Отговори
# 285
колко е дълга? ? време ходихте?

# 286
Всичко в гората и планината е красиво..... Hug
А в Хотница,не бях ходила,за което ще се има предвид. Peace

Както винаги Джуди,е доста изчерпателна и точна във възпитанието на едно дете. Heart Eyes
Но то си има и значение от децата,преди да се разболее Йони,имахме проблем само с математиката.
Много и беше трудна за разбиране,сега нещата стоят по-различно.

Боби,не мога да кажа,че е лесно,включва се всеки месец по един допълнителен предмет.
Не се преподава по всичко,прави се месечна програма,според времето в което сме в Т-ще.
Това ми стига,защото тя хем е ангажирана,хем времето и минава по бързо,не се чуди какво да прави.
Тестовете от преди са и били приятни,по скоро разсъждава според урока и това,което е прочетено.
Аз не помагам,само слушам и казвам,мое мнение но не го налагам.
Понякога,има моменти,когато се разказва не по приемлив начин,по-скоро по детски за възрастта,не казвам нищо оставям ги така нещата,след проверката на учителя,се оказва,че се приема нейният начин но с малки забележки.Тя си е преценила така да учи децата,е разбира се оценката се приема нормално от нея но следващият път е по красиво.

Чета ви редовно и на моменти,си мисля,че много се иска от тия деца.......това разбира се е мое мнение Embarassed
Но лично аз го намирам,за излишно първо, и второ всяко дете се гради на база разбиране зависи,как му се поднася даденият материал.Вярно,че и самите учители се забравят с професията си,но това не ги прави незнаещи и не-можещи. Wink

Аз предлагам,да си направим една общонационална среща,е зависи от времето и възможностите на всеки,но да помислим по тоя въпрос? Laughing

# 287
Птичка: С децата, нали? 

# 288
Птичка: С децата, нали? 
С децата,ще бъде доста забавно да се опознаят,пък и ние да се видим!! Joy

# 289
  • 1st floor
Judy , съвсем ме зариби! Приказно е там...За съжаление ни е доста далеч, но напролет ще направя всичко възможно да заведа децата...Снимките поне за момент ме отдалечиха от проблемите , с които съм затрупана...Много ми е сдухано днес... Cry

# 290
И аз съм с две ръце "за" среща. Имам нужда да поговоря с майки на моя хал. От това учене съвсем съм се сдухала ( не го приемайте като оплакване). Не разбирам защо децата ми не са по-старателни и отговорни към делата си. Защо тичат с мерак само на тренировка - не че имат изгледи да станат шампиони, но... важното е да се пръскат пари по турнири, състезания, курсове, подготовка, екипи...
А когато дойде време да покажат резултати се оказва, че дете в което не е налято време и извънкласни занимания се справя ( поне по резултати) значително по-добре. Разбирате ли - не искам от тях невъзможното, те сами си искат, но ефект не виждам - поне до този момент. Задачите се решават все така разсеяно, по състезания ходят с огромно желание, но резултатите им не са добри даже - вчера малкия ме пита защо трябвало да ходи на курс... е какво да му обясня - че е там за да има самочувствие на знаещ - оказва се, че  той не вижда полза от курса - нещо много странно за мен. Деца дето са по цял ден в училище, ходят в курсове, и вечер трябва да си обясняваме задачите - как да го разбирам това??? newsm78 newsm78
На моменти се отчайвам...само моите хлапета ли са така ... ????

# 291
  • София
Твърдо съм против детето да ходи на курс, а аз после да минавам по материала. Със сигурност бих го спряла от такъв курс, от който самото дете не вижда полза, само грешни пари и време ще се харчат! Но ако курсът осигурява някакъв душевен комфорт и увереност на детето за някакви по-невървящи предмети, бих плащала. нашите така бяха с английския - много кофти преподаване в училище, в момента и двамата ходят за кеф и за доразбиране и затвърждаване на материала от училище. Учителката в курса им е много свестен човек, много добре им влияе, поощрява ги и таксата си заслужава.

