МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 687
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • София
slavina_s,  такива взаимоотношения са един затворен кръг. Thinking  Помага единствено поставянето на ясни граници- прекъсване на еднотипните поучителни разговори, докато другата страна не разбере, че няма кого да тормози, или намирането на общ език, търсене на някакъв компромис в поведението ви една към друга. Разбирам напълно раздразнението ти, дано стигнете до някакво положение, което да не е толкова изнервящо за теб! Hug

Мамо Цоци, не знам в какво се изразява алергията при теб и Рая, но Зорница от миналата есен е с атопичен дерматит, който се изразява в изсушаване на кожата, силен сърбеж и съответно разраняване от чесането, най-вече на свивките на ръцете и краката. Ходихме при една кожна лекарка, която ми бяха похвалили, че не изписва кортикостероиди, и наистина, жената даде рецепта за кремчета с безвредни съставки, но те не решиха проблема, само тушираха разраняванията. Освен това тя смяташе, че не може в момента нищо да се направи срещу самия сърбеж и че може да се провежда само поддържаща терапия, докато организмът го израсте, но това за мен не е приемливо, защото детето се мъчи много. Преди две седмици ходихме на преглед при хомеопат и започнахме хомеопатично лечение. Засега съм обнадеждена.  Тестове не сме правили- според двете лекарки няма смисъл, а и аз подозирам от какво е, само дето нищо не може да се направи- от спадането на температурите+ покриването на тялото с дрехи+ напрежението от училището. Thinking
(Не че много ти помогнах по конкретното питане, но да споделя при нас как е..... Rolling Eyes)

За РД-то на Сами- и аз така нямах търпение Галя да стане на годинка. Wink Емоцията е голяма! Галя все още има бебешка миризма- различна от тази като по- малко бебе, но пак много специфична. Понякога взимам дрехите й и ги мириша, докато тя е на ясла. Blush

Поздравления за коледното почистване, а секцията ще чакаме да я покажеш в истински вид!  bouquet

Сузи, със закъснение- честита годишнина! smile3525 Нека в дома ви винаги има обич и хармония!

# 166
  • София
slavina_S, тези наши майкиииии. Не се ядосвай, нали си я познаваш. И при нас е подобно положението. Вчера й звънях на мама дали може в неделя да вземе малките за 2-3 часа и още нямам конкретен отговор. Още й било далече за неделя да каже  newsm78 И аз не съм оставяла моите при мама. На пръстите на едната ми ръка се броят вечерите, в които големите са спали там, а те са вече на 18 и 14 години. Не си сама в тази борба  Hug А за съветите...понякога я изслушвам и си правя както си знам, но понякога и моите нерви на издържат. Embarassed

# 167
Славина, това с многоръката Шива ми е познато и на мен.....Много от мамите тук знаят историите ми с моята майка......Обаче....в последно време жената започна много по-рядко да ми прави забележки и да  дава нетърсени от мен самата съвети.......Не знам как се получи обаче......Някак си от как Сами се е родил майка ми се промени откъм забележки към мен и семейството.......Към положително де.....Не знам....Нямам проблеми с оставането на децата, винаги и тримата са вървяли комплект до сега, стоят поне по 1 месец в Добрич. Никога не са били делени.....Понякога големите разстояния могат да бъдат и нещо положително......Поговори с майка си, действай според ситуацията - понякога може и да бъдеш и по-строга и критична....Не се предавай и не позволявай да ти се качи на главата.....А ако питаш мен - нека не вижда децата известно време...не настоявай за гости, въобще не я търси за помощ.....Може и да заговори нещо в нея......

# 168
  • София
slavina_S някога и аз се дразнех и ядосвах на майка ми, но сега какво не бих дала да мога да се ядосам за това.
А иначе напълно те  разбирам, за натовареността и изнервянето. Обикновенно не ме вбесяват големи бели или нещо сериозно, а целодневни дребни нещица и като се натрупат и като почнеш да правиш сто неща и накрая се объркат нещата....
Аз винаги се хващах, че съм по-рязка с майка ми, защото не се притеснявах с нея, а и някак като постоим или поговорим по-дълго все ме избиваше на скандал. Но пък сега колко ми липсват дори тези скандали..
За оставянето на някой, тъй като аз изобщо нямам тази опция май ми е и по-добре, реално не се ядосвам, че човек който има възможност не ми помага. Веднъж помолих свекървата да дойде да ги погледа малко, оказа се че не можела да остави сам свекъра в Добрич. Човека е здрав и прав, да не си помислите нещо. Наскоро идваха в София, за 30 годишнината на синът им. Пътуваха до София, дойдоха на обяд и си тръгнаха на следващият обяд, като слушах колко им е мъчно и откога не са виждали децата, но не можело да останат по-дълго. А ние като ходим в Добрич, трябва да стоим по седмица. Заявих, че следващият път отиваме за един ден и спим в хотел, както те правят. Майка ми също не и беше много удобно, но 5 месеца докато бях на работа бременна с Елена гледаше каките, това е единственото време, когато някой ми е помагал за съжаление..
   Сори за мрънкащото включване, в интерес на истината напоследък положението е добре, радвам се на децата, играят си заедно, ходят на детска, аз се подготвям психологически за връщането на работа и така  Simple Smile

# 169
Здравейте и на мен мястото ми е при Вас! Жалко, че не се присъединих по-рано, но се радвам, че ще намеря подкрепа и разбиране.

