Отговори
# 195
Благодаря, момичета Hug Hug HugJudy дано всичко да се разреши безпроблемно  bouquet

# 196
Хубаво е, когато случаи като тези с бележника и телефонния номер са изключения.....Но...ако стане практика, ако се започне едно излишно, постоянно заяждане - лично аз не знам как бих реагирала.......Оказва се без вина виновен.....А и наистина понякога учителите се взимат мноооого насериозно и това мен ме дразни. Защото все пак на 1 място сме човеци.

Нони, чакам шампанското!

Джуди, от теб чакам почерпка, когато всичко се разреши по най-добрия начин! Имаш моято положителна енергия и дано всичко се подреди така както вие искате!

# 197
Честито, Нони, дано ти хареса на новото място и да е полезно за теб не само от гледна точка на заплатата.

Аз съм оставила петокласникът да диша по- свободно, макар че проверявам пак, но имаме в момента друг проблем у нас, който, макар и не негов, се отразява вкъщи на всички, детето е голямо и разбира. Надявам се да се разреши положително другия месец, че да се успокоим.

Джуди, ние през какъв ад минахме септември и октомври - не ми се спомня ooooh!, какво остава да говоря Crossing Arms. В тези моменти дори не съм се сещала да питам учил ли си, написал ли си. Донякъде беше добре, че съвпадна с времето на входните нива, та се справи добре. Но тъй като при нас в един момент се появиха доста трудни моменти, мисля че по някакъв начин това се отрази на Давид. Щом поиска да спи между нас, светна ми лампичката, че е тревожен и че се нуждае от чувство на сигурност и защита. Децата са много интуитивни и възприемат понякога нещата много болезнено. Като сложим и фактора - нов клас, нова класна, нови учители, изисквания....Добре поне, че класа бързо се сработи и сдружи помежду си.
Дано всичко да мине с възможно най-удачен и лек вариант за всички ви, какъвто и да е проблема. Всяка ситуация/проблем си има начало и край. Само да сме силни, здрави и разумни дотогава Praynig

# 198
Добър  ден, момичета!
Може ли и аз да се присъединя към вас?    Embarassed
Моята мома е родена на 11.07.1999г. и се казва Елена.
По повод тел. номер на класния /нашият е мъж, защото сме най-буйния от всички пети класове/, човека го написа на дъската още на първата родителска среща и даже даде и номера на жена си , която работи в същото у-ще.
Видях, че обсъждахте и градският транспорт. Както е видно съм бременна в голям месец, с една дума "личи си", преди две седмици ми се наложи да ползвам автобус, качихме се с детето, не беше претъпкан,но нямаше къде да седна, хората ме огледаха обстойно и никой не реагира. Стояхме с дъщеря ми прави, и по едно време детето ме попита " Мамо, защо никой не ти отстъпва място като си бременна?". Няколко жени около моята възраст / аз съм на 37г./ я изгледаха злобно, но место ми направи един мъж който до този момент, не ни беше забелязал.
Ох,като за първи пост стана дълго, но не можах да се въздържа.

Поздравления на всички които имат някакъв повод за празнуване.

# 199
Добре дошли, мама и Елена.

Имам първи братовчед, който учеше в СССР /тогава/. Бе си пуснал дълга гъста руса коса. Що мъже са му ставали, разказва. Нищо, че не е имал вид на бременен. Обаче, каза, ни една жена не се излъга!   Grinning

Благодаря за пожеланията, стискайте ни палци да се оправим безпроблемно.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 12:59 от Judy

# 200
  • в полите на Балкана
noni2009 честито   bouquet

Judy имаш и моята положителна енергия, ще се справите с проблема.  Hug

pepita1973 добре дошла  bouquet

Аз пък днес рано, рано ходих в училище. Посъветвах се с други учителки за контролното и ми казаха, че не е добра идея да говоря с нея. Ще стане още по-зле за детето. Тя колежката им просто си била такава. Да събирам контролните като доказателство и да отида при директора направо. Незнам какво да правя.

# 201
Благодаря за посрещането.

мамаРаче, най-добре направи както са те посъветвали колежките й, те я познават по-добре. Но на срещата с директора поискай и тя да присъства, за да може да даде обяснение пред теб.

# 202
Много пълен ден днес, момичета!

Джуди, борете бързо проблемите и да минават...!
noni2009 , много се радвам и аз - чак ми олекна!Честито!

По повод стриктността и приемането на оправдания - според мен учителката е права да изисква и е хубав повод детето да види, че дори да си стриктен и сериозен, да имаш желание да си изпълнителен, едно невнимание е достатъчно да те изложи.
Учителите имат право да дават или не тел. си.Аз освен личния тел на класната, имам и тел. на канцеларията, за да кажа нещо, ако е необходимо.Хора всякакви, затова се подсигурявам от всякъде.

pepita1973, добре дошла и от мен! Леко износване на бебо!
Мама Раче, предлагам ти да не слушаш този и онзи - иди при учителката и виж какво ще стане - ако е човек на място, ще те изслуша и ще говорите, пък ако е някой звер, то ще го обясниш някак на детето...Не можеш да тичаш при директора без да си се видяла с учителката - какво ще кажеш - "...казаха ми, че е неразбрана, затова, моля, оправете се вие с нея..."?

# 203
Нони - поздравления!!! Дано очакванията за новата работа отговарят на действителноста, и дано имаш добри социални придобивки от всичко това.
Джуди -  тъкмо се чудих къде си  newsm78   -  наистина е много стресиращо когато семейните дела излязат извън изградените рамки. От сърце желая благоприятно разрешаване на проблема.
Здравей Мама на Ели - имаш си раче у вас - явно не ти е лесно ( както и на никой тук нагърбил се с нелеката задача да отглежда дете) . Млакия ми вдигна нервите преди малко по телефона... вечния проблем - " защо тази година не съм на занималня..." Пришки ми излязоха на устата да обяснявам колко е трудно да вместиш още 100 лв. месечни разходи, като вече имаш по 2 курса и 1 спорт за всяко хлапе...и за всичко се плаща. Пък и не е само това - все пак самостоятелноста също не е за пренебрегване. 

# 204
Мама Раче - извини ме, че не вземам отношение по твоя въпрос, но наистина нямам идея как бих реагирала, и не ми идва на ум нищо смислено. По мои спомени и моя синковец тази година се възмущаваше от  различния начин на оценяване, но като се има предвид как до миналата година на контролни целите в червен химикал ми носеше 5 и половина... сега май му е време да слезе на земята - и учитрелите от прогимназията успешно се справят с това - от цял клас " отличници" до миналата година се откроиха 2-3 наистина знаещи хлапета.

# 205
Смея да кажа, че Ленка е доста самостоятелна. Първи и втори клас ходеше на занималня, след това сама отказа, защото там не можела да си научи както трябва. Трети и четвърти клас учеше сама в къщи, ние с баща й само от време на време я препитвахме вечер / и двамата отсъствахме по цял ден и често пътувахме, разбира се вечер в къщи беше винаги поне един от нас/. Детето се справяше отлично, завърши четвърти клас като един от тримата пълни отличници на класа. Сега си стоя в къщи и я тормозя повече да учи и тези дни се усетих, че тя вече няколко години се справя отлично и сама. Сега съм решила така да се каже да й дам малко въздух и да й гласувам повече доверие.
G.D. в къщи сме две рачета  newsm48

Относно новото оценяване в пети клас, на родителската среща всички учители ни предупредиха, че може да има спад в оценките и това е нещо нормално.

# 206
Аз съм оставила петокласникът да диша по- свободно, макар че проверявам пак, но имаме в момента друг проблем у нас, който, макар и не негов, се отразява вкъщи на всички, детето е голямо и разбира. Надявам се да се разреши положително другия месец, че да се успокоим.
Прочетох два пъти,поста ти,и дано по скоро отмине,този проблем,без много поражения.... Hug ако искаш,може и да споделиш Embarassed

Ние се завърнахме,днес по живо по здраво,от Варна,всичко е наред,дай боже! Praynig
Чакаме и да направим,тая лъчи терапия,иначе се изнервихме и двете в отделението.
Но Господ е с нас!!! Praynig
На всички с повод,пък и без повод,да са мирни и щастливи,повече хармония и разбиране с децата в къщи! Wink

# 207
  • в полите на Балкана
G.D. извинена си.   Hug Аз също не знам как да реагирам. Както и по напред казах, не държа да има само отлични бележки, но искам да знам защо задача без грешка в изчислението е задраскана. От миналата година още му обяснявам, че не е важна оценката, а това което знае. На детето обаче му е криво.

# 208
Птичка, бараво!!!!!!!!!!!!! Господ наистина е с вас, и так да бъде!

# 209
  • в полите на Балкана
Птиче    bouquet и за малките птичета  Hug

Притеснявам се и друго. Точно сега когато се нареждат нещата с домашното обучение на брат му да не стане фал заради това контролно. ooooh!  Хора разни разбирания още по- разнообразни.

Общи условия

Активация на акаунт