Януарски мами броят килограми! - 13 тема

• 33 514
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
И аз съм се замислила вече за багажа за родилното, още повече че вече съм в 8-ми месец и ... ама не знам честно казано какво да сложа. Давайте предложения, ако ли пък някоя от вас знае изискванията на Шейново, ще бъде супер  Heart Eyes

Малииииииии, като чета за 8-ми месец и почва да ми става страшно...  Shocked  Embarassed

# 451
  • бургас
здравейте момичета гледам че се оплаквате от свекървите та и аз да не съм по назад Simple Smile в момента имаме голям проблем защото в понеделник с мъжа ми купихме някои неща за бебето и тя снощи го повика в тях и му се карала забранява ни да купуваме даже и моите родители не трябвало да купуват нищо защото тя събирала всичко от приятели и познати даже за легло предложи някакво което обаче трябваало само да се пребоядиса и сигурно е от преди 100 години. Донесе ми някои неща дрешки и одеяла и комплект за количка но нямам думи да ви опиша в какво състояние са сигурно са по стари и от нея  Sad нищо чудно да ги е ползвала копгато мъжа ми бил бебе  #Cussing out нямам нищо против знам че иска да помогне и съм благодарна но тя се опитва да се налага и да забранява и на моите родители това ме вбесява още повече като се сетя че тя неискаше да забременявам и когато разбра изпадна в шок ТОВА АДСКИ МНОГО МЕ ОБИЖДА но неискам да се карам с нея и до ден днешен не съм и казала думичка навъпреки но сега когато става въпрос за детето ми незнам колко ще изтърпя и освен това моето дете няма да е гледано с мизерните неща които тя предлага каквото мога ще купя  #Cussing out #Cussing out #Cussing out тя да си гледа работата  #2gunfire

# 452
Теодолинка- Честито и от мен  Hug- Да си много, много щастлива!   ura

Аз на свеки и викам по име- "Ванче, това, Ванче, онова.." Мъжът ми също се обръща към моята по име. Никой не е имал претенции за нищо. Аз по-скоро имам проблем с обръщението към свекъра Йордан  Mr. Green Не мога да си обърна езика да му кажа"Данчо", много ми е смешно  Laughing и си карам ей така дирекшън, без обръщение...
За багаж- още нищо не съм стегнала, ама и като не съм решила къде ще раждам-какво да стягам  Crazy
С предишната бременност доста късно си събрах багажчето, май в средата на деветия месец  Sunglasses а родих 7 дена преди термин...Този път не мисля да съм толкова смела...Може би към края на ноември ще посъбера това-онова, аи ще е редно вече да съм си набелязала здравното заведение  Twisted Evil

# 453
Благодаря ви момичета за отговорите   Hug
Бира с таратор, отпуската ми е със сигурност от 2010 г. и щом няма да я загубя ще кажа на доки да ми пуска болничен   bouquet

Честит рожден ден на teodolinka, много здраве, леко раждане, много упоритост, за да следваш мечтите си, смелост - да ги осъществяваш, търпение, за да ги постигаш и много, много любов, за да дава смисъл на всичко това   bouquet

По отношение на свекито - като се оженихме на 2-3 пъти й казвах майко по настояване на моята майка - така трябвало  Crazy, но ми беше адски трудно затова преминах на варианта без обръщение, говорех й ей така направо  Rolling Eyes, после след като се роди бъдещият батко ми беше по-лесно започнах с "баба Данче"  и така до ден днешен  Laughing, иначе живеем отделно и не ми се меси, а що се отнася до подаръците й последният път така ми накипя, че й казах направо повече да не ми купува такива боклуци,  амааа хаа......по принцип съм много спокоен и търпелив човек, но дори и АЗ имам нЕрви  #2gunfire

Иначе, то и аз ще съм една свекърва ама айде ................

Момичета, някоя от вас мернах да споменава, че си е купила сушилна Веко, но не помня коя беше, може ли малко инфо за цената, пък и за цените на други марки, че и на нас ни предстои закупуването, но подозирам че няма да останат кой знае колко парички след обзавеждането, та ми се ще да е по-ефтинка, но все пак да варши работа де  Rolling Eyes май много искам

# 454
Теодолинке, Честит Рожден Ден! Желая ти много любов , здраве и семейно щастие и на финала едно малко сладко слънчице!

