Забременяване след мъртво раждане

• 257 775
  • 1 649
  •   1
Отговори
# 465
Анум Съжалявам, че е трябвало още една майка да преживее това ... най-ужасният кошмар на света. Страха от това всичко да не се повтори ще бъде с теб до последно ... просто трябва да намалиш до минимум притесненията си. Отдай се на разходки, излизай с приятели ... ето идват и празници ... излез да напазаруваш подаръци. Прави повече неща и мисли минимално за бременността, а когато го правиш нека мисълта ти е само положителна. Знам, че е лесно да се каже, но всички ние сме минали по този път и знаем какво чувстваш и колко дълбока е болката ти.
Прегръщам те силно и винаги когато имаш нужда да поговориш ... ние сме насреща  Hug Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам от сърце  Praynig Hug

# 466
Анум, мила, дръж се. Та ти си се справила с най-страшната част, сега идва момент, отново да се радваш. Какво не бих дала и аз сега да носех моето второ бебче, но за мен има още малко време и се надявам, че и аз ще се присъединя към теб. Знам, че сигурно е много страшно, но направи, като мен, мисли, че твоето бебе има много силен и прекрасен мъничък ангел, който никога няма да го остави. Мисли си (ако ти помага), че новият живот, който носиш е част от живота, който си изгубила. Затова, когато гушкаш това прекрасно същество (аз съм сигурна, че това ще стане), радвай му се двойно, защото то ще носи частица от изгубената душичка. То сега идва от там, където е и дъщеричката ти, затова гали коремчето и прави нещата, които най-много обичаш, за да може да му е добре и на него. Замисли се - сега то най-много се нуждае от теб, ако все още не можеш да се смееш искрено-научи се, не чакай да се роди, защото ти трябва да му бъдеш майка още от сега.

Аз също изгубих момиченцето си, затова те прегръщам силно.

# 467
 Благодаря ви, за подкрепата момичета  Hug На мен за жалост не ми е разрешено да излизам често, трябва повече вкъщи да лежа и да почивам. Имам вече някои приятели тук, но разстоянията са големи, хората заети и общо-взето по голямата част от деня или чета или стоя пред компютъра. Момичетата от отчетната ми тема са страхотни, много ме забавляват, развличат и подкрепят. Споделяла съм им в общи линии за случилото се, но не искам да ги стресирам и се старая да преобладават положителните емоции.
 Вярно, че ми беше нужно доста време, но се научих да се усмихвам отново. Изпращам много любов и положителни мисли на двете си деца всеки ден и знам, че съм голяма щастливка, че със съпруга ми успяхме да продължим напред и че чакаме второто си момиченце. Знам че другото е на по-добро място и бди над нас. Просто явно подсъзнателния страх от повторение на случилото се и сдържаните емоции в един момент са изригнали. И безсилието, че не мога със сигурност да предпазя бебчето си от евентулни проблеми. Затова и реших да излея мъката си тук.
 F.a.t.e., да ти е жив и здрав, малкият Пламен  Heart Eyes  Hug Дано порасте голям, силен, добър и умен мъж и да пълни живота ви с радост  Praynig
Gаlka1985, BvM , кураж и на вас, знам че има дни, в които губим вяра и когато изглежда, че нищо няма смисъл, обаче искрено вярвам, че и вие ще гушнете малки, здрави слънчица   Hug Praynig
bobi123  Hug

# 468
Анум, тук е мястото на всички преживели нещо подобно. Тук само разбирането идва от сърцето, защото всяка казана дума и мисъл е преживяна от някой като теб.
Сигурна съм, че всичко ще бъде наред и ще родиш живо и здраво бебенце!  Hug

# 469
Анум,много съжалявам за загубата ти!!!Но сега искам да те поздравя за това,че скоро ще гушкаш живо и здраво бебенце!!!Пожелавам ти го от все сърце наистина.Сега трябва да мислиш само за хубави неща,защото съм сигурна,че всичко ще е наред.Твоето малко ангелче,което е на небето ще Ви пази и ще Ви даде много късмет!!!  bouquet Hug

# 470
Анум   Прегръщам те силно миличка и съжалявам,че е трябвало и вие да изживеете този кошмар!
Сега обаче е време да помислиш и за малкото бебче,което расте в теб,радвай се на тези моменти на бременеене,не чети тъжни неща за да не се натъжаваш допълнително.Щом трябва да стоиш повечето време вкъщи,гледай комедийки,забавни сайтове и прочие.Знам ,че неможеш и няма как да забравиш случилототи се,но едно малко същество е на път и иска мама да е щастлива(няма как да не знаеш ,че и те усещат какво чувстваме) Пожелавам ти от все сърце безпроблемна бременност от тук нататък и едно пухкаво бебче на финал!  Hug  Heart Eyes

# 471
Анум, мисля че сме в една отчетна, но отдавна вече не пиша там. За разлика от теб, аз не намирам средата там за подходяща за мен.
Както и да е, исках да ти кажа, че не знаех за случилото си и силно се моля да стигнеш до щастлив финал!
Прегръщам те силно!

