Отговори
# 360
Ми на Анубис сме ние - ама малко сложнички ми се видят всички тези " термини" дето ги учат. Прибавете и две помагала - и писане, писане... до безкрай. През деня се пише само по Български и Математика . Сутринта като им разчиствах бюрата се натъкнах на 3 листов преразказ ли беше, разказ ли.. не разбрах - чернова. Ми това е много труд - първо да го измислиш, после да го нахвърляш на чернова, и чак тогава да го пренесеш на белова. После да прибавим и 3-4 странички задачки-закачки, и за строежа на земната кора не остава нито потенциал, нито време Laughing

# 361
Почвам и аз като старите баби, ама не си спомням да съм учила нещата по толкова сложен начин, особено по български , ако трябваше сега да уча , повече от тройка нямаше да вържа. А се имам за средно интелигентен човек, но когато седна да помагам на моя синковец направо запецвам, то са едни термини , едни ситуации , дето никога не съм ги чувала и разбира се изобщо не се споменават  в учебника! Как очакват децата да се подготвят не знам! В нашите учебници основното бяха правилата и определенията и съответно задачи за упражнение. Сега няколко общи думи и след това задачи с термини , които изобщо не са споменати в урока! Понякога и интернет не може да ми помогне да схавана какво значи някой термин!!

# 362
Сега няколко общи думи и след това задачи с термини , които изобщо не са споменати в урока!
Това е "класика" за днешните учебници - да поставят задачи без да са изложили материала....
Иначе и ние сме ги учили тези неща, може би не точно тези неща точно в пети клас, но сме ги учили, просто не си спомняш, защото не се занимаваш с дадена материя, съответно филология, химия, физика... А може и да не ги спомняме точно защото са ни били преподавани като "правила", които сме запомняли за момента и забравяли после поради ненужност Simple Smile Както и да е, но е сигурно, че в днешните учебници материалът е представен по недостъпен за децата на точно тази възраст начин!

# 363
Относно това дали им остава време за качествено учене - пресен пример от вчера:
Фактология - 7 часа до 14ч., прибиране - 14.30, обяд, лек отдих (разбирай преобличане, оправяне на маса, акане) до 15ч.
Организация - учене по бълг. ез, математика, френски и английски до 17.30, следва тренировка по плуване от 18ч., прибиране у дома - 19.50.Вечеря до 20.15 и до 21.15ч. учене по история (доучване).Легна си в несвяст.
Попитах дали иска да спрем плуването - не иска, естествено, то не може само да се учи...
Днес няма да ходи н аплуване, защото пак има 7 часа, пак ще започне с домашните в 15ч., а от 15.30 има урок по френски до 16.30.Реално ще започне да учи за утре след урока.Аз не бих била в кондиция! #2gunfire
Днес са правили тест по математика - очаквам всичко.Казах ли ви за историчката - тя преподава и по английски - иска им по англ. кутия от обувки (от нищо друго, категорично, безусловно и безкомпромисно, от обувки и нищо друго!!!), в която да си събират листчета с новите думи - от едната стр. на бг., от другата по англ.От време на време ще трябва да си носят кутиите и ще им проверява думите вътре.Тази жена според мен не е в ред, а така добре се представи на първата родителска...по история вечно е сърдита на класа и не им говори, вечно си преписват плана на урока от дъската и да си четяли у дома.Последното от вчера - разсърдила се отново на класа, защото разбрала, че някои ученици се оплаквали от нея на приятели от другите класове.
Чакам родителската утре с нетърпение.Но си имам и едно на ум, че и Лъчезар може да ме вкарва в някакъв филм!Но това с кутията се потвърди и от друго детенце.

# 364
Здравейте и от мен Laughing Имам син в пети клас и откакто са започнали училище, незнаем и двамата къде сме Rolling EyesНови учители по всички предмети, нови изисквания, учебници написани на ужасно високо ниво/например История Tired/Всеки ден по два езика/учи английски и руски/освен български и по 1-2 разказвателни, в общи линии лудницата е пълна. Старае се детето, но в главата му взе да става каша #Crazy А у мен взе да се надига възмущение, което скоро ще ескалира  #Cussing out Каква е тази програма - всеки ден - нов урок, няма упражнения, няма нищо. По математика всеки час се взема нов материал, дава се огромно домашно и на другия ден - нов. Края на раздела - тест ooooh!никакви упражнения, никакво затвърждаване на материала, ами той запомня едно, забравя друго Confused Много съм ядосана и по друг повод, незнам дали някоя от вас знае, при какви обстоятелства се пише оценка, освен на изпитване и на тест. Днес моят син се прибира и ми казва, че госпожата по английски му взела тетрадката за работа в клас - не била доволна как работел в нея - писала му двойка, погледнала му домашното - казала - непълно е още една двойка Rolling Eyes Възможно ли е за такова нещо да се пише двойка, при положение, че той никога не е ходил без домашно. В момента е на път да намрази любимия си предмет - английския, досега го учи с такова желание Tired Аз не мисля да оставя нещата така, защото може да стане и по лошо, не бива така да се отнасят с децата, защото ефектът може да е обратен Confused

# 365
magika-mm , добре дошла в цирка!
Всички тук се печем на твоя огън - ако това ще те успокои - не сте само вие  Wink!
По принцип оценка може да се пише за всичко - въпросът е обаче какво се цели в случая.Въпрос на професионализъм (който в много случаи е комплекс вместо реален професионализъм)!Можеш да говориш с учителката дали това е правилния подход.

