Отговори
# 210
Здравословни истории, Птиче. Предстои ни една процедура /на съпруга ми/ да направим този месец, уж лекарят каза, че не било опасно, но е сърдечна процедура и се притесняваме. Нормално е. Детето е запознато също, голямо е, както писах и пита. Аз пък съм си такава- винаги казвам, като ме питат, че и като не ме питат. От друга страна пък нека знае, нали е голям. Притеснява се и той. Ох, веднъж да минем и да сме добре!

Птичка, вчера една жена ме посети по служебен въпрос. Синът й имаше проблеми с едни кражби миналата година, всичко мина условно. Иначе добро момче, но се подвел по някакви приятели. С баща му говорихме, намери му работа още по време на делото, заради условната присъда и иначе, да не стои без да прави нищо, че му е проблем. Той е бил с вашата диагноза преди години. Лечението му е било две години, каза майка му, като ученик, сега е добре здравословно, не е имал с години проблеми. Дано и при вас лечението бъде успешно.

И понеже, както писах, съм си такава една, в тази връзка, Мама Раче, аз си питам учителя директно, когато нещо не ми е по вкуса, защо така е действал. Не се възмущавам, не се карам- просто питам. Т.е. вече от две години детето си пита за мотиви. Мама Раче, то е само питане. Можеш да минеш с номера, че не разбираш, ако има нещо да помогнеш на малкия по математика и т.н. Аз и това правя- правя се на луда понякога. Минава и този номер. Ти кога очакваш да разбереш дали ще ви позволят?

# 211
осъветвах се с други учителки за контролното и ми казаха, че не е добра идея да говоря с нея. Ще стане още по-зле за детето. Тя колежката им просто си била такава.
На мен пък никак не ми харесва подобен съвет от страна на колежките. Някак лицемерно ми се струва от тяхна страна, бягане от оговорност, незаинтересованост. Не бих се доверила на тези хора!
Което в никакъв случай не значи да тръгнеш с рогата напред. Напротив, първо пак почваме с благия тон. Нека детето говори с учителката, в приемното и време. Да помоли да му обяснят задачата , уж  Wink Да и даде възможност на учителката да излезе с достойнство от ситуацията (човешко е да се греши), в същото време да и покаже , че знае. Това да му обясниш, че е вашата малка тайна и план!
Успех! Hug
Джуди, не знам с какво се бориш, но дано скоро си ведра и слънчева пак при нас! Hug
п.п. Ясно, всички стискаме палец за съпруга ти. някои неща, които ни изправят на нокти за медиците вече са съвсем рутинни! Hug

# 212
  • София
аз уча децата да питат кое как и защо им е в контролното. Не се разправят за оценки, а просто питат, ако нещо не са разбрали по контролното.
Колкото до бележника, това да дебнат постоянно дали са си забравили бележника вкъщи или нещо друго, може само да ги направи по-тревожни. В края на краищата, важно е бележникът да не е изгубен някъде навън, а щом е вкъщи, няма страшно! Възрастните не са идеални, като гледам какви идиоти ходят по улиците, колко са безотговорни на всякакви нива, последният ми проблем е дали детето си е забравило бележника! Голям праз, най-много да му напише забележка!

# 213
Ми така си е. Аз и това му казвам - кажи на класната - Мама го взе да се похвали в службата какво умно дете има  35:

# 214
Ми така си е. Аз и това му казвам - кажи на класната - Мама го взе да се похвали в службата какво умно дете има  35:
Joy Joy Joy Как ти хрумна обаче?

# 215
После го питам - Маме, къде ти е бележника - а  той - Ми нали ти си го взела  #Crazy
Ега ти разсейката - бе - викам - сине - аз ти го дадох за пример това... Joy Joy
Аз като ви казвам, че е разсеян...

# 216
# 217
  • София и там където не се пуши
И мен тази история с колежките не им харесва. Може да стигне до самата учителка и става по-лошо. По-добре, както казват Джуди и Камъче - приемното време на учителката и се правиш на луд.

При нас в училище вече има списък с приемното време на учителите. Аз днес го забелязах, макар, че почти всеки ден го търся.

# 218
Здравейте! Hug Колко много теми съм изпуснала!!! ooooh!Причината ,е че се преместихме в нов апартамент и бяхме дълго време заети с ремонти,майстори ,преместване-с две думи голяма разправия.Поради тая причина и ученичката беше оставена дълго време да се оправя сама .В някои отношения всичко е наред и се оправя без проблеми ,но в други... ooooh! Сега вече и аз съм по-свободна и ще и обърна малко внимание. Имам обаче една дилема и ми се ще да се консултирам с вас-преместихме се в съседен квартал и отново сме сравнително близо до училището ,но съвсем до новия блок има училище-121СОУ Георги Измирлиев. Чудя се дали да я преместя. newsm78 Тя със сигурност няма да иска ,заради съучениците си ,но от друга страна в момента не съм много доволна от училището в което учи/36 СОУ / и ако това е по-добро може и да я убедя. Прегледах сайта на училището,общо взето има много предимства -едносменно обучение,засилено изучаване на англ. език ,добре изглежда училището ,и не на последно място ,че е на две крачки от нас ,а сега пътува с автобус до сегашното училище. Все пак ми се ще да получа отзиви от някой ,на който детето учи там или има такива познати . Дано някой да може да ми даде някаква информация. Praynig Хубав ден на всички ,а аз ще се върна назад да прочета ,че доста съм пропуснала от живота на дечицата ви.  bouquet

# 219
Judi, дано мине по най-добрия начин!
Птиче, много се радвам за вас!
Добре дошли на самостоятелната Еленка и нейната мама!

Вчера се позачетох в библейските митове по литературата и въпросите към тях. Дъщеря ми не можа да отговори на някои от въпросите и затова се довлече да й помагам, аз, убедена, че пак е включила на предавка "мързел", подходих много скептично към неможенето й, но после разбрах защо. Е, няма толкова тъпо формулирани въпроси към изложен текст, е няма! Най-малкото, питат децата защо Творецът аджеба е направил Ева именно от реброто на Адам, при условие, че никъде в текста не се говореше за "ребро", а за "част" (да се чуди човек коя точно)...То пък Ксю точно на този въпрос е отговорила, не я бил затруднил, сигурно някъде е чула, че е било от ребро и въобще не е забелязала липсата на въпросното ребро в текста  newsm78 Но другите въпроси бяха потресаващи просто...
Между прочим отговорила е в смисъл, да са си по-близки Simple Smile

# 220
  • София
Най-малкото, питат децата защо Творецът аджеба е направил Ева именно от реброто на Адам, при условие, че никъде в текста не се говореше за "ребро", а за "част"

А защо именно от реброто? Аз знам само отговора от вица - "Защото реброто е кост без мозък", но едва ли точно този отговор искат в училище.

# 221
  • София
предполагам, защото това с реброто е добило популярност като тълкувание, а може и да е чисто фолклорно допълнение.

нашата учителка, ако не всяка седмица, през седмица ги кара да правят преразкази или съчинения, като използва за основа материала по литература, но им дава възможност за развихряне на мисълта. Казва, че за нея е важно как децата си подреждат мислите, правописът, пунктуацията, а не оценява достоверността (е, ако е преразказ, и това следи). Харесва ми този подход. За дабро или лошо, в днешно време хората се изразяват все по-често писмено. Като станат студенти (да е живот и здраве!), ще трябва да пишат тонове есета.

# 222
Като станат студенти (да е живот и здраве!), ще трябва да пишат тонове есета.
и не на последно място ,че е на две крачки от нас ,а сега пътува с автобус до сегашното училище.
Това не само, че не е на последно място, но аз го изтеглям доста напред в класацията на предимствата.
Дано вземете правилното решение! Hug

# 223
Най-малкото, питат децата защо Творецът аджеба е направил Ева именно от реброто на Адам, при условие, че никъде в текста не се говореше за "ребро", а за "част"

А защо именно от реброто? Аз знам само отговора от вица - "Защото реброто е кост без мозък", но едва ли точно този отговор искат в училище.

Преподавател, дал такъв отговор, сигур е мъж?     Laughing

Четохте ли класацията /рейнитгОт, де/ на университетите с автор- небезизвестен министър и колектив?
http://rsvu.mon.bg/RSVU/?locale=bg
Аз- да, порових се по стъпките, изпитах любопитство.
А по- би ми било интересно един такъв рейтинг от работодатели, неангажирани с властта и със самите учебни заведения, как би изглеждал.

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 13:41 от Judy

# 224
Чух за това от новините снощи.
Проверих само за едно професионално направление, където мислех , че знам как трябва да са подредени училищата. (или нищо не разбирам , или те изобщо не са наясно)  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт