МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 673
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Момичета здравейте:)
Да се включа и аз  по въпроса за майките. При нас е така, ако майка има нужда от нещо ми звъни и казва  ела , че ми трябваш.Аз и отговарям , че не мога защото примерно ще кърмя бебето и ще отида след 15 минути.Обаче съм се забавила още 10тина и като се почне едно мусене и мрънкане.Ддруг път ми затваря телефона-нещо което много ме ядосва. Но най ми тежи когато започне да говори против децата ми.Сега си е нарочила най-мъничкото.Ей, не минава ден без да говори гадни неща.Понякога се държи като две годишната ми принцеска.Един път трябваше да я гледа, ни бебка се разплака , че иска " Мамааа" и не спира, което е нормално, все пак е по 24 часа с мен.Навсякъде я вземам. Та като почна майка ми-" ами да, тя е като аутист.В градината няма да я вземат.Кой ще я търпи такава и тн. Почна да и вика, -"ами твойта майка е мое детенце.И аз я искам и ще си я взема.
Лиска се разплака още повече, а майка ми продължава. Хванала ме и ме задърпала и и вика, че ме взимала с нея. Идеше ми да  fight
За голямата ми дъщеря, постояно приказва колко гадно и нагло детенце е, надуто и тн. А пък като няма какво да прави и я кани да гледат сериали или да играят шах. Но не щото я обича, а за да не е сама. Когато се роди момиченце Монито, щото до последно не знаеха каква ще е, ние я кръстихме Симона-на свекър ми. Защото аз мислех че ще е момче и с моя мъж се бяхме разбрали, ако е момче-на майка ми, ако е момиче на свекър ми. Та майка ми една година не и казваше името.Вечерта след изписването не искаше да дойде да я види.Една седмица трябваше да я моля , за да я види и тн.Мога да се оплаквам много, много още. Така че всъщност си разнасям Лиска с мен навсякъде.И не си оставям децата при нея, а живеем на един етаж, апартаментите ни са един срещу друг. Което е лекинко гадничко Simple Smile Но много ме е яд,когато се върне от работа и ми звъни да ме пита кой ще ходи до магазина да и купи примерно хляб, че нямала и щяла да стои гладна защото не и се слизало.А минава покрай 3 магазина, единия на 10 метра от нас. Та така, ние си знаем че се грижим не за три, а за 4 деца.Не ми тежи да купя хляб, но не стига , че не помагаш, а разчиташ някой да ходи след теб. Едва сега когато остана без работа и без никакви средства и разчита на нас за всичко, се чувства задължена и идва  да мие чиниите , мете  и тн. но пак не спира да се държи лошо с Лисанка. И ако не зависеше от нас, веднага бих и посочила вратата, но ако го направя ще се разсърди и от гордост няма да приеме нищо от нас. А няма избор в момента. Не искам да  я поставям в такава ситуация, че все пак ми е майка. Лоша-хубава-Обичам си я  Joy Мърморя, мърморя, плача и ми минава.
Ех , ето това е дълъг пост Embarassed
Да си направим една тема " Помощ, майка ми"  Grinning
Хубав ден мили майчета Hug

# 181
  • София

Танче, Есма, ходихте ли до Карфур...Направо в четвъртък на Лидл идете....ПрИмоциите били един път - такива са ми поне отзивите.....

Те ти булка, ЛИДЛовден  Shocked
    http://olddnes.dir.bg/news/otkrivane-supermarket-lidl-hipermarket-7501132?nt=4
  Joyмии то  : "Не луд оня дето изял баницата, ами тоя дето му я дал" Поддаваме се на общото настроение на тълпата и после се оплакваме ......

Таня, трябваше и ние да сме там и да искаме предимство, че сме с бебета  hahaha

# 182
Здравейте и на мен мястото ми е при Вас! Жалко, че не се присъединих по-рано, но се радвам, че ще намеря подкрепа и разбиране.
Хе,хе ,здрасти,
къде се срещаме,а....
много ми е драго,че си открила темата....

от родители,мои и на съпруга ми, не мога да се оплача,извънредно са всеотдайни....

# 183
Охооооох... каква хубавка тема "Майка ми" сте зачекнали, аз докато се мъкна с моята да я "консултирам по интериорни въпроси" . То не бяха врати /едни, че други, че трети/ не бяха мокети, килими щори и пердета и ......бла бла ..., и Климент разбира се с мен през цялото това време, да търча по него из магазини и мострени зали, че да не строши нещо в дебелата си глава. А ако помоля да погледа бебока за два часа, или да закара баткото на тренировка, или да прибере каката от танци, че свършват по нощите и не е работа да се прибира сама ... ооооо тогава е все най-заетата тя. Ама нали ми е майчица .....обичам сия и това е. Всичко ще и простя предварително даже  Heart Eyes .
Преди два дни и отровили кучето /беше само на 3,5г. каракачанска овчарка, много умна, кротка и много добра, как им даде сърце ... Cry/, мама беше много рзстроена. Каза че се страхува да остава на село сама / а и се налага всяка седмица/ , за това и предложихме да вземе Лиза /кучето на дъщеричката ми/ временно, докато си намери другар. И какво стана мислите? ... Замина без Лиза, разбира се, и още същата вечер се обадида "помоли" ние да и я закараме, ако ни е "удобно".   hahaha Ама това е на сто 100км. и всеки път сме пълни до багажника над покрива на джипа.  Sick

# 184
Леле...,а аз винаги съм си мислила,че такива неща,които описвате за майките си,се случват само по сапунените сериали....  Shocked Моята майка,а и свекърва ми,никога не са се месили в работите на нашето семейство.Дори,когато имат нужда от помощ или от каквото и да било,се налага да ги убеждаваме да им помогнем-те все се притесняват да не ни натоварват допълнително,да не ни ощетят от към време.Дори,напоследък усещам,че майка ми се чувства виновна,че не взема децата толкова често,както преди,понеже има много работа (а да знаете само те колко я обичат!).Знам обаче,че винаги,когато наистина имам нужда,мога да разчитам,че ще остави това,което прави,колкото и важно да е то и ще ми се притече на помощ!Никога не са ми натяквали или натрапвали тяхното мнение,без да съм попитала,както и не ми дават съвети,които не търся.Помагат,колкото могат,а и аз зная,че не е тяхна работа да гледат моите деца-нали затова всеки от нас е родител на времето си!Възползвам се в рамките на нормалното Simple Smile Знам,че мога да им кажа всичко,което мисля,без да последва цупене и мръщене.
Аз вероятно съм и една от малкото тук,която не е търпяла критика за броя на децата,от страна на роднините си.Подкрепиха ме и бяха почти толкова щастливи,колкото и ние още от самото начало  Hug
Бог да ми ги пази и да ни даде още много години заедно!  Praynig

А за тая Лидъл мания....просто нямам думи,то това коментира ли се... #Crazy

Вече останаха броени дни до срешата  newsm44 Нямам търпение да ви видя пак!
  bouquet   bouquet

# 185
  • Пловдив
Здравейте мамчета, по "случаност" живея в град с  новооткрит Лидъл  Joy Joy Joy Не ми се разправя какви гледки се виждат Shocked

И заради ужасните опашки там отидохме до Карфур( на 700 метра от Лидъл) снощи - нали трябва да се яде.... и направо да паднеш - успях да си купя мандарини по 0.77лв и банани по 0.69 лв  Joy Joy Joy Явно искаха да покажат, че и те могат  Joy Joy Joy
На 300 м от новооткрития Лидъл има Кауфланд. Поради липсата на паркинг в Лидъл хората паркираха на паркинга на Кауфланд  #Crazy и като се отказваха да чакат ужасната опашка на Лидъл, се "утешаваха" в Кауфланд  Joy Joy Joy. Чудехме се дали пак ще има "бели нощи" в Кауфланд и Карфур, но нямаше  Joy Joy Joy
 Между Лидъл и Кауфланд има още един голям хипермаркет - той беше първия построен в квартала и цъфтеше допреди да дойде Кауфланд. Преди няколко дни минах от там и видях Shocked, че реално той фалирва. На рафтовете, които преди бяха отрупани със стока, сега стояха по две кутийки вафли, няколко шоколада и т.н. Определено има война за клиенти, но явно не сме толкова големи консуматори и май няма хляб за всичките вериги, особено ако са един до друг... Да добавя, че между Лидъл и Карфур строят и Пени  #Crazy а на около 500 м от Карфур има Била. Луда работа...

