Забременяване след мъртво раждане

• 257 602
  • 1 649
  •   1
Отговори
# 1 170
При нас също минаха 8 месеца и не се получава. Първите месеци се концентрирах върху други дейности и мисли, след това започнах да се отчайвам. Не знам защо бях решила, че този път няма Да чакам много за нова бременност, но уви. Пуснах си изследвания на хормони и няколко месеца фоликулиметрия, всичко беше наред. Сега се надявам да спра да очаквам чудото да се случи и да съумея да приема, че и така сме щастливи дори и да не успеем.

# 1 171
Здравейте отново и от мен.Ужасно съжалявам,че има още момичета,които преживяват това.
При мен мина година и два месеца близо и все се надявах,че следващия ми коментар по темата ще бъде позитивен и даващ надежда,защото се нуждаем от такива новини за всички ни,но уви.....нещата не се получават.
Изчаках си шест месеца,след това химическа бременност,след това всички възможни изследвания като и АМХ,защото съм на 37,пих си витамините,които ми бяха в недостиг и от тогава само тестове с една черта.

Като цяло животът продължава,така е.Виждаш се с хора,усмихваш се,работиш,ходиш по лекари,правиш изследвания,тестове за овулация,правиш опити,надяваш се и всичко това те разсейва,но изведнъж като гръм идва мисълта- как би изглеждал сега той,какъв рожден ден щяхме да му направим,вече щеше да е на годинка.Кристално ясно си  се представям как го разхождам в някой парк с количката,която избрах с такъв ентусиазъм,а сега седи неразопакована.Където и да отидем си представям как той щеше да е с нас сега,да се усмихва или плаче,как щях да го разсмивам,гушкам и обожавам,представям дори как щях да го обличам.

Може би звучи малко налудничево,но имах много моменти през тази година,в която се преселвах в друга реалност,където бях мама с живороденето ми детенце.

Всички лекари ми казват,че изследванията са ми добри,че не се получава от стрес,може би е така,но както казах съм на 37,нямам други деца,не се получава друго забременяване,страданието за загубеното ни детенце е смазващо,това да имам дете и да бъда мама ми е най-голямата мечта и не знам как точно трябва да бъда спокойна.

Наистина се надявам скоро да се срещнем в друга група и ни го пожелавам от сърце. И да намерим сили и спокойствие. Heart

# 1 172
pireli

Мисля, че всяка една от нас си представя живота с детето, което никога няма да порасне. Някак по-лесно е да бъдем в тази друга реалност, в която полагаме грижи и даряваме цялата си любов... Уви, след това тази реалност се изпарява действителността ни удря със своя студен шамар...
Когато се разхождам и видя момиче с черна коса си представям дали така би изглеждало моето момиченце... никога не съм предполагала, че ще е с черна косичка, а тя беше такава, при това доста дълга... ....
Сънувах я няколко пъти, че я кърмя... за пръв път видях лицето й толкова ясно на сън... дали изглежда така, не знам... Снощи сънувах, че й купувам одеалце... Дали е гладна или й е студено... не знам... Знам само, че времето не лекува... В началото търсиш причините, сега остава само тишината и вещите, които остават неизползвани...

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 14:12 от BellAaAa

# 1 173
Пирели, не знам дали ще те успокои, но с мен беше подобно - след мъртвото раждане бях на почти 39 г., с АМХ 0.49 и ФСХ 20. Два пъти забременях след това, последния - успешно.
Знам, че е много трудно, но не се отчайвайте и не се отказвайте, ще стане!

# 1 174
Аз загубих първото си детенце на 36 г. Беше заченато инвитро. Осем месеца след спешното секцио направихме ембриотрансфер на останалите ни две замразени ембриончета. Сега се радвам на 7-месечната си дъщеричка. Надежда винаги има, момичета. Не се отказвайте и някой ден ще се радвате на вашето чудо.

# 1 175
BellAaAa

Трябва да продължаваме,трябва да се борим-постоянно си повтарям това.Не спирам да се надявам,че ще почувствам тази радост.Знам,че винаги ще ни се свива сърчицето при мисълта за изгубените ни деца,ще продължаваме да ги търсим в личицата на случайно срещани дечица,но трябва да се борим за  мечтата ни за бебе,защото само сбъдването и ще ни помогне да разсеем тази опустошителна болка.И аз мисля,че времето не лекува,поне при мен също не се получава.
Прегръщам те!Ще видиш,ще успеем!

Viola d'Amore и Arabella34

Благодаря ви за споделения опит. Heart Истински се радвам на истории с щастливо развитие, въпреки всичко и истински имам нужда от тях за да продължавам да вярвам,че ще се случат нещата.

# 1 176
Много съжалявам ,че има още такива съдби.
2016 родих мъртвата си дъщеричка .Минах през същия ужас на безнадеждност и болка.Плачех постоянно.
Сега 5 ГОДИНИ след загубата до мен спят моите деца
1 момче на 3 години
И е момиче на 7 месеца.
Вярвайте всичко се променя.
Щастието ще дойде и при вас.
Още помня онзи ден ,още плача -вече рядко,но щастието спи до мен .Вярвайте, плачете и се молете.

# 1 177
Ако ми позволите момичета създадох фб група,  в която всеки,  който иска може да сподели как е оцелял след загубата,  как е продължил напред, какъв е животът му в момента.  А всеки,  който в момента преминава през това може да споделя мислите си и болката.  Надявам се да нямате нищо против.  А също така се надявам да станем приятели и много скоро преименуваме групата , да сме благословени с рожби! Който иска може да се присъедини. Знам,  че тук сме анонимни  и всеки има право да не иска да разкрие самоличността си. Групата е видима публично,  но членовете и публикациите са скрити и видими само за членове от групата.
https://www.facebook.com/groups/321506452806907/permalink/321506462806906/

# 1 178
Бихте ли казали името на групата, т.к нещо не успявам да се впиша.

# 1 179
Бихте ли казали името на групата, т.к нещо не успявам да се впиша.
Нашите ангели се казва групата Blush

# 1 180
И аз миналия месец загубих първородното си детенце, което въпреки губещите се и появяващи тонове по време на раждането /спешно секцио/в 40 седмица се роди живо. Впоследствие се оказа с вроден сърдечен проблем, който на феталните никой не е забелязал.. и след 14 дневна борба и една операция, почина. Докторите казват, че не е необходимо да се правят изследвания и че това просто е случайност, но аз не знам от къде да започна..

# 1 181
И аз миналия месец загубих първородното си детенце, което въпреки губещите се и появяващи тонове по време на раждането /спешно секцио/в 40 седмица се роди живо. Впоследствие се оказа с вроден сърдечен проблем, който на феталните никой не е забелязал.. и след 14 дневна борба и една операция, почина. Докторите казват, че не е необходимо да се правят изследвания и че това просто е случайност, но аз не знам от къде да започна..
Много съжалявам, Пипи ;-( Направо не мога да повярвам как е пълно с измислени специалисти по фетална морфология, на които жените се доверяват.
Според мен е напълно възможно да е случайност и да не се повтори никога повече. Някакви генетични увреждания на плода установиха ли, защото сърдечните дефекти съм чувала, че често са свързани с такива?
Следващия път ще трябва да направите и фетална ехокардиография, освен феталните морфологии.
Сега обаче си дайте време...

# 1 182
Задължително всяка бременна жена трябва да отиде на фетална ехокардиография, към която никой не те насочва, но се оказва изключително важна

# 1 183

Много съжелявам за загубата Ви! Моето бебе се роди при планираното секцио мъртво. Просто вече нямам доверие на лекари, претупват се прегледи и дори да не пестиш средства, накрая резултатът пак отрицателен.. Освен да мисля, че така ми е отредила съдбата и да се примиря, не знам какво друго да направя.. Болката е голяма. Аз много се обвинявах за всичко, но в крайна сметка това не помага, а само влошава нещата. Прегръщам Ви и желая много сила.

# 1 184

Много съжелявам за загубата Ви! Моето бебе се роди при планираното секцио мъртво. Просто вече нямам доверие на лекари, претупват се прегледи и дори да не пестиш средства, накрая резултатът пак отрицателен.. Освен да мисля, че така ми е отредила съдбата и да се примиря, не знам какво друго да направя.. Болката е голяма. Аз много се обвинявах за всичко, но в крайна сметка това не помага, а само влошава нещата. Прегръщам Ви и желая много сила.

След секциото колко време ви казаха, че трябва да мине става? Остава само да се надяваме за следваща бременност и да родим живи и здрави деца Hands Pray Нашите ангелчета ще се преродят, вярвам..

Общи условия

Активация на акаунт