Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 100 815
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 450
  • В две тъмни очички
Здравейте на всички!   bouquet

Нека и аз споделя впечатленията си от ТК! Наблюдаваха там бременността ми,раждането също! 
ЖК ми водеше др. Савова! Невероятна жена, много отзивчива, личи си ,че е специалист също! Хареса ми това, при нея,че не ме занимаваше с тънки подробности! Всичко беше ясно и точно! "Бебето е добре, развитието му е/не е в норма, отговаря на тези седмици, яж/не яж това....абе отговаряше на всички въпроси, които й задавам изчерпателно. А рядко ми се налагаше да задавам такива, защото тя предварително ми обясняваше всичко!

За самото раждане....малко съм пристрастна, защото една от акушерките ми е приятелка! Но искам да споделя какво беше отношението с другите около мен в предродилна! Бях потресена когато една от лекарките се разкрещя на едно момиче,че си вади телефона  Shocked, а тя милата го вадела,за да го изключи! Ритнаха й сака под леглото, защото прекалено много място заемал багажа й и се държаха грубо и арогантно с нея! По-късно дойде и още едно момиче, на което пък и повишиха тон, защото много шум вдигала по време на контракциите,а така или иначе й било много рано да ражда (имаше 2 см разкритие). С мен се държаха много добре, обясняваха ми всичко, въртяха се около мен даваха ми парцалчета напоени с вода,да си мажа устните и...абе добре си беше ,ама това заради моята приятелка!!! Като гледах какво беше отношението към другите момичета, направо ми стана жал  Sad

След като родих и ме качиха горе в стаите (бях си запазила ВИП стая) , акушерките, сестрите и лекарите горе бяха изключително добри, любезни и отзивчиви!

# 451
  • Русе/София
А как не ви прави впечатление когато се държат добре? newsm78
Не отричам,че има мед.лица,които не стават за тая работа,но все пак .....разкрещали се на тая,на оная,е то излиза,че те по цял ден си крещят. Mr. Green
Аз също съм минала по тоя път,но такова нещо не видях. newsm78
Не казвам,че преувеличаваш,но когато разказвате кое как е било,кажете и хубавите неща.
Все пак четат доста бременни,а знаем колко малко им трябва.

# 452
Смяташ ли, че някой си измисля?
На мен също са ми крещяли в болниците и не го намирам за нормално, при никакви обстоятелства, още по-малко при родилки. Това, че има лекари и сестри, които са се държали много добре, не оправдава останалите по никакъв начин.

# 453
  • Русе/София
Не не смятам,че ще седне някоя жена да си измисля такива неща.Но все пак е хубаво да се казват и хубавите неща.

# 454
To ги е казало момичето:

Цитат
След като родих и ме качиха горе в стаите (бях си запазила ВИП стая) , акушерките, сестрите и лекарите горе бяха изключително добри, любезни и отзивчиви!

# 455
  • Русе/София
Не казвам нищо за момичето,просто е хубаво да се казва не само лошото.Съгласи се,че всеки бременен мозък ще запомни само лошото от разказите ни.
Не влязох в темата за да предизвикам спор.

# 456
  • В две тъмни очички
3xi не съм целяла да плаша когото и да е !!! Казах както лошите, така и хубавите неща за лекарите които АЗ видях! Повярвай и много по- кофти неща се случиха в тази болница и то със самата мен, но тях не ги споделих точно по тази причина, не желая да плаша никого! Но дори и да ги бях споделила, все пак за това е тази тема - за отзивите от болницата! Винаги ще има доволни и разочаровани!
Поздрави  Hug

# 457
  • Русе/София
Bubeto d не съм отправила призива си към теб.В предните страници на темата има постове с много негативи,затова и написах да се поднася информацията внимателно.Извинявай ако съм те засегнала.  bouquet

# 458
Запис да не изпусна темата отново Simple Smile

# 459
  • В две тъмни очички
Bubeto d не съм отправила призива си към теб.В предните страници на темата има постове с много негативи,затова и написах да се поднася информацията внимателно.Извинявай ако съм те засегнала.  bouquet

Не си   bouquet

# 460
Всичко явно е до късмет на кой ще попаднеш. Родих там без избор на екип. Един екип ме прие, при друг беше раждането- и двамата лекари се отнесоха добре и внимателно. Ако не беше първия да ми направи и разкритие, кой знае колко часове още щях да се мъча.
В пред родилна всички други момичета имаха избран екип. Е вярно, че никой не е седял да ми обяснява какво предстои, но отношението като цяло беше добро. Нямах проблем.
Това със забележките за крещенето   по  време на  контракции сигурно им е станало като навик -едва ли влагат сериозна умисъл. Но като се замислим и касиерките в енергото например се опитват да ни държат тон, че нищо не чакаме от тях, а акушерките все пак в един момент започват да дават наставления, които трябва да чуем.     

Бубе завиждам ти за марличките, на мен ми ги спряха, когато ме хванаха, че изсмуквам водата от тях  Mr. Green - ми пиеше ми се  Laughing

Един съвет към бъдещите майки - запомнете, че самото раждане не боли - болезнено е правенето на разкритие.
Успех и леко раждане. Където и да е, важното е да сте спокойни и да помните, че никой от лекарите не е там, за да ви причини болка, а напротив - там са, за да ни помагат, независимо дали се усмихват или крещят.

# 461
  • В две тъмни очички
kamelia_petkova   Mr. Green и аз си сръбвах кришом водичка от марличката  hahaha
Освен твоите съвети, аз бих допълнила, да се слуша акушерката и да се изпълнява какво тя казва! Каже ли напъвай - напъваш , каже ли спри - спираш! Ще родите много бързо така!

# 462
  • Къде ли не
ВяраВики, аз родих второто си дете във вода. Беше през ноща. Бях избрала доктор Панова. Обадих й се и дойде за 20 мин. Имаше обаче, един кретен дето се опита да ме изкара луда, че в два през ноща искам някой да ми пълни вана!

# 463
Момичета,много съм озадачена Sad Днес бях на консултация с моята доки,която изражда по принцип и в ТИна Киркова.До тук добре,но стана въпрос за раждането(по принцип съм здравно осигурена)каза ми,че ако искам да избера нея цената е 800лв newsm09 е да ,но в сайта на боницата пише за вип услугите,че избора на екип е 350лв. аи нали в крайна сметка ги намалиха Sad
Грешката е в мен,трябваше поне да попитам защо иска 800 newsm78
Какво мислите по въпроса?Как да постъпя?Не ми се дават толкова пари,при условие ,че сега избора на екип е 350лв. Thinking Sad

# 464
patience, май не са те отразили дотук Simple Smile На мен ми бяха объркали болничния, и то на 2 места. ДОбре, че едната грешка ми я забелязаха в нашия HR отдел (бяха объркали датата), че като отидох в ТК, оправиха и другата. Тя беше в кода на болницата, а това щеше да се забележи чак в НОИ, т.е. като не си получа парите след месец. Отиваш с болничния при старшата сестра на етажа, на който си лежала. Там ще ти го оправят, става веднага.

В тази връзка да допълня, ако пък имате здравна застраховка, задължително си взимайте епикризата за родилка. На мен ми дадоха само за бебето, без да ми обяснят, че има и друга. Аз не знаех, и после за малко да изгоря с 1000 лв.

PS И на мен ми казаха да не викам, ама да не мислите, че имаше ефект  Laughing Надух им ушите, ама поне ми олекваше, хихи

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 18:08 от Giada

Общи условия

Активация на акаунт