Уейт Уотчърс (УУ) : Тема №4

• 60 257
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Здравей Apple и успех Simple Smile Написала си че си 53 а искаш 57-58 ама предполагам, че е обратното Simple Smile

И аз се теглих днес ама той моя кантар нещо много варира напоследък, иначе видях 57 за пръв път днес и му се зарадвах и ме стимулира, и така Simple Smile Е то беше 57.8 ама все пак Simple Smile. Иначе ме мързи да си водя дневник и броя на ум и сигурно ги бъркам, но не бързам, така че всичко е ок. Пиша си за вчера:

З: Бадеми 3т, Ябълка, кафе /пия го тия дни с много малко мляко обезмаслено и не мисля да го броя/ - 3т
О: Ориз 4 + пиле 3 + мазнина 2 - 9
В: филия 1.5 + домати + краставици + сирене 2т - 3.5
Още: бадеми 1т , кафе
Общо 16.5 от 17

# 586
  • По света и У нас
Ааа не не, бях 53, когато следвах Дюкан. После качих до 64, сега съм 62, но искам да съм 57 Simple Smile
Поздравления на всички ви за постигнатите успехи.
Хубава и отслабваща нощ на всички  bouquet

# 587
Дами, привет!  Hug
Apple_of_discord добре дошла  welcome

Днес ми е "кантар дей" та ще се обяснявам малко. През повечето дни изяждах около 25 точки вместо 18, но всеки ден си ги компенсирах с някакъв спорт, разходки или с труд и творчество: чистене, миене - битовизми демек Mr. Green. Накратко: много съм доволна, през цялото време усещането ми беше, че контролирам ситуацията, а не обратното.
Резултат - минус 600 грама.
Особеното е, че се чувствам по-слаба, въпреки че кантарът не го отразява. Подозирам, че това е защото наблягам на спорта в последните месец-два.
dariah ама ти... ама много, МНОГО добре вървиш - от 59 на 57
Иначе weightie и аз кат тебе: мноу съ аресвам! А когато се харесваме тялото попива положителното излъчване и има стимул за нови подвизи.
                                                              Ех, че хубаво!!! smile3535

Та и аз в редичката с минусите до dariah и  weightie .
От утре ще започна с отчетите.  Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 10:29 от amily

# 588
amily , dariah Hug Hug честити минуси!
Да прави сте, че когато човек се харесва, някак си и отслабването върви по-добре, щото си мотивиран! Тази сутрин си затвърдих 53,5 и съм мноу хепи  Laughing

Apple_of_discord Hug добре дошла и много минуси ти пожелавам Peace

Отчет за вчера:
з: мюсли с к.м. 3,5т
о: черни лингуини 2т (мн.малка купичка като за гарнитура) и малко моцарела 2т, зелен варен боб 0т и малко зелени маслини1т, чери доматки0т (редовната ми нуделсалата на работа : моя компилация хихи): 5т
В: салата микс: с пармезан 3т и малко зехтин 1,5т : 4,5т и чаша вино 1т Общо 5,5т
гризкане: един диетичен горещ шоколад от новата машина на работа : без захар!! 1,5т, ядки 1т, шоколад 1т : общо 17,5т спестена 0,5т и изравнена от вчера!

Днес менюто още не се зане....

# 589
  • По света и У нас
Благодаря ви много за милото посрещане, момичета newsm51
Аз като нова имам куп въпроси (на повечето от тях сигурно ще намеря отговор, ако се поразровя из страничките на темата, но те са тоооооолкова много, а аз все нямам време). Ще питам вас, а вие ме извинете, за многото питане newsm17
Та исках да питам зехтинът колко точки е? Ами кюфтетата и кебапчетата (че много ги обичам newsm53)?
Weightie, искам да те питам, понеже видях менюто ти - защо кис.мляко с мюсли си го изчислила 3,5т? Нали само мюсли докато се наядеш е 4т. и млякото в най-добрия случай е 0,5т? newsm78

Целувам ви всички Kissing Heart  и ви желая мнооого минуси. Аз ще тичкам по задачки, а довечера, ако ми остане манко време, ще пиша за моите упражнения Hug

# 590
ами защото аз не слагам такова голямо количество мюсли: слагам 3 с.л. мюсли (1,5т) и някъде към 200гр. кисело мляко за 2т и става 3,5т

За кюфтетата и кебабчетата немога да кажа : ям много рядко и гледам на опаковката на каймата данните, разделям на бр. на кюфтетата и слагам и по някоя точка за мазнината ако ще се пържат, макар че ние с ММ не ядем отдавна пържено. Обикновенно правин или на грил или на тефлонова скара. Мисля че едно кюфте нашо с смесена кайма ми излизаше 4т, ама то зависи от големината.

Фактор ситост се използва само ако порцията от този вид храна надвиши фактора. Например ако си сложа 9 с.л. мюсли са 4,5т обаче с фактор ситост са 4т и тогава ползвам фактора, ако си сложа само 6 с.л. това са 3т и няма смисъл да надувам фактора, т.е. тогава би било грешно да си слагам фактор ситост, като не съм го достигнала точково.