И аз съм навита за среща, само да се уточни кога и къде.

# 292
Мили Майчици,малко страни от темата,но настръхнах когато прочетох това.
Познавам лично Билянка от клиниката,и не искам да страда повече.
Нейните родители са решили лечение извън БГ.
Моля,Ви от все сърце поне по един SMS,да се пусне. Praynig Praynig Praynig
Ето и за какво става въпрос?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539664.new#new

# 293
Пуснах, Птичка, за Билянка! Дано помогне лечението.

Нашата болнична процедура е за другата седмица, за среща- не мога нищо да кажа от сега. Дано минем благополучно, че в момента друго не мисля.

G.D., остави децата да дишат. Повярвай, нито те нито вие имате нужда от пълни отличници и състезатели. Децата растат и интересите им стават по- различни. Състезанията, лично аз, възприемам като удоволствие за едно дете. Когато детето спре да ходи заради състезанието, а започне да се интересува основно от резултата това не е добър знак. Важно е да не са вредни заниманията, другото- каквото такова. Те си избират. Те си решават. Децата са си някакви, ние можем да помогнем, но не бива и не можем да ги променяме. В едни моменти детето е добро в определена област, в други- не му се и поглежда това, с което до вчера се е занимавало. Иска да опита нещо ново, да види, да усети друго. И е право- то в живота си няма да има тази възможност и тази свобода,  която има или поне би следвало да има като дете, да опитва.
Моето по курсове не ходи, тренира само за кеф. Упражнява се у нас от сборниците и достатъчно материал имат в училище.
Едно дете, един човек винаги може и повече. Основният въпрос е кога и колко си струва и от къде насетне почва прекаляването. Можеш ти самата да се скъсаш от учене, търсене и набавяне на материали- ползата те уверявам ще е минимална, а от определен момент насетне може да има и вреди- и за теб и за децата. Нека останат насаме със себе си, да разберат те самите какво искат.
Снощи синът бе на театър- комедия, с дядо си. Много беше доволен.
...Не разбирам защо децата ми не са по-старателни и отговорни към делата си. Защо тичат с мерак само на тренировка - не че имат изгледи да станат шампиони, но... важното е да се пръскат пари по турнири, състезания, курсове, подготовка, екипи...
А когато дойде време да покажат резултати се оказва, че дете в което не е налято време и извънкласни занимания се справя ( поне по резултати) значително по-добре. Разбирате ли - не искам от тях невъзможното, те сами си искат, но ефект не виждам - поне до този момент. Задачите се решават все така разсеяно, по състезания ходят с огромно желание, но резултатите им не са добри даже - вчера малкия ме пита защо трябвало да ходи на курс... е какво да му обясня - че е там за да има самочувствие на знаещ - оказва се, че  той не вижда полза от курса - нещо много странно за мен. Деца дето са по цял ден в училище, ходят в курсове, и вечер трябва да си обясняваме задачите - как да го разбирам това??? newsm78 newsm78
На моменти се отчайвам...само моите хлапета ли са така ... ????

Това е разковничето- КПД-то е високо не само при високи резултати, но и, едновременно с това, при малък разход на енергия. Важен е изборът на цели, но тях ги избира детето.
Всеки човек има нужда от свое лично време, свободно от организирани от друг занимания. Да се освести. Да остане насаме със себе си. Да се разбере само, да реши то какво иска. Може да иска преориентиране или начално ориентиране на цели и приоритети. То няма как да се опознае, когато времето му е заето от тъмно до тъмно и гони някакви поставени от друг високи цели. Детето е човек, а човек се изморява. Има нужда от презареждане на батериите.
Пиша това, в което вярвам лично от детството ми още и което прилагам и сега по отношение на децата.

Непокорна, ние сме набелязали следваща точка- Тюленово. Но да минем първо изпитанието.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 12:46 от Judy

# 294
  • в полите на Балкана
Птичка и аз пуснах за Билянка. Дано това е правилната клиника и лечение. Praynig
За среща съм за. Когато и да е и където и да е. Стига да имам време да реагирам с детегледачка за батко му и да не сме в болница идвам.

И ние с баткото влизаме в болница на 23. Надявам се да не е за дълго и резултатите от изследваниятаа да са добри. Не ми се мисли какво ни чака ако дишането му е съвсем отслабено и трябва да се купува апарат за дишане.
Не се оплаквам просто споделям  :hug

Да и аз съм на мнение, че децата трябва да дишат и се опитвам да не се намесвам в решенията им. Пепи ходеше на тенис на маса. Стигна до републиканско и .... реши, че му е скучно и се отказа. Подканях го на няколко пъти, новия треньор го търси, но той беше категоричен. Улавям се обаче, че искам май множко от него понякога. Старая се да се коригирам, но незнам дали успявам. Не държа ама никак да има отлични оценки а знания които ще му бъдат от полза в скапания живот. Confused

# 295
Нека останат насаме със себе си, да разберат те самите какво искат.

Много бих искала да се случи, Judi -  на този етап обаче те искат всичко - и не знам защо смятат, че трябва да го получат, т.е. то им се полага. Кой знае, може би са малки да осъзнаят, че без допълнително усилие няма как да изпълнят мечтите си.  Иначе знаят какво искат. За мен остава кахъренето  - ще упеят ли, ще се борят ли, ще могат ли...ще ,ще, ще...хората казват - да не ти се случва това дето майкати ти мисли...пък аз съм си такава - притеснявам се - приемам неуспехите им тежко, болезнено.Както и да е, това са си само мой кахъри.
Пуснах SMS за Билянка - ще се опитам да го пусна на служебната поща - дано се съберат бързо парите.

# 296
  • 1st floor
Не се оплаквам просто споделям  :hug
Hug
Довечера ще пусна СМС за Билянка, че от моя телефон не мога.

# 297
  • София
Нормално е да мислят, че всичко им се полага! И ние сме били същите, като сме били млади! А колкото до постигането, това също е нормално - мозъкът ни иска икономия на ресурси, с възможния минимум да постигне възможния максимум, дори с цената на леки загуби по трасето.

# 298
  • София-България, Израел - където си поискам
Твърдо съм против детето да ходи на курс, а аз после да минавам по материала. Със сигурност бих го спряла от такъв курс, от който самото дете не вижда полза, само грешни пари и време ще се харчат! Но ако курсът осигурява някакъв душевен комфорт и увереност на детето за някакви по-невървящи предмети, бих плащала. нашите така бяха с английския - много кофти преподаване в училище, в момента и двамата ходят за кеф и за доразбиране и затвърждаване на материала от училище. Учителката в курса им е много свестен човек, много добре им влияе, поощрява ги и таксата си заслужава.

И аз съм навита за среща, само да се уточни кога и къде.
абсолютно подкрепям това мнение Peace При нас  е същия случай с английския, за наша радост и ние попаднахме на много свестен човек и Стефи ходи на уроци с голям и кеф и желание Peace
За сега имам впечатление,че най -много и бързо им преподават по математика и ЧП, буквално взимат по 2-3 урока наведнъж, не знам защо така се получава Confused
Птичка, пратих СМС, дано повече хора изпратят Peace влизала съм в сайта им, защото редовно изпращам  СМС и ми е много мъчно, като видя ,че има изпратени  съвсем малко  (понякога по 10 на месец) ,което не е нищо. Дано  се съберат необходимите пари за Биляна Praynig
За срещата съм - ЗА!

# 299
наредих сума на сметката, но
съм гневна на лекраите, допуснали грешката.

Общи условия

Активация на акаунт