Бебешондел супер са всички дрешки много ми харесаха малките бели пантофки.  Hug
кексче тъкмо днес се разрових и си намерих списъка от Алекс. Ще ги изброя нещата, макар, че в различните болници е различно
За мама:
нощница, комплект чаршафи, няколко чаршафа за еднократна употреба, чехли и чорапи, бикини, жилетка, хавлия, сапун, дамски превръзки за родилка, четка за коса, тоалетна хартия, паста за зъби (тоалетни принадлежности), шнола, прибори за хранене и чаша, мокри кърпички, gsm+ зарядно, лична карта, амбулаторен картон, 2 бр. термометри, книга, минерална вода и окове, помпа.
за бебето:
3 комплекта дрехи, памперси 10 бр, олио и сапунче, тампони за уши, биберон (по желание).

Има и за вкъщи ама то вече си зависи как ще му е пъпчето и жълтеницата: спирт 70%, лепенки за пъпче, антибиотично прахче за пъп, глюкоза, капки за колики, биберон, 2 шишета, клечки за уши.

# 455
Здравейте коремчета!   bouquet

Аз имам проблеми само със свекъра и то идва главно от това, че живеем при него за сега. Нерви нямам, патрони имам...

Ох аз да попитам малко деликатна тема...нещо ми се е появил хемороид  #Crazy Четох, че при бременни ставало понякога...Някой знае ли хомеопатично лекарство? На ЖК съм чаак на 18...не ми се иска да го оставя до тогава....

# 456
Олееее аз докато поизчистя и вие сте сизписали света!
По темата за свекървите-радвайте се ,че вашите поне ви предлагат нещо,моята от 1 година насам е решила че ще умира и е болна от рак.Само ходи по лекари и  ревтуни по телефон,че нямало да може да си види внучката #2gunfireВече започваме да се побъркваме покрай нея #Cussing outАбе луда жена.А относно обръщенията на моята майка си и викам "мамо","майче",а на болната и викам "майко" но не влагам смисъл в това обръщение за мен то е, че все едно и викам Рени(казва се Ирена).

бебешондел поздравления за покупките страхотни са!!! newsm30

Теодилинка честит ти рожден ден!Много здраве,щастие,късмет,лека бременост до края и на финала пухкаво и розово бебче да си гушкате  bouquet  bigdance2

мама Зайка аз не съм имала хемороиди(слава Богу) но са ми казвали че лимоновият крем много помагал,най-обикновен лимонов крем от аптеката струва 2 и нещо мисля.Но ако има някои препатил нека и той а те посъветва

# 457
  • Пловдив
Теодолинка, честит празник, много здраве и положителни емоции и малко сладко бебе през януари.

Та за свекитата- моята е Супер, честно. Не мога да се оплача, много е интелигентна и  разбрана, винаги ме пита за всичко което иска да направи за детето. Има много съвременни разбирания. Много често взема детето и това за мен е голяма помощ, да мога да си свърша нещо. И тя ми даде разни дрешки от нейните синове, вярно имаше и такива които за нищо не стават, но и ги върнах, а другите ги сложих за малко в къщи и така. НО и аз не мога да и викам майко, а на име ми е странно, та и аз директно си казвам без мили обръщения, аз на майка ми говоря на име, та на свеки да викам майка, няма нужда.....

alex_og97 - няма да я изгубиш отпуската, взимай болничен Peace

групата във ФБ така и не се получи както трябва, но и никой не я ползва, та аз си мисля, че тук е достатъчно като си пишем, а имаме и албумче.

Бебешондел - супер покупки - честито!

мама зайка - след раждането и аз имах - ужасно е повече болеше от шевовете, дадоха ми едно кремче с което се мазах. Миналата седмица пак се появиха, пак се намазах с него и бързо минаха - http://apteka.framar.bg/76000268/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%82% … C-30-%D0%B3%D1%80

# 458
Теодолинка, честит празник, много здраве и положителни емоции и малко сладко бебе през януари.

Та за свекитата- моята е Супер, честно. Не мога да се оплача, много е интелигентна и  разбрана, винаги ме пита за всичко което иска да направи за детето. Има много съвременни разбирания. Много често взема детето и това за мен е голяма помощ, да мога да си свърша нещо. И тя ми даде разни дрешки от нейните синове, вярно имаше и такива които за нищо не стават, но и ги върнах, а другите ги сложих за малко в къщи и така. НО и аз не мога да и викам майко, а на име ми е странно, та и аз директно си казвам без мили обръщения, аз на майка ми говоря на име, та на свеки да викам майка, няма нужда.....

alex_og97 - няма да я изгубиш отпуската, взимай болничен Peace

групата във ФБ така и не се получи както трябва, но и никой не я ползва, та аз си мисля, че тук е достатъчно като си пишем, а имаме и албумче.

Бебешондел - супер покупки - честито!

мама зайка - след раждането и аз имах - ужасно е повече болеше от шевовете, дадоха ми едно кремче с което се мазах. Миналата седмица пак се появиха, пак се намазах с него и бързо минаха - http://apteka.framar.bg/76000268/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%82% … C-30-%D0%B3%D1%80

vall_tр Bianka1 Много благодаря! Ще пробвам!