По отношение на майките, аз преди имах проблеми с моята -с голямо вмешателство и командорене(но винаги е помагала с каквото може), но напоследък сме в разкошни взаимоотношения и нямам забележки  Laughing - дали не е решила, че вече съм "пораснала"  Joy Joy Joy

# 186
  • София
По отношение на майките, аз преди имах проблеми с моята -с голямо вмешателство и командорене(но винаги е помагала с каквото може), но напоследък сме в разкошни взаимоотношения и нямам забележки  Laughing - дали не е решила, че вече съм "пораснала"  Joy Joy Joy

Моята е от помогливите, но все още не е решила, че съм пораснала. Убедена е, че държа децата голи и боси и съответно непрекъснато пред разболяване  Wink Цяло чудо е, че оцеляват с такива родители като нас. Всеки ден ми се обажда да провери как сме и да поръча да ги облека по-добре и да не забравя да им сложа шапки  Joy

# 187
click    Като те чета излиза, че  май сме съседи...Споменатият новооткрит Лидъл е ей тука под носа ми и от вчера се нагледахме на какво ли не. Тоо народ изтрещя тотално и дефинитивно. Ми не помниш ли какво беше като откриха Карфур-а? Откаченяци! Цяла седмица Тракия беше пълна със сякаш нов вид хомо сапиенс- хомо торбикус карфурус. Наглед немощни възрастни хора се стелеха на талази с невъобразимо количество и обем покупки. Да се чудиш кат са стари и бедни как успяват да имат пари да купят всичко това, а и да го пренесат до вкъщи.Сега е същата работа само дето торбите са Лидъл.Вчера един мъж със зъби и колена се промъкваше навън през тълпата отрупан с торби и победоносно размахвайки тиган във вероятно шестата си ръка(инак нямам обяснение как успяваше да изнесе покупките си) крещеше някому- Вииииииж бе, само 4 лева ееее!!! ooooh!

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 15:59 от Inlexa

# 188
Ха ха, много образно си го описала Инлекса.. Синдром на опашката. Ама днес по телевизията направо ме ядосаха със сълзливите си истории, как видиш ли, нямали пари, не били яли банани от н'ам колко си време и затова се редели на опашките и как в Западна Европа нямало такова нещо. Ами как да има като там тези магазини са отпреди 100 години; някой ще отиде ли от 5,30 сутринта да се нареди пред НАРМАГ-а? Не, щото не е интересно и няма опашка там. Верно, имаше и по-млади хора там (на опашката), но главно бяха хора над 60-65 години, ще ме извиняват, но те просто Обичат опашките, липсват им, където има опашка, те са там. На всичкото отгоре днес дадоха пак репортаж, че вече нямаше никакви хора да чакат отпред, а беше 8,30 сутринта.
Стига толкова, че много се разгорещявам.
Междудругото, направих курабийки, меденки и мъфини. Готова съм за дядо Коледа. (Ама мъфините не ми се надигнаха много, ще трябва да ги изядем и да се пробвам с нови).

# 189
Благодаря за милото приветствие! Смятах и аз още с включването си да започна с оплакванията / така ми се е насъбрало/, но като прочетох по-горе ................ та аз си живея добре!
Нека всички сте здравички и да имате сили да се радвате на рожбичките си!

# 190
  • София
Благодаря за милото приветствие! Смятах и аз още с включването си да започна с оплакванията / така ми се е насъбрало/, но като прочетох по-горе ................ та аз си живея добре!
Нека всички сте здравички и да имате сили да се радвате на рожбичките си!
Hug Миличката  Hug
 Аз също се старая да се сдържам от оплаквания, за да остане форума , моето оазисче сАмо на положителни емоции, и все пак си е хубаво да споделиш с хора които ще те разберат. Peace

# 191
  • София

Минавам да ви почерпя за моя юбилей. Simple Smile Чувствам се богата, че го посрещам с такива съкровища у дома! Blush

# 192
  • София

Минавам да ви почерпя за моя юбилей. Simple Smile Чувствам се богата, че го посрещам с такива съкровища у дома! Blush
Бъди много щастлива  Hug !

# 193
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, Суиткидс!
Бъди много щастлива, обичана и удовлетворена във всичко, което вършиш!!!  bouquet

# 194
Суиткидс  мама , честито миличка  bouquet
Бог да ти дава здраве и много щастие! Нека със всяка следваща година, да ставаш все по щастлива, и по щастлива!
  Party Time Tada  bigdance2  ura baloni

Общи условия

Активация на акаунт