Прочети обстойно първа страница, там има мн обяснения. А и в линковете с таблиците ще намериш много от храните които те интересуват с грамажи  и съответните точки.

Менюто ми за днес вече е готово:
з: пълн филийка (1,5т) и масло (1т) и мармалад 0т (правилото 3х3) = 2,5т
о: ЯДЕ МИ СЕ СЛАДКО: та ще си направя грис пудинг с малко замразени горски плодове: за 6т
в: спагети до ситост (4т) с доматен-къри сос (1т) и пармезан (2т): 7т
гризкане: второ кафе с мляко (аз първото никога не го смятам) 0,5т, ядки 1т, харибо 1т
Общо 18т от 18!!!

# 591
Amily ми то това е най доброто решение да хапваш повечко и да се движиш. Със сигурност си по-слаба, отколкото кантара отчита, щом спортуваш, през последните месец - два, то мускулите си тежат! А пък щом и го чувстваш то е гаранция.  Аз хич не се движа достатъчно въпреки че се опитвам, т.е не пазаруваме с кола, вървя пеша всеки ден, изкачвам стълби (то това защото сме без асансьор де), битовизми както казваш ти и т.н., но не тренирам, а трябва да започна защото хич не е добре така!

Аз на килограми в момента съм както съм била най-малко примерно на 18г /като се изключат някои болестни състояния, които не се броят, защото то си беше мъка/, но със сигурност със повече сланинки, защото тогава просто много се движех. Та мисълта ми е че килограмите далеч не са главни. Аз като почнах с УУ идеята ми беше някъде до 57-59кг да стана, ама сега като съм толкова виждам, че има бая сланинки още, а не се превземам, и никога не съм нито била нито искала да бъда слаба слаба, напротив аз малко по така искам защото съм ниска с малки длани и крак и просто не като жена, а като дете, а на мен това не ми харесва (за себе си). Просто си има нужда от повече, а аз последните 4-5кг не съм се и старала много много да ги свалям просто явно организма си го иска. А иначе аз вярно съм го написала все едно от 59 съм станала 57 за 1 седмица, което не е така, аз 1-2 кг си варирам винаги, то това е нормално предполагам. Просто видях 57.800 на кантара и се зарадвах  Simple Smile, защото знам че мога да ги затвърдя за 1-2 седмици.

И да си напиша за вчера, че много бръщолевих Simple Smile, ама наистина като пишете сте ми голяма мотивация  Hug :
З. Сандвич + кафе - 5т
О. Спагети 4 + доматено зел. сос 1т + чедър 2т - 7
В. Краставици, домати + сирене 1т + бадеми 3т - 4
Още: кафе, сок 2т, вино 1т - 3
общо 19 от 17т Simple Smile

# 592
dariah напълно те разбирам.
Ох и аз не спортувам, хич. Преди 3 пъти в седмицата...сега откакто почнах с магистърската и дойдоха писмените държавни сега след по-малко от месец са устните държавни и нямам време. По цял ден на работа (седнала), макар че там гледам сутрин и след стола на обяд да се качвам пеша до 4 етаж, вкъщи така или иначе пеша до третия, ама пак цяла вечер седя на стола да чета и уча. На работа ходя с метрото, пак седене. Да пазарим ходим с колата, сега даже обиколките из супермаркета откакто почнаха държавните изцяло ММ ги е поел, абе въобще никакво, ама никакво движение...А да, и не чистя вече вкъщи щото след 10 дена се изнасяме и сега само прехвърляме в кашони...а и нямам мотивация нито аз нито ММ да чистим, щото знаем че няма да сме тук скоро, пък и няма смисъл щото като се изнесем, трябва по договор основно чистене (прозорци, баня, подове и т.н.), боядисване на стени тавани и тогава ще има 3 дневен маратон. Предполагам че след последния изпи на 08.07 и след заслужената почивка от поне 2-3 супер мързеливи дни започвам движение, било то на къщата (която само се наича така, всъщност си е баш строеж).... Ама въпреки това съм доволна че си отслабвам така и то не заради килограмите се кефя, ами заради обиколките. Аз все го казвам това, обиколките са най важни, щото те определят размера на дрехите Peace Peace Отивам да си ям сладкия обяд...мммм  chef

# 593
Като каза боядисване, ние боядисвахме преди около месец. Мога да кажа че за 1 седмица си заминаха две кила, а ядяхме предимно поръчване пици и подобни, защото всичко вкл. и кухнята беше в найлони Simple Smile Ама то не беше местене на мебели и катерене по стълби, така че то си е то Simple Smile

# 594
Като каза боядисване, ние боядисвахме преди около месец. Мога да кажа че за 1 седмица си заминаха две кила, а ядяхме предимно поръчване пици и подобни, защото всичко вкл. и кухнята беше в найлони Simple Smile Ама то не беше местене на мебели и катерене по стълби, така че то си е то Simple Smile
Peace Praynig

Еми ето как ще се преборя с последните кила, 4е и здравословно (със спорт!). Само че след работа. Сигурно ще ходя в 17:00 и до 22:00 ще чистим и боядисваме... Че после страшния строеж чака.

М/у др. мн хубав става грис пудинга и бърз. Ще го сложа в рецептите утре.

# 595
Добро утро точкуващи Hug

Има периоди в които застоя ме изнервя мн и все си мисля че няма да сваля повече. И изведнъж като се отключи пак всичко и се почне....ехеееее Peace

Знам че не трябва да се тегля всеки ден, щото теглото варира много, обаче има дни в които като се събудя и се чувствам лека и слаба ( Незнам дали ме разбирате, просто си усещам)...И тая сутрин така. Ставам отивам до ВЦ и си се чувствам една лееекинка, макар че снощи в 20:30 спагети на корем (два пъти си пълних чинията, но без да се натъпча, просто си похапвам... Embarassed) и качвам се аз на кантара, неможах да издъжа просто и.... немога да повярвам още 200гр ги няма...53,3 !!!! Party Party АМа не ги смятам, щото ще вида др. четвъртък сутрин колко съм тогава...Но радостта беше неописуема... Сега с кеф уча и ще чистя даже говорейки с наще по тел. Като съм в еуфория всяко, колкото и банално занимание, ми прави голям кеф....

Hug Hug Hug Hug на всички и много минуси

# 596
smile3508 Ей такива работи обичам да чета из темичката ни, така ме вдъхновяват!!!

Браво weightie Hug, адски се радвам за тебе!
И... да, движението е много важно. dariah , мила, и ти не е като да седиш цял ден Hug, доста се движиш, аз понеже имах време досега и затова спортувах, ама като стане напечено - само битовизмите и пазара остава, и 10 минутки сутрин /това задължително/. Пък weightie ти и без да спортуваш си толкова натоварена, че за всичките дини дето ги носиш под една мишница можеш да си вадиш по 3 точки всеки ден. Шугувам са, ама ти е тежка програмата, за да остава време и за спорт. Обаче аз от сутринта се бях забола из старите теми и видях, че не мога да изяждам повече от 12 точки със спорт за една седмица... ooooh! а миналата седмица похапнах повечко Crazy Laughing.
Но сега отчети:
събота:
З. хляб- 1т, мармалад - 3х0, к. мляко /3.5%/ - 2,5т
втора закуска - чаша мляко  /0%/- 1 т - с какао , банан- 0т
О. макарони-4т, кюфте на фурна /10%мазн./ -4т.,  дом сос - 0
В. Риба - 3т., мазнина 1т., хляб 2т., салата-домати, лук, маслини - 1т.
19,5 от 18; битовизми и пазаруване - минус 1 т., Резултат: полвин точица отгоре.

неделя:
З. овесени ядки - 1т., мляко - 0.5т, банан 0, мед 2х0
О. Пиле бутче, без кожа - 5т, картофена салата със зехтин 4+2, салата - 0т.
Следоб. З.  мляко с какао - 1т.
В. - Планът е или да сваря ориз с някакви зеленчуци, или две филийки със зеленчуци на салата, и да не минавам днес точките

Ех, че страхотно! smile3535

# 597
добро утро, преди да седна да уча...отчет за вчера (неделя)

з: пъл хляб 1 фил. 1,5т намазан с малко течен шоколад 2т общо 3,5т (сутрин винаги ям сладко, просто др. немога)
о: грах с моркови 3т. до ситост + 1т з амазнината: 4т.
в: пиле 3т (до ситост) с ориз 4т (до ситост) и 2т за мазнината (че самото пиле ми се видя доста мазно и си е пуснало и малкото мазнина за запържването на ориза) на фурна: 9т.
други: следобедно кафе с малко мляко 0,5т. , 2 парченца шоколад черен 1т
общо за деня: 17,5т от 18.0– 0,5т спестени, ама те днес сигурно ще заминат....

Днес тук почивен ден (Педесетница), ама времето мн гадно, което е перфекто за моето учене... Довечера и ДДС на ММ трябва да правим.... ПИСНА МИ ВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО..... #2gunfire #Cussing out #Crazy

Снощи вечерях в 21ч. Готви ММ, а той като се върне, се къпе, оправя се и тогава почва с готвенето и стана 100 часа... Та тази сутрин хич, ама хич не се чувствах "слаба и лекичка" за това и не се качих на кантара...ще чака до четвъртък. Знам че от ориз вечер, особено ако е късно задържам вода и за това не ям ориз преди кантарен дей...Да видим какъв ще е резултата тази седмица newsm78

# 598
Аз ядох много през уикенда Simple Smile В събота на гости у мама, вчера пица  Embarassed и двата дни съм със 20 -25т.
Аз не издържам да не се меря цяла седмица, ама не обръщам много внимание. Аз си варирам 1-2кила винаги. Сутрин май съм най-лека де. Веднъж на 1-2 седмици се меря с метър, че по често няма резултат и не се радвам Simple Smile

# 599
Здравейте всички !
Аз от утре съм с вас Simple Smile
Ще мисля сега меню и ще питам, ако нещо не съм наясно !
 Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт