Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 100 777
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,
Имам нужда от съвет от вече раждали в ТК... ще съм много благодарна на мнението ви  Hug

Само хубави неща съм чувала за тази болница, лекаря който ми следи ЖК също каза, че я препоръчва. Друго което каза обаче е, че цените за избор на екип нямат нищо общо с реалността, наложени са от промените в закона, но 350лв са твърде малко и никой лекар не би се занимал с мен за толкова малко, та реално ако избирам екип ще платя поне 950лв. Мисля да посетя болницата по-нататък и да разпитам за подробности, но не ми се вярва ако наистина е така да си признаят за "доплащанията извън ценоразписа" току тъй... някой има ли идея 350 или 950 струва реално избора на екип?!

Друго което ме озадачи беше твърдението, че ако не избираш екип няма как да те обезболят!? Не може да си платиш и епидорална упойка без избор на екип!? Не съм толкова смела, че да си родя току тъй без обезболяване.... още повече, че ми е за пръв път, а и съм с много нисък праг на чувствителност...

Най-вероятно ще си избера екип и цената не е решаваща за решението ми, но искам да знам какво да очаквам...

# 721
  • Sofia
Докторът, който избрах сега, ми каза 350 лв избор на екип, не е споменавал допълнителни суми. Явно си зависи от конкретния човек.

# 722
Аз пък платих 900лв.за избор на екип,но на касата и с издаден касов бон.

# 723
  • Sofia
Аз пък платих 900лв.за избор на екип,но на касата и с издаден касов бон.
Тогава цените бяха такива, промениха ги някъде февруари-март...

# 724
Шунка кой е твоя доктор ако не е тайна и той ли ти следи бременността или отиде при него за консултация сега?

# 725
  • Sofia
Д-р Манчев.
Преди около 2 седмици малко случайно попаднах на него - бебето беше седалищно и да се консултираме за секцио. Иначе каза, че принципно предпочита от по-рано да следи бременността.

# 726
the ladybird да трябва да си говориш с конкретния лекар. Всеки може да ти поиска различно.  Peace
Аз мога да ти кажа моят лекар - той не взима пари - (в смисъл плащаш си на касата 350лв. и от тях той взима към 60 някъде...) но той излиза в отпуска скоро - Д-р. Киров.
По здравната каса не ти се полага упойка - абсурдно, но факт!!!!!!

# 727
Благодаря за отговорите момичета   bouquet

Аз нямам конкретен лекар към когото съм се насочила и от когото да имам впечатления. Мисля тези дни да звънна да попитам дали мога да си запиша час за консултация при някого. На лекаря който ме следи сега честно казано му нямам много доверие, пък и той не изражда...
Някой има ли идея дали мога просто да звънна и да си запиша час без това да е по здравна каса и без никакви направления? Просто да чуя мнение и на лекар реално занимаващ се с раждания!
 Hug

# 728
Цитат
Някой има ли идея дали мога просто да звънна и да си запиша час без това да е по здравна каса и без никакви направления? Просто да чуя мнение и на лекар реално занимаващ се с раждани
Аз имах (пък и все още имам) същите лутания. Следих се при лекар не по ЗК и сега се преместих в ТК да раждам. Пълен хаос ми е в главата трябва ли или не да плащам; къде и на кой; проверяват ли ме дали съм здравно осигурена, досега не са! Нищичко не разбирам.  ooooh! Даже не си платеих един запис на тонове  Embarassed
Аз разгледах сайта на болницата и видях една нова услуга "естествено раждане" - обадих се, а то се оказало, че трябва да си избера лекар, пък дали ще се осъществи услугата зависело от ремонт!   Joy
Та и аз питах тук същто: мога ли да отида на консултация и да си избера лекар. Ами няма такова нещо.  Laughing Трябва сама да си проучиш и да му се обадиш  Peace Успех

# 729
  • София
Та и аз питах тук същто: мога ли да отида на консултация и да си избера лекар. Ами няма такова нещо.  Laughing Трябва сама да си проучиш и да му се обадиш  Peace Успех

В какъв смисъл "няма такова нещо". Разбира се, че ти ще си проучиш и ще се обадиш  Wink Никой няма да ти представи лекарите в болницата.

# 730
здравейте Simple Smile
Момичета,аз намерих решение на моя въпрос,засега си остава уговорката с моята док.Избрах октор и за резервен вариант,ако евентуално нещо се случи,говорих с мами раждали в ТК при д-р Попмарков впечатлена съм  Peace 

# 731
  • Русе/София
Val успех.Важното е,че си избрала твоя доктор,и сега си по-спокойна.

# 732
Цитат
В какъв смисъл "няма такова нещо". Разбира се, че ти ще си проучиш и ще се обадиш   Никой няма да ти представи лекарите в болницата.
Ами в буквален. В Частната клиника, в която мислех да раждам  (колебаех се между нея и ТК), е точно така. Отиваш и провеждаш разговор, запознаваш се с екипите и лекарите и си избираш. Буквално.  Hug

# 733
  • София
здравейте Simple Smile
Момичета,аз намерих решение на моя въпрос,засега си остава уговорката с моята док.Избрах октор и за резервен вариант,ако евентуално нещо се случи,говорих с мами раждали в ТК при д-р Попмарков впечатлена съм  Peace  

Аз този лекар го видях на 3 етаж. Много симпатичен млад доктор  Wink

Цитат
В какъв смисъл "няма такова нещо". Разбира се, че ти ще си проучиш и ще се обадиш   Никой няма да ти представи лекарите в болницата.
Ами в буквален. В Частната клиника, в която мислех да раждам  (колебаех се между нея и ТК), е точно така. Отиваш и провеждаш разговор, запознаваш се с екипите и лекарите и си избираш. Буквално.  Hug

Crazy
Колко екипа може да има в една частна клиника. Колко в една голяяяма АГ болница. На това последното наблягам. Т. Киркова е АГ болница, за разлика от АГ отделенията в стандартните болници.
Честно много смешно ми се видя като си представих как отивам при директора на ТК и той вика всички екипи в кабинета си да ми ги представи  Crazy Това в частна клиника може би може да се случи.. ама и в джоба си трябва да имам съответната сума  Laughing  Hug Peace

# 734
Ооо определено е така.
Аз избрах да раждам в тази болница заради това, че има добри професионалисти без обаче да се съм се спряла на някой конкретно. И понеже и аз се лутах много в избирането и така...  Peace В никакъв случай не изисквам да ми се представят. Бях на ден на отворените врати и останах много доволна от отношението, подрообната информация и уюта в болницата. Така, че се чувствам спокойна, че при когото и да попадна всичко ще е наред.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт