Ски+ закрит или открит топъл басейн в България?

• 21 485
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Една идея, която и аз проучвам в момента е Добринище - от селото  до пистата се пътува, но май пътят не е толкова дълъг, ако някой има впечатления, нека сподели  Hug

За ски става на хижа Гоце Делчев. До там с кола е около 15 ина минутки, пътя е оправен вече, има детска писта, а за по-сериозните скиори с лифта и на Безбог. Много красиво.
Но за топъл басейн препоръчвам Римска баня село Баня. Ама там пък ресторанта не става.

# 16
  • софия
Аз също съм за" Римска баня"- бяхме там края на септември...много ми хареса хотела, обслужване, ресторанта- не.
Хлябът за закуска беше с мухъл...

# 17
  • Отвъд алеята зад шкафа
хотел Дива-Чифлика ,Троян е с външен минерален, горещ басейн и на 15 км. е Беклемето,за ски

Не знам как са условията на Беклемето за ски, но 15 км в едната посока при зимни условия..на български почистени (по-скоро "непочистени") пътища не ми звучи добре.

Проверявах за хотел Ястребец в Боровец, изглежда страхотно, но е доста скъп за нас. Била съм и в хотел "Ледени Ангели" в Боровец - като местоположение и обслужване е страхотен, но басейнчето е малко и не е с топла вода, а за джакузито предполагам, че когато хотелът е пълен е почти невъзможно да се доредиш за него. Иначе във Велинград хотели с топли басейни бол, ама няма ски....

# 18
  • София
В Янакиев топла ли е водата 34-35гр?
Не помня градусите, но водата е много топличка. А аз съм доста зиморничава по принцип. Пък от хотела съм във възторг, както и от СПА-то.

# 19
  • Sofia
И аз да кажа, че х. Римска баня е на 5 мин. път /с кола, обаче!/ до пистите!

И си търся сходен...дайте идеи..не сме скиори големи, да не кажа никакви Joy Водата да е топла и басейна чист и голям!

# 20
Братовчедка ми е ходила в Добринище на някакви бани,с минерална вода (може и да се бъркам),към 7,8 лв. било на ден,киснеш се колкото искаш.От 2 зими изкарани там така и не отидохме да ги видим.А и след ски сме толкова изморени,че ако и на басейн ходя направо ще се трупясам преди вечеря... Mr. Green Иначе пистата в Добринище си я бива,за начинаещи е супер,а през седмицата е спокойно и не е блъсканица.

# 21
  • София
Братовчедка ми е ходила в Добринище на някакви бани,с минерална вода (може и да се бъркам),към 7,8 лв. било на ден,киснеш се колкото искаш.От 2 зими изкарани там така и не отидохме да ги видим.А и след ски сме толкова изморени,че ако и на басейн ходя направо ще се трупясам преди вечеря... Mr. Green Иначе пистата в Добринище си я бива,за начинаещи е супер,а през седмицата е спокойно и не е блъсканица.

Най-вероятно е ходила в банята на Добринище, която е до Македонската кръчма. Има индивидуални стаи с вкопана вана която се пълни с гореща минерална вода и се киснеш. За един час цената беше към 7 лв миналата зима. Страхотно е отпускащо. Ние я тествахме редовно почти всеки ден докато бяхме там по Нова година.

# 22
  • с/у ОколоМръсТното
. Има индивидуални стаи с вкопана вана която се пълни с гореща минерална вода и се киснеш. За един час цената беше към 7 лв миналата зима. ..

потвърждавам, в неделя се киснах.
Но това не към никой х-л, нито е басейн. А място за киснене.

# 23
  • София
потвърждавам, в неделя се киснах.
Но това не към никой х-л, нито е басейн. А място за киснене.

За съжаление наистина не е към никой хотел. Това си е селската баня, колкото и грубо да звучи Simple Smile Но ваната е невероятно отпускаща и си струва, особено зимата. В нашия хотел имаше едни гърци, които в късния следобед като се върнат от ски и право там да се разкиснат.

# 24
Някъде четох, че "Спа хотел Персенк" в Девин извозва безплатно гостите си до Пампорово. Ето тук
http://www.visit.bg/oferti/index.php?oferta=8211

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 09:02 от Ая

# 25

Най-вероятно е ходила в банята на Добринище, която е до Македонската кръчма. Има индивидуални стаи с вкопана вана която се пълни с гореща минерална вода и се киснеш. За един час цената беше към 7 лв миналата зима. Страхотно е отпускащо. Ние я тествахме редовно почти всеки ден докато бяхме там по Нова година.
Най-вероятно точно за това става дума  Mr. Green

# 26
Малко прясна информация от мен за Римска баня:
  - не си правете епилация, защото нищо не се вижда от изпарения в басейна и край него  Flutter
  - доста мирише на хлор /а уж е с минерална вода  newsm78/-дано ви понася
  - търсете дюзите с гореща вода /поне аз бях залепена непрекъснато за тях, а не съм зиморничава/-просто ми идваше ниска температурата   Confused За съжаление не работеха всичките и буквално човек трябваше да се бори с другите себеподобни за 1-2 такива горещи точки  Crazy
  - осигурете си дебел халат, защото излизайки от негорещия басейн, попадате в супер студен коридор
  Дано не засегна някой, но имах ужасно преживяване и повече не бих стъпила  Sad
  Едва не умрях, след като излязох от басейна-направих нещо като гърч. Тресох се в продължение на 5-10 минути и като се видях в огледалото-устните ми бяха нещо средно между лилаво и синьо. Добре, че се сетих в съблекалнята да вляза под душа и да пусна горещата вода, иначе си бях загинала мърцина ...

Правя прясно сравнение с Огняново-басейна на хотел Виктория и външното миро, за да не си помислите, че съм супер изнежена-спокойно излизах от мирото и с леко халатче вървях пеша до вътрешния басейн ноември месец. А басейнът ми идваше горещичък, но явно по-добре така, отколкото екшънът в Римска баня. За Огняново съм с две ръце
  По ваша препоръка пробвахме "При Спаска"-приятно, евтино, вкусно  Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 09:54 от Clivia

# 27
  • с/у ОколоМръсТното
И аз да кажа, че х. Римска баня е на 5 мин. път /с кола, обаче!/ до пистите!

5мин. до Банско и за още толкоз се прекосява градчето, за да се стигне до Гондолата. А до пистите има малко возене с нея Wink

Иначе х-л Олимп във Велинград е чудесно предложение за НЕскиори. Басейнът е топъл, голям и е под стъклен купол. Докато се плацикаш, може да проследяваш полета на снежинките отвън, стига да има такива.

# 28
  • София
Clivia, съжалявам за неприятното преживяване, но пък ние останахме много доволни от същия хотел. Бяхме с 4 дневен пакет за Нова Година и ползвахме и басейна, който беше с вода 35 градуса което за мен е ок. Да определено като излезеш от басейна беше хладно, но чак пък да се тресем от студ не е било, а аз пък съм си и доста зиморничава. На нас не ни понесе само чалгата в кръчмата за Новата Година.  Иначе аз пък съм супер разочарована от Огняново, в частност обаче става дума за хотел Делта - кофти басейн, кофти ресторант.

# 29
  • София
хотел Аквалион, с.Баня, малко приятно хотелче (стори ми се далеч по приятно от близкия римска баня), много топъл басейн,много  близо до Банско с кола, дори има ски гардероб.

Общи условия

Активация на акаунт