# 459
  • София
Здравейте!

Току що се връщам от ЖК. С бебето всичко е наред и вече имам планирана дата за секцио - 3 януари, което е 8 дни преди термин и според мен си е ок. Освен това се оказа, че докторката ми е дежурна в Токуда по Нова година от 29 декември до 2 януари, което ме успокоява много. Разгледа ми шева от предишното секцио и там също всичко е наред, няма изтъняване на матката в тази област.  Grinning

Създадох си ужасния навик по обед Бобо като заспи да се "черпя" по нещо сладко пред компютъра.  ooooh! Направо съм като пристрастена. Мисля, че точно заради това качвам много килограми, защото иначе не ям кой знае колко повече от преди.

Теодолинка, честит празник и от мен!

bouquet

# 460
  • Сливен
Здравейте мами,аз все нямам време Simple Smile но чета от време на време,относно килограмите съм наддала доста около 14 кила....иначе бебка е много добре,но аз не съм,цяла седмица съм болна-настинка,нищо сериозно,но все не се оправям,пък какво ли не правя,компреси.чайове,мед и все не минава
Теодолинка,честит празник и от мен Simple Smile
Бебещондел страхотни покупки Simple Smile

# 461
Създадох си ужасния навик по обед Бобо като заспи да се "черпя" по нещо сладко пред компютъра.  ooooh! Направо съм като пристрастена. Мисля, че точно заради това качвам много килограми, защото иначе не ям кой знае колко повече от преди.
Уф,и аз така Tiredседобедният сън на дъщеря ми е единстевното време в което мога да седна да почета в тишината Laughingи да си облажа душичката с някоя сладост.Вчера правих шоколадов фъч Crazy-адски сладко и шоколадово нещо Crazy
Днес бях на ЖК:
Бебо е в 31г.с,тежи 1.900 Shocked/според док си е добре/Просто вторите деца били по-едрички,пък и като е мъж,то си му требе Mr. Green
За съжаление още си седи седалищно.Ще работим по въпроса доколкото можем.
Болките ми са са вече поносими,мога да вървя-УРА!
И за да не е напълно идеално ми откри бактерия в урината,от която може би имам леко течение.Ама ще я лекуваме и нея.
Теодолинка-ЧРД!!!Да ти е лека бремеността и да получиш най-хубавия подарък през януари!  bouquet

# 462
  • Бургас
Момичета,благодаря на всички за прекрасните пожелания!!!
Ей,сега изпратих свекито,подари ми един пръстен отпреди 20 години го е купувала,защото мъжа ми има брат и явно ги е купувала за след време за двете снахи по 1 пръстен,моя е с детелинка,но както и да е сега.Ще го слагам като ходим у тях и така,няма начин!
Иначе не е лоша жената,но просто си е такава,все едни подаръци!!!
Иначе преди малко разбрах,че една моя колежка е родила днес,момиченце Виктория,много се радвам! newsm44

# 463
Теодолинка, честит рожден ден! Бъди жива и здрава и много обичана, а от януари - гушкана, милвана и гледана с обожание от най-прекрасното бебче!  Heart Eyes

От свеки нямам оплаквания - делят ни хиляди километри, а и жената е кротка и възпитана. Отначало имаше някакви амбиции да промени някои неща у мен, но видя, че няма да стане, и явно се примири. А и е доволна от това как гледам сина й и внучето й, така почти не ми се меси. Да е жива и здрава!   bouquet

Alluria, каква е причината да ти назначат повторно секцио?  

elenia, много се радвам, че всичко е добре,  Hug а за бактерията не се притеснявай, две мои познати имаха и се оправиха се за около седмица.

Бебешондел, пак си направила страхотен шопинг  Simple Smile

Само да ви се похваля - вчера се сдобих с топка за фитбол. Оказа се голямо забавление за Марти, който се търкаля насам-натам с/под/върху нея, но всъщност си е за мен - от курса за бременни ни я препоръчаха горещо както за седмиците преди раждането, така и за облекчаване на болката от контракциите и разширяване на тазовото дъно в самия голям ден. Сега си вадя упражнения специално за бременни, защото били много хубави за болките в гърба и кръста.

# 464
..... но тя се опитва да се налага и да забранява и на моите родители това ме вбесява още повече като се сетя че тя неискаше да забременявам и когато разбра изпадна в шок ТОВА АДСКИ МНОГО МЕ ОБИЖДА ...................

ooooh! #Cussing out Нямам думи........
дано има по-малко такива свекърви и дано ние никога не станем такива, каквито в момента "плюем"

Общи условия

Активация на акаунт