МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 696
  • 740
  •   1
Отговори
# 360

Коледен поздрав от варненските бебета от отчетната ни тема специално за вас бебехолички : http://picasaweb.google.com/110074138332345116045/2010?authkey=G … 52838262515869634

Чуууууууудесни са!!!!! Поздравления!!!!!

Мами, я споделете трикове как опазвате децата, когато вие самите сте болни или се боледува колективно, да не изпусне някой нещо.....От няколко дни ми е зле и се притеснявам,че ще заразя точно за празниците и ваканцията дечурлигата у нас.....Трикове? Бебето май тръгна и го изпуснах, ама...да видим.......Но като слушам кой у нас все още не кашли - май само каката е добре.....Та приемам идеи.....

# 361
  Цоцоланке - давам витамин С . На всички до обяд , защото сигурно знаеш витамините превъзбуждат и ако се приемат след обяд няма да заспят и става лудница.
Също и осцилококциум. На бебето по 5-6 зрънца каза личната лекарка , на каките вече по половин шишенце.
А и при нас е обратното , обикновено те ни заразяват  Simple Smile

# 362
  • София
У нас всички кашлят и са със сополи... И аз приемам идеи всякакви Simple Smile

# 363
  • София

Коледен поздрав от варненските бебета от отчетната ни тема специално за вас бебехолички : http://picasaweb.google.com/110074138332345116045/2010?authkey=G … 52838262515869634

Сладурско!  Hug

Цоци, нямам трикове по твоя въпрос - само веднъж съм се разболявала преди децата и бяха много малки, та ходех с маска на лицето - не знам имало ли е ефект. Сега се боря с Кати да и слагам всякакви капки, че да не стигаме до антибиотик и ще си караме празниците кашлящи и викащи "Не искам сийок (сироп), не искааааамммм!"  Mr. Green
Няма да ми е за сефте да боледуват празнично и не ми дреме хич - най-много да отложим гостуванията при приятели, които планувахме.
 Иначе, сестра ми каза, че за тяхното семейство добре действа "Инфлуцид" - може да се дава на деца над годинка и на възрастни, но собствен опит нямам. Моите деца ги подсилвам с витамин С , чайчета, медец, смучат с голям кеф "Ефизол"-чета Mr. Green, просто рядко ми се налага.

Днес даваха по Нова за многодетното семейство с момиченцето Таня, което е болно от левкимия и за жалост състоянието му се влошава, продължава набирането на средства за трансплантация на костен мозък. Ето линк към предаването, към 24-тата минута от предаването е репортажа на живо от дома им. http://play.novatv.bg/program/nakafe

На Кати и е спаднал гласа и явно и звучи странно, понеже идва много скръбно да ми се жалва:"Мамо, гласът ми е като на компютъъ!"  Crazy Mr. Green А Криси се научил да прави страхотни скачащи хартиени жабки. Wink

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 18:37 от maminkavania

# 364
  • София
  Само набързо да се похваля, че си имам кухня най-накрая, е нямам си плот все още и мивка и котлони монтирани, точно за празниците, но ще го преживея. И без това ще ходим до Добрич  Simple Smile
  Елена много и харесва на ясла, не се спогажда с детегледачката, но и там ще свикне. Няма да има избор, защото на трети януари съм на работа.
  Бях на коледното парти от фирмата миналият петък и определено много ми хареса, за пръв път от години да изляза някъде като хората и да не бързам да се прибирам. Таткото се беше справил много добре с отглеждането на децата  Simple Smile
   Утре отново ще изляза да се почерпя с приятелки, послучай скорошният ми рожден ден, за съжаление Бъдни вечер не е най-удобната дата за празнуване на РД, затова обикновенно чествам малко по-раничко.  Simple Smile

# 365
Айла, честита кухня! Със здраве да си я ползваш, да ухае винаги приятно в нея! Много е хубава! И поздрави на Добрич.......

Лекувам се, лекувам се, ама нещо не ми харесва колко кекава съм станала в последно време....Това ми е 4-тото разболяване от дептември месец насам......Смуча лукчета, пия чайчета,краката в сол, въобще пенсионерска история.......

Ванче, как е книжката?

# 366
  • София
Мама Цоцоланка   spoko Оправяй се бързо. Когато положението е зле и чайчетат не помагат, прибягвам към по драстичната мярка -Парацитамол с Вит Ц. -съвместими са с кърменето  Peace Иначе не пазя децата , почти винаги съм настинала, а не зараена с вирус.  Peace

Теди Hug
За майчинството при 4-то дете нямам думи . И все пак ако реша да имам 4-то това няма да ме спре, нито пък отглеждам дацата си заради държавата, както всички де  Wink

Aila честита ти кухня! Много хубави и вкусни неща да сътворите с момичетат като поотраснат!

У нас всички кашлят и са със сополи... И аз приемам идеи всякакви Simple Smile
За сополите: сребърна вода вътре в нослето, а външно ринолекс ( маже се )
За кашлицата :мед , по време на пристъп бучка захар със 3 капки зехтин да се смуче

# 367
  • София
Браво за кухнята, Айла! После искаме снимка как готвиш там и как трите грации ти "помагат" Wink Laughing. Успешно започване на работата, дано свикне малката по-бързо в яслата и не боледува! Praynig На 24. декември ли си родена?

Книжката...ще става бавно, притеснявам се, че текстовете, дето ги пратих не са добри...има много време до крайния резултат.

Постоянно ми е притеснено за нещо, не ми се празнува нищо и никъде, и с никого  Crazy  Ама ще трябва, дайте изпитана рецепта за питка. Всяка година правя една, дето я знам от баба, но може да пробвам нещо различно.

# 368
  • Варна
За кашлица и за болно гърло - изварен компрес - действа безотказно.
За пазене, трудно ги опазвам хлапетата, че са все отгоре ми. Ама досега, май аз от тях прихващам  Blush.

# 369
  • София
Браво за кухнята, Айла! После искаме снимка как готвиш там и как трите грации ти "помагат" Wink Laughing. Успешно започване на работата, дано свикне малката по-бързо в яслата и не боледува! Praynig На 24. декември ли си родена?.
  И аз се надявам да помагат  Simple Smile Майка им хич я няма в готварството за съжаление.
  Да на Бъдни вечер съм   Simple Smile

# 370
  • София

Книжката...ще става бавно, притеснявам се, че текстовете, дето ги пратих не са добри...има много време до крайния резултат.

Постоянно ми е притеснено за нещо, не ми се празнува нищо и никъде, и с никого  Crazy  Ама ще трябва, дайте изпитана рецепта за питка. Всяка година правя една, дето я знам от баба, но може да пробвам нещо различно.

За книжката мился че ако преводача се справи добре, текстовете ще са прекрасни, моите скромни наблюдения са че писането ти е дадено от бога, и словото ти радва хората.

За празниците аз съм в същото настроение, мился само за работа и как да я съчетая с децата и всичко останало. С моето ресторантско готвене всеки ден сме с празнична трапеза и вече не ми се мисли за ядене. Моята питка е най обикновенна с замесва се с кисело мляко водичка малко ,1 яйце, 1с.л. сол и щипка захар. Кати втаса се оформя както си искаш , втасва пак и печеш.

# 371
Питка

2 яйца
1ч.л. сол
малко повече от 1ч.л. захар
1 кубче прясна мая от 42гр.
Звучи сложно, но не е...Имам една мерителна чаша 300мл. Пълня я до половината с кисело мляко(по-редичко, 2%). Другото е вода. И след това още допълнително 100мл. вода.... Т.е. общо течността айран да стане 400мл.
  80-90 мл. олио
брашно около 1-1,100кг., хубава мека и приятна топка трябва да стане, не лигава и не твърда. Втасва готовото тесто около 50 мин.

Питката става по-голяма, трябва за нея и по-голяма тава. Оформям. Най-често така - втасалото тесто го разделям на 2 топки. Всяка топка я разточвам на не много тънка кора. Мажа с малко олио и завивам на руло. Режа го на малки пънчета. Редя в тавата.

Втасва около 1ч. и се пече на 180гр. около 20-25мин.без вентилатор. Да ви е сладко!

http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1130003.jpg

http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1120713.jpg

С моето ресторантско готвене всеки ден сме с празнична трапеза и вече не ми се мисли за ядене.

Колко познато....много ми хареса това - ресторантско готвене.......

# 372
Питка с кисело мляко без втасване
1/2 кофичка кис.мляко
2 яйца (единия жълтък за намазване)
3-4 с.л. олио
1 кубче прясна мая
1/2 чл сол
1 чл захар
100 мл топла вода, в която размивам маята + мъничко захар
брашното - слагаш докато се образува хубава топка

Месиш (може на ръка, може и в тестобъркачка).  Хубавото на това тесто е, че няма предварително втасване. След като се измеси се разделя на 3 и се разточва. между 3-те кори слагам сирене и мажа с мазнина. Нарязва се на парчета като торта. Всяко парче се навива на рулце, нареждат се в тавата. Сега вече се оставя да втаса, аз го слагам на 50 градуса във фурната дас си втасва и като се изпълни тавата - включвам да пека.

Става много вкусна, а баба ми не моижа да повярва че не е купешка  Mr. Green

# 373
Ох,момичета,толкова ви се радвам на кулинарните умения....,
ако правя нещо,сигурно ще пробвам рецептата на Мишела-звучи ми по-бърза и лесна,
Цоци,снимките са извънредно апетитни....
но ....всъщност за Бъдни вечер питката може ли  да е с яйце??,

днес мина Коледното тържество на Васко,
София беше в центъра на събитията,в пряк и в преносен смисъл,
направила съм снимки,ако мога ще ви ги покажа....

Усмихнат ден,момичета....

# 374
Ох,момичета,толкова ви се радвам на кулинарните умения....,
ако правя нещо,сигурно ще пробвам рецептата на Мишела-звучи ми по-бърза и лесна,
Цоци,снимките са извънредно апетитни....
но ....всъщност за Бъдни вечер питката може ли  да е с яйце??,

Не, не става с яйце....Така е по православния канон.....

Чакаме снимки!

Общи условия

Активация на акаунт