# 366
magika-mm , добре дошла в цирка!
Всички тук се печем на твоя огън - ако това ще те успокои - не сте само вие  Wink!
По принцип оценка може да се пише за всичко - въпросът е обаче какво се цели в случая.Въпрос на професионализъм (който в много случаи е комплекс вместо реален професионализъм)!Можеш да говориш с учителката дали това е правилния подход.
Учителката, да с нея ще поговоря специално Twisted Evil, аз съм човек, от поколение, което беше научено да уважава учителите и все още ги уважам, но това"чудо на професионализма" ме изнерви. Още на родителската като я видях, не ми вдъхна доверие, а синът ми каза, че първия час, започнала да ги обижда Rolling EyesТогава усетих, че тук ще берем ядове #Cussing out
Само, че аз не мисля да спра само с учителката, а мисля и директоркта да посетя, защото на някой учители, не казвам всички, на някой от едното им влиза през другото им излиза. Друго е да ги "посъветва" Директора Mr. GreenТогава пък нищо чудно да възвърне професионализма си. Аз незнам защо като ги подготвят за учители учат Психология, та те нищо не разбират от нея Naughty Не съм вярвала, че ще дойде време да се възмутя, толкова дълбоко от учител, при положение, че и сестра ми е учителка - начална, и виждам с какво старание и любов си подготвя учениците, и как се ядосва за техните грешки, а тези от горните курсове - взели по една секира и режат глави #Cussing out

# 367
  • 1st floor
magika-mm , добре дошла! Hug
Боби, това с кутиите ме разсмя...как точно ще проверява дали всички думи са вътре? Ще ги брои , ще ги изсипва и ще ги реди по азбучен ред? По- си представям как ги кара да бъркат в кутиите , да вадят листче и да ги пита какво пише на гърба му...Но пък така могат да изхитреят и да пишат само думите , които знаят , по два пъти , по три пъти , за да има  нужния обем в кутията...
Да знаеш , че събуди истински интерес у мен вашата г-жа по английски...да споделиш после как се ползват кутиите... Wink

# 368
Преди две седмици моят се прибра почти разреван-писали му двойка по музика.Господинът пеел ,а децата показвали високите и ниските тонове с ръце.Юнакът,обаче няма никакъв слух,следял с поглед ръката на учителя,но все се разминавал с него.Господинът казал"напиши си двойка",а нашия не разбрал,че го оценяват и се пошегувал"на чина ли"-"в бележника, умнико".Сега освен учителя по рисуване и този по музика е недолюбван.Математиката,историята и ЧП са сред любимите и там няма проблеми.У нас е закон-лягане в девет часа.Така,че учи в събота и неделя,за да може да ходи на футбол,откъдето се прибира в осем.  Twisted Evil

# 369
  • в полите на Балкана
Нони, по вода да ти върви на новата работа!   bouquet

magika-mm , добре дошла в петокласната джунгла. Hug

Да си кажа и аз  Wink до сега писахме преразказ на Косачи от Елин Пелин. Барабар с преразказа имат и още две упражнеия от учебника по литература за утре. Е справихме се с дружни усилия. Wink Сега ще започваме с история и математика  ooooh! Кога ще свършваме незнам, някога по нощите.
Това с кутийте ме разсмя. Какво време ще и е нужно за да провери всичко  Wink. Прочетох го и на Пепи а той каза луда  Stop Та по този повод разбрах .......... ми имал си любими учителки, и то не една а цели три. Grinning  Двете по АЕ и г-жата по БЕЛ.
Моя синковец има вече по три оценки по някои предмети. Вярно, че  петиците преобладават  в бележника му, но първата страничка е почти запълнена. Съсипват ги от тестове и контролни, а за капак миналата седмица беше и изпитван всеки ден. ooooh!

пп нета ми е ужасен днес

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 18:31 от мамаРаче

# 370
  • Майничка
Момата вчера се похвали, че била любимка на учителя по история. И как го реши, щерко? - Ми само на мен подсказа вчера на теста! И какво ти подсказа? - Пита ме коя цифра съм написала и каза да го оградя този втори век и да го препиша по-четливо, че не се разбирало. Joy

С оценките сме на средата на втората страница, но засега издържа на темпото, еле пък и по математика госпожата взе да дава по-нормално количество домашни.

# 371
При нас има  домашно и по рисуване, направо програмата за 5 клас трепе рибата.Учебниците са отвратително написани.Всяка вечер започвам да чета за следващия ден, та да мога малко да  помогна и да му обеснявам материала.
Отговорността ми е по-голяма защото съм леля,а не мама.Ама не спестявам мнение за безумието наречено "Убразование" Mr. Green

# 372
  • 1st floor
Момата вчера се похвали, че била любимка на учителя по история. И как го реши, щерко? - Ми само на мен подсказа вчера на теста! И какво ти подсказа? - Пита ме коя цифра съм написала и каза да го оградя този втори век и да го препиша по-четливо, че не се разбирало. Joy
hahaha hahaha hahaha

# 373
magika-mm: Добре дошла в цирка! Twisted Evil
Все едно описваш школото, в което бяхме. Махнахме се от там. По-напред съм писала подробно за всички 'черешки на сладоледа' от там.

# 374
Боби..как ще се оправите с тези кутии- сещам се с какво да го римувам...., но и за по-свежи 'новаторски идеи' сме чели и писали, нали? Мислиш ли да се обаждаш на род. среща? От опит зная, че се обаждат само 1-2-ма родители.

И да разведря малко обстановката: Канени сме на рожден ден. Дайте идеи за подарък за момче 5 клас? Вие на каква стойност купувате подаръци?

Общи условия

Активация на акаунт