Отговори
# 315
НеПоКоРнА , честито и от мен, макар и с известно закъснение  bouquet Среща - това звучи много интересно, да видим как ще се организираме, че ние сме в Старозагорски вилает Mr. Green
  Петокласникът снощи писа отговори по история, и ми заяви, че бил любимец на госпожата по история и нямало да си дава много зор Close.
 Понеделник живот и здраве ми е първият работен ден bowuu, остава сам в промеждутъка от 13.30 ч. до 16.30 ч. и усещам, че ще имаме дистанционно обучение по телефона Mr. Green. По отношение на домашните - вече по няколко предмета ми казва, че учителите като видят, че става въпрос за него, не му проверяват тетрадките - били сигурни, че имал домашни Thinking На мен честно казано този подход въобще не ми харесва, отпуща се да лежи на стари лаври и мисля, че ще имам разговор с учителите по тези предмети. Понякога прекалявам с непрекъснатия контрол, но по-добре да опъвам юздите навреме, отколкото със закъснение.
   А вие в понеделник вечер се гответе за шампанскотоооооо Peace Hug Hug Hug

# 316
  • 1st floor
Мерси, Нони!
Браво на теб, че успя да започнеш новата работа!!!
Аз бях поразредила препитванията вечер и се оказа, че девойката пак се опитва да се скатава където може Tired...Явно ще съм надзирател още дълго време...Казах й, че от тук нататък ще я контролирам изненадващо, тоест не всяка вечер ..., но ако пак я хвана неподготвена ще има наказания... Naughty

# 317
Нони, чудесно е, че пред теб стои ново предизвикателство - при новата работа най-интересно е точно, че е нова и непозната, рутината я няма и всичко е интересно.
По повод моите нови-стари терзания с учениците ми, и това, че петокласника е предизвикал недоумение у госпожата показвайки пропуски на две поредни контролни, мъжът ми предложи: понеже двете им баби идват следобед и към всяка е зачислен по един ученик, ще обявим награда за тази баба дето си подготвя детето по-добре - почивка в санаториум по неин избор  да се поглези . Joy Joy
Критерий - края на срока, или края на учебната година.
Така се смях на тази щура идея, представям си как ще се кокорят бабите като обявим старт на състезанието. Майтап, разбира се!
Да се отпуснем - петък е!!!! Обожавам този ден!!!!!!!!

# 318
  • София и там където не се пуши
По-добре сега пратете бабите да си починат преди трудната година    Joy Joy

Честито на патерица на всички празнуващи.

Внимавайте подготовката да не е по време на сериали, че моята така навремето, заради един сериал ми забрави детето в училище.

# 319
ха-ха-ха, и аз съм се замисляла дали не съгрешават с понякой и друг сериал, но засега не смея да обвинявам - много са ни съвестни бабичките - като раздадат задачите, играят табл Joyа Joy

# 320
G.D. това родните ви майки ли са?
Завиждам ти за помощта! Hug

# 321
  • София и там където не се пуши
И аз завиждам за бабите при това да имате възможност да ги срещате, без да създават проблеми като свати,е много рядко явление. Впрочем около мен имам добри примери за добро сватовство, но много рядко е това. 

# 322
Съвестно изчетох всичко до тук, че да не се изкажа неподготвена  Mr. Green
Георги се справя добре. След 2 петици на входни нива, нататък явно си влезе в обичайното темпо на учене. Не промерявам домашните, но настоявам да ми разказва уроците по разказвателните предмени. Предполагам, че ще е до края на 5 клас. Аз се прибирам много късно след моите следработни зани5мания, та и уроците се разказват след 9  Crazy Варваринът предпочита да се подмотава следобяд, после ходи на танцова, та на практика учи след 19ч., когато и брат му си е вкъщи и вилнее покрай него. Вече не се тръшкам и ядосвам. Като е решил, че така му е добре- нека. Вече няколко пъти ми се оплаква, че някой му казвал зубър. Не помня кой по- горе беше писал, че окапали доста от отличниците в класа- явно и при нас е така. Имахме само една родителска среща, но на нея не се видяхме с всички учители. С нетърпение ща чакам следващата, за да чуя кой какво има да казва за класа.
До тук ни морят рисуването и музиката  hahaha Поне според мен тазгодишният учебник то История е 100 пъти по- добър от миналогодишните по ЧО. Мое мнение  Peace Пак я недолюбва историята, но определено се справя по- лесно.
А, щях да забравя- на Черноризец Храбър в Силистра е на трето място. Ще отмина без коментар фактът, че изобщо не се обадиха за награждаването, ама организаторите в Сс са си диванета! Какво го топли детето, че след 2 месеца ще дойде една грамота. Ами изкарай по- навреме класирането, обади се на спечелилите, да се почувства удовлетворено детето... Мои размисли и страсти.
Пуснах СМС за Билянка, дано се оправи детенце!
Трудно осъществимо ми се вижда това със срещата, но ще следя и ако можем, ще дойдем.
Хубав петъчен следобед на всички!
Джуди, искрено се надявам бързо да се оправи проблема у вас!!!

