и аз, за да сравня! Боже, боже, щях да съм на диета до Коледа.......  Rolling Eyes

hahaha Забрави за диета с това чудо. Ето тук е рецептата. Като направиш сравнение, задължително да ме информираш  bouquet

Венета, страхотни костенурки. Дано поводът да е много хубав   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт