Забременяване след мъртво раждане

• 257 399
  • 1 649
  •   1
Отговори
# 1 590
Аз все още нямам живо раждане след загубата, но тъй като при мен се налага и инвитро съм изследвала и пускала доста неща. Включвам се специално за имунологията - ако има проблем там, той обикновено води до ранни загуби (в първи триместър). Придобитата тромбофлия на практика също е имунологично състояние, но като проблем с коагулацията терапията е същата- аспирин и/или НМХ. Разбира се, ако ще ти е по-спокойно, пусни и имунологични Madness.
По повод кръвотока - на мен Калчев ми каза първо, че е имало проблем с кръвотока, защото и двете бебета били малки. Оказа се, че ме е чул грешно за килограмите, прегледа листите от 5 броя ФМ и потвърди, че кръвотока и към матката и към бебетата е всъщност си е бил добре. После се хвана за разликата в теглото (бебето, което загубихме беше 800гр по-голямо от оцелелия ни близнак) и предположи тромбофилия. Показах му изследвания от генетична, там всичко е ок. След 2 дни пуснах и изследвания за придобита, и там нищо не излезе при мен.

# 1 591
Да, с доплер се установи влошения кръвоток. Аспирин е за кръвотока.
И аз четох много и си назначавах изследвания за хиляди левове, но реално ти трябва лекар, който да подходи адекватно на твоя случай.
(Съпреживявам всяка история тук, всяка една е толкова различна и подобна и много болезнена....)

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 15:59 от Billybo

# 1 592
Благодаря за мнението, 2402. И да имам придобита тромбофилия щом лечението е едно и също с НМХ, значи може би не е нужно да правя имунологични изледвания на този етап. И аз имам час при д-р Калчев, но чак за юни месец и исках да понаправя някои изследвания, а вече той ако има друго ще ми назначи.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 18:41 от Madness88

# 1 593
Madness88 Mоже ли да ми дадеш някаква информация за д-р Калчев, телефон, къде работи?...

# 1 594
https://doctorkalchev.bg/

Часовете вървят 6-7 месеца напред.

# 1 595
Да, аз си запазих час ноември месец чак за юни.

# 1 596
Благодаря, момичета! ❤️❤️❤️ СТИСКАМ ВИ ПАЛЦИ, дано скоро време щастието ни се усмихне на всички... Simple Smile

# 1 597
препоръчвам Др Ковачев. имам две късни загуби но преди 20 г.с и всички мислех ме че е тромбофилия обаче не е било и с третата ми успешна бременост не бях с НМХ имах доста добавки и вливки на феринжект. доктора е много човечен и мога да кажа за София доста бюджетен понеже сумати пари издавах ме преди тази бременост. успех ви пожелавам на всичките да гушкате здрави бебенца!

# 1 598
Цвети111, искате да кажете, че загубите Ви са били, поради липса на витамини и минерали в организма и след набавянето им всичко е протекло благополучно?
препоръчвам Др Ковачев. имам две късни загуби но преди 20 г.с и всички мислех ме че е тромбофилия обаче не е било и с третата ми успешна бременост не бях с НМХ имах доста добавки и вливки на феринжект. доктора е много човечен и мога да кажа за София доста бюджетен понеже сумати пари издавах ме преди тази бременост. успех ви пожелавам на всичките да гушкате здрави бебенца!

# 1 599
Абсолютно др Ковачев е най-добрия!
Например аз имах нисък феритин, но високо желязо, а феритина е критично важен за да стига кислород до мозъка на бебето, та не е само едната тромбофилия. Много неща се следят и той следи всичко. Аз имам мъртво раждане, 2 миседа, 2 биохимични, високи нк клетки, тромбофилия, имах синдром на Ашерман и огромен септум в матката. След подготовката и следенето на др Ковачев имам прекрасна здрава дъщеричка 🩷

# 1 600
Цвети111, искате да кажете, че загубите Ви са били, поради липса на витамини и минерали в организма и след набавянето им всичко е протекло благополучно?
не знам подробности но мисля че загубите са ми били заради желязната анемия. трябва да се пуска иследване и за феритина не само за желязо

# 1 601
Д-Р НИКОЛАЙ КОВАЧЕВ - СофияМед ли?

# 1 602
Да, той е. Преглежда и в Репробиомед.

# 1 603
Да, там изражда жени иначе следих се в Репробиомед

# 1 604
Здравейте, момичета. Имам един въпрос, малко off topic e. След мъртво раждане през септември 2024г., вече реших да се взема в ръце и да почвам да правя изследвания, консултации и т.н. Имам правена цитонамазка края на октомври месец, бих искала да прикача снимка и ако може някой да ми даде мнение за резултата.

Общи условия

Активация на акаунт