Момичета, много се чудих дали да споделя, но предвид това колко много ми помогнахте в началото на тази година, мисля да ви кажа.
Вчера на ФМ при д-р Марков той със сигурност ми каза, че моето първо момченце е можело да бъде спасено. Такава мъка ме заля, че не мога да ви опиша. Знам, че знаете какво чувствам. Сега не мога да се отърва от огромната горчилка, заседнала в мен. Поредната лекарска грешка...  Cry Докога?! Докога?!
Следващата ми чуденка е дали да спомена името на лекаря, извършил феталните морфологии тогава и не успял да види дори наченки на проблем...  Confused

# 472
Следващата ми чуденка е дали да спомена името на лекаря, извършил феталните морфологии тогава и не успял да види дори наченки на проблем...  Confused

Изобщо не се зачудих дали да сложа лекаря който следи бременноста ми и допусна тази "грешка" в Черния списък за да предпазя по някакъв начин някоя друга бъдеща мама. Решението е твое, но може би ако напишеш каво е станало ще ти олекне още повече.

Силни прегръдки  Hug

# 473
Сонче, каква е била причината за случилото се?
Аз също споделих кой има вина за смъртта на Станимир, въпреки че той продължава да работи и даже да е забъркан в още един такъв случай!

# 474
Аз също споделих кой има вина за смъртта на Станимир, въпреки че той продължава да работи и даже да е забъркан в още един такъв случай!

Ужас  Confused
Ние така и не кръстихме момиченцата ... аз ги наричам моите ангелчета ....

# 475
Накараха ме да го кръстя, той и гробче си има. Води се, че е живороден и след пет минути е починал. Явно е имал някакви остатъчни тонове при изваждането и са се опитали да го реанимират безуспешно. Една лелка тогава ми предложи да го запиша на мое име!  Shocked Аз я попитах защо да не може, а тя рече, че така сме щели да се спестим разправии. Оказа се после, че можело, явно те са искали да се спестят разправиите. Каза ми, че може и еднократната помощ да си взема!  Shocked Представяте ли си как отивам и искам пари за мъртво дете, то добре че и не отидох де, само щяха да ме помислят за луда ... Исках да ги взема, за да ги дам на някое болно дете, но просто нямах сили и нерви тогава.

# 476
Sony_M,аз също изпаднах в същата ситуация при доктора,който сега ме наблюдава. Каза ми, че ако лекарят ми беше малко по-наблюдателен,бебето ми сега можеше да е живо. Няма да описвам какви чувства ме връхлетяха в този момент (мисля че знаеш),едвам изчаках да изляза от кабинета и се сринах.Мъжът ми се опитваше да ме успокоява два часа с думите,че никой не може да каже със сигурност това нещо.Като се успокоих и премислих реших,че няма смисъл да тормозя себе си  и близките си с тези мисли,защото така или иначе нищо няма да се върне.Съветвам те и ти да не го правиш,защото по този начин измъчваш единствено и само себе си.Виждам подписа ти и сега единственото нещо, за което трябва да мислиш е за бебенцето което чакаш. Желая ти една лека и безпроблемна бременност и само положителни емоции  Hug

# 477
Сонче, каква е била причината за случилото се?

Лил, причината, е че докторката, при която тогава направих 2-те фетални и БХС въобще не е обърнала внимание, че пъпната ми връв не е била закрепена в средата на плацентата, както е нормално, а е била в края. Доктор Марков вчера ми обясни, че всъщност това не е чак толкова рядко срещано, вижда се при ехографски преглед и се предприемат адекватни мерки за изваждането на живо бебе. Най-малкото, ако не видят пъпната връв трябва да видят, че плодът страда. Ето това ме разтресе най-силно...! А аз се надявах и вярвах, че поне за него нещата са приключили бързо и не е изпитал страдание.
Колкото повече пиша, толкова повече се замислям дали да включа докторицата в черния списък. Не, че някой ще обърне внимание...

# 478
То и при мен, ако имаше кой да пусне един доплер и да види, че това дете не може да се храни и получава кислород нямаше да се стигне до там, ама ...
Пускай я, хич не го мисли!

# 479
Ч.Н.Г на всички майки на ангелски деца!Пожелавам Ви,много здраве,щастие,късмет и най-вече много любов!!!А на тези които все още не са забременяли  Hug им пожелавам от все сърце по едно живо и здраво бебенце!!! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт