Благодаря момичета за милите думи и куража
i.o.g.i., казвала съм го и преди, и пак ще се повторя, моето мнение е че в такъв момент никой незнае как ще реагира и как от какво ще има нужда. Това което аз смятам за правилно е на всяка жена да се даде избор и сама да реши как да се отнесе към бебето и загубата си. Мисля че в такъв момент, жените нямаме нужда от съвети и чужди виждания какво е нормално, имаме нужда от прегръдка и да знаем че каквото и да направим ще имаме подкрепа. Всичко се случва толкова бързо и шока е толкова огромен. За отношението което чувам за България, наистина показва че може медицинския персонал да се обучи, но смятам че това е породено от българската култура и виждане, но това е друга тема. Аз се изморих да споря с най-близките ми жени тук какво точно се е случило и да ме убеждават как трябва да се чувствам. Искренно се ядосвам на глупости от сорта-не го мисли, млади сте, какво толкова е станало и какво ли не. А и природата не спестява много в тези случай, минаваш през целия процес, оставаш с празни ръце и после те убеждават че плачеш защото ти хлопа дъската.
Алмира, . Опитвам се да се подготвя психически и за забременяване и за евентуална нова бременност. Знам че няма нищо по-важно от моето спокойствие за да се получи всичко.
Опитвам се да не позволявам на страха да надделява, но понякога е трудно.
Мисля си че за нас да оцелеем следващата бременност, ще ни трябва много често да виждаме бебето. Дори разглеждаме как може да си вземем видеозон вкъщи. В САЩ стандартната практика е два видеозона за цялата бременност- един в 9 г.с. за да се видят сърдечните тонове и един в 20 г.с. ФМ.Мисля че ще побъркам лекарите този път, но ще трябва да ме изтърпят.
Днес всичко ми се струва толкова далечно и невъзможно.
,точно година след раждането,видях двете черти пак