# 170
стокрини, добре дошла!  bouquet
Ама ние обичаме по-приказливчиките, не се спотайвай! Simple Smile

# 171
но Зорница от миналата есен е с атопичен дерматит, който се изразява в изсушаване на кожата, силен сърбеж и съответно разраняване от чесането, най-вече на свивките на ръцете и краката. Ходихме при една кожна лекарка, която ми бяха похвалили, че не изписва кортикостероиди, и наистина, жената даде рецепта за кремчета с безвредни съставки, но те не решиха проблема, само тушираха разраняванията. Освен това тя смяташе, че не може в момента нищо да се направи срещу самия сърбеж и че може да се провежда само поддържаща терапия, докато организмът го израсте, но това за мен не е приемливо, защото детето се мъчи много. Преди две седмици ходихме на преглед при хомеопат и започнахме хомеопатично лечение. Засега съм обнадеждена.  Тестове не сме правили- според двете лекарки няма смисъл, а и аз подозирам от какво е, само дето нищо не може да се направи- от спадането на температурите+ покриването на тялото с дрехи+ напрежението от училището. :

Дивна е с атопичен дерматит откакто е навършила 1 година - абсолютно никаква файда няма от всичките илачи дето сме ги пробвали, точно само една поддържаща терапия. Чакаме пубертета, та евентуално да го израсте... Много ни помага обаче морето - по 3-4 месеца след това няма нищо. При нас е около устата Peace http://decemvri.snimka.bg/baby/divna-na-clang.88066.8112981 http://decemvri.snimka.bg/baby/divna-na-clang.88066.12854900

Добре дошла на Стокрини!

# 172
Боже, Божеее,  мислех, че само моята майка не я бива, но както гледам slavina_s, и другите....не знам дали да ми е спокойно или още повече да се ядосвам. Ма вие се оплаквате, че рядко ви гледат децата и ходят на работа, ама мойта и тва не прави. Откакто съм родила No 2 , може би 4 или 5 пъти е оставала да я гледа за по няколко часа у нас и то във време където или е следобедният сън или вечерния. Единият път излязох в 1 наобяд при заспало бебе и прибирайки се в 4.30 намерих къщата в безобразен вид, бебето мръсно и гладно, каката , милата се опитва да я храни с една бисквита , а майка ми  СПИ!, оттогава не съм я молила за нищо... Ако някой се опита да подметне, че не взима децата да ги гледа - отговора е че у тях се пуши навсякъде и не било удобно ooooh! Инак поне веднъж седмично намира време да ми се обади, за да ми набие манерката, че съм безволева мръхла, дето като зяпне мъжа си и за друго не мисли и кво било тва слугуване и тва втеляване да се седи в кухнята. Истината е, че просто си върша задълженията, съпругът ми много, много ми помага за всичко, изключително мил и обичлив човек е....наистина не знам какво иска тая жена! Много ми дотежава понякога даже си поплаквам. Ето, откак съм казала че чакаме трето дете се е обадила два пъти да ме занимава със себе си. децата не ги е виждала от средата на септември и пак напомням че живеем на 5 спирки една от друга и тя до преди 10 дни не ходеше на работа.
Извинете ме ,че ми се получи така дълго и оплаквателно, но напоследък ми се насъбра обида...

# 173
Божеее, Божеее, къде ли ще ни разнасят и нас след време по форумите...  341uu кой знае и ние какви квачки ще сме.
Аз не мога да се оплача, че не ми помага... просто мноооого се меси. Ама как трябвало сега да се изчистят прозорците, как да се обличат и хранят децата, как в къщи било хладно (според нея държим децата на студено), как не готвя достатъчно често манджички, как като кихне малкия и веднага трябва да го заведа на лекар...ей такива ми ти подобни. Обажда ми се всеки ден минимум по веднъж да пита как сме (което на мен ми е досадно и понякога не вдигам телефона) и като отговарям едносрично се обижда, че не съм искала да си говорим. Ноооо, това не е всичко. Имам си маминка (баба по варненски), която е едно към едно с майка ми, т.е. всичко което описах - умножено по 2. От сега се правят планове как като родя щяла да дойде в къщи минимум за 1 седмица, да ми помагала (иначе живеем в 1 град). Освен това са готови с голи ръце да одерат мъжа ми, ако ли случайно не ме гледал както трябва.

Inlexa днес си мислех за теб-добре ли върви бременността?

# 174
mishelaa  , благодаря за  сега съм ок. Утре имам час при доктора. Много е рано още.Тепърва ще се бременее и ще видим кЪ ши е работата.
Глей ся как всеки се оплаква от каквото си няма Grinning Твоята мама ти казва, че не готвиш, а моята, че готвя прекалено много Grinning На мене ми става обидно от това, че майка ми се държи с мен както всяка съседка на която съм й по-симпатична т.е. чуваме се да си полюбезничим по телефона ведъж седмично, виждаме се в официална обстановка 2-3 по празници и то никога в нейната къща и ако инцидентно се наложи като краен вариант да поседи вкъщи с децата. Майка ми няма прдстава как се бута бебешка количка бе, ако щете ми вярвайте.

# 175
  • София
Много ни помага обаче морето - по 3-4 месеца след това няма нищо. 

Да, интересно, че и при Зори така действат слънцето и морето- всичко се изчиства, кожата й става направо идеална. newsm78

# 176
В кожния кабинет ми казаха, че слънцето и морската вода имат такъв антибактериален и противоалергичен ефект. Извода е да вървим да живеем на морето (хич няма да се дърпам междудругото) Peace

# 177

Танче, Есма, ходихте ли до Карфур...Направо в четвъртък на Лидл идете....ПрИмоциите били един път - такива са ми поне отзивите.....

Те ти булка, ЛИДЛовден  Shocked
    http://olddnes.dir.bg/news/otkrivane-supermarket-lidl-hipermarket-7501132?nt=4

В кожния кабинет ми казаха, че слънцето и морската вода имат такъв антибактериален и противоалергичен ефект. Извода е да вървим да живеем на морето (хич няма да се дърпам междудругото) Peace
М' чИ Илате, бре! Много е хубавооооооо  Sunglasses

# 178
Е, друго си е като видиш, че не си единствен в това положение! Днес на обяд по телефона понесох една кавга от майка ми, че като аз имам проблеми и съм нервна #Crazy, да не си ги изкарвам на нея! Сега ще следва една седмица затишие, тъй като ще ми е сърдите, после пак ще й притрябвам я като шофьор, я като нещо друго, и пак започваме отначало...
Инлекса, и моята свекърва преди питаше защо не идва майка ми да помага или ние да водим там децата, ама аз като отклоня разговора, спря да се интересува! И на мен мъжа ми ми помага много! Когато ходех на работа, а по- големите ми деца на градина, вземах жена да стои с тях вкъщи когато са болни или ваканция. и на мен проблемът ми не е, че майка ми е такава, а че аз го изживявам много и се ядосвам ooooh!!
Непрекъснато ми се втълпява на главата, че и моите деца щели така да се отнасят с мен, както и аз сега с нея! Ама не мога да го приема това, че аз с четирите деца вкъщи, трябва да си освободя време да отида да я закарам до магазините, които са на половин час път максимум от тях, а и да я чакам, обикновено 1-2 часа минимум, за да я върна обратно. Защото е заета и няма време, а не че не може /слава богу здрава и права е, няма задравословни проблеми/!

Суиткидс, ако това ще те успокои, наистина се израства атопичния дерматит! Моето голямо момиче е светло и бяло и дълго време имаше изсушаване на кожата и едни такива петна, но лекарката, при която ходехме /доцент от кожна клиника в София/ каза, че лечението повече вреди на организма, отколкото помага, да носи дрешки от естествени материи, да пера с бебешки прах, да не използвам омекотител, да се къпе рядко със сапун, когато сърби, да се маже с Линолафет, или да слагаме Линолафет във водата във ваната, в която се къпе. Помага и Интензив балсам на Д-р Тайс. Е, израстна го, вече е на 12 и от 2 години и половина нямаме такъв проблем, да чукна на дърво.
Сега се започва при малките, обаче...

# 179
  • София

Танче, Есма, ходихте ли до Карфур...Направо в четвъртък на Лидл идете....ПрИмоциите били един път - такива са ми поне отзивите.....

Те ти булка, ЛИДЛовден  Shocked
    http://olddnes.dir.bg/news/otkrivane-supermarket-lidl-hipermarket-7501132?nt=4
  Joyмии то  : "Не луд оня дето изял баницата, ами тоя дето му я дал" Поддаваме се на общото настроение на тълпата и после се оплакваме ......

Мен лично трудно може да ме вкарате в магазин, освен ако не е крайно необходимо. Ходя само за стоки от първа необходимост и ако трябва да се подменят скъсани или умалели дрехи и обувки, и ако не сум ги намерила изгодно в нета  Peace

По въпроса с майките , моята е много добричка и много ни помага , както татко. Разбира се понякога ме ядосват, но по скоро от това че взимат при сърце моите проблеми прекалено, отколкото че не се интересуват.

Общи условия

Активация на акаунт