# 323
Това са майка ми и майката на съпруга ми. Прекрасни са - обожавам ги, като не забравяме, че не съм ги виждала повече от месец. Те идват на обяд, и си тръгват преди аз да си дойда от работа. Мъжът ми се шегува, че скоро трябва да правим родителска среща с тях, да обсъдим как върви ученето. Да ви кажа, за първи път моля за помощ. До миналата година бяха на занималня, преди това - в детска градина, на ясли не са ходили - ппо мое време нмайчинството беше 3 год., така, че съм ги изгледала на един дъх практически без тяхна помощ.

# 324
  • Майничка
- Как мина денят?
- Добре.
- Добре или много добре?
- Ми нали ти казах, добре! (разбирай - четворка по английски, т.е., добър!) Joy

# 325
G.D. : Весело е у вас Wink

elia_gg: на кое издателство е историята ви?

# 326
Лъчезар има двойка на теста по френски.Вече пета година започна с изучаването му и трета с частен учител у дома...не вярвам да му липсват знания...напротив!
Не ми издържат нервите вече с него, а едва сега се започва!
Учителката е прибрала тестовете, на 17ти сме на род. среща и ще искам да говорим.

# 327
Боби, за оценка от грешки и незнание ли говорим или за някоя учителска тъпня? Има огромно значение. Нашата географка, напр., намалила оценките на децата защото им дала да пишат по избор условни знаци и всеки писал. Моят даже писал повече от десет знака, наистина научи около 40, но тя викнала накрая, че искала знаците да са били от учебната тетрадка, а децата не са я разбрали. Даже не е като само моето, дето седи на последен чин, да не е схванало какво точно иска. Писали условни знаци от атласа, където са доста повече и те са се постарали да ги научат. Повечето не са сбъркали при изписването на знака и значението му. Е ако такава е някаква оценката- не я смятай. Това е несериозно отношение на учителя към предмета и децата, не обратното. Не вярвам, че дете, като твоето, което е учило толкова години ще направи тест за двойка по език. Виж първо теста и тогава се ядосвай. Пък ако можеш- и тогава недей.

Навремето в средното училище една учителка ми писа двойка по литература, на нито една правописна грешка. Имаше забележка с червено "стил" и нищо повече. Ми стил, всеки има личен такъв. Когато кандидатствах писах есе. Имах пълна шестица, ама за стила някой като нея можеше с чиста съвест и двойка да ми пише. Какво значи това "стил"? Ние у нас не зубрим чужди теми и разсъждения. Не го намираме за нужно, затова. Майка ми й спретна един ферман писмено също, на моята тетрадка. Никога не сме се разправяли за оценки, за мен това не е достойно просто, но когато става въпрос за несериозно отношение към детето и дори за обидно такова си се защитаваме.
Лично аз приемам отдавна училищната ни система като нещо, през което трябва да минем по закон и което, в тази връзка, не е единственото такова. Ако трябва децата да са отличници по всичко, то трябва да се съобразяват с тъпи изисквания, като това да имат картинка на тетрадката си по трудово. Е, всеки нормален човек ще разбере, че е безсмислено да се сили по този точно начин. Аз си пращам детето на училище с цел единствено да научи нещо, не да се ядосва с нечии недомислици. Моля се само да не го приема навътре. Всеки има чувство за справедливост, но понякога то ни кара да се поболяваме. Не искам това да се случва на децата и на нас.
Не разчитам на училището да ми научи децата на важните неща никак. На баби също не разчитам, нямам такива, които да ми помагат. Както се справим сами- така. Искрено се надявам да съумеем да се измъкнем от тук и по- навреме, заради децата. Само да оправим нашия проблем и една допълнителна специализация. То на проблемът ни краят му тази седмица ще се види де.През що несправедливости е минал всеки, ако се ядосваме за всяка човешка глупост да сме се разболели.

Ели, ние пък имаме да си получаваме грамота още от пролетното Кенгуру. Едва ли ще си я получим. Моето дете не се впечатлява твърде от такива неща. Даже се смее, че като стане учител ще си я изиска. Не че ще става учител.

Нони, чакаме новини от теб, положителни, в понеделник!

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 07:24 от Judy

# 328
Голди, на Просвета е учебника. Не знам дали е по- добър или по- лош от останалите. За мен съдържанието е доста по- разбираемо за ученика от миналогодишния. Ето го: http://www.book.store.bg/cgi-bin/pp-page.cgi?p=larger_image& … 50&template=2

# 329
  • 1st floor
Ех, тези баби... Laughing...имаме си два броя, едната даже ни е супер под ръка, ама на никой не му се занимава с учене , домашни и прочие...На мен се пада честта всяка вечер да съм лошата Mr. Green, и тъкмо се радвах, че почти се отървах от ровенето по домашни , а то от догодина всичко ще почне от начало ooooh!
Спомням си едно време никой не ме е препитвал и проверявал,не ходех на някакви специални курсове/освен математиката, когато кандидатствах/, пък си бях добра ученичка...Ние ли бъркаме в днешно време, или просто времето си е такова и децата няма да се справят сами... newsm78...Не вярвам , че са по-тъпи, може би по-мързеливи, по-заети, знам ли...Всички казват, че материала бил по-труден, ама у нас не точно той създава проблеми , а по-скоро мързела... Tired
Вчера се прибирам и оставете, че цялата къща беше в пластелин и някакви хартиени изрезки, ами раницата от плуването си стои неотворена - вътре с мокрите кърпи , бански и прочие... #Cussing out...как да не яхнеш метлата!!!...Ще трябва да се снабдя с мента,глог и валериан, докато не съм изперкала тотално... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт